Semester

Snart åker vi iväg på semester (som Embla säger) till Calles härliga familj i Kramfors. Det ska bli jätte mysigt och kul att få komma dit upp igen och träffa dom! Lite jobbigt att jag inte är helt frisk, men det börjar ta sig lite i halsen nu. Jag är kanske lite dum som inte har ringttill någon läkare än, men det har ju varit helg och grejer så jag har tänkt att om det inte har blivit ganska helt bra till måndag eller tisdag så får jag kolla med någon läkare där uppe (i kramfors-trakten). Men som sagt så har jag blivit jätte mycket bättre sen i måndags och tisdags. Så det är nog på väg åt rätt håll!
Nu håller vi på och packar och grejar för fullt. Mycket som ska fixas innan vi åker. Embla är alldeles uppspelt och tycker att det ska bli jätte kul att komma iväg.

Kram på er alla!!!

Halsfluss

Halsfluss- vilken jävla skit grej det är! Den är inte bra till någonting. Jag har listat ut (med hjälp utav en hemskt ont hals, svullna halsmandlar och stora vita prickar på halsmandlarna) att jag har halsfluss och måste ha haft det sen måndag, då den värsta dagen var med hemsk feber och halsont som gjorde att jag inte kunde svälja, äta eller prata. Nu har det blivit lite bättre, jag har inte feber längre och inte lika ont i halsen men fortfarande väldigt ont och fortfarande svårt att äta. Så det har varit skit tråkigt nu under julen, när jag inte kunnat äta all julmat och all julgodis som jag velat.
Jag tycker att halsfluss är en bajsgrej, som inte borde få finnas! Så kan vi hjälpas åt och utvisa den jäkeln från vårat universum, så vi slipper få besök av den igen?


Lite bilder från julafton


Embla fick en Nalle Puh-speldosa på morgonen innan frukost. I den låg det lite godis. Hon tyckte jätte mycket om den, särskilt musiken.


Julklapparna under granen


Vi gick ut för att ge fåglarna lite julmat (brödbitar)


Tomten kom på besök...


Embla öppnar lite julklappar.


Embla tyckte mycket om sina älvvingar. Hon ville flyga som älvorna så hon frågade mig: "mamma, hjälpa mig flyga?"


Gubben lekte med bilbanan hela kvällen och kände sig som barn igen... Man ska ha barnasinnet kvar!! Det mår man bara bra av!

Bilder

Lite senare idag kommer det bilder från julafton...

Juldagen

Igår var en härlig julafton. Embla var glad hela dagen och ögonen tindrade av förväntan. Det blev god mat, gott godis och massor med julklappar.
Embla och jag tyckte att fåglarna också behövde fira jul, så gubben, Embla och jag var ut efter lunch och slängde ut lite bröd till fåglarna. Och när vi kom ut började det snöa stora flingor. Äntligen! Det blev en vit jul iallafall. Vi gick sedan in och busade och mös lite, innan det var dax för Kalles Jul på tv. Emblas favorit var Askungen, särskilt mössen. Sedan blev det käk. Gott var det, men jag har så himla ont i halsen så det var svårt att äta. Men lite fick jag i mig iallafall. Och Embla åt bra, men hon åt upp maten väldigt fort för hon ville öppna paketen på engång. Men hon fick vänta.
Efter att vi käkat och diskat undan allt så gick Calle ut för att slänga soporna. Sedan kom tomten på besök. Oj så chockad Embla såg ut! Jag kunde nästan inte hålla mig för skratt. Hon tyckte att tomten var lite läskig, men snäll när hon fick julklappar. Sedan när tomten skulle gå iväg igen, så fick han en pepparkaka och en kram av Embla. När Calle kom in, visade Embla stolt sina saker som hon fått av tomten. Särskilt glad var hon över en bebis-docka. Sedan öppnade vi alla julklappar som låg under granen. Det blev många fina och roliga julklappar! Tack så mycket för julklapparna!

Hela den fortsatta kvällen gick åt till att leka med julklapparna. Och Calle blev som barn på nytt, för han fick en bilbana av mig i julklapp. Och den började han fixa på, på en gång. Och den körde han med hela kvällen. Även Embla tyckte att den var kul! Särskilt när bilarna åkte i looparna eller flög av banan.

Det bliev lite sent i säng för Embla, men det får det bli när det är julafton.

Det blev en lyckad och mycket mysig julafton! Hoppas att ni också har haft det bra! Kram på er

24 december, julafton

God jul på er alla! Hoppas ni får en fin och härlig dag fylld med god mat, julklappar och godis!


Imorn är det julafton!!

Oj, vilken svängande dag det har varit. Dagen började med att både jag och Embla var lite halvdöda och inte orkade göra särskilt mycket. Men sen efter ett tiden så vände det och Embla mådde helt plötsligt bra igen. Dock inte jag, men så länge hon är frisk så är det bra! Så andra halvan av dagen blev mysig med storhandling, julgransköp, julgranspynt och nu efter Embla gått och lagt sig så har gubben och jag myst lite med att slå in alla julklapparna. Mysig slut på dagen!
Jag längtar verkligen till imorn. Ska bli så kul att få se hur Embla kommer tycka om dagen och få se hennes ögon glittra av förväntan och glädje! Och jag blir som barn på nytt när det är julafton. Jag älskar stämningen och allt som hör julen till. Till och med stressen.

Här kommer lite bilder:

Embla och jag fixar upp julgrans pyntet.


Embla har dykt ner bland alla kulorna...


Embla sätter upp en "äppelkula"


Och såhär fin blev den!


Våran färdiga julgran. Kanske inte skulle platsa i en julgrans-skönhets tävling. Men den är charmig!


