Sista november

Idag har det varit en bra dag. Efter att Embla kommit iväg till dagis, passade resten av familjen på att åka iväg på en ride. Vi köpte sista julklappen till Embla och tog en tur till en loppis, där vi gjorde ett par fynd. Sedan släppte Calle av mig och Freja inne i stan, där vi skulle ta en snabblunch med mina härliga syrror. Det var trevligt och jag fick många fina bilder(som jag tänkte lägga upp. Men de kommer imorn, för gubben har ställt in datorn på någon jäkla ubuntu och det är för krångligt för mig...). Eftermiddagen har varit mysig här hemma med mys och bus. Freja, jag och gubben gick tillsammans till dagis idag för att hämta Embla. Lilla Freja blev beundrad av kompisarna och föräldrar och Embla såg ut som en riktigt stolt storasyster. Min underbara lilla Embla!

Nu ligger Embla och sover, sen en timme tillbaka. Och Freja ligger i sin vagga och sover tills det snart är dax att amma. Tuttarna börjar spännas av mjölköverflöd. Snart blir jag som en levande mjölkfontän.

Gubben och jag har fixat ihop Emblas julkalender, som är en kalender där vi har stoppat i lite småprylar i. Kul att pyssla med och uppskattas av henne.

Snart är det dax att gå och pömsa. Börjar känna mig väldigt trött nu. Blir ju liksom inte så mycket sovande om nätterna. Imorn fyller gubben år och då ska vi bara mysa och ha det gott hela dagen. Embla och jag ska baka världens finaste och godaste tårta! Bilder utlovas.

Nu ska jag och gubben göra oss iordning för natten.

God natt alla härliga!

Bajsfontän

Imorse vid nio-tiden, alldeles efter att Freja vaknat, hörde vi hur det sköts ut något rinnande i blöjan. Vi insåg att det var dax att byta på henne. I blöjan var det en senapsgul smörja. Helt plötsligt, mitt i bajstorkandet, hör vi hur hon börjar frusta och ser hur hon börjar spänna hela kroppen. Och ut kom en riktig bajsfontän. "Bra Freja" "Heja Freja" skrek gubben och jag i kör och peppade på henne. Taggad av vårat pårop kom det fler och fler bajsfontäner tills det tillslut måste ha varit helt tomt i magen. Så nu var hon verkligen klarbajsad och redo för morgonkäket. "Fram med tuttarna morsan" sa hennes blick när hon tittade på mig.

Dagens rock- Florence Valentin

Det här är bra musik!

Dagens musik- Winnerbäck


Rysligt bra låt som säger så mycket!

Miniblöjan- ett måste för mig!

Ja, dessa miniblöjor/stora bindor är verkligen ett måste för mig! Inte bara på grund utav att man blöder i mängder den första tiden efter förlossningen. Utan också för att det är vanligt att man inte kan hålla tätt när man är kissnödig. Och jag är då inget undantag. Så fort jag börjar känna att jag är kissnödig så börjar det sippra lite. Och om jag då desutom råkar klämma till med en prutt mitt i alltihopa så är det kört. Så det gäller att rusa fort som tusan till toaletten någon sekund innan kissnödigheten kommer. Hur man nu ska lyckas med det... Jag får helt enkelt vara duktigare på att göra dessa jäkla knipövningar (som jag inte så ofta kommer ihåg att görra).

Mina fina!


De betyder allt för mig. Så mycket kärlek, så mycket lycka!

God morgon härliga fredag!

Här har det hunnits med en del nu på morgonen.

Klockan sju vaknade Freja och ville ha lite käka och få sin nerkissade blöja bytt. Så det fixade vi. Sen var hon pigg och ville betrakta allt. Sötnos! Och så var det dax att gå in och väcka storasyster. Ett mysigt uppvaknande tyckte Embla. Att få gosa med lillasyster i sin säng på morgonen. Därefter blev det frukost för gubben och Embla medan jag bäddade sängar, plockade lite och klädde på Freja. Under tiden låg hon så nöjd i sin vagga och bara tittade omkring.
Nu är gubben och Embla iväg vinkade och Freja ligger i sin vagga och sover. Jag har passat på att käka lite frukost och sa strax ta en liten morgondusch, så jag får pigga upp mig lite.

Idag tänkte Freja och jag ta en promenad förbi dagis på eftermiddagen och hämta Embla. Innan är det Calle som har gjort det. Men idag tänkte jag ta med mig Freja och hämta Embla. Hon blev jätte glad när hon fick höra det. Vill nog visa upp sin lillasyster för kompisarna.

Hoppas ni alla får en härlig dag. Här hemma kommer det mysas för fullt och även fixa lite. KAnske tänkt baka något. Det var ett tag sen nu. Vi får se.

Nyp!

Min dag med Freja

Idag har Freja och jag haft en dag för oss själva. Embla har varit på dagis och gubben har haft något viktigt i skolan. Freja och jag har haft det väldigt mysigt. Men jag måste erkänna att det är en osocial liten skit jag haft hemma. Hon sover ju mest hela dagen. Så det är inte många djupa diskussioner som förts här hemma idag... Men hon är för jäkla mysig! Det har ammats, sovits, kissats och bajsats från hennes sida.

Nu längtar jag tills gubben och Embla kommer hem så vi får mysa hela familjen.



Det här svänger ju för tusan!

Det här svänger så mina lurviga inte kan hålla sig stilla.


Det finaste jag har!






Mitt hjärta är full av kärlek till mina underbara töser!

