Första advent!

Idag är det första advent! Ett steg närmare jul. Mysigt! Vid frukosten idag tände vi första ljuset i adventsljusstaken, riktig myskänsla! Embla var jätte ivrig på att få blåsa ut den. När hon sen väl fick göra det, efter att vi ätit upp frukosten, så såg hon jätte stolt ut!
Nu ska här grejas lite och sen åker vi in till stan för att kolla lite på julmarknaden.

Lördag idag!

Men allt snö har nästan försvunnit. Jäkla skit!

Idag blir det en lite mysig dag. Gubben och tösen ska ut och leka lite medan jag läser klart det sista i ena boken. Sen har jag bara en kvar, men den går nog fort.
Sen, vid två ska gubben till tandläkaren. Det kommer nog gå bra tror jag! Därefter blir det en tripp till IKEA, där vi ska köpa en vägglampa till Embla, att ha ovanför sängen, och en ram till vårat stora "Gula-Bubblankort". Det blir nog lite fika där också, och så kommer nog Embla vilja busa lite på barnavdelningen och åka i ruchkanan. Jag frågade henne igår vad vi ska göra på IKEA. Min lilla tös svarade då: "äta tårta". Hmmm...

Nu ska jag gå och bädda och fixa lite. Och klä på Embla.

Puss och kram på er!

Lite julfeeling!

Nu på kvällen har det småfixats inför julen, särskilt advent. Embla och jag satte upp våran fina fusk-dörrkrans. Och efter att vi stoppade Embla i säng så fixade jag och gubbe hennes julkalender. Den stoppade vi lite godis och grejs i.


Emblas fina julkalender


Våran fusk-dörrkrans

Resten av adventspynten kommer upp imorn. Det vill säga ljusstakar, ljus och stjärnor. Mysigt!

Nu ska vi strax gå och pömsa.Jag känner mig ganska så skit trött nu! God natt!

fredag kväll

Idag har jag haft fullt upp!
Det började med att jag tog mig iväg till skolan vid nio. Där träffade jag gruppen och vi fixade ihop uppgiften, innan seminariumet började kvart över tio. Det var ett intressant seminarium, där vi diskuterade Don Quijote. Bra bok!! Jäkligt lång bara, men bra! När allt diskuterande och föreläsande var klart, vid tolv, tog jag mig in till stan för att fixa en del grejer. Jag köpte en del kursböcker, lite annat och så beställde jag en smaskig tårta till måndag. Då fyller min älskade gubbe 24 år! När klockan sen var kvart över två, satte jag mig på cykeln för att cykla hem. Och då mäkste jag att jag inte hade käkat lunch. Jag hade helt glömt bort det och mådde illa av hunger. Jag cyklade snabbt hem och åt en lite sen lunch med Calle. Den sista tiden, innan Embla skulle hämtas från dagis, satt jag och läste "cid". Har tre pjäser som ska läsas till på måndag. Så det blir massa läsande att göra i helgen. Förutom "cid" ska jag även läsa "Tartuffe" (eller Tårt-Uffe, som jag och Peter säger) och "Fedra". Spännande läsning!
När v hade hämtat Embla från dagis, promenerade vi till macken och hämtade ut MASSA kort, som vi framkallat. Det är ungefär 250 kort!!! Sen promenerade vi vidare till Hemköp och shoppade lite käk.
Nu på kvällen har vi myst lite och tagit det mest lugnt. Embla ligger och sover och jag och gubben ska mysa lite och titta på film.

Kram på er!

Jag undrar...

Varför en del saker är så svåra ibland. Varför känns det ibland så hopplöst? Som att det aldrig kommer bli bättre. Men jag hoppas!

Läsa, läsa, läsa

Idag ska jag sitta hela dagen nerdragen i en bok. Vi har en bok på tusen sidor som ska läsas tills imorn, Don Quijote. Som tur är behöver vi inte läsa alla tusen sidor! Men det är ändå väldigt mycket som ska läsas! Den boken är faktiskt riktigt kul.

Ush, nu håller nog snön på att försvinna. Det blir varmare och slaskigare. Tråkigt tycker jag! Det var helt underbart när det var så där jätte kallt och massa snö. Lite jobbigt att ta sig någonstans bara.

Nej, nu är det väl bäst att  jag sätter igång med att läsa. Har kommit till sidan 82, så jag har en hel del kvar...


Jag är nog lite svag för "bad guys"

Jag har kommit fram till att jag nog är lite svag för och faller lätt för "bad guys". Jag älskar att kolla på skräckfilmer och särskilt filmer om Dracula och vampyrer. Många skulle nog inte tycka att Dracula är särskilt snäll, och det kan jag väl hålla med om. Men efter att ha sett Bram Stokers Dracula (den nyinspelade), så tycker jag så enormt synd om honom. Han har ju fallit offer för kärleken och vill bara få älska sin kvinna. Det är väl inget konstigt med det!
Och idag diskuterade vi Miltons "Paradise lost" på seminariumet. Den handlar om jordens begynnelse och hur Lucifer blir den fallna ängel och sedan lurar Eva att äta av den förbjudna frukten. Också här faller min sympati för "bad guys" in. Jag tyckte så hemskt synd om djävulen när jag läste Paradise lost. Han ville ju inte vara ond, han ångrade sig. Men han trodde sen att det var försent att ångra sig, och valde att bli ond istället. I denna bok framställdes han som ganska mänsklig och någon med själ.
Sen kan jag erkänna att både Dracula och djävulen framställs som lite mystiska och spännande, och det är ju lite lockande... Jag tycker att när ni nästa gång ser på Dracula eller läser om djävulen, så ska ni tänka på att de inte är elaka rakt igenom...