Nu är det dags att gå och sova. God natt på er och hoppas att ni får en jätte härlig julafton!


typiskt!

Det är så himla typiskt att vi ska bli sjuka lagom till julafton!

Embla och jag var in till stan igår och hade en riktigt mysig tjej-dag. Men jag kände mig lite krasslig redan innan vi åkte. Jag hade väldigt ont i halsen och kände mig lite krasslig. Men tänkte att det skulle inte skada att åka in till stan. Shit vad mycket folk det vra där inne! Hela Uppsala ch lite till hade gjort som vi och tagit en tripp in till stan. Köerna i alla affärer var mil-långa och man fick trängas och knuffas. Men ändå blev det en mysig dag. Embla fick välja två julklappar till gubben. Och det blir spännande att se vad han tycker om dom. För jag kan säga att han inte på något sätt kan lista ut vad det är...
Vi käkade på restaurang och Embla tyckte att det var jätte kul. Det var en härlig tur till stan, trots allt folk.
När vi sedan kom hem dröjde det inte lång tid förrän jag började känna mig jätte febrig och halsonten blev värre. Så jag låg i sängen hela eftermiddagen och kvällen och steg inte upp något mer.

Imorse när jag vaknade kände jag mig lite bättre, åtminstone ingen feber men fortfarande rysligt ont i halsen. Jag kan knappt svälj eller prata. Om ni har sett den där reklamen där en man ska käka spagetti på restaurang och det känns som att han äter massa taggtråd istället för spagetti. Så känns det exakt för mig, så jag gjorde som mannen i reklamen och stoppar i mig Mucoangin. Det hjälper faktiskt. För stunden iallafall.
Och till råga på allt så har Embla spytt ett x antal gånger idag. Jippie! Så typiskt, vi som hade tänkt åka och fixa gran och handla det sista av julmaten idag. Vi får se hur det blir med det. Hon verkar iallafall bättre och piggare nu och har inte spytt på ett tag. Jag hoppas verkligen att hon mår bättre imorn... Jag håller tummarna!

Nu sitter Embla och tittar på barnprogram och gubben lägger in sill och jag försöker göra allt jag kan för att inte prata. Men det är fruktansvärt jobbigt! Jag är ju en riktig pratmänniska och har ofta mundiarré, så att inte kunna prata för att det gör så jäkla ont, det är riktigt jobbigt det! Nu ska jag gå och proppa i mig en tablett till.

Kram på er och hoppas att ni mår bättre!

Kväll...

Nu har vi precis sett "Låt den rätte komma in". Jag har länge tänkt att jag måste se den, eftersom jag älskar vampyrfilmer och aldrig har sett en svensk sådan film. Den var faktiskt ganska spännande och bra, men lite konstig och underlig. men ändå ganska bra. Den tillhör kanske inte direkt bland de bästa vampyrfilmerna jag sett, men ändå helt okej. Den är iallafall värd att ses.

Nu ska jag gå och sova, känner mig jätte trött och helt slut.

God natt på er!

Fjärde advent!

Med risk för att låte tjatig, men idag är det tamme tusan inte långt till julafton. Bara tre dagar kvar. Fast egentligen till och med bara två (om man inte räknar med dopparedan). Idag har vi haft det ganska mysigt och bra, även om jag har kännt av förkylningen med halsont och lite feber. Så jag låg och vilade i sängen någon timme under dagen, medan gubben och tösen busade lite och käkade lunch. Men det har sammanlagt varit en fin dag. Vi har bakat lite julgodis. Jag kom precis på att vi inte tagit kort (som bildbevis) på allt det goda som vi bakat. Men det kommer senare, imorn. Men däremot har det blivit endel andra kort, sen bakning och annat kul:


Pärlan håller på och boar in sig lite med papper. Hon är så söt!


Embla hjälper mig med att blanda allt gottis till Rocky Road. Hon var så duktig, men ville bara mest provsmaka allt.


God efterrätt med smaskig glass!


Embla har lite soffbus med en stickad tomteluva (som hon har snott från en av mina gamla tomtar).

Det har som sagt varit en väldigt lugn dag. Jag hoppas att min förkylning försvinner snart. Imorn far jag och Embla in till stan och har en liten tjej-dag, med käk på restaurang och letandes efter en sista grej till gubben. Embla ska få välja något också till Calle som han ska få av henne i julklapp. Det blir spännande att se vad det blir. För det kan verkligen bli vad som hellst.
Imorn ska gubben också vara duktig med att göra köttbullar (medan Embla och jag har tjej-tid), sen ska vi försöka oss på att göra egen inlagd sill. Spännande!!!

Nu blir det lite te och fika för mig och gubben, framför en film.

Jag älskar en min gubbe och min tös. Puss!

God kväll på er alla och hoppas ni har haft en fin helg!

Helt slut!

Embla och jag har haft maraton här hemma och sprungit fram och tillbaka flera gånger. Hon kör slut på mig den damen, och särskilt nu när jag känner mig förkyld också. Hon är visserligen också förkyld (snoret rinner och hon hostar), men hon är otroligt pigg ändå. Nu blir det snart lite godisbak. Rucky road, knäck och daim. Smaskens!

Ibland...

Ibland känner jag mig ensam, även fast jag har en underbar familj
Ibland känner jag mig ensam, även fast jag har fina vänner
Ibland känner jag mig ensam, även fast jag är i en stor folkmassa
Ibland känner jag mig ensam, även fast jag har så mycket att göra
Ibland känner jag mig så otroligt ensam, även fast jag har mina älskade hos mig.
Livet är bra konstigt ibland...

