Ytterligare en härligt kul dag!

Idag har det varit en jätte kul dag, med enormt mycket bus och skratt och massa tokigt! Embla kör nog verkligen slut på sina mostrar! Vi tog en tripp ner på stan och sen har vi varit hemma och tokat oss. Nu på kvällen har vi suttit och ätit glass och tittat på Lejonkungen. Det måste vara en av de bästa filmer som någonsin gjorts! Embla tyckte också att den var jätte bra. Hon somnade ganska sent idag igen, men hon är som tokig nu när mostrarna är här. Snart blir det lite snask och film. Mysigt!

Lite bilder från våran dag:









Det här var våran dag. Men imorn åker mina rara systrar hem. Det blir lite tråkigt måste jag säga, men istället så kommer ju min älskade gubbe hem. Det blir mysigt!

Nyp.

Mostrarna på besök

Idag kom mostrarna på besök för att stanna över helgen. Oj, vad Embla är glad över att de är här! Fler att busa med. Kul har vi haft i dag med MASSA bus och gos. Embla somnade lite sent, klockan var lite över halv nio. Hon var extremt trött! Så mycket kul idag gjorde henne helt slut. Kvällen avslutades med våran vanliga mysfredag.








Kul dag som fortsätter imorn.

Love

Tjejdag!

Ytterligare en mysig tjej-eftermiddag har Embla och jag haft idag. Jätte mysigt och kul att vara hemma själv med henne, men samtidigt känns det ändå väldigt tomt. Kan inte dela all glädje och mys med gubben. Embla har varit skit busig på kvällen, innan hon somnade. och hon körde verkligen slut på mig!! Hennes energi tycks aldrig ta slut. Min lilla tös!




Titta, vilket högt torn Embla och jag byggde!!!

Nu är dagen slut och jag har hunnit vara jätte duktig idag!!! Jag har läst klart ALLT som ska läsas till imorn (PJU!) och så har jag städat hela lägenheten och slängt sopor. Duktiga mig! Men nu är jag skit trött och ska snart skutta i säng. Ska iväg ganska tidigt till skolan imorn. Sen blir det lunch med kompisar och sen kommer syster ystrarna hit. Det ska bli jätte kul!!!!

Så kram på er nu!

Städning

Fy vad det var dammigt och stökigt här hemma. Så jag bestämde mig för att röja upp lite. Jag har blivit klar med all läsning nu inför imorn och ägnar mig istället åt städning. Ibland blir man så där jätte städ-sugen och känner att man bara vill få det fint. Så känns det nu. Jag flyger runt med dammtrasan och dammsugaren samtidigt som jag viftar på mina lite pälsiga ben och vickar på min rumpa, till massa Volbeat - och Guns´n Roses-låtar. Helt plötsligt är jag full med energi och känner mig konstigt glad. Hoppas att ni inte har tänkt ta vägarna förbi min Hood, för då får ni höra en ylandes Sandra som låter (sjunger ganska falskt) väldigt högt. Det är några få gånger som sånna som jag (nämligen vi som sjunger riktigt dåligt), får sjunga. Nämligen i duschen, när vi städar och när vi ska sjunga för våra små ungar...

Nej, nu ska jag fortsätta.

Kläm på er!!

Underbara morgonkaffe!

Nu ska jag ta och dricka mitt morgonkaffe och börja läsa boken som ska gås igenom på morgondagens seminarium. Embla är på dagis och gubben i Polen. Så här är man, helt ensam. Lite mysigt måste jag erkänna. Men jag saknar min fina man! Längtar tills han kommer hem på söndag natt.


Embla bus-bilder

Här kommer bilderna som jag lovade igår att jag skulle lägga in...


När jag kom och hämtade embla på dagis idag, så märkte jag att hon hade byxorna på sig ut-och-in... Tokigt!




Tittut!! Embla ville hjälpa mig med att bädda sängen, men det blev mest bus...



bajskokare

Embla har kommit på ett nytt ord som hon säger varje gång hon är så där extra busig och galen: "bajskokare" Min lilla tokfia! Man kan ju undra hur en sån ser ut...

Fy nu är jag jätte trött och saknar min älskling massor. Ska bli ensamt att sova i sängen alldeles själv. Men nu säger jag ändå godnatt. Ush, känner mig nästan lite febrig, men det kanske är för att jag är så himla trött...

God natt!

gräsänka

Jaha, idag åkte gubben till Polen och jag och Embla får några tjejdagar här hemma. Ensamt och tomt utan min underbara älskling, han betyder så enormt mycket för mig. När jag är utan honom känner jag mig inte riktigt hel. Men trots det så har Embla och jag haft det riktigt mysigt på eftermiddagen efter skola och dagis. Enormt mycket bus har det blivit. Det är verkligen full fart på henne! Sen tror jag nog att hon tyckte att det var väldigt mysigt att få vara hemma med bara mig. Hon var så jätte go!
Jag tänkte lägga ut lite bus-bilder senare...

Lilltösen har precis somnat och jag är själv ganska trött, eftersom jag inte kunde somna om efter att gubben gick upp kvart över fem. Men innan jag går och lägger mig ska jag sätta mig i soffan och kika lite på teve samtidigt som jag läser lite i "Madame Bovary". Hela dagen imorn tänker jag ägna åt denna bok, pluss lite städning.

Kram på er! Som sagt, bilder kommer lite senare...

Love

Sötis-Kurt

Han är en underbar herre, våran söta lilla kisse!




Visst är han söt, våran lilla Kurre?

Sandra då!

Vill ni veta en sak?? Kommer ni ihåg att jag skrev igår om att jag absolut inte tänker packa gubbens väska när han ska åka iväg imorn. Att det inte är någon kvinnogöra och att män kan göra det själva. Men vet ni vad jag nyss gjorde? Jo, jag frågade gubben vad han vill ha med sig imorn, och sen stuvade jag ner allt i hans väska. Jag ville pyssla om honom lite extra eftersom han ska vara borta från mig i några dagar. Tji, där fick jag!

