Torsdag morgon

Nu är det torsdag morgon och här är vi igång. Embla är på dagis och gubben är och köper lite gott åt mig till frukost. Sen blir det gott till citronte och därefter lite duschning och fixning innan jag åker iväg för att träffa min mor. I eftermiddag åker vi mot Borlänge.

Ute verkar det vara härligt höstväder och det blir skönt att komma ut lite.

Jag vaccinerade mig ju igår och armen började göra ondare och ondare. Men nu efter att ha sovit lite, så har det onda släppt lite. Men lite ont har jag fortfarande. Jag kan iallafall stötta mig mot armen lite.

Men nu du gubben får du fan ta och komma!! Jag vill ha gottisfrukost NU!

Sammandragningar och ont i armen

Nu har jag, som många andra som vaccinerat sig, fått väldigt ont i armen. Jag hoppas det lägger sig snart, för nu är det helt omöjligt för mig att resa mig upp både när jag sitter och när jag ligger. Gubben får verkligen vara min stöttepelare. Stackarn! Och jag som är jäkligt tung.

Sammandragningarna har avtagit under dagen men kommit tillbaka nu till kvällen. Sjukt jobbigt.

Nu ska trötta herr och fru Gullström gå och sova.

Imorn väntar en dejt med mamma. En dejt som jag verkligen ser fram emot. Sen bär det av mot Borlänge.

God natt!

Påhittiga mamman!

Jag känner mig faktiskt som en jäkligt påhittig mamma!

Embla brukar alltid få en lite frukt när hon kommer hem från dagis, eftersom det är något hon missar på dagis då de käkar det precis strax efter halv fem, då vi kommer och hämtar henne. Och en liten fruktbit är precis det hon behöver efter massa bus och för att kunna hålla sig till maten.

Så idag har jag gjort det lite annorlunda. Gubben kommer alldeles strax hem med henne. Och under tiden som han har varit och hämtat henne så har jag gjort en skattkarta åt henne. På den är det en del uppgifter hon ska göra, såsom hoppa på sina runda mattor utan att missa golvet och göra kullerbytta och avsluta allt genom att hoppa ner i sin stora gosdjurskista. I gosdjurskistan finns sedan en skatt gömd i form utav en liten plastlåda med päronskivor i. Visst är jag väl jäkligt finurlig?? Jag blir lite stolt över mig själv...

Så, nu väntar jag bara på att de ska komma hem. Det blir så spännande att se hur hon tycker att det blir... Oj, nu hör jag steg i trapphuset. Det kanske är dom...

Gravid i vecka 36

Nu har vi kommit ända till vecka 36 och det ör banne mig inte så långt kvar nu. Det börjar däremot kännas jäkligt segt. Och de senaste dagarna har varit jobbiga med jäkligt sammandragningar och förvärkar. Lillskiten får med än gärna komma snart. Men jag vill nog hellst hinna med vändningsförsöket på måndag först.

Något annat som är jäkligt obehagligt är att eftersom ungen ligger med huvudet uppåt så ligger den och sparkar neråt musen. Och det är inte mysigt alls kan jag lova. Jäkligt oskönt och göra ibland väldigt ont. Det är ju iallafall bara att konstatera att vi har en både livlig och stark lillskit i mage...

Det här kan man läsa på www.familjeliv.se:

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.



Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer igen nu. Jag ska dejtas lite med min kära mamma imorn. Det var så enormt länge sen. Så då åker vi till Borlänge efter det. Så ni slipper inte mig riktigt än...

Nyp

Vaccinerad och redo för svininfluensan

Japp! Nu ni är jag reco för svininfluensan. Jag tog mig iväg tidigt imorse för att bli vaccinerad. Det var redan ett par stycken där innan klockan åtta, då vaccineringen skulle börja. Jag fick vänta i tjugo minuter på min tur. Inte så farligt! Jag som trodde det skulle vara mega strömning när jag kom dit. Men den värsta strömningen kom efter mig. Och jag måste säga att pensionärer är ett underligt släkte. Många av dem gör allt för att få gå före i kön och de var nästan hysteriska. Nu är det bara för mig att vänta på att gubben och tösen också vaccinerat sig innan jag kan pusta ut ordentligt. Men deras vaccination sker ju också snart. Nästa vecka tror jag de får vaccineras.

Nu ska här packas och sedan beger vi oss av till Borlänge. En dag tidigare än vi tänkt från början.

Mina jäkla sammandragningar är här idag igen och är jobbiga. Fy fan om de ska hålla på så här fram till förlossningen som är beräknad till 28 november. Jag orkar nog nästan inte det.

Nej, nu måste här sättas fart.

Vi hörs igen på söndag kväll.

Det blir nog en jobbig natt

Ush, jag känner redan på mig att natten kommer blir jobbig. Sammandragningarna/förvärkarna sitter fortfarande i och är jäkligt obehagliga och jobbiga. Jag ska försöka sova i natt för imorn ska jag upp tidigt för att åka iväg och vaccinera mig.

Efter att Embla kom hem från dagis så lekte vi kurragömma tills gubben kom hem. Sen åkte vi till Mac Donalds. Mmmmmm! Sen blev det en tur förbi kyrkogården där vi tände ljus eftersom vi inte kommer vara i Uppsala över All Helgona helgen. Det blir en tripp till Borlänge och vi åker imorn på eftermiddagen och kommer hem på söndag. Underbara grannar är kattvakt till Kurre medan Brorsan får hänga med. Embla längtar efter att få komma till Borlänge och träffa alla. Hon har tjatat i flera dagar nu och undrat när vi ska åka.

Nej nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova. Får se hur det går. Annars ska jag iallafall ligga och kramas på gubben tills jag somnar.

Önska mig lycka till med sömnen...

Nyp på er!

Gravidmat!

Idag blir det käk på Mac Donalds. Så bajtasugen jag är på hamburgare, pommes frittes och cola. Ge mig det hellst nu!

Gubben kom hem snart så vi kan åka!!

Fy för mina förvärkar och sammandragningar. jobbigt med dem nu!

Gamla skillingtryck får mig att gråta




Förvärkar

Idag har jag haft jobbiga förvärkar från och till. Och jobbiga är de kan jag lova! De är inte så hemska som vanliga värkar, men samtidigt får man ju inget utav dem heller. Som en liten bebis. Utan jag ligger bara och har det jobbigt utan att få nåt för det. Såna här skit-förvärkar hade jag inte med Embla. Men jag har lört och läst att framförallt omföderskor drabbas av dem. Och kan ha dessa jäkliga förvärkar flera veckor innan det kommer någon bebis. Tack för det säger jag bara... Och just nu är min mage hård som en fotboll. Man kan nästan tro att det är en sån som ligger i magen istället för en lillskit. Eller att jag har ena jäkligt maffiga magmuskler. Jag tror nog på det sista...

Nej, nu ska jag ta mig iväg till dagis för att hämta hem Embla. Saknar min lilla tös!


Tammetusan!

Jag har precis kollat min mail. Jag hade då fått kommentar till en inlämningsuppgift i genus. Det var en knäpp uppgift och jag tyckte inte att jag riktigt svarade bra på frågorna, särskilt var det svårt att hitta svar på frågor utifrån Ambjörnssons bok. Jag skrev ihop något, men kände mig inte nöjd och trodde jag skulle få göra om eller lägga till något. Jag tyckte verkligen inte den blev bra och jag svarade inte riktigt på frågorna. Så nu blev jag chockad när jag fick kommentaren till inlämningsuppgiften. Han som rättade tyckte att jag löst uppgiften på ett bra sätt och att jag framförallt pekade på skillnader mellan Hirdman och Ambjörnsson. Jag som inte tyckte att jag riktigt gjorde det. Men tydligen så gjorde jag det. Betyget på uppgiften blev VG. Shit. Herregud. Jäklar. Tusan. Jag blev riktigt förvånad. Var inte ens säker på att jag skulle få G.