Bebisbesiktning avklarad

Idag var vi på återbesök för lite bebisbesiktning. Vi kom igenom den med en liten anmärkning. Det rinner lite från hennes ögon, så vi får fortsätta med att göra rent dem med lite vatten. Men annars gick allt jätte bra! Hon äter på bra och håller en bra vikt. Allt var bra med lilla Freja.

Freja är en så snäll och lugn bebis. Hon sover verkligen hur mycket som hellst och jag måste väcka henne för att ge henne käk. Hon sover jätte bra både om dagarna och nätterna. Så stor skillnad mot Embla!

Idag när vi var på återbesöket så upptäckte jag hur stor skillnad det var på förstagångsföräldrar och andragångsföräldrar. Vi stod och klädde på Freja alla kläderna bredvid ett annat par som klädde på sin bebis kläderna. För mig gick det jätte fort. Jag bara drog på allt och så var det klart. För dem tog det mycket längre tid och så krävdes det båda föräldrarnas kapacitet för att få på kläderna. Och under påklädningen så utstötte de många "oj" "akta huvudet" "försiktigt, försiktigt" och de pulade så försiktigt de bara kunde. Så där var det precis för gubben och mig med Embla, så jag kände verkligen igen mig. Tänk så annorlunda det är med andra barnet. Man är inte lika försiktig för man vet att den lilla inte går sönder vid minsta lilla pust.

Och nu lite intressant information: Nu ska jag gå och bajsa för första gången sen förlossningen. Det är liksom inte det första man tänker på efter att ha pluppat ut en klump på flera kilon. Det känns inte så lockande då...

Första vagnpromenaden

Idag invigde Freja vagnen för första gången. Hon såg inte mycket av världen därute för hon slocknade i mjukliften på en gång och sov hela trippen ute. Embla tyckte att det var skitkul att åka ståbrädan.





Idag har det varit en dag full med en busig och tokig Embla och massa mys. Det är så enorm skillnad på Freja och Embla när hon var liten bebis. Embla var så otålig och ville att det skulle hända saker hela tiden. Freja därmot är så lugn och nöjd och sover massor. Och så tycker hon om napp. Det gjorde inte Embla. Så stor skillnad på systrarna. Men lika underbara är de! Och Embla är en fantastisk storasyster. Hon är så gosig mot henne och vill så gärna hjälpa till med allt pysslande av Freja. Min underbara Embla!

Nu äntligen är hon här

Igår klockan 15.06 kom vår efterlängtade Freja. 4120 gram vägde hon och 52 cm var hon. Inte en så liten dam med andra ord. Men helt underbar. Det var en ganska jobbig förlossning eftersom jag blev igångsatt (på grund av vattenavgång och sega värkar). Själva förlossningen efter igångsättningen tog tre timmar. Men det var jäkligt jobbiga timmar. Mycket värre än det var med Embla. Men Freja var helt klart värd denna smärta och pina!

Idag, efter tre, fick vi åka hem. Oj, vad vi längtade efter det! Efter att få komma hem till storasyster Embla och hem till det som är vårat. Det var en överlycklig och stolt Embla som mötte oss i hallen. Oj vad hon sken och oj vad hon hade längtat efter oss. Jag fick så många kramar och jag grät. Det är så skönt att äntligen vara hemma och få rå om lilla familjen.

Här kommer lite bilder på det nya tillskottet i familjen Gullström i Eriksberg:








En stolt storasyster!



En charmad moster Jennie


Rakad och redo!

Nu jäklar är jag redo för att föda barn! Jag har äntligen rakat mina djungelben och behöver inte oroa mig för att skrämma skiten ur barnmorsorna på förlossningen. Det var verkligen behövligt, för de var miljoner gånger hårigare än gubbens. Men det där med att försöka trimma musen var ju nästintill omöjligt. Till slut fick jag ge upp. Det var en svettig kamp i duschen.

Nu är jag redo för förlossning och för att visa benen för barnmorskorna.

Någon som vill köra "battleshit" med mig?



Jag skrattar så jag nästan bajsar på mig! Jag och min bajshumor...

Förvärkar

Usch, nu har jag jobbiga förvärkar. Fy fan! När ska det sätta igång på riktigt? Jag orkar inte ha det såhär längre.

Brorsan är en smart kisse!

Jag har kommit på det! Brorsan är en smart kisse!

Gubben och jag har funderat flera gånger på om Brorsan är en smart kisse eller en dum. Vid flera tillfällen kan han sitta och det ser ut som om han verkligen funderar och iaktar. Men sen så finns det många tillfällen då han inte verkar ha alla hästar inne...

Men idag kom jag på det. Han är en smart kisse (ibland). Idag har jag städat lägenheten och Brorsan är ingen som gillar dammsugaren. När jag sätter igång den så springer han raka vägen till våran säng och gömmer sig långt under den. Idag när jag började plocka undan mattorna i lägenheten för att dammsuga så ser jag honom springa snabbt mot våran säng och kryper långt under den. Sen stannar han under den medan jag dammsuger. Smart kisse tycker jag!

Jag är ju så otroligt jäkla klantig!

Jag upptäckte nyss att igår efter middagen, när Embla och jag tog ut en varsin glass ur frysen, inte lyckades stänga till dörren helt. Så nu hade en del av grejerna börjat tina lite. Men tack och lov inte så mycket. Den var inte helöppen, utan bara en liten springa. Men ändå. Snacka om klantig!

God morgon!