Gräsänka

Imorn blir jag gräsänka när min älskade gubbe åker till Polen. Ensamt och tråkigt, men samtidigt mysigt att få vara bara vi tjejer hemma. Tidigt åker han hemifrån också, han tar tåget till Arlanda vid sex på morgonen. Hohojaja. Kommer sakna gubben min, så jag ska mysa extra mycket med honom nu ikväll.
Mina söta systerystrar kommer förbi och stannar över helgen. Ska bli jätte kul!!! Verkligen tjejhelg blir det. Embla har redan bestämt att hon ska busa MASSOR med dem och att de ska få låna hennes leksaker. Jag längtar till fredag då mina söta systrar kommer.

Puss Gubben min!!! Älskar dig

Kvinnogöra!

Jag pratade nyss med min kära mormor. Vi pratade lite om att Calle ska åka till Polen på onsdag, och att det är ganska snart. Min mormor frågade mig då: "Har du tvättat och packat åt honom då?"
"Va? Det kan han väl göra själv?" Svarade jag utan att tänka. Det är väl inte kvinnornas göra att tvätta och packa åt sina män? Visserligen tycker jag hemskt mycket om att pyssla om honom och laga mat och städa och så. Men att packa hans väska? Det får han banne mig göra själv! Är jag hemsk nu som tycker det?
Nej, nu ska jag väl gå och sätta på mig något blommigt förkläde och leta fram Calle ryggsäck och kläder och packa lite...

Kram på dig min fina mormor, det ska bli jätte kul att få träffa dig en snabbis imorn. Världens goaste mormor!

Love


Söndagsfika

Vi har en liten grej vi gör här hemma. Vi brukar ha söndagsfika på Emblas rum. Då låter vi henne duka upp på sitt rum och så använder vi hennes koppar och kannor. Sen bär vi in fikat på hennes rum. Embla tycker att det är jätte kul när vi kommer in på hennes rum och besöker henne och fikar där. Jätte mysigt är det! Vi hade fika där även idag...




Lördag

Idag har det varit en lite konstigt slö dag med ett tråkigt väder, som man inte vill ge sig ut i. Så under första halvan av dagen var vi inne och hade det mysigt med lite målande och lekande. Efter mat vid tre, åkte vi till Nickis för att busa av oss lite. Där var det kul och Embla flög runt som en kissnödig råtta och hade jätte kul. Men sen blev hon helt slut och var det fortfarande när vi kom hem. Väl hemma så var hon verkligen jätte slut och orkade knappt äta något och ville bara ligga och sova. Vi försökte få i henne lite smörgås. Men när jag märkte att hon bara ville sova, så gick jag och satte på henne nattklänningen. Det var jätte konstig att hon var så trött när klockan inte ens var sju! Jag frågade henne sen hur hon mådde och hon sa att hon kände sig lite sjuk. Så hon fick lägga sig i säng tidigt i dag. Innan sju kom hon i säng och var då helt otroligt trött, kunde inte öppna ögonen. Stackarn! Hoppas hon inte håller på och blir sjuk på riktigt!

Jag har läst massor nu på kvällen, både "Brott och straff" och "Jane Eyre". Jag ligger till och med före planeringen som jag gjort. Duktiga jag!

Nu ska vi mysa lite i soffan innan vi går och lägger oss.

Först lite bilder:


Embla ville måla sina fötter så hon kunde göra fotavtryck.


Embla målar


Emblas konstverk hänger i badrummet och torkar.


Bus på Nickis


Embla kör tuff bil.

Love.

Surkärring

Jag känner mig som en riktig surkärring nu! Jag har suttit hela jäkla dagen och läst, förutom en jätte kort dejt med syster och mormor. Och jag funderar på hur det ska gå fortsättningsvis med kursen när det bara blir mer och mer att läsa. Och sen när Calle är borta onsdag till söndag nästa vecka, och Embla bara får gå på dagis 9 till 14 ons till fredag. Jag behöver verkligen mina heldagar till läsning. För på den här kursen verkar det som att man ska tillbringa minst tio av sina vakna timmar till att läsa, annars är man illa ute. Men det är ju helt omöjligt när man också har en dotter som man vill hinna ge en kram och bli omkullsprungen av. Hur tusan ska det då gå nästa vecka egentligen??? Nej, fy vilken surkärring jag är som bara klagar och svär. Men man kan ju inte alltid vara på topp. Jag känner mig bara jäkligt nere och stressad nu. Jag är iallafall klar med det som ska läsas tills imorn. Men nu har jag ju MASSA andra småtexter att läsa pluss "Brott och straff" och "Jane Eyre" pluss ännu mer.

Jag klagade nyss lite för gubben och hoppades på lite sympati och "tycker-synd-om-dig"-kram.
"Ush, den här kursen känns jobbig och känns lite stressig och jag vet inte hur jag ska klara det" - Sa jag och lät nog ganska hysterisk
"Och det blir ännu värre sen när jag börjar min doktorandtjänst och inte kan vara hemma" - Säger min gubbe då.
Hur trevligt och snällt lät det? Inte ett dugg. Och det fick mig verkligen inte att känna mig ett dugg bättre. Då blev jag ganska jätte arg och sa till honom att det var ju snällt sagt. Som att jag inte har förstått att han inte kommer kunna gå hemma hela dagarna när han börjar den första februari. Jag är väl inte helt knäpp?
Som sagt, jag är en riktig surkärring nu! Jag ska nog ta och säga förlåt till honom för att jag snäste så där och ge honom en liten "jag-är-väl-ganska-söt-ändå"-puss...

Nej nu ska jag stoppa mitt griniga tryne i kudden och sova några välbehövda timmar. Imorn ska vi träffas halv nio i skolan för att fixa ihop basgrupps-uppgiften.

Kram på er.

22 januari

Under hela förmiddagen har jag bara suttit och läst "Drottningens juvelsmycke" av Almqvist. Mycket speciell och konstig bok, inte förräns nu under de sista hundra sidorna börjar jag tycka att den till och med är bra. Men nu tar jag en paus i läsadet. För jag ska strax skutta in i duschen och sen åka in till stan för att dejta mormor och mini systeryster. Det ska bli kul!