Ibland förvånar jag mig själv!

Jäkligt tidig morgon

Idag vaknade jag klockan kvart i fem och kunde inte somna om. Jag satte mig upp i sängen och läste en bok samtidigt som jag väntade på att klockan skulle bli sju och dax att väcka resten av familjen. Men klockan sex kom Embla in till oss och kunde inte somna om. Det blev tidigt morgon för henne. Hon var nog kanske lite uppspelt inför teatern som de skulle på med dagis klockan åtta. Hon har pratat om den flera gånger. Det blev en mysmorgon med tända ljus och gröt till frukost. Mycket mysigt!

Nu börjar jag känna mig trött. Sov som vanligt inte bra i natt. Var uppe och kissade fyra gånger och låg mest och vände och vred på mig massor i sängen och det var så svårt att sova. Ska ta igen lite sömn nu på förmiddagen. Sen blir det fix och plock här hemma och kolla upp lite grejer för att dejta viktiga personer (skola och csn) den här veckan.

Föresten, imorn är det dax för vaccinering mot den nya influensan. Jag ska stå och köa i tid för nu jäklar orkar jag inte vänta längre. Det där jäkla vaccinet skulle ju kommit till oss i Uppsala för länge sen. Men nu är det äntligen dax!



Busig eftermiddag

Efter att jag hämtade Embla på dagis så bestämde vi oss för att leka kurragömma här hemma. Oj, vad Embla tyckte att det var kul! Hon hade däremot nästan samma gömställe varje gång: Hennes gosdjurskista. Hon kröp bara ner där och gömde sig. Problemet var att hennes rumpa stack upp ganska tydligt och hon börjar fnissa och skratta högt så fort jag kommer nära. Men det gjorde ju ingenting. Det var lika kul ändå. Och varje gång jag hittade henne i gosdjurskistan med rumpan upp så utbrast hon: "Mamma, du hittade min rumpa!" Så söt hon är min busunge! Om jag hade lätt att hitta henne, så hade hon lite svårare att hitta mig. Även om jag har nästan lika svårt att hålla mig för skratt när någon letar efter mig, så var jag en baddare på att hitta gömställen. Sen så hade jag ju inte samma gömställe varje gång, som min lilla tös hade... Men rysligt kul hade vi! Och jag blev helt slut.

Embla hjälpte mig också med dagens middag: Falukorv i ugn med pasta till. Men det var bara för att jag sa att när man lagar mat får man provsmaka. Då kom hon ivrigt och ville hjälpa till med falukorven. Efter att hon fått några smakbitar av korven så försvann hon väldigt fort...

Vi har även hunnit med att bada här hemma nu på kvällen. Eller, Embla badade och skvätte ner mig. Brorsan var också nyfiken på vattnet och när Embla plaskade. Han har ju, som jag nämnt förut, inte alla hästar inne. Han är storförtjust och nyfiken i vatten. Embla tyckte att det var jätte kul att få en badkompis. Men efter att ha fått lite vatten på sig några gånger, sprang han sen iväg för att busa med sin favorit, Kurre.



Dagens rock- Finntroll



Lillskiten försöker verkligen!

Nu känner jag hur lillskiten verkligen försöker göra en kullerbytta för att hamna med huvudet ner. Eller så gör den bara enormt avancerade akrobatiska övningar. Jag kan ju säga att den inte har fått sin vighet från mig! Det känns iallafall enormt obehagligt. Som om hela magen vänds utochin. Och jäkeln kommer åt kissblåsan också med jämna mellanrum.

Kom igen lillskiten! Kämpa! Kämpa!

Grått och jäkligt

Idag är det verkligen grått och jäkligt ute. Men jag är inne och myser. Borde nog ge mig ut på en liten promenad senare. Vi får se hur duktig jag är.

Inatt var jag uppe och kissade fem!!! gånger. Kan ju säga att jag också hade jäkligt svårt att sova. Att gå upp och kissa så många gånger och samtidigt ha jäkliga problem med att ta sig upp, gör det svårt att somna om sen. Så jag ska som vanligt ta en lite pömstur under dagen.

Jag måste erkänna att jag fortfarande oroar mig massor över det eventuella vändningsförsöket den 2 november. Det blir inte mysigt det!

Sköna söndag!

Till frukost hade vi det riktigt mysigt med gott och tända ljus. Det är en riktig grå och tråkig dag ute. Då kan man göra det lite mysigare genom att tända massa ljus. Jag erkänner, jag har ljusfetish. Nu på morgonen har vi bara myst. Snart, efter att alla gjort sig morgonklara, ska vi iväg på loppis i Fyrispark. Mycket kul som alltid. Jag älskar ju som sagt loppisar... Sen idag blir det fix och pyssel här hemma. Som sagt, det är en skön söndag idag!

Dagens rock- Bloodhound gang

Kommer ni ihåg den här gruppen? Det gör jag och jag älskade dem verkligen när de gick som oftast på radion. Och jag tycker fortfarande att de är sjukt bra!!! Jag vet att mamma inte var så förtjust när jag lyssnade på den ena av låtarna på hög volym...






Lördag!

Härligt med lördag!

Igår var det också en härlig dag. Hade en dejt med systeryster nere på stan (efter dejt med barnmorskan och storhandling). Det var väldigt, väldigt, VÄLDIGT trevligt att träffa henne. Alltid lika kul! Mycket skratt, mycket gott, mycket shopping, mycket kul... Mycket av allting helt enkelt. Tack systeryster för en jätte bra dag!

Idag har vi verkligen varit i farten. Vi har varit på Ikea, Barnens hur och Bauhaus. Åkte iväg vid elva och kom hem för en timme sen. Shit vad jag är slut nu!!! Överallt och på alla sätt är jag slut. Det var mycket som inhandlades på Ikea. Bland annat bebisfiltar,soptunna till blöjor, lite bebisleksaker, MASSA ljus(både vanliga värmeljus, doftljus och stearinljus), mus till Embla. På Barnens hus blev det  mer grejer till Bebisen och på Bauhaus blev det blommor, skruvar och annat grejs. Verkligen storhandling!

På Ikea blev det såklart lunch. Jäklar vilken god lax de hade! I restaurangen träffade vi även på en av Emblas bästa kompisar Len och hennes föräldrar. Mycket kul och trevligt. Och ungarna blev som galna och busade runt. Sötnosar!

Nu blir det lite fix här hemma med de nyinköpta grejerna. Får se hur mycket jag orkar. Embla verkar också helt slut. Gubben är nog lite piggare verkar det som. Embla kommer nog vilja sova tidigt idag. När hon sover ska gubben och jag sjunka ner i soffan och mysa med godis och kanske någon film.

Hoppas ni också haft en mysig och bra lördag!


Lite mardrömsdejt med barnmorskan

Nu är jag vaken en dum tid som klockan fyra på natten. Helt omöjligt att sova, men jag är ändå sjukt trött! Knäppt!

Jag var på dejt med barnmorskan igår. En jäkligt olaglig tid som kvart i åtta på morgonen. Hon gjorde det vanliga på mig. Jag fick veta att mitt järnvärde har stigit. Jippie! Från 105(som är på tok för lite) till 111. Så mitt drickande av järntablett-bruss börjar ge resultat. Jag tackar! Hjärtljuden var också bra. Men när hon skulle till och känna på bebisen för att se om den hade fixerat sig så blev hon chockad och fundersam. Lillskiten har de senaste dejterna lega med huvudet nedåt. Men nu blev barnmorskan osäker. Hon konstaterade iallafall att jag har en ovanligt vild bebis i magen. Hon skrattade och tyckte det var gulligt och kul när hon flera gånger fick puffar och sparkar. Hon fick iallafall till slut ta in en till barnmorska som också fick känna på min mage. Och de båda kom fram till att bebisen nog har vänt sig.

