Nu är jag här igen!

Nu ni alla härliga är jag tillbaka igen efter några härliga, roliga och mysiga dagar. Vi har fått hem en ny liten medlem, Brorsan. En otroligt söt och charmig liten Birma kattunge.

Jag återkommer imorn med lite mer om dagarna som varit och även lite härliga bilder. Nu ska jag natta min lilla tös.

Nu ska jag försöka sova!

Nej nu ska en lite trött Sandra försöka gå och sova. Det har visst blivit en massa inlägg på kort tid. Om några timmar ska gubben och jag vara färdigpackade och åka iväg, först på gravsättning på Ljusterö och sedan till Bornan. Så ni lär inte höra av mig på ett par dagar. Kommer tillbaka på söndag. Och då med våran nya kisse, lilla Brorsan.

Sakna mig inte för mycket!

Jag gillar!

Go girl! Jäkligt bra text.

Den jäkligaste dagen i mitt liv

Igår måste ha varit en av de absolut jäkligaste dagarna i mitt liv. Jag skrev ju igår om att jag skulle på registrering för lärarprogrammet. Jag var kanonsäker på att den skulle hålla till i aulan i universitetshuset. Den skulle börja klockan ett och i brevet vi hade fått stod det att det var viktigt att komma, annars förlorade man sin plats.

Klockan kvart över ett stod jag utanför universitetshuset. Jag såg att det var en del nervös studenter som stod där utanför och väntade. Helt plötsligt kom det en strömming av präster. Det bara kryllade av präster. Lite märkligt tänkte jag och skickade iväg ett sms till min härliga kompis Peter: "Nu är jag snart påväg att bli lärare. Men det kryllar av präster här." Jag tänkte inte så mycket på det utan gick sen in i universitetshuset när klockan var fem i ett. Då var det ju dags att hitta var jag skulle ta vägen. Jag drogs med mängden upp för trapporna. Det var väldigt många engelsktalande elever och VÄLDIGT mycket präster. När jag sen kom upp för trapporna såg jag att det på en skylt stod något om kristet möte och prästträff. Skumt tyckte jag och började här ana ugglor i mossen och ringde upp min gubbe så han fick kika på nätet om jag verkligen var på rätt plats.
Det var ju klart att jag inte var. Registreringen skulle ju hålla till i aulan på ILU. Så klart! Jag kände mig lite som ett pucko. Och ganska hysterisk, för nu hade klockan blivit tio över ett. Och jag med mina gravidhormoner började ju gråta och känna att hela min karriär som lärare, som inte ens hunnit börja, var slut redan nu.

Gubben hämtade sen pp mig och körde mig till ILU. Där rusade jag in och försökte leta upp den där jäkla aulan. Och detvar inte det enklaste. När jag väl hittade den, och då var klockan två, så satt det lappar på dörrarna där det stod att salen var avstängd för det var fallrisk på taket. JÄKLA SKIT! Då sket jag i allt och gick och letade upp några studie/kurs-människor som kanske skulle kunna fixa min registrering ändå. Jag hittade tillslut en otroligt trevlig kursadministratör som talade om för mig att registreringen hade blivit flyttad till Fyrishov på grund av fallrisken på taket i aulan. Hon tyckte synd om mig när jag förklarade att jag hade sprungit runt som en virrig höna. Hon fixade min registrering och gav mig också en del papper med viktig information.

Allt löste sig till slut och jag hade ju egentligen inte tänkt gå på hela registreringen, bara så jag kunde lämna in registreringspappret så jag blev registrerad. Och det fick jag ju till slut göra. Men jäklar vilken jobbig och hysterisk dag!

Dagen slutade sen väldigt bra. Gubben och Embla hämtade upp mig med bilen och vi åkte sen till Cissi, dit stora delar av gubbens härliga familj också kom. Och våran nya lilla kisse Brorsan. Det var kul att träffa alla och Embla hade ju längtat i flera dagar! Det blev fika och Embla öppnade paket. Sen vid halv sex for Embla med dem till stugan Bornan medan jag och gubben stannade kvar i Uppsala. Vi gick på dejt och käkade thai-mat. Sen hade vi det lite mysigt när vi om hem. så slutet på dagen var perfekt, men början på dagen var ett rent jäkla kaos!

Hungrig och kan inte sova

Här sitter jag framför datorn och kan inte sova. Jag har legat och vänt på min enorma hydda flera gånger i sängen och försökt puffa upp mig med kuddarna. Men inte har jag kunnat sova. Och så blev jag så jäkla hungrig att jag vart tvungen att gå upp och käka. Så nu sitter jag här och äter pirog och dricker kolsyrad pärondricka.

Taggad

Nu är jag nyduschad och någorlunda taggad inför registreringen och allt idag. Jag ska bara göra mig lite tjusig och fixa lite här hemma innan jag tar mig iväg till bussen. Ska nog kasta i mig en pirog också innan jag far. Så jag inte hungrar ihjäl sen.

Dagens rock- Dio

Idag får det bli en riktig klassiker. Sväng era lurviga nu!