20 december

Idag har vi haft en riktigt mysig dag med massor med julpynt och en tripp till Fulleröhandeln. Jäklar vad mycket fint de har där! Jag ville verkligen köpa allt!
Embla har varit väldigt hostig och snuvig idag, och även jag börjar känna av förkylningen lite mer. Det har varit ett jäkla tråkigt väder, med bara massor av småregn och tråkigt. Men då har man kunnat vara inne och mysat.
Här kommer lite bilder från våran dag...

Embla fick syn på min gamla tomte. Hon började genast ta hand om den som om den vore hennes lilla bebis...

Embla spanar på sin lilla gran från alla håll och kanter. Hon var riktigt stolt över att få ha en egen liten julgran på sitt rum.

Målartajm! Kap från Fulleröhandeln. Ytterligare ett kap från Fulleröhandeln.

Nu ska jag och gubben kolla på lite film innan vi går och pömsar.

Adjö på er! Hoppas ni har en trevligt helg.. Kram!

19 december, kväll

Jullov!!

Härligt och totalt underbart att inte behöva tänka på något plugg på ett tag. Att bara få mysa med familjen och ta det lugnt! Idag har här verkligen storstädats och blivit tjusigt och rent. Sedan var vi och storhandlade efter att vi hämtat Embla från dagis. Vi kom hem med massa mat och godsaker, så vi kan julbaka (julgodis) i helgen. Vi fick även med oss lite fler julblommor hem (hyacinter och amaryllis). Så nu har vi tjusigt här hemma.

Embla fick en julklapp från dagis idag, en liten tomtenisse. Den var hon jätte stolt och glad över och ville inte släppa taget om den. Sedan blev det en riktig tirdag för henne, för på ica maxi hade de fiskedam för alla barn. Så Embla fick en liten godispåse. Hennes ögon sken och hon lyste upp. Jätte glad över att ha fiskat upp en godispåse.

Imorn blir det julpyntning. Kul!

Nu ska jag sätta mig i soffan och ta det lugnt. gubben tittar på "på spåret" och sitter och skrattar och svarar på frågor...

Kram på er!

19 december

Idag har jag varit en snabbis på skolan och haft årets sista seminarie. Hela gruppen var jätte trötta och det var ingen som var taggad inför diskussioner. Så det var ett väldigt segt seminarium. Lite uppiggande var det iallafall att få lyssna på lite Bellman.
Nu har jag kommit hem och guubben och jag ska julstäda. Det blir ordentligt städat och rensat och tjusigt inför julen. I alla vrån och kanter. Sedan ska vi hämta Embla och åka och storhandla lite. Vi har en hel del att göra idag med andra ord...

Nu: julstädning...

Kram

Dejt med mini systeryster

Idag har jag haft en mycket trevlig dejt med mini systeryster. Det var jätte kul att få träffa henne igen, det var alltför länge sen! Hon mötte upp mig på skolan och sedan gick vi ner till stan. Eller... När vi gick nerför Carolina backen så fick hon en jäkla fart och nästan rullade ner. Så fort gick hon!
Vi gick och käkade och sedan traskade vi runt i affärer för att fixa lite julklappar. Mycket springande och köande blev det! Men så otroligt kul att få dejtas med henne. Lite tråkigt att det inte varade så himla länge. Saknar mina små systerystrar otroligt mycket! Saknar den tiden jag bodde hemma och de gick mig på nerverna. Jag saknar den tiden då de trände in på mitt rum för att jäklas. Jag saknar den tiden då man knappt fick sitta och bajsa på toaletten ifred förrän de kom och knackade på dörren och ropade att de ville sminka sig. Jag saknar mina systrar så enormt mycket och tycker att det är jätte hemskt att jag inte kan få tillbaka den tiden. Jag älskar er mina underbara systerystrar!

Imorn är det fredag och sista seminariet inför julen. HÄRLIGT!!! Sen är det lov! Men inte helt, för jag har en hemtenta som ska lämnas in den nionde januari. Men jag tänkte ta ett ordentligt jullov till den tredje januari innan jag börjar skriva på den. Jag behöver verkligen få slappna avv, umgås med mina kära och tänka på allt annat än plugg...

Puss på er! Nu ska jag läsa lite Bellman innan jag går och pömsar!

18 december morgon

Nu ska jag strax skutta in i duschen och försöka göra mig lite ren och vacker, innan jag dricker mitt morgonkaffe (idag med lite choklad och grädde på- nyttigt? absolut inte, men gott!).
Idag har jag föreläsning mellan tio och tolv. En föreläsning om kinesisk litteratur. Mycket spännande ska det bli! Därefter ska jag träffa min yngsta systeryster på stan och gå och käka lite och sen springa runt som vilsna getter och leta efter lite julklappar. Jag har kommit på världens bästa grej till gubben!! Nästan så jag håller på och försäger mig för honom hela tiden... Det ska bli jätte kul att få träffa yngsta systeryster idag! Det var på tok för länge sen!

Nu: Mot duschen!
Sen: Kaffe
Mera sen: Kul föreläsning

Adjö!

Scharlakanfeber...

Idag när jag var på dagis för att hämta Embla, så satt det en lapp på dörren om att det har varit fall av scharlakanfeber på dagiset. Jag har läst massor om det på nätet nu och kommit på att det kanske är det som är boven bakom Emblas plötsliga intensiva sjuka i lördags. Snacka om att man blir hypokondrisk när man läser om sjukdomar. Hon har inte blivit prickig och inte värre än. Men vi får se hur det blir. Men det känns lite jäkligt och typiskt om det skulle komma något sådant lagom till jul...

Som en valross

Jag känner mig lika smidig som en strandad valross när jag ska vända på mig i sängen eller sätta mig eller resa på mig. Mitt lår gör jätte ont och är fortfarande megasvullet, sen min lilla cykelolycka.