Grattis på födelsedagen mormor!

Idag fyller min kära mormor år! Embla fick välja ett kort som vi skulle skicka till henne. Inte helt oväntat blev det ett kort med älva och glitter på...

Dejt med systeryster

Idag var jag in till stan och mötte upp systeryster. Hon klev av tåget tjugo i tolv och sen gick vi först och letade upp en bok åt mig som jag ska läsa till fredagens seminarium. Sedan gick vi till café Linné och fikade lite. Dom har hur mycket gott som hellst och man får verkligen dunder ångest när man ska välja vad man ska äta. Allt ser ju lika gott ut! Till slut valde jag iallafall en morotstårta och capuccino. Megagott! Kul att träffa Jennie och prata massa strunt! Hon är verkligen dundergó! Därefter trampade vi vidare och gick och kikade i massa affärer. (På stan gjorde jag dagens första megavurpa, Jennie skrattade gott åt det och jag skrattade ännu mer!)  Det blev en del kap och lite paket till gubben, som fyller år den första december. Vi åkte sen buss hemåt Eriksberg, där vi först hämtade Embla från dagis och sedan gick hem. Gubben kom hem nästan samtidigt som oss, han hade varit ute på en skidtur i Hågadalen. MYSIGT!
Hemma i våran lya blev det massa bus och skoj. Embla var alldeles överlycklig över att få träffa Jennie och få en till att busa med. Embla flög runt som en drogad uppdragbar mus och hon var full med energi. Vi åkte sen till Ikea för att käka lite och sen skjussade vi Jennie till stationen, för hon skulle ta tåget hem. När vi gick till bilen, för att åka iväg till Ikea, gjorde jag dagens andra och sista megavurpa. Till på köpet bar jag på Embla. Som tur var blev hon helt oderörd av fallet, men jag däremot fick en rejäl smäll på baken. Det har varit en mycket kul dag! Jätte kul att få träffa Jennie.

Här kommer lite bilder från våran dag:

Fika med systeryster. Mysigt, gott och kul!

Min smaskiga capuccino. Delicius!

jennie får godaga med våran lilla Pärlan


Jennie och Embla busar för fullt!

min gubbe har varit ute och åkt skidor. Visst är han stilig?

Nu är det lite mys i soffan som gäller innan vi går och pömsar. Jag är jätte trött och måste gå upp ganska tidigt imorn. Vi ska träffas i basgruppen imorn innan seminariumet och diskutera frågor vi fått.

Kram på er alla godbitar!

Snöstorm!

Visst är det väl härligt med snö. Och otroligt vackert. Iallafall när man sitter inne eller är ute och leker och åker pulka. Men så fort helgen är slut och man måste ta sig till plugget eller jobbet, så är snön ett helvete. Att ta cykeln i detta oplogade snöland, känns som en omöjlighet. Att promenera, känns också som en omöjlighet eftersom det kommer ta evigheter och jag kommer vara helt blöt och slut när jag väl kommer fram till universitetet. Jag försökte se lite söt ut och tindra med ögonen idag när jag frågade gubben om han ville köra mig med bilen. Mina ansträngningar till att försöka se så söt och sårbar ut som möjligt var helt onödiga. För han hade redan bestämt sig för att köra mig. Men han får banne mig köra försiktigt på vägen hem sen, för jag kommer vara lite orolig. Fy vilket väder! Och jag som har tjatat om snö i flera veckor. Nu när det väl kommer snö, så svär jag åt den... Knasigt! Men jag älskar fortfarande snön! Iallafall så länge jag sitter inne och myser eller bara ska ut och busa...

Några ord..

Ta vara på det du har och var rädd om de som tycker om dig. Ta inte någon för givet. Man kan inte tala om för en person hur mycket man älskar honom/henne, för många gånger. Men däremot kan man säga det alldeles för sällan. Tänk på allt bra som du har i ditt liv och inte bara på det dåliga. Allt det dåliga är inte värt dina sömnlösa nätter och många tårar. Det är inte värt att kasta bort all energi och självförtroende på sådant som får dig att må dåligt. Så, koncentrera dig bara på det som får dig att må bra. Koncentrera dig på de människor som får dig lycklig. Och glöm inte att tala om för dem hur mycket de betyder för dig.

Till alla de som får mig att må bra, med både stora och små saker: Du betyder mycket för mig!


Bilder från en mysig dag

Idag har vi mest bara slöat, myst och tagit det lugnt. Embla har varit lite krasslig, så vi har inte kunnat vara ute så mycket och vildat oss. Det blev en liten tripp ut i snön, men sen har vi mest varit inne.


