Regnigt och jäkligt ute

Men ändå mysigt! Ikväll var vi till kyrkogården för att tända lite ljus till de kära som har gått bort i våra familjer.


Det var mörkt, kallt och regningt. Men eftersom vi var påpälsade som tre stycken michelingubbar, så var det faktiskt ganska mysigt!



Nu på kvällen har vi packat massor för imorn ska vi åka till Borlänge och hälsa på släkt. Eller som tösen säger: "semester". Det ska bli jätte kul och mysigt! Vi får hoppas bara att vi kommer längre än Morgongåva innan bilen pajar igen. Jäkla bil! Men nu tusan ska den hålla!

Nyp i skinkan!

Härliga morgonkaffe!

Det bästa med morgonen är när man har skickat iväg tösen till dagis och har lite tid för sig själv. Jag brukar alltid dricka lite morgonkaffe och slappna av lite framför tvn. Och där brukar jag verkligen sitta och njuta, och idag kan jag sitta där länge för det är inget seminarium idag. Istället är det en läsdag, då vi ska läsa massa grejs till morgondagens seminarium. Idag är det bland annan trubadurlyrik som gäller.

Ush, jag känner mig fortfarande snörvlig och sjuk, men nu har iallafall det mesta av det halsonda försvunnit. Tur det!

Nu håller min lilla katt på och försöker kraffsa sig in i hamsterburen. Han brukar ofta ligga på lur där, och den dumma lilla hamstern tror att det är en kompis som ligger utanför buren. Så hon burkar klättra upp på gallret och nosa på katten, hon är inte alls rädd för honom.



Nej, nu ska jag gå och sätta mig i soffan och läsa lite. Nyp!

Rysligt kall dag

Ush ja, det har det varit idag! Jag var nere på stan idag med gubben, efter att vi träffat kompisar och käkat lite indisk mat. Gott som tusan var det, men jag tror jag är klen för det var rysligt starkt! När vi var mätta och belåtna och efter att ha pratat massa strunt, vinkade vi hejdå och begav oss ner på stan. Tusan vad kallt det var ute! Dum som jag var hade jag bara strumpbyxor och kjol på mig, men  det hade nog varit bättre med långkallingar och jeans. Och inga vantar hade jag heller. Dumma mig! Så gubben och jag gick in på HM och köpte oss lite vantar och en ny fin mössa åt mig. Sedna kunde jag cykla hemmåt och känna mig varm och gó! Nu är det verkligen höst. Mysigt men sabla kallt!

Morgon

När jag tittar ut genom fönstret så ser jag verkligen ingenting. Det är fullt med dimma utanför, men det är lite mysigt tycker jag. Jag har råkat säga till min lilla tös att alvorna dansar i dimman. Så varje gång vi ser dimma ute så säger hon "älvorna dansar". Snart blir det min morgonkaffe i tv-soffan och sedan bär det av till skolan. Idag ska de grilla på dagis och Embla ville att jag skulle följa med så att jag med fick grilla korv. Hon är så gullig tösen min!

Embla, min älsklingstös

Även om man har haft en ganska jobbig dag med snörvlande, förkylning och massa läsning, så blir man alltid lika glad av att Embla kommer hem efter dagis. När hon kommer springandes till mig på dagis och hoppar upp i min famn och sedan ger mig en stor kram, detta får de jobbigaste dagarna att bli de bästa. Hon är så otroligt underbar! Hon har blivit så busig och pratig på sista tiden, så ingen tid med henne är tråkig. Tänk att jag och Calle tillsammans kunde skapa något så underbart och fantastiskt! Det är ju helt otroligt och jag blir så stolt när jag tänker på det. Hon är det finaste och det mest värdefullaste som vi har. Lilla tösen, oj vad jag älskar henne.

när man är sjuk och stackars får man äta pizza!

Japp, det stämmer! Vi var iväg och köpte hem lite pizza som vi åt i soffan medan vi tittade på heroes. Mysigt var det och gott. Jag åt en skit god pizza med parmaskinka och ruccola, medan min snygging åt en pizza som verkligen stank! På den var det musslor och räkor. Fy attans vad det stank. Sen vill han pussas på mig, men det får han vänta med iallafall en timme till. Lilla älsklingen min! Nu ska jag ta itu med läsandet igen. Men nu har jag inte mycket kvar. Håller på med den sista nu, Rolandsången. Men den är tråkigast av alla texter som vi skulle läsa till i morn.
Sen vid halv fem bär det av till dagis för att hämta hem min lilla favorit tös.