Idag ska jag som vanligt läsa jätte mycket inför sista seminariet på fredag. Den här gången är det massa Bellman, Lenngren och Nordenflycht som ska läsas. Spännande! Jag ska börja nu på engång så jag blir klar med det ganska tidigt idag, så jag kan börja julstäda lite...

Men först lite morgonkaffe...

Knasig dag...

Idag har jag varit väldigt trött, flummig, virrig och knasig. Har varit en konstig med kul dag. Men med ganska mycket plugg och duktigheter! Jag och Peter träffades halv elva i skolan för att planera hur vi skulle lägga upp våra studier inför hemtentan. Man får inte hjälpas åt och jobba tillsammans, men vi satt bara tillsammans och gorde planderingen. Vi har inte ens valt samma uppgifter, så inte fuskade vi inte! Jag har valt en uppgift där jag ska skriva en fördjupning om Goethe och hans olika faser i sina verk. Det betyder att jag måste läsa väldigt mycket av och om honom! Men det ska bli rysligt intressant!
Vid tolv tog vi en lunchpaus och gick för att träffa Anders och Martin på Williams (indisk buffé-restaurang). Mycket gott och rysligt trevligt och kul var det! Efter det kände man sig inte så himla taggad inför att leta litteratur i biblioteket, men det gjorde vi iallafall. Man blir riktigt trött och slut av att springa runt i en och en halvtimme för att leta efter det som behövs till tentaskrivningen. Efter detta tog vi en välbehövd fika. Stackars Peter var tvungen att bära hem minst tio kilo böcker, som han hittade i biblioteket...
Till middag idag käkade vi våfflor (eller tofflor som Embla säger). Jätte gott!

Nu ska jag titta på en bra miniserie på fyran...

Kram på er!

Vet ni...?

Jag glömde berätta en sak. Jag blev intervjuad av UNT när jag satt och pluggade i skolan idag. UNT-herrn ställde bland annat frågor om mina studier och vad jag tänkte använda de till. Sedan fotade de mig. Jag kommer med i tidningen som kommer ut i mellandagarna. Jag blir nästan kändis! Så håll utkik efter mig!

15 december

Idag har det varit en jäklig dag, då det mesta har gått åt helvete...
Det började redan när jag vaknade. Jag var verkligen skit trött och orkade bara inte gå upp ur sängen. Jag skulle ta mig till skolan och vara där halv nio. Det är innan Embla har hunnit komma iväg till dagis. Så när jag skulle åka hemifrån, lite väl sent, så skrek Embla och storgrät och ville absolut inte att jag skulle åka iväg. Det tog ett tag innan jag väl kom ut genom dörren. När jag sedan kom ner till cykeln, så märkte jag att jag hade fel cykelnyckel. Jag var tvungen att springa upp igen och byta nyckel. När jag sedan skulle gå ut genom dörren så blev Embla lika förkrossande ledssen igen. Men nu var jag så enormt sen och stressad, så jag rusade ut och ner till cykeln ich kom iväg. Jag cyklade nog lite väl fort för att jag hade brottom (sen sm jag var!) och jag tänkte inte på att det var skit halt ute. Jag märkte inte det förrän jag kom till korsningen och skulle svänga. Då slirade cykeln och ramlade och jag gled på låret längs med vägen. Jag hade flera bilar bakom mig, som nog fick en liten rolig syn framför sig. Jag reste mig upp på skakiga ben och gick hem med cykeln för att byta strumpbyxor och tvätta rent det stora såret på låret. Vid det här laget var Embla och gubben på väg till dagis, klockan var kvart i nio. Älsklingen var så snäll och skjussade först Embla till dagis innan han körde mig till skolan. Fy, vilken start på morgonen! Och till på köpet så ser det ut som om mitt vänstra lår har blivit två kilo större...
Under dagen har jag känt mig lite skakig och yr i huvudet och jag har varit jätte trött. Seminariet gick sådär... Men bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Och så fick jag tillbaka förra tentan... Den var iallafall något positivt. Jag fick G+, jippie!! Jag klarade den!

Nu på kvällen har vi plockat lite granris och målat med kristyr på pepparkakor, som vi även har hängt upp lite här och där här hemma. Tjusigt och charmigt!

Jag och gubben ska ta det lite lugnt nu och spela lite kort och äta pepparkakor... Och så ska jag pyssla om mitt "två kilos extra stora lår" innan jag går och lägger mig...

Kram på er! Och hoppas ni har haft en bättre dag än mig. Cykla inte när det är skit halt ute... kram!

Lite bilder från idag...

Embla, glad och redo inför att börja baka pepparkakor...

Embla tyckte att det var jätte kul att kavla. Och mjölig blev hon. Hon ville att jag skulle lägga mina händer på bordet. Sen rullade hon kaveln mot mig och ropade "akta fingrarna"

Embla ville äta upp kakdegen. Men duktig som hon är så frågar hon först: "Äta den?"

Min gubbe ser lite galen ut!! Toker!

Färdiga pepparkakor. Embla gör en bajskorv av lussekattsdegen...

Gubben rullar och ler...  Ser ni snigeln? Den gjorde jag och Embla.

Lite mörka lussekatter. Jag tänker skylla på min kära systeryster. Man glömmer bort tiden när man pratar med henne i telefon. Och då är det dumt att grädda lussekatter samtidigt...

Vårat charmiga pepparkakshus, med några av Emblas djur utanför...

Så, det blev en hel del bilder det...

Kram och god natt!





14 december

idag har vi haft en väldigt mysig dag med en hel del julbak. Det blev pepparkakor, papparkakshus och lussekatter. Embla kände sig duktig och stolt över att få hjälpa till. Det roligaste var nog att få göra bajskorvar av lussekatt-degen och sätta russin i. Sen tyckte hon att det var smaskigt att få provsmaka godiset som vi skulle plutta på pepparkakshuset.