Livet är inte alltid en dans på rosor

Just nu är jag inne i en ganska jobbig period. Det gravida suger musten ur mig. Jag är stor, otymplig, klumpig, oattraktiv, självförtroendet är i botten, jag sover USELT om nätterna, måste äta typ jämt, orkar knappt ta hand om Embla, har ont i ryggen och svanskotan, får foglossning och sammandragningar såfort jag går eller cyklar. Och på det så har jag en gubbe som inte riktigt förstår mig utan tycker att jag nästan är löjlig när jag försöker förklara för honom. Och det gör att jag mår ännu sämre. Just nu sitter jag bara och gråter och mår ganska piss.
Missförstå mig inte, jag älskar att vara gravid men just nu är det bara lite jobbigt. Och att känna att jag inte får fullt stöd av gubben gör att jag mår ännu sämre.

Nu blev det massa klag och personligt. Men jag delar med mig av det personliga i min blogg och det innebär ju också det negativa när jag mår dåligt.

Nej, nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och leta upp dagens rock. Förhoppningsvis mår jag bättre senare under dagen.
Klockan ett ska jag på registrering för kursen. Men jag tror jag bara ska stanna där sålänge att jag kan lämna in registreringslappen. För den info man brukar få på sånna tillfällen har jag fått tre gånger redan.

oläckert och osexigt att svulla...

Nu är det kväller. Det var en kul dejt med härliga kompis idag! Synd att vi träffas alldeles för sällan. Men det måste vi ändra på! Gott fika blev det. Jag hade ångest, kunde inte riktigt välja vad som skulle slinka ner i min mage. Ville ha allt! Till slut blev det cheesecake med lite citronsmak och cocos på. Mycket mycket smarrigt! Till det blev det cola. Har fått ett sånt enormt colasug den senaste tiden. Sedan efter trevliga fikat blev det lite strutt på stan och i affärer. Det fanns mycket jag ville ha. Men jag höll hårt i mina shoppingtrådar. Duktig Sandra! Det blev bara två par svarta leggings och lädersnöre till ett halsband.
Nu har vi ätit och det är dags för allt vad kvällen innebär när man har barn och disk att ta hand om. Pluss att vi måste packa lite inför Bornanturer. Gubben är iväg och köper lite Mac Donalds mat till mig. Är hungrig igen och alldeles jäkligt sugen på onyttig mat! "Du äter ju jämt" brukar gubben säga till mig med lite fniss i rösten. Och jag måste hålla med. Jag är ju jämt hungrig! Jag känner mig fruktansvärt oläcker och osexig när jag svullar hela tiden. Men gubben tycker tydligen att jag är söt... Jaja, jag har alltid tyckt att han är lite skum...

Tack kompis för en härlig runda! Nästa lördag kommer Embla och jag och våldgästar din boning!

Nu: diskning och packning

Nyp i rumpan på kompis!

Nu du kompis! Exakt klockan 15.03 ska du få ett nyp i rumpan av mig. Nu har du något att se fram emot!

Lillskiten

Nu är lillskiten i magen sådär vild. Jäklar vad ont det gör ibland när den vildar runt. Helt galen är den! Visst, det är supermysigt när man känner buffar och att det finns en liten därinne. Men den här buffar inte bara runt kan jag säga! Det känns som om lillskiten vill komma ut NU! Man ser verkligen på magen att det är något som far runt där inne. Nästan lite läskigt. Ungefär som Alien-filmerna. Pju, undrar hur det kommer kännas längre fram när den blivit starkare. Vågar inte ens tänka på det.
Igår kväll fick den supersprutt när jag och gubben lyssnade på lite Flogging Molly. Jäklar då hade lillskiten propeller i rumpan kan jag lova!

Dagens rock- Mustasch



Ensam

Jag sitter här och känner mig lite ensam. Gubben har försvunnit till sitt jobb på skolan och Embla är flugen till dagis. Själv sitter jag här hemma och ska ta mitt morgonkaffe och plugga lite matte. Så ensamt!

Inatt blev en såndär natt då Embla inte sov särskilt bra. Tillslut fick hon komma in till våran säng. Men även där sov hon lite oroligt. Men hon sov iallafall där. Känns nog tryggt att ligga mellan mamma och pappa och då går det att sova. Jag däremot har inte sovit många timmar inatt. Dels på grund av det gravida och dels på grund av att jag inte kan somna föräns Embla ligger och sover djupt(då hon ligger bredvid mig). Och eftersom hon låg och sov samtidigt som hon for fram och tillbaka så hade jag svårt för att somna. Men, jag får nog ta igen det idag eller ikväll.

Snart blir det som sagt matteplugg. Förhoppningsvis blir jag klar med det sista på hemtentan. Sen vid tre ska jag träffa härliga kompis Emilia på stan för att fika. Alltid lika skönt att få komma ut och fika med en härlig människa. Det gör att man mår lite bättre.