Härliga snö!


Embla spanar ut på snön


Gubben och tösen sitter i soffan och tar det lite lugnt.


Titut Kurre!


Embla brottas med stora nallen och vinner tillslut. Men det var en hård kamp!


Vi bakade en äppelkaka idag. Hade så mycket äpplen som vi behövde göra något med. Och såhär fin blev den! Embla tyckte att det var jätte kul att plutta ut alla äpplen. Men allra bäst var det att få smaka på smeten!


Min glada lilla skitunge!


En leksakshelikopter har råkat landa i godisskålen.

"Snön är vit och himmelen är blå, andas jag blir det frost på rutan..."


Morgon!

När man tittar ut genom fönstret ser man att det är MASSA snö ute! Härligt! Man vill bara slänga sig ut genom fönstret och landa i snön. Men idag lär det inte bli så mycket bus i snön för oss, för Embla har gått och blivit väldigt förkyld. Hon snörvlar och hostar och snoret rinner. Hon verkar också lite febrig. Jätte trist och synd om henne! Och vi som skulle till kompis Lina på kalas idag. Det skulle bli jätte kul och Embla har längtat hela veckan. Men nu tror jag nog att det är bäst att vi stannar hemma, så Embla får vila lite. Embla är busig och det är ganska mycket fart på henne, men man märker att hon inte mår riktigt bra.

Nu sitter Embla och Kurre framför hamsterburen och kikar när Pärlan håller på och rumsterar om och busar. Snart ska vi ta en liten tripp till affären och handla lite smör, så vi kan baka lite idag. Det blir nog bra för Embla också att få lite frisk luft.

Kramar till er!

Snöbus!

Nu har vi varit ute i snön och busat. Det var riktigt kul! Och Embla tyckte också att det var roligt med all snö. Vi lekte ett tag med grannbarnen innan vi gick vidare till "stora ängen", där vi busade ännu mer! Nu har vi kommit in och käkat lite lunch. Stackars Embla har blivit väldigt snorig och hostig igen. Det känns som om hon är förkyld hela tiden och aldrig blir frisk. Tråkigt!


Embla är lite nypömsad och sträcker lite på sig...


Hello snö, here I come!


Calle drar Embla på tefatet. Embla tycker om när det får FORT!


Embla och jag sitter och har lite bananpaus. Mysigt med snön och solen!

Nu ska vi vara inne ett tag och mysa lite och ta det lite lugnt.

SNÖ!

Nu ska vi strax klä på oss alla vinterkläder och springa ut i snön och busa lite. Vi ska göra snöänglar, snölyktor, åka pulka och allt som man kan göra i snön! Jag ÄLSKAR snön och vintern!

Pju, det var en liten halvjobbig natt. En Embla ville inte riktigt sova, så hon var vaken mellan tre och sex. Det verkar som att det är sista tanden som är på g nu. Jag hoppas verkligen det så man kan få sova ordentligt snart igen. Hon är så söt och pratig på nätterna, som hon är uppe. Hon gör allt för att slippa gå och lägga sig. Men jag är inte lika söt och pratig. Vill bara gå och lägga mig! Och jag förstår mig inte på gubben, han märker nästan aldrig när Embla vaknar. När han väl gör det så somnar han om fort igen iallafall. Han skulle kunna sova även om ett stort gäng med soldater kom och marcherade i vårat sovrum. Det skulle inte kunna väcka honom... Men jag älskar honom ändå. Men på nätterna irriterar det mig riktigt mycket!

Nu: UT I SNÖN!!!

Kramar och pussar och nyp i rumpan!

Vill se!!


Mysfredag

Det har varit en fin och mysig fredag, som började med en föreläsning i skolan som var intressant och lärorik. Sedan åkte jag hem och lyssnade på min nya skiva, som var riktigt bra!


Sedan, när Embla hade kommit hem från dagis, hade vi lite fredagsmys med pizza och sedan popcorn och film. Det var verkligen jätte mysigt!

Embla ville ha HELA popcornsskålen för sig själv...


Embla och jag myser i soffan.


Embla har sitt vanliga kvällsbus med hopp och skutt i soffan. Min underbara lilla trollunge!

Nu ska jag och gubben dricka lite te, titta på idol och samtidigt spela lite spel. Jag ska spöa skiten ur honom!!! (Fast han vinner oftast över mig...)

Kram på er alla oc ha en härlig kväll!

Guns n´roses

Jag älskar verkligen dom! De har varit mina stora favoriter i MÅNGA år. Jag blev helt lyrisk när jag härom dagen såg att man kunde förhandsboka deras skiva som släpps på söndag. Jag satte mig då bums vid datorn och gjorde det. Det konstiga är att det står att skivan slapps på söndag, men jag fick den på posten idag. Konstigt men underbart! Så jag har lyssnat igenom den och den är skit bra. Inte riktigt lika bra som de andra, men den hade några låtar som var verkligen SKIT BRA och i samma klass som de gamla låtarna! Till och med min gubbe svängde lite på tårna när han lyssnade på skivan.