Idag har Embla verkat helt frisk igen. Hon har varit jätte pigg och busig, och hon har ätit bra med mat. Så det blir dagis för henne imorn. Det var verkligen en turbo-sjukdom som hon hade. Den gick över fort, men var jobbig medans den varade!

Ush, jag skäms! Jag har inte hunnit läsa allt som ska läsas till seminariet imorn. Det är första gången som jag inte är helt förberedd. Och herrn brukar alltid slänga ut massa läskiga frågor, så nu är jag nervös över att jag ska få någon svår som jag absolut inte kan... Det har varit en väldigt intensiv och jobbig helg. Men också mysig. Jag har varken orkat eller hunnit läsa allt. Jaja, det får gå som det går.

Nu blir det snart pöms. För jag är skit trött!

Kram!

Vilken tur...

Vilken tur, nu mår Embla bra igen. Det gick över ganska fort. Hon har inte så mycket matlust, men hon har iallafall ingen feber längre och hon spyr inte. Tack och lov! Hon är till och med jätte busig! På förmiddagen har vi hunnit med lite pepparkaksbak. Embla tyckte de tvar jätte kul till en början, men lessnade lite efter ett tag. Så jag och gubben fick baka klart allt medan Embla busade runt lite. Så skönt att ha en busig Embla hemma igen och så skönt att hon mår bra!
När det gäller våra pepparkakor, så blev dom inte så otroligt tjusiga. Men charmiga!! Jag lägger in lite bilder från pepparkaksbaket senare...

Nu är det lunchtajm. Embla får lite korv (en av hennes mat-favoriter), så får vi se om hon får i sig något. Sen blir det pepparkakshus-pyssel. Kul!!

Trevlig tredje advent på er!

Glögg och Pepparkakor


Glögg och pepparkakor är rysligt gott och mysigt och förhöjer julkänslan lite...

13 december

Idag har det varit en ganska intensiv dag med en sjuk och hägnig Embla. Hon har spytt, sovit, varit hängig och slö. Calle och jag har pysslat om henne och fixat lite grejer här hemma. Man har känt sig slö hela dagen eftersom vi inte har kommit ut något. Nästan allt julbak och julpyssel som vi hade planerat in, får vi skjuta upp till Embla mår bättre. Det enda vi har lyckats göra av allt det planerade var "plutta apelsin" med nejlikor. Vi skrev även julkort som vi ska skicka iväg så snart som möjligt. Jag hoppas verkligen att Embla kommer kunna sova bra inatt, trots att hon sovit en hel del idag. Men det var verkligen behövligt. Jag hoppas hon blir frisk snart! Hon somnade väldigt tidigt, tjugo i åtta. Hon var jätte trött! Sjukling Embla har inte fått i sig så mycket idag, bara väldigt lite saftsoppa, lite saft, lite glass och en halv köttbulle och lite majs. Stackarn!

Här kommer några bilder från våran dag:

Såhär fin har våran julblomma blivit. Och gott luktar det!


Apelsinpluttande. Embla tyckte att det var lite klurigt, men kul.


Såhär fina blev våra apelsiner...

Nu blir det lite slöade i soffan för mig och gubben innan vi går och pömsar. Kanske vi kollar på lite film. Jag känner mig verkligen helt slut efter den här dagen! PJU!

Hoppas ni har haft en härlig lördag och luciadag! Kanske ni har tittat på något luciatåg?
Kram till er alla!



Myslördag blev sjuklördag

Vi hade planerat en riktig myslördag med julbak och julpyssel. Men det blir inte riktigt som vi planerat...
Jag vaknade i natt av att Embla ropade efter mig. Jag gick in till hennes rum och lade mig bredvid henne i sängen och försökte få henne att somna om. Men jag märkte att hon var jätte varm och hängig. Stackarn hon hade feber! Hon fick lite alvedon och jos och somnade sedan om. I morse när hon vaknade kvart i åtta hade hon fortfarande feber och var lika hängig. Hon somnade sedan om vi kvart i nio och sov till halv elva, då hon kom upptassandes till vardagsrummet och såg jätte hängig ut. Hon var fortfarande varm och febrig. Jag lyfte upp henne och kramade om henne. Sedan märkte jag att hon började skaka lite och hon spydde. Hon var jätte skakig och hängig. Så nu har hon fått lite att dricka och nu ligger hon i sängen och sover igen. Min stackars lilla sjukling! Den här lördagen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det gör inget. Jag får ta och pyssla om en stackars Embla istället, så får vi ta och julbaka och pyssla sen när hon mår bättre istället.


En liten fin vers...

Sitter här och läser en jätte fin dikt som är skriven av Thomas Gray och heter översatt på svenska "Elegi skriven på en lantkyrkogård". Jag fastnade vid en vers, som jag tycker är jätte vacker och fängslande:

"Själen som tar avsked från livet förlitar sig på något tillgivet bröst; ögat som sluts i döden har behov av några fromma tårar; till och med i graven ropar Naturens röst, till och med i vår aska lever den eld som en gång tillhörde den".

Luciafirande på dagis

Imorse gick vi upp kvart i sju. Det var tidigare än vad vi brukar, så vi var lite trötta och sega. Men upp kom vi. Det blev lite stressigt med allt som skulle göras, men trots det så var vi iallafall på dagis vid halv åtta då luciafirandet skulle börja.  Barnen sjöng fint och var jätte duktiga. Embla tyckte att det var mysigt och kul att titta på när de stora barnen sjöng. De små luciorna och tomtarna stod ute i regnet och sjöng medan vi föräldrar trängdes bland alla vattenpölar med våra paraplyer. Trots regnet så var det en mysig julstämning. När vi kom in på dagis bjöds det på pepparkakor, lussekatter och kaffe/saft. Vilken bra och mysig start det var på morgonen innan jag åkte till skolan!