Och imorn... Ja imorn är det massor som händer! Då ska jag ha upprop och registrering på lärarprogrammet. Kul att det äntligen börjar lite smått. När jag slutat vid tre blir jag upphämtad av gubben och Embla för att sedan åka till faster Cissi där vi även kommer träffa svärmor, Kent, Cindi och Celina. Sen åker Embla med dem till Bornan (så då måste vi packa väskor ikväll). Gubben och jag stannar hemma till på fredag, då vi också kommer dit. Imorn kväll hade gubben planerat att vi ska dejta lite. Käka på restaurang och så. Mysigt! Jag längtar!

Nej nu måste jag ha mitt morgonkaffe så mitt huvud börjar fungera innan jag sätter mig med matten.

Grattis minisyster!

Idag fyller min söta minisyster år! Grattis på dig din rackare!

Sängen är sönderkörd!

När vi var på IKEA idag så började gubben helt plötsligt prata om skruvar:
"Vi måste köpa nya skruvar till sängen. För de vi har nu är helt sönderkörda." Jag med min snuskiga humor började ju skratta högt på engång. Och oj så jag skrattade!
"Ja, jag menade ju inte riktigt så" Tillägde han sen.
"Utan de gick lite sönder när jag skruvade med skruvmejseln."

Jag måste tillägga en sak. Våran säng gnisslar något så förskräckligt. Så hela Uppsala(nästan) kan höra när det sker någon sags aktivitet där. Så innan bebisen (som ska dela rum med oss) kommer, så får vi ta och skaffa nya skruvar.

Bad day- gravidhormoner?

Ush, jag känner idag att jag verkligen har en dålig dag. Ni vet när man känner att någonting ligger och trycker. Någonting som gör att man känner sig lite nere och inte helt fit for fight. Jag vet inte vad det är just nu. Men jag känner mig lite deppig helt enkelt och inte hungrig eller sugen på någon slags mat alls. Jag som annars är hungrig hela tiden. Kanske är det mina gravidhormoner som spökar. Vet inte... Jag behöver nog någon som kan pigga upp mig lite.

Kaffe!

Nej nu behöver jag lite kaffe! Matten går bra men jag känner mig lite seg. Nu kikar jag runt på nätet efter mjukliftar till vagnen, samtidigt som jag väntar på att kaffet ska bli klart. Någon bulle till det kanske? Super-fika-morsan!

Dagens rock- Flogging Molly



Plopp- en lösning på mattetal!

Nu är jag igång igen med plugg och grejs. Jag satt med matten lite igår kväll, så nu har jag nästan bara renskrivningen kvar. Det coola var att jag satt och käkade lite Plopp till matten igår kväll. Och tänk att själva Plopp-chokladkakan kunde vara en lösning till ett tal. Iallafall en halv lösning. Yes! Så nu är det mest renskrivning kvar. Känns skönt!


Jag vill ha!!



Shit, vad sugen jag är på plopp nu! Andra kvällen i rad som jag blir sådär jäkligt sugen...

Vanprydande rumpa...

Jag har hört talas om att man kan få ersättning för vanprydande ärr. Jag har ju fått ett ganska så rejält ärr efter att de skar bort cystan mellan mina skinkor. Så jag undrar lite om ett ärr mellan skinkorna kan räknas som vanprydande... Fast å andra sidan måste jag nog säga att ärret är lite vackrare än min rumpa. Det är i själva verket min rumpa som är vanprydande. Jag undrar om man kan få ersättning för det... Hmmm...

Moster Jennies besök i helgen

Embla hade längtat efter sin moster Jennie i flera dagar, efter att jag berättat att hon skulle komma. Oj, vad hon tjatade om att Jennie ska komma. Så när väl moster kom blev hon först blyg några minuter(som hon alltid blir) men det gick över fort. Sen var det bara Jennie som dög. Både jag och gubben kände oss lite överflödiga. Vi fick jäkligt mycket gjort här hemma kan jag ju säga. Och jag tror nog att både Jennie och Embla körde slut på varandra. Det var en kul helg med mycket bus och som gick lite för fort. Här kommer lite bilder från moster Jennies besök...


Embla har pyntat Jennie. Hon ser nästan ut som en julgran... Tjusig ellerhur?!?


Embla fick paket av Jennie för hon har ju nyss fyllt tre år...


Världens bästa paket enligt Embla. För en sparkcykel har hon tjatat om länge. Gissa om hon blev glad. Pappa fick ta och sätta ihop den på engång. Men Embla var lite otålig och tyckte att pappa var sölig, så hon var tvungen att hjälpa till så det skulle gå fortare.


Sen var det dags att provköra raceråket. Embla åkte många många varv. Gissa om hon såg stolt ut?


Det blev lite för mycket bus för Kurre, så han lade sig i fönstret istället och mös.

Tack söta Jennie för en fin helg. Embla saknar dig och längtar tills du kan komma nästa gång. Gissa hur embla tog sig till dagis imorse... Med sparkcykeln såklart!




Gissa var jag gör nu...

Förutom att jag pluggar matte så...








En bild säger mer än tusen ord... Och inte skäms jag heller.

Dagens rock- Dropkick Murphys


A new day!