Idag blir det lite mysfredag här hemma. Vi ska gå och köpa hem lite pizza, och sen lite senare ska vi äta lite popcorn och se på någon film. Det blir säkert Pippi, eftersom det är Emblas stora favorit nu.

Föresten, även om jag grät när vi pratade i telefonen idag så var det skönt att få prata med dig igen. Saknar dig mer än vad du kan förstå och älskar dig mer än jag kan förklara. Hoppas vi kan lösa det! Puss!



Morgon

Embla vaknade kvart över fem imorse och ville komma och ligga i "mammas säng".  Hon mös ner sig mellan mig och Calle och somnade om där. Jätte mysigt tyckte jag först. Lite svårt för mig att somna, märkte jag sen när hon vänder och vrider på sig och lägger sina fötter i mitt ansikte och sparkas lite. Inte lika mysigt... Till slut fick jag nog några minuters sömn, och vaknade igen vid halv åtta och såg en ruffsig och söt liten Embla som låg bredvid mig. Man smälter!

Ush, nu har jag lite ont i huvudet och känner mig inte alls taggad inför att gå på den kommande kursens första föreläsning. Vill bara vara hemma och halvsitta i soffan och dricka te och titta på dålig tv.


Mys och bus


Embla sitter och tittar i en leksakstidning och pekar på vad hon önskar sig i julklapp...

En gosig Kurre

Min underbara lilla tös!


Härlig snöig dag!

Imorse var vi på utvecklingssamtal på dagis. Det gick ganska fort och fanns inte så mycket att säga. Hon sa bara att Embla är duktig och pratig och glad. Ett riktigt charmtroll. Man blir lite stolt över sin trollunge när man får höra sånt.
Efter det åkte vi och storhandlade, men först hade vi stora problem med att komma in i bilen. Dörrarna hade frysit fast, så det tog ett tag. men in kom vi till slut efter mycket kämpande och fixande.

Nu ska vi käka lite, sen blir det promenad i solen och snön.

Tentan avklarad!

Och det känns riktigt härligt att ha den gjord! Tentan bestod av att vi fick välja tre uppgifter av tretton, och vi skulle skriva två till tre sidor på varje uppgift. Och det var precis sådanna uppgifter som jag hade hoppats på skulle komma. Det känns verkligen som att jag och Peter pluggade på rätt saker. Oj, vad jag skrev! Jag skrev så mycket så jag fick ont i handen! De tre uppgifterna som jag valde var: stil och innehåll i Njals saga, Macbeths undergång och jämförelser av Hildegard von Bingen och Heliga Biggan (läs Birgitta). Jag har aldrig förut kännt att det gick väldigt bra på tentan, men nu kändes det så. Och det känns härligt och skrämmande på samma gång. Då går det säkert åt skogen!

Efter tentan åkte jag in till stan för att fikadejta kompis Emilia. Vi fikade mycket gott och hade trevligt! Det var så länge sen jag träffade henne, så det var verkligen jätte kul! Vi måste träffas oftare!!! När jag sen skulle cykla hem hade det blivit mörkt och det hade börjat snöa lite lätt. Men när jag sedan satte mig på cykeln och skulle börja trampa så började det ösa ner. Och jag kan säga utan att ljuga att det är ett helvete att cykla i vinande snö med brillor på sig! Dom blev alldeles immiga och blöta, så jag såg verkligen ingenting när jag cyklade hem. Och så var det skit halt! Jag längtade hem till familjen och värmen, så jag cyklade ändå ganska fort. Vilken syn det måste ha varit! En Sandra helt klädd i snö och immiga glasögon, som inte sååg något och som slirade på isen/vägen... Till slut kom jag iallafall hem.

Det har varit en mysig kväll med tösen och gubben med bus. Nu ska jag och älsklingen käka lite mackor och dricka te och titta på Bonde söker fru.

Kramar till er!

Laddning inför tentan!

Nu ska jag gå och pömsa. Måste få min skönhetssömn och ladda kanonerna innan tentan imorn. Fy fan vad vervös jag är! Efter tentan blir det en trevlig fika med kompis. Det blir behövligt och mysigt efter monstertentan.

Nyp i stjärten på er och glöm inte att borsta tänderna innan ni går och lägger er!

Nu sitter min näsa på min fot!

Embla har tagit min näsa och satt den på min fot. Lite galet! Hon är kvällsbusig... Sötnosen min!

Hortus conclusus och "jag satte spiken i pottan"

Peter och jag sitter i skolan och pluggar nu. Vi har suttit här sen åtta och har fått ganska mycket gjort. Behöver jag säga att vi är trötta, flamsiga, pinsamma och galna... Eller förstår ni det iallafall? Jag skrattar så jag gråter och Peter leker apa. Vi sitter som sagt och pluggar... Den enda som är normal och vettig är Magnus som sitter med oss. han håller koll på oss och ser till så att vi inte skämmer ut oss totalt.
Snart blir det lite kaffe och bamsebulle. MUMS!

Föresten: Det snöar!