Bye

Tack Lina

Underbara lady Lina lät mig låna massa böcker idag, som jag behöver till kursen. Det är så mycket som vi ska läsa och vissa är skit svåra att få tag på. Men eftersom fina Lina har läst kursen förut och sagt att jag gärna får låna böcker av henne, så slog jag en pling till henne. Och fyra böcker blev det. Överlycklig blev jag, då en av böckerna inte går att få tag på och den ska läsas till fredag.

Tack underbara lady! Du är en lila magisk älva!


Jobbig pluggdag

Idag har det varit en riktigt jobbig dag, som började efter en jobbig natt med en Embla som sov dåligt. Hon vaknade vid fyra och ville bara ligga inne hos oss. Hon fick sova i våran säng, mellan oss. Och det är verkligen jätte mysigt att ligga bredvid henne och höra henne andas. Men inte så underbart när man är skit trött och vill sova och Embla rullar upp på mitt ansikte hela tiden. Jag kunde inte somna om förrän vid halv sju och vaknade sen vid åtta av klockan.
Dagen blev full med plugg och MYCKET läsning, och detta kändes riktigt motigt med min trötta och fortfarande sovande hjärna. Det hela blev inte så mycket bättre av att boken som ska läsas till fredag är den konstigaste, tråkigaste och hemskaste bok jag någonsin läst!

Nu känner jag mig verkligen riktigt skit trött och ska nog och och stupa ner i sängen.

God natt på er!

Tjejig eftermiddag

Idag har Embla och jag haft en väldigt mysig och tjejig eftermiddag. Vi har suttit och gjort halsband och armband. Ritkigt fina blev de. MEn när Embla fick se armbandet som jag gjorde sa hon: "Fint armband. Jätte fin. Jag låna den? Mamma göra min." Sen ville hon inte göra något mer halsband för hon tyckte att min var så fin. Lilla gulliga skitunge!


Embla är jätte koncentrerad!


Embla fixar på sitt halsband.



Sommarjobb

Snart är det ju nästan dax att börja söka något jobb för sommaren, så man får lite pengar och kan betala hyra och mat. Jag känner mig lite nervös inför sökandet, för det brukar inte vara lätt! Så om någon har något tips eller så, så tar jag mer än gärna emot det!

Morgon

Igår var det kursstart. Och jag kan säga att det verkar vara en rysligt spännande kurs men också en jäkligt jobbig och stressig kurs med skit mycket att läsa!!! Och på toppen av allt det som ska läsas så ska även "Brott och straff" läsas. Hur ska det gå egentligen???

Det var ju som sagt kursstart igår. Och Peter och jag bestämde oss för att vi skulle träffas klockan tio för att tillsammans gå till salen. Vi kom in till ett pyttelitet rum och klämde ner oss bland allt folk. Det kom några fler efter oss, alltför många fler .För alla fick inte plats i det lilla rummet, så de fick hämte stolar från rummet bredvid och några satt på golvet. Och där ska vi hålla til hela kursen!!! Kaos! Sen var det ingen registrering, men ändå sa herrn som har kursen att vi skulle registrera oss. Peter och jag satt och klagade lite för varandra om hur dåligt instutionen funkar och vi var lite smått irreterade. MEn nu kommer en pinsam sak: När jag kom hem tittade jag lite snabbt på välkomstbrevet vi fått och där stod det att på kursstarten skulle vara mellan 9.15 och 12, och att registreringen skulle äga rum i början. Snacka om pinsamt!!! Där kom vi intrallandes vid klockan tio och var knall säkra på att vi skulle börja då, eftersom vi gör det på alla andra seminarier och så klagade vi på hur dåligt registreringen funkade... Lite fy på oss!!!

Det ska iallafall bli en riktigt kul men kanske ännu mer jobbig kurs... Nu ska jag dricka lite morgonkaffe samtidigt som jag läser lite Stagnelius...

Bye bye!

Biotopia

Idag var vi till Biotopia, som är ett djur-museum här i Uppsala. Embla tyckte att det var jätte kul att springa runt och kolla på alla djuren. Det var en liten rundvandring för barnen där det berättades hur djuren gör under vintern.  Embla tyckte att det var spännande, men hon ville hellst hålla mig i handen och sitta i mitt knä hela tiden. Hon är lite blyg min tös ibland.

Ush, aldrig tycks jag bli helt bra. Nu har jag drabbats av en förkylning igen och känner mig lite snuvig och krasslig i halsen. Och så håller jag på och får min första visdomstand. Jag drabbas av allt känns det som! Men kan jag ju säga att jag förstår lite hur Embla kände när hon fick sina tänder. Det känns ju inte härligt direkt!

Imorn börjar nya kursen, 1800-tals litteratur. Jag är jätte taggad och tycker att det ska bli kul och spännande! Jag är ganska beredd på att det ska vara ännu mer att läsa, nu när jag kommit till B-kurserna. Roligt men lite stressigt.

Nu kommer det lite bilder från våran tur till Biotopia:


Embla tittar in på fåglarna


Gubben på Biotopia


Vi tog en fika i cafét på Biotopia. Och Embla fick en klubba av killen i kassan.


Embla fikar


Embla i målarrummet på Biotopia


Embla och jag vid vinter-montern


Embla busar runt

Det har varit en helt underbart myig helg och Embla har varit extremt busig hela helgen. Det har varit jätte kul! Hon börjar bli så stor min lilla flicka! Man får nästan en liten klump i halsen när man tänker på hur fort hon väser och hur liten hon har varit.


Här är Embla alldeles nyfödd (datumet på bilden stämmer inte, kameran var lite dum...) Så liten hon var!! Det känns som om det verkligen var evigheter sen. Konstigt!


Min lilla tös!!!


Calle och en liten Embla.

Så fort hon växer!