Efter skolan åkte jag och gubben till nya Grändby och shoppade de sista julklapparna till Embla. Det blev en hel del och jag tror att hon kommer bli överlycklig! Vi hann även med en liten fika innan vi å.te hem.

Nu på kvällen har vi haft lite fredagsmys. Vi gjorde en hemmagjord pizza med gott på och käkade den medan vi tittade på en Tingeling-film (som Embla har fått av sina mostrar). Den var jätte fin och Embla tyckte verkligen om den! Och jag älskade den!

Här kommer lite bilder från lucian på dagis:


Kallt och regnigt, men mysigt!


De små söta barnen!


Embla i sin söta tomteklänning.


Luciafika. Riktigt gott!

Trevlig kväll på er och hoppas ni får en fin helg! Kram!

Massor med läsning!

Idag har jag ägnat nästan hela dagen fem till nu med att läsa. Jag har plöjt igenom Candide och Gullivers resor. Det tog ett tag att läsa men nu är det gjort. Man känner sig lite lagom mossig i huvudet! Det var en mycket intressant läsning! Mest gillade jag nog Candide, tror jag. Den var väldigt ironisk och det gillar jag!

Idag var vi och storhandlade och fyllde skafferi och kylskåp med mat. Vi köpte även en jätte söt liten tomteklänning åt Embla. Den ska hon ha på sig imorn, på luciafirandet på dagis. Så jag knäpper lite kort på henne imorn och lägger ut bilder på den söta lilla tomteungen!

Det är som sagt luciafirande på dagis imorn. Rysligt tidigt börjar det! Halv åtta ska vi vara där. Det betyder att vi ska få upp Embla, klä på henne, få i henne frukost, öppna julkalender, duscha mig, klä på mig och gubben och slänga i mig och gubben frukost innan vi går till dagis. Det blir en tidig morgon kan jag avslöja! Dessutom ska jag packa ner alla sjutusen böcker, för jag ska direkt till skolan efter. Stressigt och alldeles för tidigt men sabla mysigt! Ytterligare lite julfeeling.

Nu ska jag och gubben gå och pömsa lite. Jag är verkligen jätte trött nu efter en hel dag i böckerna!

Kram!

Leilas jul

Nu sitter jag och gubben och tittar på Leilas jul. Gissa om man får julkänsla! Och allt som hon gör ser så ininorden gott ut! I helgen blir det massa julbak och julpyssling här hemma hos oss! Vi tänkte göra lite lussekatter, pepparkakor, pepparkakshus, och sätta nejlikor och apelsiner. Mysig helg med mysigt julfix!

Alldeles nyss tittade jag ut genom fönstret och gissa vad jag såg... SNÖ!! Den är tillbaka! För att stanna hoppas jag.

Nu ska jag skutta ner i soffan igen!

Kram på er

10 december

Idag när jag och gubben kom till dagis för att hämta Embla, så var det ingen Embla som ville gå hem utan en prinsessa. Embla hade klätt ut sig i prinsess-slöja och prinsess-kjol. Jätte tjusig!
Nu på kvällen har vi haft massor med bus: vi har legt kurragömma, hopp i sängen, killevillbus, byggt legotorn. Det har gått vilt till här hemma med andra ord. Nu sitter Embla i mitt knä med gubbens räknare i handen och låtsas prata i telefonen.


Kväll

Så trött och seg! Har suttit och läst precis hela dagen, och jag kan lova att det blir man inte särskilt pigg av! Men jag kan säga att "Tom Jones" av Fielding är en spännande bok, men de andra texterna som skulle läsas var inte lika exhalterande.

Idag när vi gick hem från dagis (jag, Embla, Calle och Kurre), så gick vi och pratade om vad som hade hänt på dagis och lite sånna saker. Plötsligt får Kurre för sig att han inte ska följa med oss längre, utan han börjar gå iväg åt ett annat håll. Då säger jag till honom: "hejdå Kurre, ska du på utflykt nu?". Detta tyckte tydligen var jätte kul för hon började skratta och skrattade hela vägen hem. Hon kanske var lite trött eller nåt, men jätte kul tyckte hon verkligen att det var! Sen sa hon flera gånger under vår promenad hem: "Kurre utflykt, Kurre utflykt". Det stämmer som man säger, att små barn roas lätt...

Nu är det pömsdags för mig! Jag är skit trött. Och imorn ska jag iväg till skolan tidigt, klockan åtta ska jag vara där. Vi ska träffas i gruppen och gå igenom uppgifter innan seminariet. Pju, det är lite tidigt det! Inget morgonmys med Embla inte...

"Goodnight sweetheart, well it´s time to go..."

Julblommsfix!

Embla och jag har tagit våra konstnärstalanger till det yttersta idag, och fixat ihop en julblomma. Gissa om vi blev stolta när den blev klar! Skitfin blev den och står nu på köksbordet. Här kommer lite bildbevis:


Här pluttar vi på lite guldstjärnor på mossan. Embla tyckte att det var jätte kul att plutta!


Guldstjärnspluttning!


Dax för svamparna!


Embla är stolt!


Såhär fin blev den... Titta vad vi kan!

Nu är det dax för mig att utmana gubben i lite kortspel. Jag ska spöa honom!

Kram på er från en konstnärlig Sandra! (Så här stolt har jag inte känt mig sen jag lyckades göra pappersloppor på lågstadiet...)

Känner mig lite konstig...