Jaha??? Och vad händer nu? Var min första tanke. Hon ringde ett samtal och bokade tid för bedömning. Vilket innebär att jag ska på ultraljud den 2 november för att kolla om lillskiten fortfarande ligger med huvudet uppåt eller om den har vänt på sig själv igen. Om den inte har vänt på sig ska de göra vändningsförsök. Och går inte det ska de mäta mig för att se om jag är tillräckligt bred för att föda ändå. För det ska tydligen vara svårare. Jag garanterade henne att jag har jäkligt breda höfter...

Det där med vändningsförsök är jag livrädd för!!! Har hört så himla mycket dåligt om det. Det känns värre än själva förlossningen. Ush! Jag kommer vara som ett nervvrak tiden innan den 2 november. Och det känns extra jobbigt när gubben inte kommer kunna vara med. Han har någon superobligatorisk pedagogik-grej. Fy fan, säger jag bara! Jag är lite rädd jag! Ville ju ha honom där så jag kunde hålla honom i handen...

"Varför då?"

En av Emblas favoritmeningar den senaste tiden är: "Varför då?"

Som exempelvis igår, när vi var nere på stan. Vi hade fikat och gick i affärer. Då fick Embla syn på ett korvstånd. Och hon älskar korv. Då frågade hon mig: "Jag kan få en korv?"
"Nej det blir ingen korv. Vi har precis fikat och det blir mat när vi kommer hem."
Det gick en stund och Embla såg lite fundersam ut. Tillslut frågade hon mig: "Mamma, varför jag inte får korv?"
Jag förklarade igen för henne. Men, hon gotog inte svaret utan frågade mig ett par gånger till. Till slut fattade hon nog varför det inte blev någon korv, för hon slutade fråga och verkade acceptera mitt svar. Hon blev inte alls arg utan undrade bara helt enkelt varför hon inte fick någon korv.

Pigg som en drogad val

Just nu känner jag mig inte särskilt pigg. Inte pigg alls. Jag sov lite ungefär mellan tio och tolv. Sen vaknade jag av att det var något jäkligt konstigt som lät. Och högt lät det också. Jag satte mig fort upp (okej, kanske inte så fort, eftersom jag inte är så snabb i mitt tillstånd. Men ändå fort för att vara stor och gravid). Jag hade nästan hjärtfnörp! Ljudet skrämde skiten ur mig. Sen kom jag på vad det var som lät. Det var ju gubben som ringde över skype. När jag tillslut kom fram till datorn (efter att ha rullat ur sängen och med sega steg kommit till vardagsrummet) så ringde han fortfarande. Att han aldrig ger sig! Envisa jäkel. När jag svarade så skrev jag bara: "Hallå jag sov" Och då frågade han mig: "Men varför stängde du inte av datorn innan du gick för att sova då?" Ja, varför gjorde jag inte det? Då hade jag ju sluppit att få hjärtfnörp och blivit väckt. Jäkla skit!

Vilodag!

Idag behöver jag verkligen en liten vilodag. Eftermiddagen på stan med mormor och Embla igår tog verkligen på mina krafter. Jag verkar reo att jag är superwoman och inte alls särskilt gravid så som jag flyger fram och lyfter och grejar. Mormor sa åt mig flera gånger att sitta ner och vila och itne lyfta så mycket tungt. Jag borde nog lyssna mer på henne än vad jag göra. Men jag är ju så van att greja och bära. Svårt att ta det lugnare. Men det behövs nog. Det är däremot lite svårt med en busig unge och annat som ska göras.

Det var iallafall trevligt att träffa kära mormor igår. Hon är så söt och omtänksam! Jag träffar henne alltför sällan. Synd! Det blev fika och spring på stan och Embla var jätte duktig som orkade med alla affärer. Vi okm hem med flera kassar. Tack snälla mormor!

Idag blir det som sagt en välbehövlig vilodag. Jag har tänkt ta igen lite borttappad sömn och halvligga på soffan. Sen blir det även lite nyttigsaker.

Imorn ska jag BAJSTIDIGT till barnmorskan på kontroll. Klockan 7.45 ska jag vara där. Hellst tidigare så jag hinner ta lite prover också. Det berömda blodprovet i armen. Det är iallafall olagligt tidigt. Jag förstår inte hur jag kunde gå med på en så tidigt tid. Måste ha varit ordentligt sinnesförvirrad för stunden. Sen blir det storhandling imorn och därefter en kul dejt med systeryster som jag ser fram emot.

Nej, nu ska jag klämma i mig lite te och mackor. Och massa frukt. Har blivit så jäkla fruktsugen den senaste tiden. Jag känner sug hela tiden. Helt galet! Hellst ska det vara exotisk frukter som typ kiwi, mandarin, apelsin, citron... Inte äpple och päron.

Dagen mitt i veckan

Ush, har sovit rysligt dåligt inatt också. Det tar verkligen på krafterna när jag inte får sova om nätterna. Så nu känner jag mig lite dimmig.

Jag ska hämta Embla tidigt från dagis idag. Vid tolv ska jag hämta henne och då ska vi åka in till stan för att träffa min kära mormor. Det ska bli kul, för det var så hemskt länge sen!

Imorn blir det bara en lat och vilodag. För jag orkar bara med varannandags aktivitet. För jag vet att foglossningarna kommer kännas efter denna dag med spring nere på stan. Men det är det värt. Får ta och vila imorn.

Nu ska jag ta och fixa mig lite och plocka här hemma innan jag beger mig iväg.

Ta en titt på det här: Svenska Hollywoodfruar i Sverige

Det här är ett jäkligt kul klipp som jag hittade på youtube. Shit vad jag tjuter av skratt!

Jäkla sammandragningar!

Hela kvällen, i fyra timmar har jag haft jobbiga sammandragningar/förvärkar som har kommit och gått med lite mellanrum. Jobbigt! Och så här kan det vara från och till fram till förlossningen. Shit, orkar jag det? Nja... Det är ryggläge som gäller då under tiden. De lade sig iallafall tillslut för ungefär en halvtimme sen.

Trots mina jobbiga sammandragningar så blev kvällen med Embla mysig. Eftersom jag bara låg i soffan så mös vi där med en hel hög med Pettson och Findus böcker. Oj vad kul vi hade. Embla tyckte att det roligaste var att titta på vad alla småfigurer i böckerna gjorde och alla små detaljer. Och jag förstår henne. Det är ju de som gör Pettson och Findus böckerna så spännande och unika. Mysig kväll.

Gubben och jag har tittat på två avsnitt Heroes. Spännande! OCh så har vi druckit te och käkat lite goda mackor. Nu är det strax dax att gå och pömsa.

Nyp!

Dålig på att källsortera!

Idag var gubben och jag iväg och storhandlade på förmiddagen. Alltid lika kul att storhandla och få kylskåpet fullt igen. När vi var klara, släppte gubben av mig vid Engelska Parken där jag hade en trevlig dejt med härliga Peter. Alltid lika kul att träffa honom! När vi hade käkat klart och druckit lite kaffe och ätit kaka(bara kakmonstret jag) så gick vi undan med brickorna. Och då råkade klant-jag klanta till det ordentligt! Där man ska plocka av brickorna så ska man även sortera brännbart och rester. Jag skulle precis skrapa av tallriken när hela tallriken råkade hamna i soporna. Oh shit vad jag skrattade så jag grät! Och jag måste då säga att den där soptunnan inte är liten. Det var inte bara att sticka ner armen och plocka upp den, för den är djup. Så jag lät den vara där nere och gick röd i ansiktet av skratt därifrån. Det är bara att konstatera att jag är jäkligt dålig på att källsortera.