Nu ska jag ta och dricka lite te och titta på trollkarlens hemligheter.

Kram på er!

Pott-träning...

Pott-träningen går det sådär med. När Embla är hemma har vi börjat med att hon får springa runt utan blöja och i trosor (som de stora flickorna). Och ibland är Embla verkligen jätte duktig på att säga till när hon behöver kissa på pottan. Men ofta så glömmer hon bort att hon är kissnödig och kissar på golvet istället. Nyss satt Embla på golvet och tittade på Teletubbie. Helt plötsligt hör jag henne säga: "Mamma, jag har kissat" När jag tar upp henne från golvet där hon sitter och lyfter in henne i badrummet säger hon stolt: "Klänningen klara sig, bara byxorna blöta" Sötunge! När jag sedan sätter ner henne på golvet, drar hon upp klänningen och håller i den och ser jätte glad och stolt ut och säger: "Klänningen klara sig"


Några bilder

Här kommer bilderna som jag lovat, från resan till Stockholm. Tyvärr var kameran lite dum, så bilderna blev inte så bra och väldigt suddiga. Men, men några kommer upp iallafall.


Embla visar stolt sin barnbiljett som hon fick av konduktören på Roslagsbanan.


Gubben och tösen på tevehuset innan de går iväg för att titta på båtar medan jag och Katarina stannar kvar för att gå på inspelningen av "Vem vet mest".


Katarina, medan vi väntar på att få komma in på inspelning.


Hit in skulle vi!


Bolibompa-draken


Här inne spelar de in Bolibompa


Katarina på inspelningsstället.


Här kommer Richard in.


Wictor ler och blir inzoomad.


Embla och Calle.


Dag i stockholm

Idag har det varit en ganska lång med otroligt kul dag i Stockholm.
Dagen började med att vi klev upp vid åtta, sen fick vi i oss lite frukost och gjorde iordning oss innan vi satte oss i bilen för att åka iväg. Vi tog bilen till Täby-centrum och därifrån roslagståget till Stockholm. Det var en jätte snäll konduktör på tåget, som gav Embla en egen liten barnbiljett och en reflex. Embla blev jätte glad och stolt over sin barnbilett. Väl inne i stan efter bytande av tunnelbanor och grejer så träffade vi iallafall till slut Katarina, som stog och väntade på oss. Katarina är min gubbes brors (Wictor) sambo. Vi var nämligen till Stockholm för att titta på inspelningen av "Vem vet mest", där Wictor skulle vara med. Vi käkade lite först innan vi gick till tevehuset. Gubben och Embla gick runt och tittade på båtar och var en snabbis till Junibacken medan jag och Katarina stannade kvar på tevehuset.
Katarina är en underbart härlig tjej och det var kul att vänta med henne på att få komma in på sändningen och sedan få gå igenom alla spännande korridorer. Jag bad henne att hon skulle nypa mig lite diskret om hon såg någon kändis. Men inte ens skuggan av någon känd person såg vi. Jag trodde en gång att jag såg Paolo Roberto, men det var dunderfel! Vi gick runt som två stycken japaner och knäppte en massa kort. Bland annat på Bolibompa-draken och stället där de spelar in "Let´s dance".
Till slut fick vi komma till sändningen av "Vem vet mest". Otroligt spännande var det! Men jag kan säga på en gång att jag aldrig kommer vara med på det. För det första är jag urkass på att spela TP och Geni. Och sen måste de stå och le i minst en minut när de zomar in en med kameran. Ush, det såg lite läskigt ut!
Nu undrar ni kanske hur det gick för Wictor? Det tänker jag inte avslöja. Men jag kan säga att jag tycker att han var jätte duktig. Och sen kan jag avslöja att det visas på tv den 16 april.

Efter sändnignen, som var klar kvart över fyra, så blev det en alldeles för kort tid tillsammans med Katarina och Wictor. För de skulle till gamla stan och vi skulle tillbaka till Täby-centrum och gå runt lite där och käka. Men det var jätte kul att träffa dem!

Shit vad stort det var på Täby-centrum. Jag som har växt upp i lilla Gimo med närmaste köpcentrumet Gränby har alltid tyckt att det är jätte stort. Men jämfört med Täby så var Gränby en liten flug-lort. Vi köpte inte särskilt mycket, bara lite godis och annat smått. Men det var kul där!

Vi kom hem kvart över åtta och sen var det nästan bums i säng för Embla. Och hon somnade fort! Det har varit en lång och spännande dag för henne. Det bästa för henne var nog att åka alla tåg. Det tyckte hon var jätte spännande!

Imorgon har jag tänkte lägga ut bilderna från idag. Jag är alldeles för slut för att göra det nu!

Nu ska jag bara sjunka ner i soffan och vila benen. Sen blir det nog till att sova tidigt idag.

Love

City of Ember

Nu har jag och gubben sett en riktigt spännande film, City of Ember. Mycket, mycket bra och fin var den! Verkligen värd att ses.



Nu är det dax för herr och fru Gullström att gå och sova. Vi är väldigt trötta. Och imorn ska hela familjen iväg till Stockholm. Kul ska det bli!

Love

15 januari

Nu ska jag strax ta en promenad in till stan. Ska fixa lite kursböcker och gubben ska följa med för han ska till polisen och fixa pass. När jag kommer hem sätter plugget igång igen. Då ska jag läsa det som ska läsas till på måndag.

Det är så härligt väder ute, solen skiner och man får nästan en vårkänsla trots att det är lite vitt på marken. Det ska bli härligt med en upppiggande promenad.


SAW 5

Nu har vi sett klart på SAW 5. Äcklig och läskig som de andra filmerna, men ändå så tycker jag att den är spännande att titta på. Konstigt kanske, men sen älskar jag ju skräckfilmer. Jag hade hört att den skulle vara skit dålig, men så enormt skit dålig var den inte. Jag tyckte att den var ganska bra.



Nu: Dax att sova.

God natt!

Härliga dag!

