Världens godaste kaka!
Tjo!
Idag var jag en duktig hemmafru och slängde ihop en KOLOSALT god kaka! Till min hjälp hade jag en söt tös med bamseförkläde och huckle och även min kära gubbe var med vid bakningen. Tösen hjälpte mer än gärna till, men det godaste och roligaste var att provsmaka alla goda ingredienser och den färdiga smeten. Kakan var jätte lätt att göra och riktigt jäkla naggande god! Den kan jag verkligen tipsa om och för att jag är en snäll liten ängel så kommer här receptet:
MAZARINKAKA MED HALLONGLASYR!
Ingredienser:
175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt
Gör så här:
sätt ugnen på 150 grader. smält smöret. riv mandelmassan. vispa ihop ägg, bittermandlearomen och mjölk i en skål. tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. rör ner smöret. häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. låt svalna. rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.
Det är tusan den godaste kakan jag någonsin ätit. MUMS!
Nyp i rumpan!
Idag var jag en duktig hemmafru och slängde ihop en KOLOSALT god kaka! Till min hjälp hade jag en söt tös med bamseförkläde och huckle och även min kära gubbe var med vid bakningen. Tösen hjälpte mer än gärna till, men det godaste och roligaste var att provsmaka alla goda ingredienser och den färdiga smeten. Kakan var jätte lätt att göra och riktigt jäkla naggande god! Den kan jag verkligen tipsa om och för att jag är en snäll liten ängel så kommer här receptet:
MAZARINKAKA MED HALLONGLASYR!
Ingredienser:
175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt
Gör så här:
sätt ugnen på 150 grader. smält smöret. riv mandelmassan. vispa ihop ägg, bittermandlearomen och mjölk i en skål. tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. rör ner smöret. häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. låt svalna. rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.
Det är tusan den godaste kakan jag någonsin ätit. MUMS!
Nyp i rumpan!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Den Sandra som jag känner har alltid varit en gottegris och jag antar att Embla måste ha ärvt det från dej. =) Men är man en gottegris resulterar det att man blir sockersöt som dej. Me like helt enkelt!
Postat av: megasyster
Tackar systeryster! det har tagit 23 år av gottis-ätande att bygga upp denna skönhet... mycket med love till dig
Postat av: Peter Andersson
Det lät gott, och inte direkt svårt! Vart köper man bittermandeldroppar? Kan man kanske använda vanlig bittermandel? Jaja, jag får testa! Kram på dig!
Trackback