Det är en ganska trött morgon för mig. Vaknade halv sex och kunde inte somna om. Sen for gubben iväg till Örebro klockan halv sju. Jag fick iväg Embla till dagis vid halv nio utan problem. Hon var så söt!! Men hennes galonisar är försvunna(igen). De verkar springa bort sig på dagis. Så hon fick låna av sin kompis Victor, som var sjuk idag.

Jag har inte klämt i mig frukost än. Men däremot har jag ringt och snackat allvar med CSN. Jag försökte ju ringa dem igår, men då var en jäkla lång kö. Idag gick det fort! Efter två minuter var det avklarat och det gick skit bra! Så nu har jag inget mer allvargrejs att fixa innan bebisen kommer. Så kom gärna nu lillskiten.

Idag är mina planer:
  • Först äta frukost
  • sova lite
  • städa lägenheten
  • Diska
  • Raka benen (de ser ut som en överväxt djungel)
  • Hämta Embla från dagis
  • Fixa middag (laxsida i ugn med potatis till och vitvinssås och broccoli)
Får se hur mycket jag orkar städa. Tanken är lite att jag ska försöka städa ut bebisen. Sen så är det ganska så skitigt här också... Och det där med raka benen... Får se hur bra det går. Är ju inte så jäkla rörlig längre...

Men nu allra först är det frukost som väntar. Blir nog en tallrik risgrynsgröt med socker, kanel och mjölk. Och till det en mugg te och ett par mackor.


Dagens rock- Creedence Clearwater Revival

Det här är en grupp som jag verkligen gillar. Mycket bra musik! Den här låten är väl en av deras mest kända.

"Tack för att du väntar"

Just nu sitter jad i telefonkö hos CSN. Det går trögt måste jag säga. Med jämna mellanrum är det en kvinnlig röst som dyker upp och säger "Tack för att du väntar".

Nu kom jag fram. Fick prata med en tant som sa att kötiden till handläggaren som jag skulle prata med är nio minuter. Så hon tipsade mig om att ringa tidigt i morgon istället... Pju! Jobbigt det där med telefonköer. Och jag som äntligen kom ihåg att ringa till CSN... Typiskt!

Lite tidig morgon-snack

Nu har jag varit uppe sen halv fem och har verkligen svårt att somna om. Låg bara och vände och vred på mig, så då kunde jag lika bra sitta uppe här ett tag. Gubben däremot sover som en stock. Lite fuskigt tycker jag!
Och så kände jag mig lite hungrig också. Hällde upp en skål med vaniljyoughurt med skivade bananer. Så jäkla gott! Måste köpa mer sånt imorn, för jag tog den sista skvätten. Och jag känner på mig att jag kommer vara supersugen på det i några dagar framöver.

Våran älskade lilla Pärlan har kommit till hamsterhimlen. Vi upptäckte igår kväll, innan gubben och jag gick och lade oss, att hon låg helt still i sitt favorithörn. Hon blev ett år och tre månader. Idag blir det till att berätta för Embla och förklara på ett bra sätt att små djur inte lever så länge och att hon nu finns uppe i himlen där änglarna bor. Gubben och jag har pratat ett tag om att det inte borde vara så långt kvar innan Pärlan skulle dö, så vi var förberedda. Vi har även sagt att vi skulle köpa en ny hamster ganska snart efter att hon dog. Så det har vi tänkt göra också.

Nu börjar jag känna mig lite trött och gäspig. Snart kommer jag nog kunna sova. Ska strax gå och mysa ner mig hos gubben och katterna.

Nyp!

Glee

En jäkligt bra serie. Jag har fastnat!

Sandra stålkvinnan!

Nu har jag räddat min syster Jennie från en säker undergång. I nästan 45 minuter guidade jag henne via eniro till ett ställe i Huddinge, dä hon ska på arbetsintervju. Jag måste erkänna att jag är jäkligt stolt över mig själv med tanke på att jag är känd för att ha noll lokalsinne och helt saknar förmågan att läsa kartor. Men jag har överraskat mig själv. Tänk vad jag kan!!! Är ni inte lite imponerade nu?

Och systeryster: Det kommer gå jätte bra på intervjun! Du kommer rocka, det vet jag!

Välkommen gråa måndag

Ingen lillskit på g än... Men fortfarande jobbiga och jäkliga sammandragningar och förvärkar.

Imorse var jag iväg en snabbis till ILU för att snacka lite allvar (om studieuppehåll och sånt). Det gick väl bra kan man säga. Jag hade tur att gubben kunde skjussa mig. Annars hade det inte gått så fort eftersom det tar en timme för mig både dit och hem med alla jäkliga bussbyten... Snart ska jag ta och ringa ett viktigt samtal till CSN också och snacka allvar.

Resten av dagen ska jag bara vara hemma och vila för nu är förvärkarna jobbiga, så det är inte mycket jag orkar med.

Och så har gubben fått för sig att han ska åka till Örebro imorn och på onsdag på nån konferensskit. Han kommer hem sent båda kvällarna. Det var ju dåligt planerat tycker jag. Inte för att det är hans fel, men det är kul att skylla på honom. Tänk om lillskiten skulle få för sig att dyka upp imorn eller på onsdag. Då är det lite svårare att för det första få tag på gubben och sen få hit honom... Men det får funka! Får hoppas på att lillskiten segar sig, som den gjort hittills...

Gravid i vecka 39

Idag går vi in i vecka 39 och lillskiten får mer än gärna komma ut nu. Vi har väntat länge!