Nu, åter till pluggandet!

Nyp i rumpan på er alla och trevlig sommar!

Lång dag i skolan

Ush, vilken lång och pluggig dag det har varit! Kom till skolan kvart över nio och åkte hem kvart över fem. Många men flitiga timmar med Peter. Vi hann med våran planering och kan känna oss riktigt duktiga! Embla blev jätte glad när jag kom hem och ville kramas och pussas massor. Mysigt! Saknade min lilla tös och gubbe och cyklade jätte fort hem. Cyklade så fort att jag hade ont i halsen när jag kom hem. Mysigt att få komma hem till familjen och gosa och busa.

Imorn blir det lika många timmars plugg igen. Och sedan på onsdag är det dax för den fasade tentan. Ikväll ska jag verkligen ta det lugnt och mysa i soffan framför teven innan jag går och lägger mig tidigt. Peter och jag tänkte träffas redan åtta i skolan imorn. Får se hur det går... Särskilt för Peter som har en tendens att dyka upp minst en halvtimme efter avtalad tid. Han kör på akademisk tre kvart istället för en kvart. Men jag tycker mycket om honom ändå!

Nu dax för kvällsbus med en hoppandes och dansandes Embla.

Nyp!

hostmedicin-BLÄ!

Vilken morgon! Jag och gubben vaknade kvart över sex imorse av att Embla skrek. Jag gick in till henne för att försöka få henne att sova igen. Men när jag väl kom in till henne grät hon och talade om att hon hade kissat sängen. Till på köpet var hon jätte snorig och jätte hostig. Det var bara att dra ur alla sängkläder och bära in henne till oss. Där tänkte jag att hon kunde få mysa och sova. Men hon var alldeles för hostig för att kunna sova. Stackarn! Så vi gav henne lite hostmedicin, som knappt gick i. Och när hon väl hade svalt den, så kom den upp igen som en fontän. Hon spydde ner vårat täcke. "Medicinen äcklig" sa hon och grät. Det var en liten droppe kvar på skeden som jag åt upp för att se HUR äcklig den var. Och den var verkligen skit äcklig! Stackars Embla. Idag får hon vara hemma från dagis med Calle. Jag måste till skolan och plugga inför tentan som jag har på onsdag. Ush, jag skulle mycket hellre vilja vara hemma och pyssla om min lilla tös.

Mysig söndag

Idag har vi haft en mysig och härlig söndag, då vi har varit hemma och myst. På förmiddagen var vi ute ett tag och fångade snöflingor. Embla blev överlycklig när hon fick se att det snöade. Det känns tråkigt att snön inte stannade kvar! Jag längtar till vi kan bygga snögubbar och åka pulka!
Första snön. Men inte snöar det mycket!

Idag har vi pysslat här hemma och grejat och busat MASSOR! Embla njöt nog av att vara hemma med oss och få busa och greja med oss hela dagen. Embla och jag bakade lite scones, som vi sedan käkade till mellis. Goda blev dom! Embla åt massor.


Embla tyckte att det var jätte smaskigt med scones. Och så var de ju extra goda eftersom hon hade hjälpt till med att baka dem.

Min söta lilla katt ligger och sover i våran säng.
Nu ska vi sätta oss i soffan och äta lite apelsinklyftor och se på barnprogram.

Nyp!

Förkylningar- skit grejer

Embla snörvlar och hostar, och jag tycker så synd om henne. Hon verkar nästan lite febrig också, men ändå ganska pigg. Vi har precis blivit någorlunda friska från förra förkylningen, så blir vi förkylda igen. Typiskt!

"Jag ser det snöar, jag ser det snöar..."

Äntligen snöar det i Uppsala! Visserligen är det bara små fjun, som försvinner bara de nuddar marken. MEN: det är iallafall snö! Embla tycker att vi ska åka pulka i backen utanför. Det får vi nog vänta ett bra tag med. Oj, vad jag älskar snö! Nu ska vi ut och busa och försöka fånga snöflingor.

Pippi-tokig!

Min lilla tös har gått och blivit alldeles Pippi-tokig. Hon älskar allt som har med Pippi att göra. Och hon vill ofta se på pippi och ha pippitoffsar. sen springer hon omkring i lägenheten och sjunger "Här kommer pippi långstrump...". Det är jätte gulligt! Sen får ju jag också titta på Pippi utan att skämmas! Till och med jag har blivit riktigt förtjust i dom filmerna.

Nu sitter vi och tittar på hur tant Prusiluskan håller på och flörtar med Pippis pappa och Embla har sin Pippi-nattklänning på sig.

Bara 39 dagar kvar till julafton!

Jag är helt skit tokig i jul! Jag älskar allt som har med jul att göra: pynten, maten, paketen, stressen, lucia, advent och stämmningen! Allt med julen är helt underbart! Vi har tänkt sätta upp julslingan på balkongen imorn. Mysigt med lite ljus där! Särskilt när det är så himla mörkt ute! Men vi är inte först. En granne har gjort det. Sedan har min kära lady-kompis också gjort de. Hon och hennes man gjorde det redan första november. Så vi ligger efter! Sen gäller det att börja planera alla julklappar. Mysigt och förtrollande underbart!


lördagsplugg!