Idag känns allt så bra! Tentan är avklarad och jag känner mig tusen kilo lättare och mår så jätte bra. Jag har haft en härlig eftermiddag med Embla och vi har busat massor och limmat paljetter på papper. Tjusigt! Och så fick calle doktorandtjänsten idag som han hade sökt till. Allt känns så bra nu! Lite tråkigt bara att han ska bort redan den 28 januari och kommer hem den 1 februari. Han ska till Polen och fixa grejs inom det han håller på med. Men jag är så glad för hans skull och så känner jag mig lite stolt... Duktiga gubben min!

Nu ska här kollas lite på film, SAW 5. Har hört att den ska vara ganska dålig, men eftersom vi har sett de andra SAW-filmerna vill vi också se den här.

Kram på er alla, hoppas ni också har det bra!

Love

Grattis älskling

Grattis älskling till doktorandtjänsten! Jag är stolt över dig gubben min. Det är du värd. Puss

Lycka till gubben!

Nu sitter jag och är lite nervös för gubben min och tänker på honom. Hoppas det går bra för älsklingen!

Dags att sova

Nu känner jag mig jätte duktig! Har suttit och skrivit HELA dagen och HELA kvällen och känner mig nu helt slut. Har nog inga hjärnceller kvar! Är inte helt riktigt klar än, men nu är det verkligen bara pyttesmå detaljer kvar och sen skriva till källorna och noterna. Men själva huvudsmeten är klar nu. Åtta sidor blev det. Men som med alla andra hemtentor, så känner jag mig inte nöjd. När det gäller hemtentor känns det som om jag skulle kunna pula och fixa hur länge som hellst och aldrig bli nöjd. Det här var en jäkligt klurig och maffig grej, men samtidigt en av de roligaste hemtentor som jag har gjort.

Imorn blir det en tripp förbi skolan sen ska jag in till stan och köpa en ny större almanacka, för den jag har nu är för liten. Sen kommer jag vara skit nervös vid tio, för då ska gubben på intervju inför doktorandtjänsten som han sökt. Och eftersom han aldrig blir nervös, inte ens nu, så får jag vara det åt honom. Så ni får tänka lite på honom imorn!

Nu är jag verkligen skit trött och ska gå och kissa och borsta tänderna innan jag skuttar ner i sängen.

Love

Pju!

Nu börjar det kännas lite stressigt! Har en liten bit kvar att skriva och sen lite korrigering. Och imorn ska det lämnas in. Embla och Gubben kommer strax hem, vilket betyder att jag inte kommer kunna skriva mer. Försök skriva när man har en två åring som vill leka och busa med en hela tiden. Det är helt underbart, men inte när man känner sig lite stressad och har saker att skriva. Så jag funderar nästan på om jag ska åka en sväng till skolan nu snart och skriva klart det sista. Men det känns skit tråkigt att åka hemifrån nu när min tös kommer hem! Men det kan det vara värt, om jag blir klar med hemtentan. För då har jag ju massor med tid till henne sen istället. Min underbara sötnos! Och inte vet ja om jag orkar cykla till skolan nu när det är så möskt och kallt ute... Jag får se hur jag gör.
Jag känner mig bajstrött på tentan nu!!! Men nu är det bara slutspurten kvar. Och så har jag en jäkla mensvärk också. Allt känns bara bajsigt just nu! Här sitter jag och klagar!

Nej nu ska jag fortsätta lite till innan älsklingarna kommer hem!


Sista dagen

Idag är det sista dagen som jag sitter med hemtentan. Idag måste jag alltså bli klar för imorn ska jag lämna in den! Jag har minst tre och en halv sida kvar att skriva, och det ska jag väl klara! Men jag måste erkänna att jag är lite trött och saknar motivation. Embla sov lite dåligt inatt för hon var hård i magen... Så det gör att jag har en väldigt trött dag. Jag får nog ta och hälla i mig några koppar kaffe medan jag sitter och skriver.

Klar för dagen

Nu är det dax för mig att sluta med skrivandet, iallafall för idag. Tänkte diska undan lite och städa lite smått innan gubben och tösen kommer hem. Sen blir det lite bus innan jag börjar fixa med käket. Idag är det grillad kyckling i ugn, ris, sås och grönsaker som står på menyn. Delikat!

Först kommer här en liten dikt av Goethe:

Konungen i Thule

Det var en konung i Thule,
så trogen till sin grav.
I döden hans hjärtans kära
en guödpokal honom gav.

Han intet högre skattar,
var fest han tömmer den.
Närhelst han bägarn fattar
blir ögat vått igen.

Då döden kommer nära,
han täljerstädernas tal.
Allt vill han sonen förära
allt utom sin pokal.

Med riddarna satt drotten
i fädrens höga sal
vid havet, och i botten
han tömde sin pokal.

Han drack den sista glöden
av livet som förbrann.
I havets djupa flöden
klenoden kastade han.

Och vågen fyllde bägarn,
den sjönk i havet ner.
Med brusten blick sjönk ägarn.
han drack ej en droppe mer.

Yea

Nu är jag inne i en liten flow med skrivandet och det känns som om det går väldigt bra!  Jusst nu sitter jag och tuggar på en banan och har en liten paus. Jag kan säga att The Cranberries är väldigt bra musik att sitta och skriva och plugga till! Ett hett tips! Jag vet inte hur man lägger in musikvideor från You tube här, annars hade jag gjort det... Någon annan som vet?

Nu är bananen uppkäkad och jag ska fortsätta med skrivandet. Puss på er

Vilken morgon!

Idag vaknade vi alla klockan åtta. Eller: jag gick upp till Embla när hon ropade att jag skulle komma, klockan åtta. Calle vaknade också då, men det brukar ta låååång tid innan han kommer ur sängen. Han tar nog en muskel i taget... Sen, när Embla var färdigpåklädd och Calle till slut hade kommit upp, så blev det frukost för min älsklingar. Jag äter frukost lite senare, för jag kan inte äta så fort efter att jag gått upp. Jag måste vänta minst en timme hellst längre, annars tar det liksom emot. Embla var glad och busig hela morgonen. Man blir så lycklig när det är en lätt morgon utan något bråk och skrik, och bara skratt, bus, kramar och pussar. Vad jag älskar min underbara familj!
Nu är min tös på dagis. Det blev en snabb morgon eftersom vi vaknade lite sent.