Nyp!

jävla förkylning

Här sitter jag och snörvlar och hostar och känner mig skitkrasslig. Ont i halsen som tusan har jag också! Jag proppar i mig massa halstabletter och te, men inget tycks hjälpa. Jag tror att jag ska lyssna på min gubbe och käka lite ingefära eller chili, det funkar kanske bättre. Kanske ta några klunkar whisky också, det brukar kunna bränna bort förkylningar och annat ont. Nu är min gubbe nere i tvättstugan och ska tvätta flera maskiner smutstvätt. Han är så duktig älsklingen min. Själv sitter jag här uppe och klagar och snörvlar. Ush! Jag ska ta och läsa massa grejer idag också. Har en hel del som ska läsas till morgondagens seminarium: Tristan, Rolandssången, Romanen om rosen och Marie de France. Spännande läsning blir det.

En underbart kul helg!

I helgen for jag till Gävle och hade en systrar dejt med mina underbara och söta systrar. Det började med att Sara och jag möttes vid stationen här i Uppsala, för att tillsammans ta tåget till Gävle. Jag var inte så himla sällskaplig mot henne på tåget, utan satt och läste på Njals saga (Jag hade massa att läsa tills idag). Det var ändå trevligt att ha lite sällskap på tåget. Trots att hon tyckte att min väska var ful och att min nya gröna kjol var skit ful. Men smaken är som baken... Hon är rar änså! När vi kom fram möttes vi av en kissnödig Jennie som fick norpa en femma av mig för att gå och tömma sin fulla blåsa. Vi gick runt på stan ett tag och sedan tog vi bussen hem till Jennie. Det blev en härlig kväll med god mat och gott vin. Det kan erkännas att vi blev lite smått fulla, mest jag och Jennie. Trevligt hade vi och gjorde en del galna saker (vi lekte sanning och kånka som ledde till en del knasigt...) En tjejkväll kan heller inte vara utan ansiktsmasker. Så vi förvandlades från tre söta systrar till tre kvinnliga Hulkar. Tjusigt... NOT! En helt tokigt kul kväll med mina söta systrar var det helt enkelt! Vad som hände dagen efter är en annan historia, men jag kan avslöja att vi inte var så himla pigga...

Trög dag

Ush, idag har jag suttit och läst hela dagen. Nu känner man sig ganska mosig och lika trög som en zombie. Till på tisdag ska vi nämligen ha läst Njals saga. Även om den är otroligt bra och spännande så är den väldigt tjock och går ganska trögt att läsa. Det är många personer som kommer huller om buller och är släkt med den och den. Urk! Men bra ändå är den! Kan rekomenderas.

Imorn ska jag fara till Gävle och ha en syskon-dejt med mina söta, tossiga systrar. Det ska bli jätte kul! Vi träffas alltför sällan. Jennie har planerat in i minsta detalj vad vi ska käka och vilka restauranger vi måste bekanta oss med. Det blir spännande att se vilka planer hon har! Mina söta systrar, jag älskar dem!

Sjuka lilla tös!

Idag ringde de från dagis och bad oss hämta tösen. De sa att hon hade fått ögoninflammation och att det var åtta barn på hennes avdelning som var hemma för att de hade det. Jag har märkt att hon börjat bli förrkyld men gegget i ögonen hade dykt upp helt plötsligt idag. Så jag trampade iväg till dagis och hämtade hem min lilla sjukling. Hon såg förvånad ut när hon märkte att jag kom två timmar tidigare än vad jag brukar göra. Hon satt ute på gården på en cykel och tittade på mig med stora förvånade ögon. När hon sedan kom upp i min famn märkte jag att hon var hängig och hon kramade mig hårt. Sedan gick vi hem och hon var uppe i min famn hela vägen och höll om mig hårt. Min gosiga, söta lilla stackars tös. Det gör lite ont i mitt hjärta när hon är sjuk, men samtidigt är det jätte mysigt att hon är extra gosig. Så nu är jag hemma och pysslar om en sjuk tös och tvättar hennes ögon med bomull så ofta som det behövs. Just nu sitter sjuklingen framför teven på sin puff med en glass i handen och tittar på barnprogram.

Härliga lördag!

Embla redo för utflykt. Picnic-korgen i högsta hugg!

En underbart härlig lördag har det varit idag med utflykt vad Dalkarls kärret. Härligt väder och en busig Embla. Vi promenerade runt kärret och lekte i skogen. Vi försökte hoppa över och undvika alla kobajs högar som låg överallt. Efter allt bus och proenerande så grillade vi lite korv. Oj, vad hungriga vi var!



Efter korvgrillningen tog vi bilen och åkte hem. Vi gjorde ett stopp och köpte lite lördagsgodis innan vi kom hem igen.
Till middag blev det egengjorda köttfärspiroger. Det var första gången som jag knådade ihop piroger, och lite klurigt var det tycker jag! Jag är inte så himla händig...
Ja, inte fan blev de vackra! Men skönheten sitter inte utanpå... De smakade nästan delikat!