Vi har tenta på onsdag, som jag känner mig jäkligt nervös och otaggad inför. Det är mycket att läsa och plugga, så jag behöver plugga lite idag. Tråkigt men behövligt! Så medan gubben och Embla är hemma och busar, så åker jag till skolan några timmar.

Den 23 november sker det äntligen!

Guns n´ roses släpper sin nya skiva Chinese democracy.

Lång pluggdag!

Idag har Peter och jag varit jätte duktiga. Vi började dagen med ett seminarium mellan tio och tolv, där det diskuterades Shakespeare. Intressant var det, men som vanligt har jag ganska svårt att förstå lärarens frågor. Han ställer kluriga frågor men kommer däremot med helt underbara kommentarer! Här komemr ett exempel från dagens seminarium:
"Han hade uppenbarligen inte sett sagan om ringen del två" - Om Macbeth när han inte tror att skogen kan röra på sig.

Efter seminariumet käkade vi lite lunch med Anders och min gubbe, innan vi därefter satte igång på allvar med tentaplugget. Vi satt mellan ett och kvart över fem och pluggade stenhårt! En liten kaffepaus mitt i. Så duktiga vi var!

Nu på kvällen har vi haft lite fredagasmys här hemma med popcorn och sett på "Pippi på de sju haven". Embla tyckte att det var gott och mysigt. Och så älskar hon verkligen Pippi!

Embla har precis gått för att pömsa och jag och gubben ska sjunka ner i soffan och mysa lite och se på Idol. Lite te ska jag dricka.

Nyp i skinkan!

Emblas nya favoritord...

Det är: "bajskorv". Hon använder det ofta. När hon är sur, när hon är glad, när hon inte vill klä på sig, när hon busar... Det är helt enkelt hennes nya poppisord. Hon har redan fått min bajshumor...

Pannkaksdejt!

Idag ska jag sitta och plugga med Lina. Vi har tänkt vara jätte seriösa, för vi har mycket att läsa! Hon ska läsa något som har att göra med arkiv och grejer och jag ska läsa massa Shakespeare. Vid tolv ska vi ta en paus och ha en liten pannkaksdejt. MUMS! Det behövs verkligen om man ska orka läsa så massa.

Trollmusikal

Det ska de ha på dagis imorn, och Embla är en av de små trollungarna som ska uppträda och sjunga. Gud vad gulligt! De sa att de skulle ge en föreställning för föräldrarna sen, om det gick bra imorn. Jag skiter i om det blir bra eller inte. Jag vill bara komma dit och titta på min lilla trollunga som ska sjunga och dansa. Jag kommer sitta som en stolt paparazzimorsa, med kameran i högsta hugg och sitta och storböla stolta tårar. Så löjlig man blir när ens barn ska uppträda...

Ajsanbajsan!

Jag har fått ont i näsan. Bihålerna tror jag att det heter... Det gör ganska så väldigt ont. Särskilt när jag sitter i skolan och pluggar. Jag kanske har blivit allergisk mot universitetet... Idag och imorgon är det Shakespeare som ska läsas. Macbeth och Hamlet. Det är tänkt att vi ska läsa dem på engelska, men jag är så kass på det och tänker fuska och läsa på svenska istället...

Nu sitter jag i ett vardagsrum som är fullt med tvättställningar och tvätt. Min älskade gubbe har tvättat idag. Duktiga gubben min! Kom hem nyss, men min kära gubbe är spårlöst försvunnen. Trodde han skulle vara hemma. Men icke! Om en timme ska jag gå och hämta Embla från dagis. Underbara dotter min! Längtar efter henne!

Jobbig natt

Ush ja! Embla håller på och får sina sista tänder nu, de har kommit upp en bit men har en bit kvar. Så hon hade en jobbig natt, då hon inte riktigt kunde sova. Hon ville inte sova, hon ville läsa bok, hon ville busa, hon ville ha välling, hon ville ha jos. Mellan tre och kvart över sex var hon vaken. Men tillslut somnade hon. nu är jag som en zombie, men Embla verkar lite pigg iallafall så hon ska snart till dagis. Jag får ta och hälla i mig massa kaffe under dagen idag för att orka med seminariet.
Nu sitter den lilla tösen i soffan och dricker välling och ser på barnprogram. Även om det är SKIT JOBBIGT med sömnlösa nätter, så är det absolut värt det! Hon är det underbaraste som finns.

Varför?

Varför inte jag?
Varför ska flera andra lyckas, men inte jag?
Varför ska det vara så svårt för mig, när det är så lätt för andra?
Varför känns det så jobbigt?
Varför går det aldrig?
Varför? Det gör mig så ledssen
Snart ger jag upp

Heroes

Jag och gubben har blivit lite beroende av Heroes. Det är så jäkla spännande så man bara spricker! Vi har precis tittat på ett avsnitt, och jag kan knappt vänta tills nästa. Det är alldeles för långt tid emellan! Heja Syler, han är sabla cool!