Nu är jag väldigt tjock, stor och klumpig. Inte direkt rörlig över huvudtaget. Foglossningen har nått sin topp nu vilket gör att jag inte orkar göra nästan någonting. Och så har jag förjäkliga förvärkar. Så det borde ju vara något på gång. Nu går vi och väntar på att lillskiten ska komma ut till oss. Snart får vi träffas!

Det här kan man läsa på familjeliv.se:

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

 


Söndagen i bilder...

Gubben och tösen spelar lite tevespel...



... medan kissarna busar i soffan.




Embla har busfnatt...


Trots det förjäkliga vädret så har det varit en härlig dag!

Nu håller gubben och Embla på och duschar och badar medan jag ska passa på och vila lite innan jag sätter igång med käket.

Loppis

Idag har vi hunnit vara på loppis i Fyrispark. Där har de loppis varje söndag och brukar oftast vara mycket bra. Lite väl packat med folk kanske, men det gör inte så mycket. Det största fyndet vi kanske gjorde var ett par oanvända superbra vinterkängor till gubben. Nypriset var 800 spän men nu fick han ge 150. Inte illa! Sen blev det en liten barbiebebis med tillhörande vagn till Embla för tio kronor och julmuggar med tillhörande fat för tjugo kronor. Bra loppis kan man säga!

Nu är vi hemma och ska fixa och mysa resten av dagen. Det är ju inget upphetsande väder ute, så det blir innemys. Söndagsfika på Emblas rum ska vi också ha, såklart!

Nu fick jag veta av gubben och tösen att de vill spela tevespel. Så det blir lite sånt här hemma medan jag myspysslar lite. Gubben blir som barn på nytt nu kan jag lova! Och Embla tycker att det ska bli kul. Söta de är! Jag ska ta och knäppa kort på dem så ni får se!

Fina, härliga lördag

Lördagen har varit härlig och tillbringats med min fina familj. eftersom jag hade en ganska sömnlös natt, så sov jag lite efter frukosten imorse. Välbehövligt kan jag säga. Inte helt pigg blev jag. Efter lunch åkte vi till Nickis och busade lite. Eller, gubben och tösen busade medan jag tittade på. Jag är ju liksom inte särskilt smidig just för tillfället. Och om jag skulle ge mig upp i rutchkanan skulle det nästan bli såhär:


Lite bilder från idag...


Embla in action


Chipspaus är ett måste!


Gubben är lite slut efter allt busande...

Nu på kvällen har vi alla varit lite småtrötta och det är strax dax för Embla att gå och pömsa. Just nu sitter hon i soffan och kikar på film samtidigt som hon äter lite lördagsgodis.

Här kommer en bild på två slöa kissar, våra fina grabbar:


Förresten, ingen utpluppning av lillskiten idag. Men har haft väldigt jobbiga förvärkar. Hoppas så innerligt att det kan vara på gång snart!

God kväll önskar familjen Gullström i Eriksberg!

Rysningsvarning


Måste lyssnas med hög volym! Shit jag får rysningar ända in till äggstockarna. Fasiken!

Det där jäkla fredagsmyset...

Nu ska här fixas inför fredagsmyset. Något som Embla har sett fram emot hela dagen. Jag har sprungit runt och tänt värmelju i hela lägenheten. Supermysigt! Nu ska här börjas plocka fram massa gott också som choklad, lösgodis och ostisar. MUMS! Till det blir det Idol och fredagen är gjord. Hög mysfaktor.

Ingen bebis på gång än. Men det gör inget. För jag har kommit på att jag gärna vill raka mina lurviga ben innan det är dax. Annars kommer jag ju skrämma de stackars barnmorsorna med mina grottbjörnsben när utpluppandet sker.

Fin fredag har det varit. Kan sammanfattas med: vampyrserie, fika på stan med härliga, mycket grädde, knäpp dam, bus, kärlek.

Hoppas ni alla får en härlig fredagkväll. Det ska vi ha här.

Nyp i skinkorna!

The vampire Diaries

Jag älskar som sagt allt som har att göra med vampyrer: filmer, serier, böcker... Så när jag såg att en serie har gjorts efter The vampire diaries-böckerna så blev jag intresserad. Så jag har nu suttit och tittat på några avsnitt. Men tyvärr måste jag säga att det är en rätt så usel serie. Lite smålöjlig och pinsam. Tråkigt! Hade hoppats på att serien skulle vara bra. Men NOT. Kommer nog inte orka se på hela serien.

Fredag

Japp, idag är det äntligen fredag igen. Jag har fortfarande jobbiga förvärkar som håller i. Jobbigt värre!

Nu blir det lite frukost för mig: te och mackor. Samtidigt som jag ska se några avsnitt av The vampire diaries. Mysig morgon. Egentligen borde jag nog ta och sova lite också under dagen. Är jäkligt slut och trött.

Ska ta mig in till stan senare och fixa lite grejer. Hoppas på att jag springer ut lillskiten...

Men nu allra först måste jag få i mig lite frukost. För jag har en kurrande mage.


Comedy fightclub

Gubben och jag har precis tittat på Comedy fightclub. Och jag har nog hittat mig en ny man att gifta mig med. Messiah Hallberg. Vilken jäkla man! Jag är kär! Det kanske är gravidhormonerna, men jag skrattar så jag skiter på mig.