Nu sitter jag här framför datorn och ska matematika lite. Ska fortsätta på den sista hemtentan i sommarkursen. Inte så många uppgifter att göra och inte heller så svåra. Men jag är så jäkla seg i huvudet. Gubben och jag har haft lite inför-bebis-ankomst-planering. Och det är ju så mycket roligare och mysigare än att plugga matte just nu.
Men nu måste jag ta tag i matten. Först kanske det blir en dusch så jag får vakna ordentligt.

Vild helg!

Det har varit en vild helg med moster Jennie på besök. Embla har tyckt att det har varit jätte kul och hon blev ledssen när Jennie var tvungen att åka hem idag. Jag återkommer senare med att berätta med och med lite bilder. Jag kan iallafall säga att Embla saknar sin moster Jennie!

Dagens rock- Keehole

Den här låten är jäkligt skön!


Emblapruttar och pyssel


Embla släppte en sjujäkla brakare som ekade och luktade i hela köket. Och såhär kul var det!


Jag bestämde idag att vi skulle vara inne hela dagen för att Emblas hals och näsa skulle få vila lite. Och det finns mycket man kan göra när man är inne. Bland annat så hade vi lite pysselstund i köket efter fikat. Något som både Embla och jag tycker om!


Först klistrade vi lite med Hello Kitty-klistermärken


Embla målade lite i Hello Kitty-målarboken.



Barbie Fairytopia

Nu har Embla och jag haft det riktigt mysigt i gubbens och min säng. Vi har tittat på Barbie Fairytopia och druckit saft. Mysigt för en gravid som inte sovit så bra i natt och mysigt för en hostig Embla. Kanske inte mitt favoritval av film. Men mysigt.
Och så har Embla bajsat på toaletten. Duktig!! Hon är ju precis inne i svängen då hon har slutat med blöjor om dagen. Kissa i toaletten har hon kunnat länge och bajsa i toaletten har hon precis lärt sig. När hon bajsat klart så utbrast hon: "Nu ska bajskorven till bajsverket och ha bajskorvsparty. Nu blir pappa stolt och mamma glad." Min sötunge!

Nu blir det käk. Ris och kyckling.

Sen ska jag ta och fixa lite halvfint här hemma. Dammsuga och greja. Imorn kommer systeryster och stannar till söndag. Det ska bli jätte kul!

Ledig dag

Idag har Embla och jag en ledig dag hemma från plugg och dagis. Hon vill vara ute och cykla massor men hon är ganska hostig och fortfarande lite snorig så idag blir det mest vila och bus inne. En liten cykeltur blir det kanske. Jag ska ta och pyssla om min förkylda dam med mycket att dricka och lite glass. För glass är rena dunderkuren för en hostig hals.

Gravid vecka 26, 100 dagar kvar

Nu är lillskiten inne i vecka 26 och det är bara 100 dagar kvar till BF. Jag har läst om flera gravida kvinnor som börjar räkna ner dagarna från det att de bara har 100 dagar kvar. Räkna ner? Shit, det orkar inte jag hålla på med. Och då känns det ju som om tiden går rysligt sakta om man ska tänka på det varje dag.

LIllskiten är fortfarande lika vild, jag har fortfarande mina krämpor och jag sover fortfarande jäkligt dåligt om nätterna. Jag börjar verkligen känns mig megagravid. Nu har vi börjat införskaffa stuff till lillskiten och vi har börjat planera saker på riktigt nu. Det börjar kännas mer och mer verkligt. Shit, vi ska ha en unge till! Så underbart det känns.

Vi var på besök hos BM den 17 augusti(Emblas födelsedag). Embla trodde att eftersom vi skulle iväg till "bebisdoktorn" så skulle bebisen födas. Så hon blev jätte besviken när det inte kom med hem någon bebis. Hon får vänta ända till november. Hos BM fick vi veta att allt verkade bra med lillskiten. Den växer som den ska. Mitt järnvärde är däremot fortfarande lågt. Jag får bli duktigare på att käka järntabletter.


Tuttfräs...

Barn tar ju som bekant efter vad vuxna säger och gör. Såklart! Det märker man även på min dotter. Hon tycker om alla roliga och konstiga ord som jag använder. Exempelvis så har hon blivit förtjust i ordet "tuttfräs". Hon skapar själv egna ord som innehåller fräs som "näsfräs" "rumpfräs" och "fotfräs". Man vet aldrig, kanske kommer ordet "fotfräs" dyka upp i SAOL en vacker dag...

Chokladmuffins och matte

När Embla har gått och lagt sig om inte allt för länge, ska jag ta och TRYCKA i mig choklad muffins och försöka plugga lite matte. Eller nej föresten. Det får nog bli en bra bok istället tror jag. Men muffins SKA. JAG. HA.

Nu sitter Embla och gubben och bygger med legot medan jag har fastnat i datorstolen. På allvar alltså. Fastnat. Gravida jag och rörlighet, ni vet...

ILU och hormonsvettning på stan

Det blev som sagt en tur till ILU i förmiddags. Massa böcker hittade jag. Peter hittade inte lika många som mig. Och så fick jag en liten chock... En chock som var värd 250 kronor. I böter för en bok. Men det visste jag om, men inte att det var så mycket...
Sedan promenerade Peter och jag mot stan. Jäklar vad hett det var ute. Och jäklar vilka svettningar jag fick! Både tuttsvett, rumpsvett och valksvett. Det blev god kinalunch och sen lite inför-skolan-shopping.
Trevlig dag med härliga Peter!