Bortdomnad i rumpan!

Ush, idag har jag suttit så länge i skolan och läst så att jag blev helt bortdomnad i rumpan. Det tog ett tag innan den fick tillbaka sin känsel (efter många rumpknip). Jag satt mellan halv elva och kvart över fyra och reste mig bara en gång för att fixa lite lunch. Efter denna långa läsning klände jag mig även helt bortdomnad i hjärnan också. Och inte tusan var det världens mest roliga text som jag läste heller. Nej fy! Men nu är det iallafall läst och klart!
Kvart över fyra blev det en välbehövd te-paus med peter, som även han hade varit rikigt duktig idag!
Nyp!

Morgonkaffe

Nu ska jag sätta mig i den mysiga nya soffan och dricka mitt morgonkaffe och läsa en text av den heliga Birgitta. Sen ska jag fara till skolan och sitta och läsa hela dagen. Man blir så jäkla social när man läser litteraturkurs. NOT! Men kul är det att få vara en liten boknörd igen, för det är ju vad jag är i hjärta och själ. MAn har bara inte hunnit läsa så mycket sedan man fick barn. Men nu har jag ju verkligen anledning och mycket tid till att få läsa. Härligt!

Poweryoga på fredag!

Japp, det har jag lovat min kära kumpan Peter och så har jag även sparkat Lina i baken så hon följer också med! Men jag lovar att det blir en syn för gudarna, för jag är långt ifrån vig! Och till på köpet är jag ganska klumpig och klantig. När jag ramlar så kommer det säkert också bli en dominoeffekt så alla andra också ramlar. Även fast jag är lite nervös inför denna riskabla aktivitet så ska det också bli väldigt kul. Alla smidiga människor på yogan: here i come!

Jäkla kärring!

Igår var vi på loppis vid Ica-maxi ungefär, här i Uppsala. Det var inne i ett folketshus, och det var ganska proppat med folk och grejer. Det var blandat med både massa barnfamiljer och de som inte har barn. Jag gick och bar på Embla, för att det var så fullt och jag ville inte att hon inte skulle bli nersprungen. Helt plötsligt kommer en äldre dam i 55-års åldern mot mig. Hon såg väldigt snoffsig ut, med näsan i vädret. Hon tog ingen notis om att det var fullt med människor, eller att jag stod framför henne. Hon bara plöjde vägen framför sig och bara buffade undan mig och Embla och sa otroligt snoffsigt och surt: "Här är ingen plats för barn" och så blängde hon på mig innan hon gick vidare med sin överlägsna snoffsiga stil. Vadå ingen plats för barn? Är loppisar bara för människor utan barn, inklusive sura kärringar. Har hon då sett vad som finns på minst hälften av alla bord? Nämligen massa leksaker och barnkläder. Jag kokade inom mig och tänkte bara: "snoffsiga hagga!" Jag blev otroligt arg!
Vi gjorde ett par kap på denna loppis: en leksaksmicro till Embla (kostade bara tio kronor och hade massa finesser), och så hittade jag en prydnadssköldpadda i trä som var jätte fin! Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg den.

Embla och jag gjorde en tårta igår till min kära gubbe, eftersom det var farsdag. Embla tyckte att det var jätte kul att få göra tårta och det allra bästa var att få provsmaka av alla ingredienser. Tårtan blev jätte fin och jätte god!


Pappa har en stor plats i mitt hjärta!

Idag är det farsdag och flera gånger idag har jag tänkt på min härliga far. Och de flesta av gångerna har jag känt ett litet stung i hjärtat av saknad. Även fast vi pratar och träffas alldeles för sällan, så är han nog den som jag ser upp till mest i hela värden. Hans fräcka skämt och otroligt roliga humor har alltid fått mig att skratta. Jag saknar honom enormt mycket och älskar honom mer än vad jag kan beskriva med ord.

Jag älskar dig pappa (hoppas du läser det här)!

Älvorna dansar i dimman

Det är vad jag har sagt till Embla. Så varje gång hon ser lite dimma ute så säger hon: "älvorna dansar". Och hon har också lärt sig att älvorna bor i skogen. Nu är det massa dimma ute. Och gubben och tösen är ute och leker lite, medan jag tänkte läsa lite inför seminariet på måndag. Den här gången var det väldigt mycket att läsa! Sen, efter lunch, tänkte vi åka till Nickis, så Embla får busa av sig lite. Hon älskar att skutta omkring där och busa och härja!

Nej, nu ska jag sjunka ner i boken!
Nyp!

Gubben lurade i mig chili!

Fy fan för honom! Och han lovade mig att halsen skulle bli bättre, men den blev nästan värre. Starkt som tusan var det och inte alls gott. Har fortfarande otroligt ont i halsen. Får nog testa med lite whisky istället och se om det hjälper.

Idag var vi som sagt och köpte en ny soffa. Det var jätte tungt och jobbigt att få hem den och det tog ett tag innan den blev klarfixad. Men nu står den här i vardagsrummet och ser fin och mysig ut. Embla tyckte att det var jätte kul och intressant när Calle fixade ihop den och hon ville mer än gärna visa att hon inte har tummen mitt i handen.