Morgonpigg?

Nej, fy det är jag inte. Klockan är strax över fem och jag har legat och vänt och vridit på mig sen fyra. Trots att jag verkligen är skittrött så kan jag inte sova. Jag har sammandragningar i magen för att jag var så kissnödig när jag vaknade vid fyra. När jag är kissnödig får jag alltid lite jobbiga sammandragningar. Nu vill jag hellst av allt bara sova. Men jag måste erkänna att sen jag satt mig här vid datorn så blev jag lite piggare. Men det går ju inte! För jag måste ju sova, annars kommer jag vara bajstrött idag. Och jag som har grejer att göra! Skit också!

Igår eftermiddag var jag verkligen supergravid. Blev så himla sugen på att åka och käka på Mac Donalds till middag. Men när gubben inte höll med började jag stört tjura och blev jätte ledssen och arg. Tårarna bara rann och han verkade inte alls bry sig. Satt mest bara vid datorn och programmerade. Jäkla skit gubbe tänkte jag då och sa det också till honom. Pluss att jag nog sa en del annat också... Det blev iallafall till slut Mac Donalds till middag. Ja, vad ska jag säga? Det är jäkligt jobbigt att vara gravid just nu. Hormonerna går i vågor, jag börjar ledssna på att vara gravid och så börjar jag få enorma sug efter saker. Och får jag inte sakerna nu på momangen så storgråter jag...

Nej, nu har jag suttit uppe ett tag och ska gå och försöka sova lite nu. För halv åtta ska Embla upp och sen iväg till dagis. Och trots att gubben är så gudomligt söt som låter mig få sova medan han får i henne frukost och iväg, så är det alltid jag som går upp och väcker Embla och som får upp gubben. För han är så jäkla seg på morgonen!

Nyp i skinkorna!

Jag lever!

Min systeryster ringde för ett litet tag sen och var lite orolig för mig och undrade om jag lever. Hon tyckte att det var länge sen jag skrevv i bloggen. Och det håller jag med om. Jag brukar försöka skriva något varje dag, men nu har jag inte skrivit sen lördags.
Men nu är jag här!

Igår var det en mysdag hemma med familjen hela dagen. Vi var mest inne och tog det lugnt och busade, förutom en timmes promenad nere i Hågadalen på förmiddagen.

Idag har jag haft svårt att få pilla på datorn, för gubben är hemma och jobbar och har tagit datorn till fånga. Jag lurade bort honom lite nyss för att kunna skriva ett litet inlägg...

Medan gubben har jobbat idag så har jag plockat och fixat lite här hemma. Jag har faktiskt börjat packa BB-väskan lite smått. Den står nu i hallen och kommer fyllas på med mer allteftersom. Jag var också ute på en liten promenad med kissarna. Brorsan tyckte att det var jätte spännande men lite knäppt eftersom det var blött ute... Han var så söt när han gick och stampade med baktassarna som en kanin. Men in ville han inte gå.

Nu ska jag gå och halvlägga mig i soffan lite och äta en glass.

Nyp på er!

Dagens rock- Shebang

Kommer ni ihåg den här låten. Några av er gör det nog. För ungefär tio år sen spelades den här jämt och jag rockade verkligen loss till den. Jag har också fått veta att gubben tyckte att den blonda bruden var en riktig pudding. Så den här låten är lite tillägnad till honom.

Nu får ni ta och lyssna på låten och rocka lite.

"Det luktar gott i min mun nu"

Vi har precis käkat middag. Lassagne. Skitgott och populärt hos oss alla tre. Till det drack vi mormor Vivecas egengjorda svartvinbärssaft. Supergod! Efter att ha druckit några klunkar av den sa Embla:

"Det luktar gott i min mun nu"

Min lilla sötnos, hon kan verkligen uttrycka sig!

Hallå på er!

Idag är det lördag och det är ju bara jäkligt härligt! Något som inte är lika härligt är att det verkligen är skitdåligt väder ute. Regn och rusk. Men det gör inte så mycket. Då kan man ju vara inne och mysa och pyssla. Vi tänkte nog ändå trotsa vädergudarna och ge oss ut lite senare. Visst är vi modiga?

Här har förmiddagen varit mysig med en söt Embla, en söt Gubbe och en spritt språngande galen katt(Brorsan). Han bara flyger fram och tillbaka och klättrar överallt. Han kan verkligen inte ha alla hästar inne. Men söt är han och världens charmigaste.

Snart är det dax för lite lunch, men jag har verkligen ingen aning om vad jag ska ta och fixa. Känner mig inte sugen på något. Men köttbullar brukar ju vara ganska så poppis hos Embla, så det får det nog bli.

Vet ni vad jag kan?

Jag kan boxa ner jobbiga ungar, äckliga typer, sura och otrevliga dagisföräldrar, jobbiga personer i köer och mycket mer. Allt detta kan jag göra utan att använda händerna. Nog för att jag inte har gjort något av det än, men jag har velat det, flera gånger. Vet ni hur jag gör? Det är bara att säta mig i spinn så fixar magen resten. Pluss att jag har en boxningspartner i magen... Akta er för mig!

Dagens rock- Nomy

Hittade den här gruppen nyss på Youtube och upptäckte att de faktiskt var rätt bra. Så här kommer två låtar:



Fredag!!

Som jag säkert sagt tidigare så älskar jag fredagar!

Denna fredag började med att Embla kom in till oss klockan sju och låg och mös med oss och Brorsan i sängen. Det var så sött, Brorsan är storförtjust i henne och ville hellst ligga på henne och mysa. Det var så mysigt att ligga där allihopa och bara mysa och ha det bra. Sen gick gubben och Embla upp medan jag fick ligga kvar. Tack älskling för att du finns! Jag fick en stor hejdåkram och hejdåpuss av Embla innan hon försvann till dagis. Även gubben gav mig en hejdåpuss. Sedan var min plan att jag skulle sova vidare (det behövs kan jag säga), men jag kunde inte somna om. Så det var till att skutta upp och käka frukost istället. Rostade mackor med marmelad på och ett stort glas apelsinjos till. MUMS!

Jag tror däremot att jag ska gå och lägga mig och sova lite till snart. Är så rysligt trött. Ska bara plocka fint här hemma först. Trots att jag städade klart igår och fixade tjusigt så blir det stökigt fort igen. Och det är främst gubben som stökar ner!

Jag tror att jag ska ge mig ut på en liten höstpromenad idag. Jag kommer ju inte gå fort och inte gå långt. Men en liten promenad vill jag ta.

Sen ikväll är det ju populära fredagsmys. Vi ska köpa hem lite chips. Och till käk blir det pannkakor med sylt och grädde. Och så måste vi ju se på Idol klockan åtta!

Nej nu ska jag gå och sova lite...

Jäkla blodsugande satmara!

Strax efter jag klämt i mig lunch, körde gubben mig till Flogsta vårdcentral för att lämna mitt kissprov och för att få stick i fingret.

Innan jag fortsätter måste jag först säga att jag har lite sprutfobi, men bara för att ta blodprov ur armen inte ur fingret. Detta har jag fått efter förra graviditeten då det var en sköterska som stack in nålen i armen på mig och sen hittade hon inte blodådern. Hon grävde runt ett bra tag men gav sen upp. Det gjorde så jäkla ont och var inte alls särskilt mysigt. Så därför har jag efter det varit ganska så rädd för att bli stucken i armvecket.