Sexa igång förlossningen

Jag har läst och hört om en massa konstiga knep som kan få igång förlossningen:
  • Hallonblads te
  • Städa
  • Springa i trappor
  • Konstigt te med ingefära, cayennepeppar och annat konstigt
  • ricinolja
  • stimulera bröstvårtorna
  • Sex
Som sagt finns det en jäkla massa konstiga knep. Och jag vet inte riktigt om de funkar men är lite smått desperat och testar några av dem gärna.
Det där hallonblads teet tänker jag köpa på stan imorn.
Jag har städat i omgångar men ska väl kanske ta mig en storstädning av lägenheten i helgen.
Det där med springa i trapporna har jag försökt mig på.
Konstiga ingefärsteet har jag inte testat än, men ska köpa ingredienserna imorn som jag saknar.
Ricinolja tänker jag då inte testa!
Stimulera bröstvårtorna och sexet brukar väl användas flitigast av alla knep här hemma. Och gubben hjälper då mer än gärna till. Jag tror nog att vi får ta och sexa lite fler gånger om dagen och lite vildare. Det kanske hjälper bättre.

Får se om knepen sätter igång något snart. Jag hoppas det innerligt!

vad händer?

Enormt jobbiga förvärkar och en stenhård mage. Och då menar jag inte att den är tränad och hård... Känns ganska jobbigt just nu och särskilt när det inte händer på riktigt än. Men man vet aldrig, kanske dax snart? Jag hoppas på det iallafall.

Dagens lugna


Lillskiten är en liten jäkel...

Det har varit ett par jobbiga dagar här.

I förrgår skrev jag om mina jobbiga värkar som höll i sig hela dagen. Från att på dagen ha kommit mellan fem och tio minuter så kom de på kvällen med tre till fyra minuters mellanrum. Jag ringde förlossningen och de ville att jag skulle komma in. Men allt visade sig vara falskt alarm. Det hade bara varit ena riktigt jäkliga förvärkar. Hon sa att det kan dröja någon vecka innan det händer något. Sedan dess har de kommit och gått.

Igår drog jag och söta systeryster runt på stan nästan hela dagen. Jag skulle hitta lite julklappar och paket till gubben, så jag har det gjort innan lillskiten dimper ner. Det var ganska jobbigt och emellanåt tryckte det jäkla massor neråt så det gjorde enormt skit ont. Fick svårt att andas. Och förvärkarna kom och gick.

Nu sitter jag här hemma och blir galen av att gå och vänta på att något ska hända. Jag hoppas mellan tankarna att jag ska vara hemma och vila och ta det lugnt nu när jag ändå kan det eller att åka till stan och gå runt och driva ut lillskiten. Att bara vara hemma gör mig galen!

Håll tummarna för att det inte är så långt tid kvar!

Jävla bajsvärkar!

Värkarna håller fortfarande i och kommer med ungeför fem minuters mellanrum och håller i ungefär en minut. Ringde till förlossningen nyss och hon tyckte att jag skulle vara hemma och vila och ringa sen när de blir tätare och mer regelbundna eller om vattnet går eller om det kommer blod. Just nu känns det skit! Går bara hemma och väntar på att något ska hända. Har inte ro till att göra något förutom att klocka värkar. Jag blir liksom lite galen. Hoppas lillskiten vill komma ut idag och att värkarna inte POFF försvinner. Och så tycker jag att gubben ska komma hem snart, för att vara ensam hemma nu gör mig verkligen galen. Och så är jag enormt jäkla sugen på hamburgare och pommes.

Nej, nu känner jag mig verkligen klagig. Men jag har haft jobbiga värkar sen halv nio imorse och börjar känna nu att jag vill få komma igång med utploppandet på riktigt!

På gång?

Halv tio imorse hade jag tid hos barnmorskan för koll. Halv nio började jag få jobbiga förvärkar som blev intensivare. Väl inne hos barnmoorskan gjode vi rutingrejerna dvs vägning, blodtryck, mäta magen... Och förvärkarna var jobbiga. Till och med barnmorskan märkte det när hon kände på magen. "Nu är det inte alls långt kvar. Det kommer nog ske snart" sa hon till mig. "Jag ska holla koll via datorn på BB idag och se om det händer något" sa hon och det gjorde mig nervös. Va, är det så nära? Förvärkarna håller fortfarande i sig och jag sitter hemma och vilar. Vet inte vad jag ska göra. Känner mig lite smått hysterisk och nervös. Svårt att veta om det verkligen är något på gång eller om det bara är lite små förvärkar. Men hon var iallafall övertygad om att nu är det snart dax... Så vi får se vad som händer.

Nu ska jag iallafall försöka klämma i mig lite lunch. Men det blir inte lätt med tanke på förvärkarna och min förväntan och nervositet.

Håll tummarna för att lillskiten snart är här är ni snälla!

Till min far!

Idag är det ju fars dag. Och då har jag tänkt lite extra på min kära far. Jag tänkte tillägna det här inlägget till honom och hoppas att han läser.

Under min uppväxt var du verkligen världens bästa pappa
Du har alltid varit en idol för mig och en stor förebild
Du fanns alltid där när jag behövde dig
Du lärde mig att växa upp och ta ansvar för mina handlingar
Du var alltid min trygghet
Jag har alltid tyckt att jag har världens roligaste pappa
Dina skämt och vitsar och kommentarer fick mig alltid att skratta
Och jag har nog ärvt din snuskiga humor
Förutom det har jag nog också ärvt din fikatarm
Jag har många fina minnen med dig och önskar ibland att jag fick vara liten igen och bo hemma hos min pappa igen.

Jag älskar dig och tycker att du är underbar
Grattis pappa på farsdag.



En minifräckis...