Nu är det storhandling som står på schemat. Gubben är på väg hem, sen tar vi bilen förbi dagis och hämtar upp Embla innan vi åker vidare mot ICA maxi.

Dagens rock- Foo Fighters

De här grabbarna är JÄKLIGT bra!!

Mot ILU

Idag ska jag iväg med härliga Peter till ILU för att jaga lite böcker. Jag har kikat ut vilka böcker jag ska låna, var de finns och vilka böcker jag ska köpa. Så jag har allt klart. Det känns lite smart och bra att åka och låna böckerna nu, eftersom de flesta nya lärarstudenterna antagligen inte har kommit till stan än. Iallafall inte kommit på att låna böckerna. Men eftersom jag är ny/gammal student så är jag lite rutinerad...
Efter vårt jagande av böcker blir det en god lunch på stan.

Hoppas eran dag också blir bra!

Det där med sexet när man är gravid...

Ja ni, det där med sexet kan vara en spännande historia när man är gravid. Man blir ju lite otympligare och känner sig kanske lite mindre attraktiv. Först ska jag säga att det där med att känna sig attraktiv är något som svänger. Ibland känner jag mig som en riktig jäkla puma. För tuttarna växer och jag känner mig lite kvinnligare hel enkelt. Men däremot så känner jag mig ibland väldigt manlig. Jag har fått en raggarsträng från naveln och neråt som är mer markerad än gubbens. Jag orkar inte raka mina ben lika ofta längre, så det är ett par lurviga stolpar jag har.
Och det där med otympligheten är ju egentligen det som är den största skillnaden när man blir gravid. Herregud säger jag bara! För det är just orörligheten som är det största problemet. Ja, för lusten har ju iallafall inte försvunnit. Däremot ligger jag som en strandad val i sängen. Lägger jag mig ner på rygg så ligger jag där jag ligger. Mina magmuskler funkar ju inte så ska jag ta mig upp så får jag göra något slags sumo-karate-rull ur sängen. Och ska jag lägga mig på sidan så får gubben och hjälpa mig att rulla till andra sidan, som ett slags ångvält. Och när det gäller ställningar så finns det ju inga avancerade som funkar. Jag är ju inte direkt någon gymnast nu(inte annars heller). Så det är bara ytterst få olika som funkar.

Med allt detta sagt så vill jag till slut säga att det är ett under att det sker någon slags aktivitet i våran säng. Och att gubben kan finna mig vacker och kvinnlig har jag faktiskt ibland jäkligt svårt att tro.

Vi får se, det kanske sker någon slags aktivitet i våran säng ikväll...

God natt på er!

Det är svårt...

Det är svårt att koncentrera sig på matten. En och en halv uppgift klar av sju stycken.

Tenecious D- The pick of destiny

Jag tror tusan att jag är ganska störtkär i Jack Black! Denna härliga man kan röra mig till tårar med sin sång...
Musiken är ju faktiskt jäkligt bra och lite sjuk på samma gång. Go Tenecious D- sjung till ni tappar kulorna!


Inte så upphetsande med kombinatorik

Nu sitter jag och pluggar lite kombinatorik. Och jag måste erkänna att det inte tillhör mina favoriter. Det finns annat inom matten som är roligare och intressantare. Men det här måste ju göras...

Nu är jag vaken!

Nu är jag vaken och har fått i mig frukost. Fick en sovmorgon idag. Sover ju så djävulskt dåligt om nätterna. Men nu känner jag mig pigg och någorlunda utvilad, så nu kan jag ta tag i matten.
Lillsskiten i magen börjar bli jäkligt stark, för i natt fick jag ena riktiga kickar i magen så det nästan gjorde ont. Busunge!

Det är soligt ute, men jag är en sån som dras mot skuggan när jag är i solen. Så jag ska alltså inte ut i solen och plugga utan sitta inne. Jag har ledssnat på sommaren och värmen nu. Jag vill ha höst!! Jag är väl kanske den enda som vill fly från värmen till hösens härliga kyla... Men jag älskar verkligen hösten. Färgerna, kylan, det mysiga, att bli rosenröd om kinderna när man är ute... Bort med sommar och hit med hösten.

God natt!

God natt från fru Gullström. Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och läsa spännande bok, Tempelriddarens arv av Steve Berry. Imorn blir det matte!

Min stackars tös

När jag kom till dagis idag var det första Embla sa: "Mamma, jag har gjort illa näsan idag" och stackarn vad näsan var svullen med torkat blod under. Jag fick veta av fröknarna att hon hade ramlat och slagit näsan i astfalten. Men hon hade varit en riktig tuffing och inte klagat eller gråtit nästan någonting. Men när jag kom då kom gråten och jag fick en klump i halsen när jag såg hur stackars hon såg ut. Och till på köpet börjar hon bli lite förkyld och är alldeles snorig också. Min stackars lilla flicka. När vi kom he plåstrade jag om lilla näsan och hon fick sitta och mysa ett tag. Hon har klagat några gånger på eftermiddagen och kvällen på att näsan gör ont. Min lilla älskling!