Snart ska jag ta och duscha lite och sen blir det fruksot innan jag ger mig på hemtentan igen. Idag SKA det skrivas massor på den, för på onsdag ska den lämnas in.

Men innan jag gör allt det där, tänkte jag lägga in lite bilder från dagen igår. Vi var nämligen ner på stan och matade ankor (och svanen), sen tittade vi på grabbarna som åkte skidor i backen och gjorde volter i stora guppen. Embla tyckte att det var jätte knasigt när de snurrade i luften! På eftermiddagen så hann vi även städa undan alla julgrejer och slänga ut granen från balkongen (som Embla och calle sen bar bort).


Embla spanar efter ankorna


Vi tog även en tur upp til slottet, för Embla hoppades att vi skulle få se riddare och prinsessor. Men de hade gömt sig för oss... Calle fick bära upp henne för den hela långa skitbranta backen.


Jag och Embla


Embla och jag står och tittar när de åker skidor och voltar.


Söndagsfika på Emblas rum, med julgransplundring


Embla och Calle bär ut granen...

Nu: Mot duschen!

"Var tog julen vägen?"

"Var tog julen vägen? Julen borta!" Det undrade Embla idag när vi sa till henne att julen är slut nu och att det var dax att ta bort alla julgrejerna. Hon hjälpte glatt till och sa hejdå till alla saker. Flera gånger var hon tvungen att försäkra sig om att både julen och tomten kommer tillbaka nästa år.
Det känns jätte skönt att ha fått ut den barrande julgranen. Jag kan lova utan att överdriva att innan julgranen hunnit slängas ut genom balkongen så hade allt barr ramlat av i både köket och vardagsrummet. Det var stora högar, som jag fick sopa och damsuga bort. Men nu är allt borta! Lite vemodigt känns det när julen är slut, men samtidigt så känns det ändå jäkligt skönt att komma tillbaka till verkligheten igen.
Nu ska jag strax dammsuga bort det sista och sen blir det middag. Sill, potatis och ägg blir det att käka idag.

Hejdå julen! Vi ses nästa år igen.

Denna jäkla hosta!

Denna jäkla hosta gör så att jag inte kan sova om nätterna. Det bara kliar i halsen och känns som om jag ska hosta hela tiden. Jag käkar halstabletter hela nätterna, för det hindrar hostan lite grann. Om dagarna känns det ganska bra, då hostar jag inte lika mycket. Aldrig blir man helt frisk! Fy fan för förkylningar!

Busig dag!

Idag har det varit en busig dag full med skratt. Vi var till Nickis på förmiddagen så Embla fick busa av sig lite. Även jag och Calle blev som barn på nytt och sprang runt och åkte rushkana och skrattade. Riktigt kul var det! Och Embla tyckte att det var jätte kul att få hoppa hoppborg och busa i bollhavet. Efter allt bus blev vi skit hungriga, så vi tog en sväng förbi Ikea för att käka. Och jag kan nästan inte åka dit utan att handla något, så det blev ett par ramar och någon vas också. På vägen hem passade vi på att storhandla lite käk och så blev det lördagsgodis till Embla. Det var en helt underbart kul dag!

På kvällen när jag satt och pratade med min kära systeryster i telefonen, så satt Embla bredvid mig och lekte med dockorna i sitt dockhus. Helt plötsligt hör jag henne säga: "Jag behöver mera pojkar" Det lät så kul så jag höll på att skrata på mig. Min lilla gullunge. Det var kul att prata med söta syster. Saknar mina systrar små!

Lite bilder:


Embla och Calle ligger i sängen och läser lite bok.


Embla busar bollhav


Calle rider baklänges på noshörningen...


Jag och Embla åker stora rushkanan. Fort gick det!


En glad Embla åker lilla rushkanan

Nu är det dax för mig och gubben att sova. Vi är jätte trötta efter den här fartiga dagen. Kul har det varit!
Kram på er och god natt!

Underbara fredag

Nu är dagens plugg slut för idag och vi ska nu gå och hämta Embla på dagis. Det ska bli så kul att få hem henne efter denna intensiva och jobbiga plugg-dag. Har haft lite skriv-kramp, men lite framåt har jag kommit.

Ikväll blir det lite hemmagjord kycklingwok till miggad, smaskens! Och sedan lite mysig filmkväll med gubben, efter att Embla har gått och lagt sig.

Jag älskar fredagar!


Nu ska jag ta och strutta iväg mot dagiset.

Ajöken!

Goethe var en vass herre!

Sitter och skriver på hemtentan igen. Nu är jag uppe i två sidor, har bara minst fem kvar. Men det kommer gå, för jag har mycket att skriva om! Men det är lite klurigt, eftersom det är så mycket. Och så är det så många olika litterära strömningar jag ska få med och verk inom de olika. Jag måste erkänna att Goethe var en produktiv herre som lyckades med mycket och inom många olika ämnen. Han var tll och med väldigt intresserad av naturvetenskap, särskilt Newtons färglära. Spännande!

Jag är ett tekniskt geni!!

Nu på kvällen satt jag i godan ro i soffan och tittade på tv medan Calle fixade in den nya skrivaren (som han fått av sin pappa). Jag hörde honom prassla med instruktionspappret och sucka lite samtidigt som han pillade på apparaten. Till slut säger han: "Sandra, skulle du kunna komma lite? Jag behöver en kvinnas ögon som tittar på det här"
Jag trodde först att han var ironisk och tänkte slänga ett argt öga på honom. Men det var hans uppgivna suckar som gjorde att jag gick till honom för att titta med "mina kvinnliga ögon" på apparaten. "Dom visar här att jag ska dra en sak åt vänster, men jag har testat att dra i allting och allt sitter fast."
Han ger mig instruktionspappret och bereder plats för mig framför skrivaren. Jag tittar först lite på pappret och sedan tittar jag lite på skrivaren. Till slut säger jag: "Men älsklingen, dom visar ju att man ska trycka på startknappen först." Jag gör det och helt plötsligt åker det en grej från höger till vänster och problemet är fixat.
Sammanfattning: Jag har nog ärvt ett par tekniska gener från pappa iallafall!