Vad är höjden av tillit?
Två kannibaler som suger av varandra.

(Ur dasstidningen)

Dagens rock- Flogging Molly

De här är verkligen en av mina favoriter. Grymt bra musik och jag gillar den irländska musiken. Det svänger min mina lurviga ben kan jag lova!

Som en apa i bur...

Idag var det flera tillfällen som jag verkligen kände mig som en apa i bur på zoo.

Vi var och badade på Fyrishov. Jätte kul hade vi och jag njöt verkligen av att se hur roligt Embla hade och hur hon skrattade. Min underbara tös! Älskar dig så! Jag orkade inte bada lika mycket som gubben och tösen, med tanke på min enorma mage. Denna enorma mage fick många blickar kan jag lova. Jag har aldrig haft några stora tuttar som dragit åt sig blickar, men en enorm mage som drar åt sig blickar har jag nu iallafall. Efter allt lekande i vattnet blev jag slut och satte mig på en bänk för att läsa lite medan gubben och Embla fortsatte busandet. Det var många som gick förbi mig och stirrade. Och en gång var det en mamma som gick förbi mig med sina två små barn på kanske 5-7 år.  Då sa hon till sina barn och pekade på mig: "Så där ser mammor ut när de har bebis i magen." Varpå barnen tittade intresserat på mig.
"Ja varsågod och titta. Kostar bara fem kronor i minuten för barn under tio år. Men för fräcka kärringar så kostar det tjugo kronor." Sa jag till dem. Eller ja... Kunde ha sagt... Jag tänkte så iallafall... det är kanske mina hormoner som spökar men allt stirrande och pekande och det som mamman sa, gjorde mig enormt irriterad.

Nu ska jag och mina gravidhormoner snart gå och sova. Det har varit en helt underbar dag med familjen och det känns så kul att vi hann med det här innan ungen kommer. Embla har verkligen längtat efter att bada.

Nyp på er!

Rysningar ända in i äggstockarna!

Har varit vaken sen halv sex. Så svårt att sova! Har haft lite förvärkar, men som nu har lagt sig.

Efter gårdagen med allt städande och springande i affärer och storhandling, så var jag TOTALT jäkla slut på kvällen. Och hade så sabla ont i ryggen och fogarna. Gubben gav mig välbehövd massage innan jag skulle somna. Men trots det jobbiga så var det ändå en mycket bra dag. Så underbar familj jag har. Kan inte annat än bli glad!

Tänkte försöka sova lite snart så jag orkar med badandet i dag. Vi har nämligen planerat att åka till Fyrishov och Embla har längtat hela veckan. Hon gick till och med och berättade för alla på dagis att hon skulle till Fyrishov idag. Det ska bli så kul! Det bästa är att se henne så glad och att hon tycker att det ska bli roligt. Men då måste jag nog ta och sova lite till om jag ska orka.

Föresten, Idol igår. Och jag måste bara säga jäklar! Eriks version av The show must go on var ju verkligen så jäkla bra. Den gav mig rysningar ända in i äggstockarna. Sjukt bra! Sen tillhör ju Queen mina aboluta favoriter och låten är ju en av de bästa som gjorts(fast jag tycker att Bohemian rapsody är något bättre). Jävlar var bra han var. Enligt mig ska han för tusan vinna. Något annat finns inte. Sen är det ju inte helt dåligt att han är jäkligt snygg. Herregud, nu börjar jag nästan bli som de gråtande fjortisarna som man fick se igår efter att han sjungit sin låt. Men vad fan gör det? Bra var han!

Titta, lyssna, njut!




Nej, nu kan jag nog faktiskt gå och lägga mig och förhoppningsvis somna. Godnatt/god morgon på er!

Dagens rock- The Donnas


Städning, dejt och fredagsmys

Tjoho alla underbara! Jag har haft en bra natt och bara varit uppe och kissat två gånger. Vilket betyder att jag äntligen har fått sova hyffsat bra. Wunderbar!

Alldeles strax ska jag sätta igång med lite städning så det blir lite tjusigt här. Det behövs en städning, kan jag lova! Efter lunch kommer gubben hem och då ska vi iväg på lite shoppingdejt. Har pyttelite kvar att fixa till bebisen. Bland annat ett sånt där uppblåstbart skötunderlägg på IKEA. Sen om vi kanske kan ta och fixa sista julklapparna till Embla. Sen så måste jag bara till IKEA och käka (för mig blir det alltså sen lunch, gubben kommer redan ha ätit när han kommer hem.) För de har världens godaste lax där. Shit vad god! Så fikar vi kanske lite där också. Därefter blir det storhandling.

Ikväll blir det så klart fredagsmys. Ett uttjatat ord men som ändå älskas här hemma. Det blir lite god mat (kyckling) och sen chips och annat gott framför teven.

En mysig dag väntas med andra ord. Men först kommer all städning som inte alls är lika mysig.

Shit så upphetsande sugen jag är!

Jag är så jäkla sugen på att göra en pasta med räkor i, lite purjolök, körsbärstomater, paprika och MASSA vitlök. Det bara rinner ur min mun nu! Det får det bli till käk idag. Embla kan få köttfärssås och pasta istället. Det blir nog för mycket vitlök för henne annars. För det är just MYCKET vitlök jag vill ha. Jag kan visa lite bilder sen på min egenkomponerade middag. Hoppas det blir lyckat! Håll tummarna!

SNÖ!