Emblas treårsdag i bilder


Embla fick en bulle med ett ljus i till frukosten...


Embla fick välja vad hon skulle ha för kläder på sig på sin födelsedag. Och då blev det prinsessklänningen.


Min sötnos


Tårtan som Embla valde. Rosa såklart...


Gott med fika.


Faster Cissi var med och firade.



Kurre ville vara med när Embla skulle öppna sina paket



Embla ute och testcyklar sin nya cykel


Embla och faster Cissi busar

Hejdå min bajskorv!

Den här tycker både jag och Embla om! Embla svänger på sin rumpa samtidigt som hon sitter och skrattar för fullt.

Det här rockar Embla loss till...


Dagens rock- Billy Idol

Den här låten älskade jag när jag var yngre. Jag kunde lyssna på den om och om igen. Nu när jag ser videon så fattar jag att den är lite "hottare" än vad jag fattade när jag var yngre. Den här videon är ju riktigt vild. Porrvarning!


Och den här låten är ju verkligen en Billy Idol-klassiker. Riktigt bra! Och vad läcker han är! Skinbyxor, tatueringar och kedjor. Sexigare kan det inte bli... =)

Tillbaka till vardagen

Nu har jag verkligen haft långhelg med Embla hemma från fredag till igår. Mysigt och härligt. Men idag börjar vardagen igen med dagis, plugg och jobb. Skönt ändå på något sätt. Embla fick cykla på nya cykeln idag till dags. En cykel med stödhjul på som hon fick av mig och Calle igår. Hon är så stolt över den och säger "Bara min cykel" och "jätte mycket min cykel". Min stora lilla flicka!
Nu ska jag snart klämma i mig lite smörgåsar och te(favoriten Cecilia citron). Blir kanske lite sova innan dess. För jag sover så jäkla dåligt om nätterna och är så slut om dagarna.

Nej, nu måste jag fixa något slags papper från polisen som jag ska ha med mig i början av september när jag börjat plugga till lärare.
Jag längtar verkligen till 31 augusti då lärarplugget börjar på allvar! Det ska bli så jäkla kul! Så roligt att äntligen vara på väg mot mitt mål och veta vad jag kommer att bli. För lärare, det vill jag verkligen bli! Fast lite läskigt känns det samtidigt. Men jag kan säga att jag kommer skita i nollningen. Helt klart. Det är ju ingenting som jag känner att jag behöver. Jag är ju inte direkt ny här i Uppsala och ska ju inte gå med folket särskilt länge innan jag blir mammaledig. Sen har jag nog lätt att lära känna folket iallafall. Men nollningen är som sagt något som jag inte direkt prioriterar särskilt högt.

Nyp på er!

Emblas födelsedag!

Tack alla ni härliga för gratulationerna till Embla. Och till Wictor och Katta: Brevet kom idag. Embla blev jätte glad! Hello Kitty är ju en stor favorit just nu...
Dagens har varit jätte kul med full fart hela dagen. Faster Cissi har varit med och firat. Jag orkar inte skriva så mycket och bilder kommer imorn. Jag är verkligen helt slut nu efter dagen. Embla har precis gått och lagt sig och Cissi har precis åkt hem. En mycket lyckad dag som jag tror Embla kommer komma ihåg länge.

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila ut efter dagen. Antagligen käka lite godis och annat gott också och dricka pärondricka till. Hoppas det är något bra på teven nu...

Dagens rock- Ramones

De här grabbarna är läckra och härliga. Mycket bra musik har de gjort!


Grattis älskade tös!

Grattis min underbara flicka på födelsedagen! Tänk att du blir tre år idag.

Varning för känsliga läsare...

Idag när jag satte mig på toaletten för att kissa hörde jag ett litet plopp. Det var inte ett "bajsplopp" utan något annat. Jag kikade ner i toaletten och vet ni vad jag såg? Inte så trevligt kanske, men jag såg en slemklump lika stor som en enkrona. Det första jag tänkte var: "Shit, är det slemproppen?" Sen: "Shit, det är nog slemproppen". Sen kom paniken och orolgheten. Den brukar ju normalt komma mycket senare och när det är dags att föda. Gissa om jag blev orolig och fick jäklig panik. Jag ringde gynakuten och fick tillslut prata med en väldigt lugn tant. Jag förklarade varför jag ringde in och att jag bara är i vecka 26 och att jag var väldigt orolig. Hon lät lika lugn hela tiden och svarade att den kan lossna i omgångar och återbildas hela tiden. Att den lossnar behöver inte alls betyda att det är dags att föda. Det var alltså ingen fara. Efter samtalet kände jag mig väldigt lugn och glad. Men också en aning löjlig. Herregud var jag hade varit orolig och panikslagen...

Paketinslagning

Imorn fyller min älskade lilla tös tre år. Så ikväll ska gubben och jag slå in alla paket. Det är lite mysigt att sitta på kvällen med lite snask och tillsammans slå in paketen. Tänk att min tös bli tre år imorn. Det känns helt overkligt att hon blivit så stor!