Idag när jag kom in för att få mitt stick i fingret så kände jag igen sköterskan. Det var samma sköterska som inte kunde hitta min blodåder förut. Och inte är hon trevlig heller, kärringen.
Jag sätter mig ner och lämnar först över kissröret. Sen får hon mitt personnummer och kollar på datorn vad det är för prov som är beställt. Jag vet att det bara är stick i fingret den här gången. Nästa gång är det däremot stick i armvecket som gäller. Det har jag störtkoll på och det sa barnmorskan också till mig i förrgår.

När kärringen har skrivit ut lite lappar som ska sitta på olika rör så säger hon till mig:
"Jag tänkte att jag skulle sticka dig i armen istället."
"Okej" Svarade jag och kände pulsen stiga.
Hon fixade allt och spände åt en rem runt min arm. Sedan stack hon i sprutan i mig. Jag märker att hon ser lite fundersam ut och börjar gräva runt lite med nålen. Jäklar vad ont det gör. Inte alls mysigt! Sen ger hon upp och säger:
"Oj, så tokigt det blev! Vi får ta sticket i fingret istället"
Jag satt och bara svor inom mig. Jag har tagit blodprov i armen ett antal gånger sedan hon stack mig första gången och inte hittade. Och ingen annan har haft samma problem som henne.

Jag tror att hon egentligen är en jäkligt ond vampyr som tycker om att se mig lida.

Paus för duktiga mig!

Pju, nu behövde jag lite paus från städandet. Vardagsrummet är i princip klart och det doftar rent här inne. Duktiga lilla jag. Undra om gubben märker att jag har städat när han kommer hem. Det hoppas jag banne mig, så som jag kämpar här hemma. Snart blir det kökets tur att få en liten mini-makeover. Därefter badrummet och hallen. Jag har även tänkt tvätta fönstrena idag. Får se, jag kanske är lite för optimistisk... Igår kväll hade jag så bajsont i ryggen, efter allt städande. Det lär väl bli så ikväll med. Men det måste städas här hemma, så då får jag allt stå ut med det onda.

Jag känner mig väldigt fixig idag. Jag har lust att börja fixa på våran fotovägg. Så sugen! Får se om jag hinner och orkar.

Nej nu ska jag fortsätta!

Kiss i kylskåpet

Japp gott folk. Jag har just nu lite kiss i kylskåpet. Mysigt! Fast det är i ett rör så det är ingen fara. Jag ska iväg till Flogsta vårdcentral idag och lämna röret pluss ta ett blodprov. Egentligen skulle jag ha åkt iväg typ nyss, enligt mina planer. Men då är det något pucko som kommit på att buss 21 inte ska gå mellan klockan nio och två. Idiot! Så då får jag vänta med min tur till Flogsta.

Då har jag lite tid nu till att fortsätta med städningen som jag började på igår. Det kommer bli så fint när jag är klar! Men jag orkar inte riktigt ta hela lägenheten på en och samma dag, så det får bli i omgångar. Kanske hela lägenheten blir klar idag. Får hoppas på det iallafall.

Swing it!

Så jäkla underbara. De här kan verkligen konsten att svänga och få mig glad.

Granatäpple- varning för sprut!

Den jäkel som kommit på frukten granatäpple, borde också ha kommit på att sätta varningstext på fanskapet: "Varning för sprut!"

Även om granatäpple är jäkligt gott, så är det ett helvete att peta ut de där kärnorna ur äpplet. När man till slut är klar med allt petande, så har man hela kaklet i köket och hela sitt linne nersprutat med rött saft.

Så jag säger bara det: Skaffa varningstext till granatäpple!

14 oktober

Denna dag har varit inte direkt händelserik, men ändå en dag då jag inte bara sovit och legat på sidan och slöat.

Imorse när jag skulle göra mig iordning för att gå på utvecklingssamtal så var Brorsan med mig i badrummet. Han är ju som sagt helt galen i vattnet och han älskar att stå på handfatet och jaga vattnet som kommer ur kranen. Jag sa åt min gubbe att springa efter kameran så vi kunde få en kul bild på Brorsan in action. Men precis när vi var redo med kameran gick han och satte sig på toaletten istället...


På förmiddagen var gubben och jag på utvecklingssamtal på dagis. Allting var jätte bra med Embla och hon var otroligt duktig på vissa saker. Man blir så stolt som mamma när man för höra beröm om sin dotter. Vi fick lite klarhet också i hur det kommer bli när Embla får ett syskon. Vi har hela tiden vetat att hon då bara får gå femton timmar i veckan. Men nu fick vi veta lite mer, att det inte sker på engång när bebisen har hoppat ut. Hon får fortsätta med sina vanliga tider i en månad. Jätte skönt! Både för henne och för oss.

Sen idag har jag städat massor. Nu är det skit tjusigt i Emblas rum och i hallen. Men jag är helt slut i kroppen! Pju! Min kondis är inte som den borde. När Embla kom hem från dagis hjälpte hon mig med att torka golvet. Så duktig hon är min flicka!


Nu ska jag gå och fixa dagens käk. Här blir det panerad torsk (En av Emblas favoriter), kokt potatis, kall dillsås och lite grönsaker till. Mums!

Underbara skitstunder!

Äntligen har dasstidningen kommit! Jag längtar tills jag får sätta mig på toaletten med tidningen i handen och njuta av min skitstund.

Dagens rock- Mud

De här gröna herrarna svänger ju rumporna som ingen annan! Jag älskar verkligen deras kläder och deras rörelser. Jag kan bara säga att det är en bra låt med ett gäng sexiga herrar!

En riktig tjockis med ett krympande bajshål

Jag har gått och blivit en riktig tjockis.
Jag var som sagt till barnmorskan idag på kontroll. Hon vägde mig bland annat och då fick jag veta att jag gått upp 12 kilo sedan inskrivningen. Och att jag väger 82 kilo. Ni hörde rätt damer och herrar. 82 kilo. Shit! Dubbel shit!

Jag fick även lyssna på lillskitens hjärta. Hon mätte och såg att bebisen växte bra. Och blodtrycket var bra. Jag ska tillbaka imorn för att lämna blodprov, så hon får kika hur mitt järnvärde är. Det borde för sjutton ha blivit lite bättre nu med tanke på att jag blivit mycket duktigare med järntabletterna.

Nu ska jag strax ta och fixa kvällsmaten. Idag blir det lite enkelt. Havregrynsgröt med russin i och till det färskt gott bröd med lite olika goda pålägg. Perfekt för lite mys i höstrusket.

Föresten, när jag stod och väntade på bussen hem från barnmorskan så märkte jag hur jäkla rysligt kallt det var. Jag tror jag stod och spände skinkorna så hårt att mitt bajshål måste ha krympt med flera procent. Och är det kallt! Sen blir det ju inte bättre av att jag inte kan stänga några jackor på grund av min växande mage. Nej, nu blir det till att ta fram alla mössor och halsdukar som jag äger och har för att på så sätt kunna linda in min lilla mage.

Nu ska jag gå och fixa gröten.

Nyp på er i kylan!

13 oktober

Idag har det snöat! Visserligen var det inte mycket, bara små fjun, och det lade sig aldrig på marken. Men: DET HAR SNÖAT!

Imorse kom Embla in till våran säng vid halv sju. Hon somnade hos oss och vi sov vidare till halv åtta då det var dags att gå upp. Så mysigt att ligga där i sängen hela familjen. Har ni märkt att det har blivit ordentligt mörkt på mornarna nu? Så mysigt men så svårt att komma ur sängen.

Något som absolut inte var så mysigt imorse, var att jag hade riktigt jobbiga förvärkar. Nästan så jag trodde att det var dags för lillskiten att dansa ut.