Ja nu jävlar snöar det på riktigt ute! Äntligen, så jag har längtat. Men trots alla många och stora flingor så är det inget som fastnar på marken. Men det kanske är tur det, för annars hade det väl blivit superslaskigt.

Nu håller jag på och fixar på ett fotoalbum här hemma. Ett album med kort från Emblas första år. Så kul att titta på korten! Så fort hon har vuxit och så liten hon var! Jag hade nästan glömt hur lite hon var. Albumet kommer nog uppskattas av Embla också, för hon älskar att kolla på gamla kort på sig. Nu ska jag fortsätta med pysslandet. Det tar ganska lång tid att få in allt och så, men kul och mysigt är det!

Dagens rock- Ozzy


Längtan

Nu känner jag en enorm längtan efter att få träffa det lilla livet som lever inom mig. Nu är det inte alls långt kvar och lillskiten kan egentligen komma närsom hellst. Även om de sömnlösa nätterna är jobbiga och förvärkarna är svåra så känner jag mig ändå lycklig. Imorse mellan fyra och sex hade jag väldigt jobbiga förvärkar och trodde nästan att det skulle vara på g. Men ingen bebis kom. Jag går hemma och väntar och väntar och längtar. Och känner mig jäkligt pysslig och vill bara boa in mig och pyssla här hemma. Nu har jag fått hem massa kort från Emblas första år som jag ska ta och organisera och sätta in i album. Ska bli så mysigt att få pyssla med det!

Det är så mycket som ska fixas och grejas innan jul. Vi har redan fixat det mesta av Emblas julklappar. Känns bra att ha det gjort innan lillskiten kommer. Sen har jag också börjat fixa på gubbens paket eller julklapp. Han den jäkeln fyller ju år också i december. Så då blir det ju extra mycket att fixa med till honom och flera olika paket att komma på. Men jag har lite ideér.

Nej, nu ska jag gå och börja fixa lite.

Återkommer senare.

Förvärkarna kommer och går...

Förvärkarna kommer och går och jag sitter hemma och inte gör någonting. Just nu är magen hård som en fotboll och det känns som jobbig mensvärk. Hörru lillskiten, du får gärna komma nu. Du behöver inte jäklas med mig...

Jag har precis ätit en tallrik risgrynsgröt. Sabla gott är det! Ska snart börja plocka lite och komma igång, bara förvärkarna ville lugna ner sig lite grann bara.

Dagens rock- Serj Tankian

Shit vad låten är bra. Och det känns lite irriterande för jag känner igen sångrösten och tror att han var med i en rockgrupp för ett tag sen som jag lyssnade mycket på. Men kan inte komma på vad de heter. Vill så gärna vet, för de var så bra! Någon som vet? Här kommer iallafall en sjukt bra låt:


Uppdatering:

Nu kom jag ju på! Hur kunde jag glömma? System of a down var det ju! Här kommer lite med dem också!


Snoret droppar, snoret droppar...

Nja, inte riktigt. Men förkyld är jag. Har känt mig lite småförkyld ett bra tag, men det har liksom inte brytit ut. Men efter köandet i kylan igår så har jag blivit krasslig. Ont som tusan i halsen och täppt i näsan och lite hängig. Jag tyckte jag hade klätt på mig, men problemet är att jag inte kan stänga jackan för magen. Och sen stod vi ute och köade mycket längre än vad jag trodde att vi skulle göra. Det var svårt att veta innan hur mycket folk det skulle vara. Men det var en JÄKLA STRÖMNING av folk. Det blev fler och fler hela tiden. Embla och gubben var däremot påpälsade och varma, men inte jag. Så idag får jag helt enkelt vila upp mig och dricka massa te. Och jag som hade tänkt åka och prata och fixa viktiga grejer. Men varken jag eller rösten är riktigt lagd för det idag.
Så ni får dras med mig här istället.

Jag måste säga att jag verkligen älskar att blogga! Så skönt att få skriva av sig lite. Jag har alltid varit en som måste få skriva för att må bra. Jag struntar fullständigt i att det inte är direkt tusen pers som läser bloggen. Men samtidigt är jag så glad att det är några som gör det. Och läsarantalet har stigit sakta med säkert. Jätte kul! Lite skumt känns det att inte riktigt veta vilka som läser, men kul!

Nej nu ska jag gå och göra ordning lite frukost(ja, jag har sovit till typ nu. Med undantag då jag gick upp för att väcka Embla och sånna grejer. Sen somnade jag om efter att gubben och hon for iväg) Idag blir det en jäkligt enorm frukost. Men vet inte om jag orkar äta upp allt. Problemet är att jag är så sugen på allt på samma gång, så vi får se hur det går.

Min frukost kommer bestå av följande: Rostade mackor, grönt citron te, en tallrik med risgrynsgröt, kanel, socker och mjölk, pepparkakor, mandariner och en knäckebrödsmacka med ost på. Just ja, jag glömde glas med svartvinbärs dricka...

Min tös- en riktig fighter!

Jag blev så oerhört jäkla stolt och förvånad över min tös idag. Hon är verkligen en tuff dam! Efter dagis så åkte vi för att vaccinera gubben och Embla. Vi fick köa i kylan i lite över en timme och man hörde hur ungar skrek och grät när de fick sina sprutor. Embla såg lite skraj ut när hon hörde dem. När det väl var Emblas tur så satte jag henne i knät. Embla lyssnade på allt som sköterskan sa och tittade lydigt bort när det var dax för sprutan. Jag tittade också bort och pratade med Embla samtidigt som sköterskan skötte sitt. Helt plötsligt sa hon bara: "Nu är det klart" Shit! Och jag som inte trodde att hon hade stuckit Emblas arm än. För Embla hade inte gett ifrån sig ett ljud. Inte gråtit, inte skrikit, inte någonting. Vilken tuffing till dotter jag har! Så stolt jag känner mig.