Saknar dig minisyster!

Nu är minisyster påväg till Finland där hon ska på i ett par år. Jag vet att hon känner sig nervös och särskilt nu innan hon kommit dit. Jag vet också att hon tycker att det är jobbigt att lämna tryggheten i Gimo och familjen. Men jag vet även att det kommer gå så bra för henne. Jag pratade med henne för ett par timmar sedan och hon talade om att hon hade JÄTTE mycket packning. Nu får du chans att träna dina muskler mini!

Jag älskar dig min minisyster och jag vet att du kommer få det så bra där borta. Men jag kommer sakna dig jäkligt mycket! Även om jag inte har bott hemma på evigheter och att vi inte träffas allt för ofta. Men nu är det ingen minisyster som kommer ringa och säga: "Sandra, vad gör du idag? Jag sitter på bussen till Uppsala och är där om någon timme. Tänkte att vi kunde träffas." Men å andra sidan är det ju inte omöjligt att åka till Finland heller.


Helgens bak!

Nu jäklar har jag bakat så frysen är full av gottis. Lite farligt med en frys full med gottis om man är en gravid supergottare. Det har blivit en del gott. Här kommer bilder på mina bakar...

Lingonrutorna jag bakade igår. Mycket goda.


Bullarna bakade jag idag.


Embla var med och bakade bullar. Här är Emblas små skapelser. Hon är jätte stolt över dem!


Lite picninc i Emblas rum.


Embla tyckte det var gott med bullar och mjölk!


Gubben ser lite konstig ut... Han verkade också tycka det var gott med bullar. För han gick och tjuvade ganska många...


Chokladmuffinsarna var det sista jag bakade. De är så lätta och göra och går så fort. Supergoda blir de också!

Nu ska jag till köket igen för att fixa dagens käk. Det känns verkligen som att jag stått i köket hela dagen. En riktig jäkla mat och bak-morsa är jag nog!

Dagens rock- Midnight Oil


Bakdag igen

Nu ska jag strax börja baka igen. Det blev inte mer gjort igår än lingonrutorna. Så idag blir det både chokladmuffins och bullar. Embla och Calle har gått ut i stormen(för jäklar vad det blåser ute) för att fortsätta med att fixa cyklarna. Det var ganska mycket att göra så de blev inte klara igår.

NU ska jag gå och baka samtidigt som jag lyssnar på Bandit rock på hög volym.

Nyp i skinkorna på er!

Lillskiten som pruttar?

Jag känner små konstiga pirr i nedre delen av magen. Svårt att förklara hur det känns, men ungefär som pirr. Kan det vara lillskiten som pruttar? Jag tror nog det.

Bajsmarathon

Här hemma har det precis varit bajsmarathon. Vi har gått och bajsat på toaletten i omgångar och nästan köat för att få komma in och ha en mysig stund. Jag undrar vad vi egentligen har ätit för bajsdrivande...

Dagens bak

Nu känner jag mig som en duktig fru/mamma och står i köket och bakar medan gubben och tösen är ute på gården och busar och fixar cyklar. Jag har gått ut med en kanna saft och några kakor till dem, för det är ju fortfarande ganska varmt ute. Dagens bak är lingonrutor med havregrynsströssel och chokladmuffins. Lingonrutorna är precis klara och blev lyckade måste jag säga. Chokladmuffinsen ska jag strax börja med. De är favoriter här hemma, särskilt om man frågar min gubbe. Han slukar i sig dem snabbare än snabbast. Och de är jäkligt goda! De blir som kladdkakemuffins skulle man kunna säga. Mycket goda! Imorn blir det bullbak.
Lite bilder på min bak(hihi) kommer sen...

Dagens rock- Marilyn Manson

Jag verkligen älskar den här låten!

Embla och lillskiten i magen

Embla är jätte glad över att få ett litet syskon. Hon pratar ofta om det och tycker om att sjunga förmagen och att busa med lillskiten. Hon vill helst att lillskiten ska komma ut nu. Hon längtar verkligen och har planerat mycket. Hon kommer bli en underbar storasyster!





Torsdagens dejt med systrarna

I torsdags var jag och tösen på dejt med mina systrar. Alltid lika kul att träffa dem! Det blev fika och spring på stan. Embla var väldigt glad och busig över att träffa dem, så hon fick inte i sig så mycket fika... Vid femtiden kom gubben in till stan för att hämta hem Embla och jag fortsatte dejten med systerystrarna. Det blev käk och bio. Mycket kul var det! Vi såg på The proposal. Väldigt kul film. Och kanske lite extra kul med mina hormoner för jag skrattade så jag nästan sket på mig. Det var verkligen jätte kul att träffa mina systrar för det sker inte allt för ofta. Men samtidigt kändes det lite tråkigt och sorgligt eftersom minisyster ska flytta till Finland för att plugga där. Hon åker redan imorn. Så det känns verkligen tråkigt! Men jag tror att det är jätte bra för henne att åka dit och hon kommer växa mycket som människa och hon kommer säkert få det skit kul!