Nu ska här drickas lite te och mysa framför teven.

Kramar från ett tekniskt geni!

Snart...

Snart ska vi gå och hämta Embla från dagis. Längtar efter att få krama min lilla flicka. Längtar efter att få höra hennes skratt och få höra henne berätta om sin dag. Det blir pulk-ride hem från dagis och på vägen kommer vi stanna vid någon backe och åka lite. Kul!!

Min dag har gått trögt. Har läst massor. Men trots att jag läst klart boken "Valfrändskap" och känner mig nu stört redo inför att börja skriva, så känner jag inte att jag har fått så mycket gjort. Lite tentaångest har jag nog. Den boken var föresten väldigt bra. Spännande ämne, lite konstig, inte oförutsägbar. Väldigt bra helt enkelt! Härliga Goethe, en ny liten favorit-herre hos mig.

Hoppas eran dag har varit bra! Nyp på er!

Snart: Pulkdax!
Men först: diska klart...

Love

8 januari

Nu är Embla på dagis och jag ska sätta mig med en kopp kaffe i soffan och läsa lite Goethe. Just nu håller jag på med boken Valfrändskap. Väldigt bra må jag säga!
Gubben har gått för att köpa lite honung och halstabletter till mig. Jag har sån förfärlig hosta och får såna hemska hostattacker. Kan säga att jag inte sov så bra inatt pågrund av denna jävliga hosta.FY!
Oj, nu kom han hem. Älsklingen min. Han köpte visst lite färskbröd också. Mums! Då blir det goda smörgåsar till morgonkaffet. Han är fin, gubben min. Nu ska han få en kram av mig och puss på örat...

kväll och snart pöms

Idag har jag haft en lite halv seriös plugg-dag. Jag har letat böcker och läst en del. Sen har jag också hunnit springa runt på stan och hittat ett par kläd-fynd, antennsladd, grejs på apoteket och grejs på akademibokhandeln. Sen hade jag en trevlig lunchdejt med Peter, Jocke och Martin. Mycket trevligt!!! Och super gott. För mig blev det lassagne. Den godaste lassagnen som jag någonsin har ätit, kan man finna på Il gusto.
Gubben och Embla kom med bilen för att hämta upp mig på stan. Och när jag som bäst står i min lilla värld och tänker på alltmöjligt medan jag väntar på bilen, så hör jag någon nära mig ropa jätte högt: "Sandra". Jag vänder mig om och får se kompis-Emilia och LInnea. Vad chockad jag blev! Och vad kul det var att få träffa dom! Tok-kompis ska ut och resa massor. Hon ska vara sju veckor i Central-Amerika. Det är inte alls så att jag är avundsjuk på henne. Nej då, inte alls. Jäkla kompis!!!

Embla, jag och Calle har varit lite busiga nu på kvällen... Vi åkte lite kvällspulka när klockan var halv åtta. Sedan kom vi in strax efter åtta och då var det bums i sängen för Embla. Oj, så kul vi hade det ute! Jag drog pulkan upp och ner för backen, fort gick det, medan gubben jagade oss. Och Embla tjöt av skratt.

Nu tänkte jag snart gå och lägga mig. Det blir tidig pöms för mig idag.

Imorn är det dagisdax för Embla igen. Första dagen efter den långa jul-ledigheten. Det kommer hon nog tycka är jätte kul. Hon har redan börjat prata om att hon vill till dagis och busa med kompisarna.

Imorn ska jag ta tag i hemtentan ordentligt igen. Massa läsning och massa skrivande lär det bli. Men nu är jag skittaggad!

God natt på er!

7 januari

Nu har vi käkat lite frukost och jag har duschat och gjort mig lite tjusig. Snart ska jag ta mig iväg till biblioteket och hitta lite mer böcker och så blir det massor med läsa. Sen vid halv ett blir det en välbehövd lunchdejt.

Vi hörs sen!

Hmmm...

På lördag hade vi planerat att vi skulle åka till Nickis och busa av oss lite i bollhaven, hoppborgen, stora klätterställningen och lååånga ruschkanan. Embla har längtat efter det!!! Och jag måste erkänna att både jag och gubben brukar ha lika roligt som hon har. Men nu har det blivit ändrade planer. Embla har bestämt att vi ska åka och köpa "spunk" istället. Det kom hon på efter att vi tittade på ett Pippi-avsnitt där hon, Tommy och Annica springer runt och letar efter "spunk". Så vi får se vad vi gör på lördag. Antingen blir det Nickis eller köpa "spunk". Vad tror ni att det blir?


idétorka...

Jag sitter här med Goethe och försöker skriva, men nu går det verkligen skit trögt! Känner mig riktigt mossig i huvudet och har inte alls lust med att skriva. Jag har fått ihop en sida och har minst sex sidor kvar. Fast det är ju inte direkt så att jag saknar något att skriva om. Det är väl snarare tvärtom...

Calle ringde mig nyss och sa att Embla ville prata med mig. Hon hade sagt åt honom att hon ville ringa till mig och prata. Jag blev så glad! Embla berättade lite för mig vad hon hade gjort. Hon hade varit i tvättstugan med pappa, busat med pappa och Kurre och ätit mat. Min lilla älskling! Saknar min gosisar och vill bara hem nu! men Calle och Embla kommer förbi med bilen sen mellan tre och fyra och hämtar mig. Sen ska vi åka och handla lite käkgrejs, för ikväll ska vi ha en liten fin-typ julbords-middag eftersom det är trettondag. Mysigt!