En underbar dag har det varit. I morgon ska jag fortsätta med hemtentan. Jag har lite putsning på den kvar. Är nästan lite klar.

Nyp och puss!

Hemtenta-tajm

Har suttit hemma nästan hela dagen och skrivit på hemtentan. Det är mycket att göra, men väldigt intressant och kul! Har upptäckt en del saker som jag inte sett förut och det är kul!

I morse kom en gobbe förbi och fixade våra vattenkranar. Jag vet inte varför han gjorde det, för jag tyckte inte att det var något fel på dem. Men de blev ju inte sämre efteråt så det var säkert något bra han gjorde med dem. Fort gick det iallafall. Efteråt åkte jag och gubben iväg och shoppade en mikro, eftersom den pajade igår. Det blev en dyr men snygg sak!

Idag var Gubbens mormor och morfar förbi och fikade lite. Det är alltid lika trevligt när de kommer förbi. Det blev ett snabb-besök, men ett mycket välkomnande avbrott i mina studier. Hans morfar hade fixat en ny cykel till mig. Jätte gulligt tycker jag och glad blev jag! Den ska jag provcykla imorn!

Kläm och nyp!

Tillägnad min älskade gubbe!



Vad kan väl vara större än vår kärlek? Du är den rätte för mig och utan dig är jag tom. Jag bevhövde inte leta länge innan jag fann dig. Jag behövde inte färdas runt jorden för att finna den rätte för mig. Vi mötte varandra i början av vägen och går resten av vägen tillsammans. Jag älskar dig! You rock my world baby!


Gå inte mot rött!

Idag träffade jag min kära syster. Jag mötte henne vid stationen för att sedan gå mot stan och käka lite. Som det alltid blir när man träffar henne, så gick vi och pratade massa strunt och märkte inte vad som hände runt omkring oss. Vi hade massor som vi ville få sagt och veta av varandra. Vi stannade vid ett rödljus och väntade på att det skulle bli rött. Vi fortsatte glatt att prata med varandra och vi märkte hur personen framför oss började gå så vi gjorde som henne. Plötsligt ser vi hur en buss gasar emot oss och är bara några meter ifrån oss. Vi skriker till och springer den sista biten över gatan. Vi ser sen att det fortfarande var rött, men det hade vi inte märkt för att vi hade pratat så mycket och inte märkt vad som hände omkring oss. Aj, aj, aj! Man ska vara uppmärksam när man går över vägen! Efter det hade vi båda lite ont i magen och kände oss hemskt generade!

Dejten med min syster var otroligt kul, som det alltid är med henne. Vi skrattar och pratar i mun på varandra! Men dejten varade tyvärr lite för kort, tiden gick så otroligt fort. Hon var tvungen att ta tåget tillbaka till Gävle och jag cyklade hem för att börja fixa lite med hemtentan.
Kort från i somras på systeryster och min söta lilla tös.

Det var ett roligt seminarium idag. Mycket skulle hinnas med och full fart var det. Vi fick också tillbaka våra uppsatser och det gick mycket bättre än vad jag någonsin hade vågat hoppas. Jag fick VG. JIPPI! På slutet av seminariet delades hemtentan ut i antikens litteratur. Jag gillar egentligen inte hemtentor. Man sitter med dem och skriver på dem konstant i flera dagar. Och jag brukar ganska lätt bli arg och svära och gorma. Men den här tentan ska faktiskt bli väldigt kul och intressant att skriva...

Föresten, idag pajade vår mikro. Jag skulle värma lite mjölk i den och helt plötsligt började det blixtra. Fy, vad rädd jag blev! Det är alltså dax att byta ut den urgamla mikron mot en lite nyare. Det tänkte vi fixa imorn.

Nyp i baken!

"Mera vin!"

Jag fick höra en kul sak av en av dagismammorna idag. Hon har för övrigt en dotter på lite mer än två år och som är kompis med min lilla tös. Ibland när de äter mat hemma på helgerna brukar de dricka lite alkoholfritt vin till. Dottern har fått smaka och det visade sig att hon älskade det! Hon brukar dricka upp hela glaset i ett naffs och ropar sen "Mera vin! Mera vin!" Mamman undrade nu vad dagisfröknarna skulle säga om hennes dotter börjar ropa så på dagis när de sitter och käkar lunch. Ja du, det kan man undra!

Världens godaste kaka!