Gubben och jag har hunnnit storhandla idag. Så nu har vi frysen och kylen fulla. Härligt! Jag kom på att jag ska till barnmorskan idag. Var helt bombsäker på att det var imorn. Men nej, det är idag klockan fyra. Så det är bara att ta bussen dit för ett besök helt enkelt. Får se hur det står till med mig och bebisen. Stick i fingret vet jag iallafall att det blir. Sen hoppas jag att hon väger mig, för det vore spännande att se hur tung jag blivit. Jag ska komma ihåg och fråga henne om vaccinationen också.

Jaja, jag har lite att fixa här hemma innan jag ska iväg. Har gjort en lista och har kunnat bocka av två punkter. Nu har jag bara två kvar...


Emblas och min miniutflykt

Vi hann inte vara ute och leka så länge efter dagis för det började regna. Men en liten tripp hann vi med... Det är så himla mysigt höstväder ute! Jag blir så glad och harmonisk när jag kommer ut.


Embla tycker som jag att det är mysigt och härligt med höst.



Embla var rysligt snabb på att komma upp på sitt "balansgångsträd"


Min fina tös som jag älskar så obeskrivligt mycket!

Dagisbarnens kupp mot oss föräldrar

Idag när jag kom till dagis för att hämta Embla, så såg jag att Emblas vantar och mössa hade försvunnit. Jag frågade en av fröknarna om hon visste var de var. Hon hade ingen aning men hon talade om att flera andra barns nössor också hade försvunnit under dagen. Jag försökte fråga Embla om hon visste var de var. Men hon svarade inte utan hon såg lite småjäklig ut tyckte jag. Så var alla vantar och mössor har tagit vägen är en stor gåta. Jag tror absolut att ungarna har samlat ihop sig i en megastor kupp mot oss vuxna. De tänker nog se till så att deras mössor och vantar försvinner varje dag. Vi föräldrar kommer bli luspanka om vi ska få köpa massa nya mössor och vantar... Jäkla ungar!

Sjukt seg dag!

Ja, idag har det verkligen varit en seg dag. Efter att inte kunnat sova i natt, var jag tvungen att ta igen lite av det i omgångar inder dagen. Sedan har restan av dagen bara tillbringats sittandes och halvliggandes. Inte orkat göra någoting. Jag blir jäkligt frustrerad av sådana dagar. Det är så mycket jag vill och behöver göra. Och jag vill kunna flyga runt och fixa och dona. Så det är så frustrerande att inte orka göra det. Men samtidigt så behöver jag ju vila ut mig lite och sova.

Strax ska jag ut i härliga höstvädret och hämta Embla. Vi ska ta en extra sväng ute och leka lite, planerade vi imorse. Vi ska till "vårat utflyktsställe" (kallar Embla det för). Men inte alldeles för länge ska vi vara ute. Måste ju hem och fixa käket. Tänkte göra lassagne idag, men det tar lite tid, så det får bli spagetti och köttfärssås med broccoli till istället. Gott det också!

Gubben, om du läser det här... Kan du köpa hem fanta citron?? Känner sånt jäkla sug! Citronerna hemma är uppätna...

Dagens rock- Muse


Nu orkar jag snart inte längre

Ytterligare en natt som jag sovit asdåligt. Men nu till och med värre än vanligt. När jag ligger på sidan så får jag så jäkla ont i revbenen, för att lillskiten ligger och trycker där. Det känns nästan som om revbenen ska gå sönder. Djävulskt ont! Och på rygg går det inte heller att sova för då får jag lite problem att andas och känner mig lite svimfärdig... Och att sova på mage är ett minne blott.

Nej, nu får lillskiten helt enklet ta och komma ut!

Nu ska jag ta och dricka lite te och äta rostade smörgåsar, efter att ha tagit en liten sovmorgon (jäkligt välbehövlig). Som ni märker: ingen nyttig grötfrukost för mig inte! Nej för tusan. Här är det perfekta gravidfukosten som gäller: Massa rostade mackor med gott på. Sen blir det nog en bit äppelpaj med vaniljsås efter. NYTTIGT!!!

Gårdagens utflykt i bilder

Här kommer lite utlovade bilder från gårdagens utflykt till Dalkarlskärret...


Embla visar en "ekollonhatt" som hon hittat.

Embla leker vid grottorna.





Det var en härlig dag i höstsolen!

Min lilla sjukling!

Lilla tösen har varit lite hängig nu på eftermiddagen och känns lite febrig. Stackarn, jag får alltid en klump i halsen när min sötunge är sjuk. Nu på kvällen blir det mat och sen lite mys. Och imorn blir det ingen dagis. Embla och jag blir hemma och myser lite och tittar på film hela dagen.

Nu står äppelpajen i ugnen och börjarr lukta jäkligt gott. När den är klar sätter jag igång med käket.

Hörs mer sen!

Myssöndag

Idag är det en riktig mys och fixsöndag. Denna dag började med loppis vid tolv. Vi gjorde ett par fynd, bland annat en fin fleeseoverall till lillskiten för bara 50 kronor. Sedan blev det lunch hemma och efter det har vi bara fixat och grejat. Rensat bland lillskitens kläder, fixat fram vantar i korgarna i hallen, borrat upp hylla och fixat. Nu ska vi fixa lite till. Och snart ska jag laga käk. Fläskfilégryta med potatisgratäng till och lite ugnsrostade rotfrukter. Till efterrätt ska jag göra äppelpaj. God söndagsmat!

Lite bilder utlovas ikväll.


God natt från mig

Nu ska jag strax gå och pömsa. Känner mig ganska så megatrött. Jag sitter och gäspar, suckar och pikar gubben och hoppas att han förstår att jag vill gå och sova och gärna med honom. Men han sitter som hypnotiserad och ser på Snatch på tvåan. Helt jäkla oberörd av sin trötta fru. Nej, jag får helt enkelt ta med mig Brorsan som sällskap istället.

Imorn blir det loppis och sen resten av dagen tänkte vi bara mysa, pyssla och fixa. Tänkte börja fixa på våran fotovägg i vardagsrummet. Sen blir det annat fix och sen lite pyssel. Embla och jag vill göra lite ekollon gubbar, så det lär det bli.

Pratade med systeryster nyss. Hon är en av de som får mig så glad. Kram på dig!

Nej nu ska jag gå och sova.

Utflyktsdag

Idag har vi haft en riktigt mysig utflyktsdag. Och underbart höstväder har vi haft! Vi begav oss mot Dalkarlskärret, som är ett av våra favoritutflyktsplatser. Otroligt vackert och mysigt. Vi passade också på att grilla korv. Så mycket godare och mysigare att äta det ute i friska luften.
Det kommer lite bilder imorn. Orkar inte fixa in dem i datorn nu.

Nu på kvällningen har vi börjat känna oss lite småkrassliga. Eller, Embla har varit lite småförkyld i ett par dagar nu. Däremot så började jag få problem med ena ögat. Det rinner lite och känns som grus i dem. En ögoninflammation på gång kanske? Gubben känner sig också lite konstig i ena ögat. Emblas dagisvirus kanske sätter sig på ögonen för mig och gubben istället för näsan, som för Embla...

Ikväll är det såklart fotboll som gäller!! Sverige mot Danmark. Tyvär måste jag säga att jag tror att Sverige förlorar. Men vi får se. Gubben och jag ska iallafall sitta uppmysade i soffan med te och gottis och se på fotbollen. Men först ska Embla i säng.

Idag blev det Flygande Jakob till middag. Skit länge sen vi käkade det, men otroligt gott. Embla tyckte att det var knasig mat (just för att det heter Flygande Jakob). Men annars tyckte hon det var gott. Sedan blev det glasstrut till efterätt. Poppis hos Embla.

Hoppas ni alla haft en bra lördag.

Nyp!