Gubben och tösen fixar på soffan. Hon hjälper glatt till!

Lite mys i den klara soffan.

Gubben sitter och pratar med svärmor i telefonen och myser i soffan

Morgon

Det är verkligen så nära snö man kan komma ute nu! Det är massvis med frost ute på gräset och berget utanför. Jätte fint är det!

Äntligen fredag! Jag älskar verkligen fredagar. Man har hela helgen framför sig, då man kan mysa och ha kul. Och idag har vi tänkt ta en tripp till ikea och köpa en ny soffa. Och det kan jag säga, det behövs verkligen! Våran gamla är verkligen gammal och utsliten. Det är en skinnsoffa som det är massa klösmärken på och som har blivit väldigt nersutten och urblekt. Inte alls så tjusigt längre! Men nu blir det äntligen en ny soffa. Jag har gått och spanat och suktat efter just den här soffan i över ett år nu, och äntligen ska vi köpa den!

Nu börjar min mage kurra, så jag ska ta och käka lite frukost innan det bär av mot skolan. Det blir ett roligt seminarium idag tror jag!

Nyp i baken!

Mammas lilla flicka har konstnärstalanger!

Och hon har inte fått dom av mig!



Jag har lite dåligt samvete...

Jag tänkte bikta mig lite.
I helgen var vi till Borlänge, som jag tidigare har berättat. Vi har då snälla grannar som var kattvakt till våran Kurre. När vi sedan kom hem, i tisdags, så sa jag till Calle att jag tyckte att vi skulle köpa en ask med choklad som tack förhjälpen. Sagt och gjort. Vi har varit ner till dessa grannar tre gånger, med chokladasken, men ingen har öppnat när vi har ringt på. I går kväll var jag så himla godissugen och jag kunde inte motstå denna goda fina chokladask som stod i hallen. Så jag frågade min gubbe om han blev mycket sur på mig om jag öppnade den och åt lite. Han skrattade bara. Jag tillägde snabbt att vi kunde köpa en ny till dom. Så nu är den där chokladasken nästan tom och jag har lite dåligt samvete. Men jäklar vad gott det var! Vi får gå och köpa en ny till dom idag. Och den ska jag inte äta av, det lovar jag!

En underbart skitbra låt!

Volbeat med "The garden´s tale".

Några bilder från trippen till Borlänge

Första snön, en bit utanför Morgongåva. Tjusigt!

Embla, farmor och mormor Viveca är ute och åker spark. Embla tyckte att det var jätte kul!
Här är vi samlade och har middag. 

Fortfarande ingen snö ute!

Och jag som längtar till all snö och till julen. Nu är det bara typ lite mer än en månad kvar till jul. WUNDERBAR!

Nu har Embla kommit iväg till dagis och jag ska ta mig lite morgonkaffe och någon macka. Sen blir det massa läsa. På tisdagar och torsdagar har vi läsdagar, vilket betyder inget seminarium. Det kanske låter lite härligt, men det är ganska mycket man ska hinna läsa till alla seminarium. Men intressant är det. Tills imorn ska vi läsa Boccaccio och Villon. Boccaccio var en väldigt kul läsning. Lite skoj och några sexgalna nunnor. De som känner mig vet att jag gillar detta... =)

Sjuklingar är vi allihopa...

Hela familjen Gullström är sjuk, men Embla är ganska pigg ändå. Till och med så att hon kan gå till dagis imorn. Värre är det med mig och gubben. Jag håller på och blir lite piggare, men för honom har det precis brytit ut. Stackarn! Han är så ynklig och stackars när han är sjuk, min lilla gubbe!

Det gick trögt på seminariet idah. Jag hade plockat fram tre olika slags halstabletter, en vattenflaska och en mugg med kaffe. Jag försökte göra allt för att inte få hostattack. Jag avskyr att vara förkyld och hostig! Men när man sitter och tänker hela tiden på att "jag får inte hosta, jag får inte hosta", det är då man börjar hosta som en galnind. Det hände mig. Ush och fy för förkylningar! Vi gick igenom Dante idag och hans "Divinia comedia", mycket spännande oh intressant!

Dagens citat: "jag kommer om en minut. jag ska bara skriva ut en bild över helvetet". Sagt våran kära föreläsare.

Nu ska jag sätta mig i soffan och dricka lite te och äta choklad och se på slutet av "bonde söker fru".

Nyp"

Frost= nästan snö!

Jag tittar ut genom fönstret och ser att det är massa frost ute. Berget utanför är täckt av ett tunt vitt täcke. Det är det närmsta snö man kan komma! I borlänge hade de massvis med snö. Till och med så att det gick att åka kälke, bygga snögubbar och snölyktor. Känns tråkigt att komma tillbaka till Uppsala, för folket därborta är så härliga och de är underbara! Fast lite skönt är det att komma hem. Ljuvligt att få sova i sin egna säng! Tänkte lägga in lite bilder från trippen till Borlänge senare idag... Nu ska här ätas lite frukost innan jag beger mig mot skolan.

RSS 2.0