Det lbev ingen skola för mig idag. Känner mig så konstig. Mår lite underligt, kallsvettas och fryser. Vill inte bli sjuk nu! eller det kanske är bättre att bli det nu än att bli det vid jul.

Måndag igen...

Nu slungas man ut i vardagen igen, lite motigt måste jag erkänna. Och ingen snö finns det kvar heller... Det är nästan så man blir lite dyster. Men bara nästan! Idag börjar jag skolan sent. Har föreläsning mellan tolv och två. Så det är en sovmorgon idag minsann! Men jag tänkte inte slöa hela tiden fram till dess. Jag ska fixa böcker och kompendier som ska läsas till på onsdag och fredag. Det är en hel del som ska läsas!

I natt var en ganska jobbig natt. Embla var vaken i två timmar och ville bara busa med oss och inte sova. Det verkar som att hon saknat oss riktigt mycket och var alldeles uppspelt när hon väl kom hem. Så hon ville hellre busa med oss än sova. Sen kände jag på den sista tanden som är på väg upp, och kom på att det kan vara lite den också som kliar. För den är nästan uppe helt nu. Äntligen!!! Den tanden har jäklats länge nu!

Nu blir det lite duscha och sedan lite frukost med kaffe. Eller så äter jag frukost först, för jag är jäkligt hungrig!

Nu är Embla äntligen hemma igen

Så underbart det känns att ha henne hemma igen. Jag blev alldeles tårögd av lycka när jag såg henne skina upp när hon fick syn på hos. Och hur hon ropade "min mamma kommer". Jag började nästan gråta när hon hoppade upp i min famn och kramade mig hårt och länge. Detta är verkligen lycka! Jag har sån tur som har min underbara familj! Hon var alldele3s uppspeedad hela vägen hem från Gävle. Hon var jätte glad och satt och sjöng och pratade hela vägen hem. Och hon ville berätta så mycket för oss. "Jennie, Sara busa" sa hon flera gånger. Min fina lilla flicka! Nu ska vi ta och busa massor och ta igen tiden som vi varit från varandra. Det har varit en helt fantastisk helg! Jag känner mig skit lycklig!

Jennie och Sara, ni är mina fina små änglar!

Sovmorgon

Sista dagen med sovmorgon. Vi vaknade alldeles nyss och det känns jätte skönt att få sova länge. Det brukar ju inte bli så sena mornar annars. Nu ska vi äta lite frukost och sen ta oss till julmarknad i gammla uppsala. Därefter åker vi direkt till Gävle för att hämta Embla. Men idag tar vi inte tåget, utan bilen istället. Slipper trängas med tusenmiljoner andra, som sist då vi knappt fick plats. Får se om vi hittar något fint på julmarknaden, tänkte isåfall köpa något litet till Jennie och Sara. Och så något till Embla.

Puss på er, nu blir det lyxkaffe (schweizerkaffe köpt på tehörnan) RIKTIGT GOTT!, och mackor.

Julbord och mys!

Idag var vi till Hammarskogs herrgård och käkade julbord. FANTASTIKT GOTT var det! Det bästa julbordet som jag har ätit på. Vi satt och åt konstant i två timmar och var sedan alldeles för mättna och belåtna när vi åkte hem. Väl hemma har vi bara myst och tittat på film. Härligt! Och så har vi tagit en liten kvällspromenad. Nu på kvällen har vi käkat lite kvällsmat och kikat på mer film. Det är så härligt att bara få mysa till sammans och inte göra någonting alls. Men jag måste erkänna att jag längtar enormt mycket till Embla kommer hem imorn. Jag fick prata i telefon med henne idag. Det var så underbart att få höra henne. Jag grät lite av lycka och saknade henne otroligt mycket när hon sa "älskar dig" till mig. Underbara tösen min!
Nu ska jag gå och sätta mig hon gubben igen, men först kommer lite bilder från idag...


Min stiliga man! Världens finaste!


Och här står jag, redo för en julbords-dejt


Hammarskogsherrgård


Hammarskogs herrgård


Våran kvällsmat, varma mackor och sallad. Mums!

Barnfri helg!

Igår åkte jag, gubben och tösen till Gälve för att minsa kära systrar ska vara barnvakt till min Embla. Resan dit var hemsk! Tåget var mer än bajta mega proppfullt! Det var en snäll själ som reste på sig så att jag och Embla fick sitta. Men stackars Calle fick stå i utgången med vagnen och trängas med massa folk. Det var packat med folk överallt. Embla var jätte duktig som inte klagade något och som satt stilla nästan hela vägen!
Väl tillbaka i Uppsala, utan Embla, så började vi vår barnfria helg med att gå och käka på Ayakos sushi i Fålhagen. Vilket underbart ställe! Och otroligt god sushi! Vi beställde in några lyxbitar, där det bland annat ingick pilgrimsmussla, bläckfisk, några fiskar som jag inte vet vad det var och det vanliga. Allt förutom bläckfisken var kanon! Pilgrimsmusslan var mycket godare än vad jag hade trott! Till allt detta drack vi grönt te. Och det var också underbart gott! Det godaste teet som jag druckit. Och det höll min gubbe med om, för han drack säkert över en halv liter!
Efter middagen gick vi till bion. Twilight såg vi. Mycket mycket bra film! Jag råkar ju vara väldigt förtjust i vampyrer, så det var en film för mig! Lite romantiskt och lite actiongrejer. Toppen!
Vi kom hem sen vid halv tolv. På bussen var det ett fullt pucko som satt och plingade på stoppknappen hela tiden så vi knappt kom iväg med bussen. Sen plingade han på varenda stopp-plats. Min irritation steg! Till slut kom vi iallafall hem och kunde sova! Mysig kväll! Men det känns lite tomt utan lilla tösen. Jag tror att hon har det jätte kul med Jennie och Sara!