Tjo!
Idag var jag en duktig hemmafru och slängde ihop en KOLOSALT god kaka! Till min hjälp hade jag en söt tös med bamseförkläde och huckle och även min kära gubbe var med vid bakningen. Tösen hjälpte mer än gärna till, men det godaste och roligaste var att provsmaka alla goda ingredienser och den färdiga smeten. Kakan var jätte lätt att göra och riktigt jäkla naggande god! Den kan jag verkligen tipsa om och för att jag är en snäll liten ängel så kommer här receptet:

MAZARINKAKA MED HALLONGLASYR!

Ingredienser:
175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt

Gör så här:
sätt ugnen på 150 grader. smält smöret. riv mandelmassan. vispa ihop ägg, bittermandlearomen och mjölk i en skål. tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. rör ner smöret. häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. låt svalna. rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.

Det är tusan den godaste kakan jag någonsin ätit. MUMS!

Nyp i rumpan!

Fy tusan för klassisk retorik!

Hemskt vilken jobbig dag det har varit idag! Man har blivit lite bortskämd med att ha bara ett seminarie mellan tio och tolv om dagarna. Men idag hade vi först ett seminarie i grekisk lyrik och sedan en föreläsning i klassisk retorik mellan fyra och sex på eftermiddagen. Aldeles för sent förr att jag skulle orka vara pigg på den. visserligen var det ganska intressant, men jag förstår inte varför den ska vara viktig och bra för mig i mina litteraturvetenskapliga studier. Segt, slött och sent var föreläsningen. Synd att min partner in crime övergav mig på målsnöret och lät mig gå själv på föreläsningen. Annars hade vi kunnat vara trötta och flummiga tillsammans bland alla skumma och konstiga retoriker. Fy, fy på dig skolkis!

Mysig helg har det varit! Bullfesten i lördags var underbar med kilovis med olika godsaker. Jag åt aldeles för mycket gott och mådde illa hela kvällen. Tösen fick också i sig mycket gott och var som en spruttig, uppskruvad kanin. Hon slocknade sen bra på kvällen.

Nu är jag trött och kall och vill gå och sova. Först ska jag köra tösen i säng.

Föresten tycker jag att Sappho verkar ha varit en härlig primadonna och finna dikter skrev hon! Hon är dagens favorit-lyriker! Hon vinner storslaget över de grekiska gubbarna som skrev lyrik.

Nyp i baken!

Äntligen fredag!

Idag är det bästa dagen på hela veckan! En vecka full med massa plugg är slut och man har hela helgen framför sig. Dagar som man får tillbringa med dem som man tycker allra mest om. Det finns inget bättre!

Snart ska vi baka lite snickers. Ska på bullfest imorn (det är ju kanelbullens dag! går inte att missa!), då ska alla ta med sig lite fika och så läggs allting upp på ett stort bord. Ett paradis för en gottis-Sandra! Hela familjen är bjuden till min coolaste vän P. Där ska vi smaska och fika från klockan tre och många timmar framåt! MUMS! Jag kommer verkligen bli rund och gò om magen!
Men innan bullfesten bär det av mot loppis på Vaksala torg. Det är något som vi gör varje lördag. Jag är tokig i loppisar och älskar att göra härliga fynd. Det blir än mysig dag imorn med andra ord!

Föresten var jag nere på stan och shoppade lite idag. Jag blev lite hungrig och bestämde mig för att köpa en kokt korv. Det var helt galet: DE HAR HÖJT PRISET PÅ KORVEN FRÅN TIO KRONOR TILL TOLV! Är inte det lite löjligt? Pyttsan!

Nu ska jag gå och baka. Adios!

En mysdag- i tusen bitar

Jag och min gubbe hade planerat in en mysdag idag. Jag hade läst in alla böcker och dikter till seminariet i morn, så jag skulle kunna ha en hel ledig dag idag. Och gubben min tänkte skita i dagens föreläsning. Vi hade många mysiga, busiga och slöa planer inför dagen, med en dotter på dagis. Men dessa planer gick i tusen bitar när vi vaknade imorse, kvart i sju, av att våran tös kom intassandes till vårat sovrum med ett hängigt huvud och ett blekt ansikte. Hon kröp upp i våran säng och strax därefter spydde hon ner hela mitt täcke och kudde. TYPISKT! När man väl har planerat in en mysdag så går den i tusen bitar. Men ganska snabbt efter mina egoistiska tankar så började jag pyssla om henne och slängde in alla sängkläder i tvättmaskinen. Hela förmiddagen var hon ganska trög och hängig. Men nu på eftermiddagen har hon piggnat till och verkar helt frisk. Det var nog något dåligt hon åt igår. Nu får vi ta våran mysdag någon annan dag istället.

Här kommer jag!

Nu har till och med jag börjat blogga! Jag som från början tänkte hålla mig så långt ifrån det som möjligt. Till slut kom jag hit iallafall.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0