Nu är det helg!

God kväll på er alla och nu fan är det äntligen helg igen. Så fasligt skönt! Fredags eftermiddagen har varit mysig. Inne i stan idag släpade jag med Peter till ett underbart chokladställe. Paradis med fantastiska praliner. Jag köpte en ask till gubben för att överaska lite pluss en bukett med rosor. Så nu på kvällen har vi tittat på idol och njutit av pralinerna. Så jäkla goda! Eftermiddagen och kvällen med embla var också jäkligt bra. Hon är helt fantastisk våran tös!

Jag ser fram emot den här helgen. Så skönt att få koppla av och mysa och bara ha det bra tillsammans.

Imorn ska vi ta en utflyktstripp till Dalkarlskärret och ha det härligt och grilla lite korv. Så mysigt! Det är ett ställe som hela familjen gillar. Så fantastiskt vackert och manga roliga grottor att leka i. Ska bli kul!
På söndag blir det loppis och barnmässa. Kul ska det bli.

Men nu allra först ska gubben och jag ta och gå och lägga oss. Min bebismage och jag är inte riktigt överens nu. Jag har just nu jäkligt jobbiga sammandragningar, som säkert blir bättre efter en natts sömn

God natt på er och hoppas ni får en bra helg.

Dagens citat

Dagens citat, och det bästa jag hört på länge, får härliga Peter står för:

"Jag skulle egentligen ha tagit mig till jobbet idag, men Heroes slutade så sent igår"

Du är en riktig guldklimp du Peter! Du är så härlig du och du kan verkligen få mig glad!

Påklädd, nyduschad och nyskiten!

Japp, nu är jag redo för att promenera i min snigeltakt till bussen. Sen blir det lunchdejt inne i stan.

På återseende!

Godmorgon sköna fredag!

Shit vad jag älskar fredagar! Nu har jag en hel helg framför mig. Så skönt! En hel helg med mina härliga.

Jag har varit en duktig flicka och klämt i mig ett glas med brus-järntabletter. Bättre än Niferex men inte så jäkla gott. Men jag mår iallafall bättre av dem.

Idag har jag endel viktiga grejer att fixa och lite pyssel. Sen bär det av mot stan på en välbehövd dejt.

Våra katter är så söta! De har äntligen blivit kompisar med varandra och verkar till och med tycka om varandra. Jag bjuder här på lite söta kattbilder:


Kissarna ville provligga i lillskitens vagga. Embla tyckte att det var jätte kul och vaggade dem lite. Sötnosar!


Söt-Brorsan mös under täcket. Jag tror nog inte han kom ner själv. Det måste ha varit Embla som bäddade ner honom.


Imorse när vi vaknade så hade de sovit i vaggan. Undrar om lillskiten kommer få ha den ifred...? Här ligger Kurre och tvättar Brorsan. Så söta de var! Så kul att se att Kurre äntligen verkar tycka om Brorsan och inte bara fräser åt honom eller busar med honom. Lite kärlek mellan katterna.

Dagens nakna...

Dagens nakna sanning: Det finns ett par personer jag saknar att ha i mitt liv igen. Det som känns så jobbigt är att jag inte tror att det finns något som kommer göra situationen bättre. Även om jag önskar det innerligt. Jag har det jäkligt bra och jag har haft sån tur. Men det finns en liten saknad...

Tjockis i vecka 33

Nu jäklar är det bara sju veckor kvar till den beräknade utpluppningsdagen. Men jag hoppas nog på att det sker lite tidigare, för det här börjar fan bli jobbigt! Och så längtar jag efter lillskiten. Jag har börjat boa in mig lite och håller på och småfixar hemma. Så mysigt!

Hur är graviditeten nu? Jo, fortfarande jäkla foglossningar som är värst på natten. Sen har jag fortfarande endel sammandragningar och så har förvärkarna börjat smyga. Endel är riktigt jobbiga. Sen börjar jag känna av tryck neråt och ibland ilar det till i musen. Riktigt obehagligt. Och så blir jag ju tjockare och tjockare. Bebisen är fortfarande en sjujäkla vilding. Jag hoppas den lugnar ner sig tills den kommer ut!




Dopp i toaletten

Idag tog Brorsan sig ett dopp i toaletten. Jag hade precis kissat och slängde i pappret. Brorsan hoppade i efter pappret. Lilla tok-kisse! Han hoppade ganska fort upp igen. Stackarn! Samtidig tsom jag tyckte så fasligt synd om honom så tjöt jag av skratt. Jag satte ner honom i handfatet och tvättade av honom. Han är allt en skum kisse. Istället för att klösa mig och försöka komma loss, som andra vanliga kissar, så satt han nöjt kvar och lät sig tvättas. Både jag och gubben har bara väntat på den dagen han hoppar ner i toaletten. För han verkar så jäkla intresserad av den. Och han är lika intresserad av vattnet i handfatet och vattendropparna i duschen. Det är en riktigt knasig katt vi har!

Denna onsdag

Denna onsdag har varit ganska så händelsefattig, förutom höjdpunkten på dagen (ultraljudet). Jag har bara varit hemma och inte orkat göra så mycket. Jag har laddat mig inför städdagen på dagis. Föräldrarna ska komma dit till tre och tillsammans med ungarna röja upp på gården. Sedan blir det korv och lite föräldramöte samtidigt. Med tanke på min jäkla foglossning, onda rygg och sammandragningarn så vet jag inte riktigt hur det kommer gå. Tror nog inte jag kommer kunna bidra med så mycket, men ska försöka. Allra hellst skulle jag bara vilja vara hemma och ligga i soffan, men stackars Embla om alla andras föräldrar skulle komma och inte någon av hennes. Nej, då går jag utan tvekan dit. Det ser ju ut att vara ett härligt höstväder därute. Skönt!

Imorn måste jag till skolan för att snacka lite allvar och fixa föräldraledighet. Ska även prata med endel andra.

Nej, nu måste jag ta och bajsa (hör jag intresseklubben anteckna febrilt?) innan jag trampar iväg till dagis.

Nyp!


Gravid vecka 33 och ultraljud

I morse, klockan halv nio, hade jag tid för ultraljud. Gubben ville gärna följa med så då blev det en tidigare tripp till dagis med Embla. Ush, vilken tidig morgon det blev, med allt som skulle hinna göras. Men i tid kom vi till slut. Allting såg bra ut och moderkakan hade flyttat upp sig. Och glad blev jag för det, för då kan jag föda på naturlig väg. Yes! Vi var också nyfikna på vad det var för kön, men det är en riktig liten jäkel vi har där inne. Den knep ihop med benen hela tiden och bara buffades tillbaka. Själva könet gick inte att se. Så det blir fortfarande en överaskning när den lilla rackaren kommer ut.

Nu blir det lite schnitzel gordon blue för mig. Japp, sån där färdigmat. Hemskt nyttigt... NOT! Men jäklar så gott! Och cola till det. Samtidigt ska jag kika på lite True Blood. Har på allvar blivit beroende!

Dagens rock2- Tony Blair


Dagens rock- Thåström


Ljuslykts-fetisch

Någon mer än jag som har äkta ljuslykts-fetisch? Varje kväll springer jag runt samma runda i lägenheten för att tända alla ljuslyktor och ljusstakar. Jag älskar den mysiga känslan man får och så älskar jag verkligen lukten av tända värmeljus. Jag har räknat att i vardagsrummet har vi tretton ljus tända just nu. Mys-feeling på hög nivå!



"Min mamma tycker om svarta kläder"

När jag nyss var till dagis för att hämta Embla så berättade en av fröknarna för mig att på samlingen idag hade de pratat lite om färger. Så pekade fröken på en svart rand på mattan och frågade vad det var för färg. En av barnen svarade att det var svart. Då hade Embla sagt högt till barnen och fröknarna:

"Min mamma tycker om svarta kläder"


Gullunge! Det har hon koll på!