Nej, nu måste jag fortsätta skriva. Se om jag kan få ihop några rader till. Jag har kommit upp i exakt 319 ord nu. Det är väl inte så himla dåligt ändå... Eller?

Jag älskar min gubbe och min lilla tös!

Goethe, here I come!

I skolan

Nu sitter jag i skolan och ska försöka börja skriva ihop någonting om Goethe. Jag har läst massor och har kommit på att jag nog behöver fixa ihop lite fler böcker som ska läsas. Men det gör jag imorn. Nu ska jag börja snickra ihop lite text och få någon slags organisation på allt.

Nu: Skriva (och inte blogg utan hemtenta...)

Trött

Nu ska en skit-trött Sandra gå och sova. Jag känner mig verkligen helt slut efter den här plugg-dagen.

God natt!

En jätte fin dikt...

Här kommer en helt underbar dikt, "Älvkungen" skriven av Johann Wolfgang Von Goethe. Sorglig men otroligt fin!:

Älvkungen
Vem rider så sent i stormens dån?
En fader det är med sin späde son
Och gossen har det så gott på hans arm:
den känns så fast, och hans famn är varm.

Min son, varför döljer du rädd din syn?
Älvkungen, far, där vid skogens bryn,
älvkungen med krona och släp du väl ser?--
Ett töcken min son, och inte mer!

"Du väna barn, kom, följ mig åt!
Av mig får du lära mång lek och låt
Av brokiga blommor står stranden full,
min moder skall klä dig i skrudar av gull."

Min far, min far, du hör väl ändå,
vad älvkungen lovar mig få?--
Var lugn, var lugn, min älskade pilt!--
I vissnsa löven susar det milt.

"Kom fagra gosse, kom, följ mig blott!
Mina döttrar vårda dig ömt och gott.
Mina döttrar, de svinga i ring var natt
och vagga och söva sig in, min skatt."--

Min far, min far, du ser då väl nog
älvkungens döttrar i dyster skog?--
Min son, min son, nu ser jag det gott:
de gamla piltar skymta så grått.--

"Din fägring mig lockar, jag har dig så kär,
jag tar dig med våld, om ej villig du är."--
Min far, min far, han hårt i mig tar,
älvkungen gjort mig så illa, far!

Sin häst han rysande sporrar i hast
och håller det kvidande barnet fast.
Sin gård omsider når han med nöd.
Då låg i hans armar gossen död.

Några bilder från våran semester i Kramfors

Embla får ett bamsestort paket av farmor.

Embla och farmor håller i ett marsvin.  Pannkaksdax!!

Embla hemma hos farfar och busar. Hon sprang många varv runt det runda bordet!

Embla och jag håller i gamla Tussen, som gick bort senare under våran vistelse i Kramfors.

Våran nyårs-supé som jag och Calle fixade till.  Embla älskar att gnaga på kyckling klubba...

Celina och Calle ska ta STOOORA tuggor av minimorötterna...

Här är vi ute och tänder lite tomtebloss på nyårskvällen.  Vem är sötast?

Mammas lilla prinsessa! Embla har lovat mig att om jag ska på fest någon gång, så ska jag få låna hennes krona och örhängen. Vad snällt!


5 januari

Både idag och igår har jag haft lååååånga dagar i skolan med mycket läsning och fixning på hemtentan. Jag har suttit från halv elva till sex varje dag. PJU!!! Man blir lagom mosig i huvudet... Det är gubben Goethe som jag valt att fördjupa mig i. Och jag har läst mycket om honom och mycket som är skrivet av honom också. Bland annat så har jag läst hela Faust. Och det lär jag nog aldrig göra om!! Första delen var jätte bra men andra delen på närmare trehundra sidor, var jäkligt jobbig och svår att hänga med i. Men de andra sakerna som jag har läst av honom, bland annat "Den unge Werthers lidanden" och "Hermann och Dorothea" var jätte bra! Imorn ska jag börja skriva ihop allt och försöka få någon ordning på allt kaos och virrvarr.

Det är inte alls kul att tillbringa så mycket tid i skolan när man har Embla hemma. Men det måste göras. Hon och Calle har kommit förbi mig i skolan lite. Och Embla älskar att springa runt i de långa korridorerna och i alla trappor. Hon har jätte kul där och vill nog ta med sin nalle och flytta dit...

Nu ska jag snart sätta mig i soffan och koppla av, men först ska jag lägga in lite bilder, som jag lovat...

Kram på er

4 januari

Jag har inte sagt det än till er, men: Gott nytt år!
Hoppas ni alla har haft en jätte härlig jul och lika härligt nyår.

Nu ska jag strax fara till skolan och vara en duktig flicka och läsa massor om och av Goethe (eller Göte..) Jag har nämligen en stor hemtenta som ska lämnas in på fredag. Så jag har mycket att göra. Idag har jag planerat att läsa igenom det mesta, så jag bara har att skriva och fixa resten av dagarna. Vi får se ikväll hur det har gått med den planeringen... Det känns lite jätte tråkigt att åka hemifrån och inte få tillbringa mysig tid med gubben och tösen. Men de behövs.

Jag återkommer ikväll med bilder från Kramfors och lite annat.

Nu måste jag packa och åka. Kram på er!

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i Uppsala efter en underbar vecka i Kramfors hos Calles familj. Trots min jobbiga halsfluss och magsjuka som spred sig som en löpeld, så var det jätte mysigt och helt underbart att få tillbringa tiden med personer som man tycker mycket om! Och Embla har haft jätte kul! Hon har nog kört helt slut på farmor och faster Celina, så vild som Embla har varit. Det var jätte tråkigt att åka hem idag och lämna alla därborta, men ändå skit härligt att komma hem igen.

Jag återkommer imorn med lite mer om vår "semester" i Kramfors och med lite bilder. Just nu är jag så helt slut efter den sex timmars långa resan, med storhandling på vägen, att jag bara ska slänga mig i soffan.

Och imorn blir det också starten för fem dagars intensivplugg med en hemtenta. Jag är taggad, men ändå inte...

Kram på er!

RSS 2.0