Här är det nog dax för mig att erkänna att när jag tog sprutan förra veckan så tyckte jag att den gjorde väldigt ont och jag var nästan nära på att börja gråta. Så min lilla tös är en riktig tuffing medan jag är en chicken.

Hon fick en liten godispåse av oss för att hon varit så duktig. Det hade hon fått vare sig hon grät och skrek eller inte. Men jag trodde ju hon skulle skrika som en stucken gris...


Dagens rock- The White Stripes

De gör den här låten så jäkla bra!

Frustar som en överviktig, betäckt kossa

Nu har jag varit ute på min promenad. Den var inte lång och den borde heller inte ha varit särskilt ansträngande. Men fy fan vad jag sitter och flåsar nu. Det är ju inte riktigt klokt! Min förut så obefintliga kondis har nu blivit till och med ännu obefintligare. Hur nu det ska gå till... Nu behöver jag flera stora glas med svartvinbärsdricka (något jag är beroende av) och lite lax med romsås till. Sen är jag på topp igen.


God morgon sköna tisdag!

Nu har jag fått i mig några rostade mackor och mitt morgonkaffe och känner mig hyffsat redo för dagen. Ska ta en sömnis senare och sen en uppiggande dusch. Idag har jag planerat in lite fixning och pyssel och framkallning av massa kort.

I eftermiddag/kväll ska vi ta oss iväg och vaccinera resten av familjen Gullström i Eriksberg. Får se hur det går för Embla med sprutan... Det blir nog lite kämpigt kan jag tänka mig. Men jag har sagt till henne att alla barn som tar sprutan får en liten godisbit eller en tidning. Så vi får se om den mutningen går...

Oj, jäklar! Jag tittade prcis ut genom fönstret och blev så sugen på att ta en promenad. Så det ska jag för en gångs skull försöka med idag. En jätte kort promenad i snigeltakt blir det isåfall. Men ut vill jag, för det är så jäkla höstligt och fint ute!

God natt från mig

Nu ska jag ta mina förvärkar och foglossningar och gå och lägga mig. Jag har ätit massa pepparkakor, clementiner och druckit ett glas mjölk. Så nu kommer jag kunna sova som en klubbad säl inatt.

God natt gott folk!

Embla, min lilla prinsessa

Embla är verkligen min lilla prinsessa. Hon älskar att klä sig i fina klänningar och vara så där jätte tjejig. Här sitter hon i en tjusig prinsessklänning som faster Celina valde ut åt henne. Oj, så tjusig hon kände sig med den på.

Oooh her she comes...

Jag berättade för några dagar sedan om vilken påhittig mamma jag var som fixade ihop en skattkarta till Embla tills hon kom hem från dagis. Och skatten var fruktbitar. Den där skattkartan och letandet efter skatten gick verkligen hem hos henne. Hon frågade mig imorse innan dagis om hon kunde få leta skatt idag när hon kom hem. Och visst får hon det! Det är ju så kul att hitta på sånna grejer! Jag blir som barn på nytt! Så nu har jag gjort en ny skattkarta och hömt en mandarin och en pepparkaka någonstans i hennes rum. Och det är några uppgifter hon ska klara innan hon kan hitta den. Så det där med frukt-skattjakt efter dagis är verkligen poppis här hemma! Nu ska jag bara gömma skatten innan hon och gubben kommer hem...

Nyp!

Dagens musik- Supertramp

Den här låten är så jäkla skit bra!

Tack lillskiten!

Hej på er! Det var ett tag sen! Hoppas ni har saknat mig...

Trippen till Borlänge var jätte kul, som vanligt, med bad, skratt, härliga människor, Monopol med en glad Evelina (jäklar var jag inte gillar Norrmalmstorg!), mys, bus och mycket mer.

Nu är vi tillbaka i fina höstliga Uppsala och vardagen har kommit igång igen. Alltid supertråkigt att åka hem. Men så skönt ändå det känns när man kommer hem.

Som ni kanske har koll på(?), så hade jag tid hos specialistmödravården idag för ultraljud(för att kika om bebisen fortfarande ligger fel) och eventuell vändningsförsök. Och ni ska veta att jag har varit sååååå jäkla otroligt nervös. Men besöket gick skitfort! Lillskiten har vänt sig nu och ligger åt rätt håll igen. Tack lillskiten! Jag blev så glad så jag nästan grät och sket på mig. Nu får krabaten komma precis när som hellst. Och gärna inte vänta för länge. Vi är redo för en bebis nu!

När jag var klar med ultraljudet bestämde jag mig för att gå in till stan istället för att ta busse. Det är ju så kort tänkte jag och så fint väder. Planen var att käka frulle på Donken. Men när jag väl kom fram åkte jag hem med bussen på engång istället. Ville hem till sängen, så det blev frukost hemma istället. Men nu känner jag att promenaden in till stan var lite längre än vad jag hade tänkt och nu har jag sån jäkla foglossning. Skit också! Det blir sängläge nu på eftermiddagen.

Nu ska jag gå och fixa lite lunch till mig. Några varma mackor får det nog bli. MUMS! Sen ska jag plocka lite och damsuga hallen innan det blir sängläge med en bok.

Nyp på er alla härliga!

RSS 2.0