Idag är det mera mys och julbord på Hammarskogs herrgård som gäller. Det ser jag verkligen fram emot! Vi fick lite sovmorgon idag också, sov till kvart över nio. Jätte skönt! Nu ska vi ta och äta lite frukost!

Kram på er!!

Tack mina underbara systrar!

En liten grej...

Tänkte bara säga att Hercules av Georg Stiernhielm är rysligt bra! Men jäkligt svår och krånglig efterson den är skriven på 1600-tals svenska. Och det är inte lätt att läsa och det tar tid och förstå alla orden. Men när man väl har gjort det, så är den riktigt bra! Det är alltså denna text som ska läsas till morgondagens seminarium. Jag ser fram emot diskussionerna!

Poetryslam igår!

Igår kväll var jag och ett härligt gäng till Ofvandals för att titta på Poetryslam. Vi stod utanför och köade länge och kom till sist in och fick jätte bra platser. Vi var alla ganska spända på hur det skulle vara. De flesta av oss hade inte varit på sånt förut. Och en av oss hade dåliga erfarenheter av estradpoesi, och utbrast till och med i kön (bland massa estradpoetiker) att han hatar sånt. Han fick lite arga blickar, men skyndade med att säga att han kom dit nu för att slå bort alla fördommar. Och det tror jag han gjorde. fy tusan vilket ös det var och kul var det!! De som uppträdde var jätte bra! (Med ett par undantag) En kär vän från Göteborg hade till och med kommit till Uppsala för denna kväll. Så det var verkligen jätte kul! Våran härliga grupp tog till och med på sig det stora och hedersfyllda uppdraget i att vara en av de fem jurygrupperna. Vi fick lite burop, men skämdes inte för de poängen vi gav. De två som kom i topp i tävlingen, var de två som vi hade gett mest med poäng. Så vi var nöjda. En toppen kväll. Och jag tror nog att vi till och med kommer sitta i samma rum igen och titta på poetryslam i en ganska snar framtid. Personligen tyckta jag att kvällens höjdpunkt var Kung Henrys framförande med en egengjord text till "du ska få min gamla cykel när jag dör". Den gav många skratt och jag skrattade så jag fick tårar i ögonen.






Mysiga morgon!

Varje morgon, nu efter 1 december, börjar med att jag och gubben vaknar vid halv åtta. Vi tassar upp och hämtar chokladkalendrarna. Sedan tassar vi vidare till Emblas rum och sätter oss i hennes säng. När hon sedan vaknar (nästan på en gång efter att vi satt oss i sängen) så skiner hon upp av lycka. Hon får syn på julkalendrarna och ögonen tindrar på henne och hon ser helt enkelt lycklig ut. Sen rullar resten av morgonen på bra och allting känns nästan perfekt. Man kan inte känna sig annat än lycklig och tacksam för det man har.
Nu har Embla kommit iväg till dagis och jag ska ta och få i mig lite kaffe och mackor innan jag gasar iväg till skolan.

Tack Jennie

Du är en ängel! Jag längtar så till helgen, och utan dig skulle det inte vara möjligt!

"Regnet det bara öser ner..."

Fy, vilket tråkigt väder! Och nu är i princip all snö bort. Jätte tråkigt! Embla sa en liten kul sak nyss, innan hon kom iväg till dagis. Jag talade om för henne att det regnade ute och att man behöver regnkläder på sig. Jag sa sen också att snön nästan är borta nu. Då sa hon: "Mmm... Embla köpa mera snö". Hon är så himla söt min lilla tös! Ja, tänk om man kunde köpa mera snö. Det skulle ju vara jätte bra!

Idag blir det en lite slö dag blandat med en del plugg...

Nu ska jag ta och dricka lite morgonkaffe. MUMS!

Lite bilder sen julmarknaden i söndags...

Här kommer lite bilder sen vår mysiga tirpp till julmarknaden inne i stan. Även om det var lite mulet och småregnigt ibland, så var julstämningen på topp!

Embla och jag tittar lite på hästarna. Embla tyckte att de var lite läskiga men söta, så hon ville hålla sig på ett säkert avstånd.

Embla och jag inne i kaninhagen. Hon ville inte därifrån sen. Var störtförtjust i kaninerna!

Embla sitter i vagnen och käkar paraply-klubba. Det var MUMS!

Embla fiskade upp en Mimmipigg-gosdjur ur en fiskedamm. Hon var jätte stolt över den resten av dagen...

Lite glögg och pepparkakor i kylan. Det värmde upp oss ända in till tårna... Rysligt gott var det!

Embla fick se MASSA tomtar som sprang runt nere på stan. Hon blev alldeles till sig! När vi satt inne på MAX och käkade lite kom det in en tomte. Det tyckte Embla var jätte knasigt att han kom in på MAX för att käka! För vi har sagt till henne att tomtar äter tomtegröt. Hon blev alldeles överlycklig när tomten sedan vinkade åt henne. Det gick hon runt och skröt om resten av dagen. Det var med andra ord en underbart mysig och kul dag, både för mig och Calle och för Embla!

Grattis gubben på födelsedagen!

Idag fyller min äskade gubbe 24 år! Jag hoppas att han tycker att han har haft en mysig och fin dag. Han är det bästa som någonsin hänt mig, så han är värd att firas lite extra! Här kommer lite bilder från våran dag:



Tårtan. Smaskig var den!



Embla fick en liten "snöboll" av mig. Den tycker hon jätte mycket om!



Gubben öppnar lite paket...



Födelsedagsmaten! Tacosgrejs... MUMS!

Grattis igen gubben min på födelsedagen! Du är min underbara älskling! Puss!

RSS 2.0