Tant-tros mamman!

Nu ska jag strax iväg till dagis för att hämta Embla. Sedan bär det av mot stan för att gå på marknad på Vaksala torg. Mysigt! Jag älskar marknader. Jag älskar stämningen. Gubben är labbhandledare idag, så han kommer senare, lite efter fem, och möter upp oss. Det blir nog lite mat på stan sen också.

Föresten, jag har världens skönaste trosor på mig! Behövde införskaffa mig lite nya och gjorde det igår. Några som passar min mage och inte spänner. Och som jag desutom kommer kunna ha den första tiden efter utpluppandet. Ett par rejäla tanttrosor. Inte riktigt mamuluck-size, men långt ifrån såna som jag brukar använda. Så jäkla sköna är de! Jag känner mig inte direkt som en sexybabe i dem, men det gör jag ändå inte med min lilla raggarsträng och enorma mage. Så gubben får helt enkelt ta mig som jag är. Med raggarsträng, sumo-mage, humörsvängingar, tiggerränder på magen och tanttrosor.

Nej, hörrni. Nu måste jag kila. Marknaden väntar på mig. Här ska det köpas korvar och cocosbollar! Och såklart lite godis.

Nyp i skinkorna på er!

Dagens rock- Mimikry


Jäkla massa plugg

Jag sitter hemma och läser Ledarstilar i klassrummet av Christer Stensmo. Hela boken ska läsas pluss att jag ska förbereda en redovisning om den inför imorn. Jäkla massa att göra helt enkelt. Jag orkar inte med det här längre. Nu vill jag bara ta ut föräldraledigheten i förtid. Förbereda mig inför utpluppandet om mindre än två månader. Just nu är det så jäkla jobbigt med foglossningen som bara blir värre och förvärkarna som också de börjar bli värre. Känner mig lite slut nu och orkar inte vara gravid längre. Nu vill jag bara ha lillskiten här hos oss. Jag längtar så!

Tillägnad min syster Jennie

Nu du Jennie, här kommer något till dig... Hoppas du inte känner dig blottad. Du sa ju till mig att du dricker Pepsi Max, ingen annan cola. Just för att den var godare än vanlig Pepsi och för att du får en sockerkick av den. Men så kikade jag på Pepsi Max i affären igår när vi var och handlade. Och på den står det ju "No sugar" alltså så är det sötningsmedel i. Så då undrar jag hur du får din sockerkick av den...? Så den här låten passar dig skitbra!

Jäkligt skön lördag!

Idag har det varit en jäkligt skön lördag med familjen. Efter frukost och all morgonfix åkte vi och storhandlade. JAg älskar att storhandla. Att få fylla vagnen med både behövliga och gottissaker. Sedan att få fylla det tomma kylskåpet och halvtomma frysen. Hemtrevligt blir det! Jag älskar att ha ett fullt kylskåp, nästan lika mycket som att få bajsa när man varit jäkligt bajsnödig. Eller nästan lika mycket som bra sex....

Efter lunch och fix så åkte vi till Biotopia. Det var ett tag sen vi var där. Embla tyckte att det var spännande med alla djuren den första kvarten. Men sen när vi tittat på allt var det mycket roligare att springa tusen raggarrundor tunr hela stället. Där blev det lite fika också. Gott tycker jag (fikatokig som jag är)

Nu har vi käkat middag och tänt massa ljus hemma. Jag älskar verkligen att flyga runt i lägenheten och tända tio tusen ljus. Det är så mysigt! Äntligen höst så man kan börja tända ljus!

Nu har Embla bajsat så jag ska gå och ta hand om det. Vilket jäkla skitgöra!!

Dagens rock: Contact - Fyrvaktarns Dotter

Det här rockar fett! Sjukt coola grabbar som får det att rassla i mina äggstockar... Lägg särskilt märke till sexguden i brillor som spelar fiol. Grrr... =)

Hirdman och Ambjörnsson

Nu är jag klar med genusuppgiften. Mycket intressant men som sagt en lite småtråkig och onödig uppgift. Nu är damerna Hirdman och Ambjörnsson avklarade och jag ska fixa lite på minirapporten innan jag tar och plockar undan och duschar. Sedan ska jag in till stan för att fixa bok och möta upp gubben.

Dagens rock- Dia Psalma

Jäkligt bra låt!!!

Frukost och plugg

God morgon på er! Nu är det frukostdax för mig med lite kaffe, gröt och mackor. Och jag tänkte börja med en genus-uppgift samtidigt. Den ska in i dag pluss minirapporten. Men den är jag i princip klar med, fortfarande lite småfix bara. Så idag är det mest genus som jag ska plugga. Ganska tråkig och onödig uppgift men jäkligt intressant ämne! Men plugg hemma hela dagen alltså.

Idag var Embla svår att lämna på dagis. Hon ville bara vara kvar hos mig och kramas. Det slutade med att röken fick ta henne ifrån mig och Embla grät och srek. Inte roligt alls! Det skär i mitt mammahjärta när det blir så! Men när jag gick ut genom förskolans grind så hörde jag att skriket och gråten redan försvunnit. Så det var bara en liten snabbis. Men ändå jobbigt! Min underbara lilla tös!

Idag kommer gubben hem från Tyskland. Så vi har längtat. Jag ska raka mig och fixa musfrisyren (så gott det går med tjockismagen). Jag vill ju känna mig lite tjusig när han kommer hem...

Nej, nu måste jag sätta ig¨ng med plugget och få i mig lite frukost. Såååå kaffesugen!

Dags att pömsa!

Nu är det dags för lilla mig att pömsa. Börjar känna mig ganska så trött.

Idag har det varit en dag med plugg, massa kopieringar, introduktion till ledarskap och grupprocesser, bus och mys med Embla, funderingar över den närmsta framtiden och lite till. Jag har med andra ord haft ganska fullt upp.

Dagens bästa: Att få busa loss med Embla och höra henne tjuta av skratt. Det får mig att må bra!
Dagens sämsta: Några jobbiga förvärkar nu på kvällen.

Nu ska jag ta och borsta min vampyrgaddar och ta med mig Brorsan till sängen. För det är det närmaste manligt sällskap i sänghalmen jag har fått den senaste veckan. Och jag måste ju säga att han är en mysig herre.

nej nu sova!

True blood!

Någon mer än jag som älskar True Blood? Jag gissar nog på att det är det.
Jag har länge älskat filmer och böcker som handlar om vampyrer, så när jag började se på den här serien så blev jag ju störtkär på engång. Jag har nästan blivit som beroende! Jag pratade med min systerster Jennie nyss och hon har inte sett den. Men vi kikade tillsammans lite på Youtube och jag tipsade henne om en del klipp, så då verkade hon bli lika störtkär som mig. Vi hittade också en sida på nätet där man gratis kan titta på serien. Så gissa vad jag kommer göra hela kvällen...

Här kommer introt till serien. Låten är så jäkla bra så jag får rysningar ända in till äggstockarna...

Inte så jäkla god morgon...

Har sovit uruselt inatt (som vanligt). Men det var värre inatt än vanligt. Jag hade två katter som bråkade om vem som skulle sova bredvid mig. Till slut gick jag och släppte ut Kurre så jag skulle få sova lite.
Embla vaknade halv sju av att ha bitit sig i tungen (min lilla klantunge...) Sen kunde varken hon eller jag riktigt somna om. Så en tidigt morgon och dålig natt är ingen bra kombination...

Ska lite snart till skolan på introduktion till delkursen ledarskap och grupprocesser. Inte alls taggad...

RSS 2.0