Här kommer lite bilder:


Embla i väntan på bussen in till stan


Mina härliga systrar när vi satt och fikade


Embla poserade glatt för kameran som vanligt


Allt gott!


Minisyster när vi satt och käkade innan bion


Systeryster också när vi käkade


Man måste ju bunkra upp med massa popcorn när man ska gå på bio!

En mycket kul dag och kväll med mina härliga systrar.

Minisyster, jag kommer sakna dig när du åker!


Riktig morsa?

Ibland känner jag mig inte som en riktig morsa. Jag vet att jag klär mig annorlunda än många andra föräldrar och är yngre än många föräldrar. Jag har också märkt att när man är i lekparken med Embla så gör jag inte riktigt som andra föräldrar, som sitter och läser tidningen och pratar mobilen. Innan jag fick magen så flög jag runt i lekparken med Embla som om jag själv var ett litet barn.
Jag känner de konstiga blickarna jag får av andra föräldrar som man träffar på i lekparken och några på dagis. Bara för att jag inte är som dom. Jag har fått ett par spydiga kommentarer. Precis som att jag skulle vara sämre förälder bara för att jag är lite yngre?
Men att vara förälder växer man in i. Äldre som yngre.
Jag vet att jag är en riktig morsa! Jag är en perfekt morsa för Embla och precis den morsa jag vill vara.
Det är några som har undrat om hur det går att studera och samtidigt ha barn. Det funkar alldeles utmärkt! Varför skulle det vara ett problem? Det är väl lika ansträngande att jobba som att studera. Det är väl egentligen ingen skillnad.
Jag trivs skitbra med att vara en ung, studerande, rockig morsa. Jag ångrar inte en sekund att vi skaffade barn. Det är det bästa som hänt mig. Jag ÄR en riktig morsa! Föresten är det väl inte så jäkla ungt att skaffa barn när man är 21? Det är däremot en perfekt ålder tycker jag! Det som jag tycker känns lite skrämmande är att genomsnittsåldern för att skaffa den första ungen har stigit något enormt. Man behöver väl inte skaffa sig karriär, villa, hund, volvo och massa pengar innan man skaffar barn. För mig är inte karriären viktigare än att skaffa familj.

Nu bubblar det lite i mig, men jag har precis varit i en lekpark med Embla och träffade på ett par mammor där... Mer tänker jag inte säga än att denna lekparktur väckte en del bubblor i mig. Jag skiter egentligen i vad andra tycker och tänker om mitt val. Men ändå bubblar det lite i mig...

Oj, det här blev visst ett ganska lånt inlägg. Tack för att ni orkar läsa allt!

Roliga dagar

Igår var det en fantastiskt kul dag med mina systrar. Och idag har Embla och jag haft en jätte rolig dag hemma hos Len, Emblas bästa kompis. Nu ska Embla och jag strax iväg på liten utflykt med fika och bus. Jag återkommer ikväll med mer om gårdagen och denna dag. Kommer också med lite bilder. Nu ska Embla och jag iväg. Full fart på oss!

Hörs ikväll!

Dagens rock- Hammerfall


Bad day...

Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det inte är en så kul dag idag. Saker som behöver redas ut...

Bebismagen i vecka 25

Nu har lillskiten legat i magen i 25 veckor och både magen och bebisen blir bara större och större. Nu är det inte alls särskilt långt kvar tills jag får hålla en nykläckt lillskit i famnen. Vi längtar hela familjen efter tillökningen.
Hormoner svallar, jag är hungrig som en varg hela tiden, det sparkas som tusan i magen, foglossning, sammandragningar och inte särskilt vig... Trots allt negativt som kommer med att vara på smällen så älskar jag ändå att vara gravid!


Jag är så hungrig!

Shit, jag bara äter och äter och är hungrig hela tiden. För bara ett par timmar sen käkade vi middag. Nyss var jag skit hungrig på Schnitzel gordon blue(färdig mat) så gubben åkte och köpte det åt mig. Och jag åt upp det i ett naffs, men är fortfarande hungrig och skulle lätt smälla i mig en till. Jag tror jag ska äta lite pasta och broccolisås som står i kylen från middagen igår. Jag förstår nästan nu vad gubben menar med att jag bara äter. Men jag är ju hungrig ju. Jag kan ju inte svälta heller! Jag förstår att det går åt mycket mat till lillskiten i magen, så vild som den är!

Blödig hormonkossa går lös

När vi satt och käkade på restaurangen på IKEA idag så började jag helt plötsligt storgråta när jag fick syn på en familj med en kille på ungefär fyra år och en nykläckt bebis. Jag satt och tjurade som en galen kossa. Tårarna gick inte att stoppa. När gubben märkte att jag grät undrade han hur det var med mig. Jag svarade då snyftandes att jag är så glad! Jag är så lycklig som har honom och Embla och en till kotte på gång! Så där satt jag och snyftade och grät och kände mig verkligen gravid!

Min dag

Min dag har varit bra! Gubben och jag var till IKEA och Biltema för att köpa de sista grejerna till Emblas paket. Jag erkänner: Jag älskar IKEA!!! Det är så kul att gå runt där och jag hittar ALLTID något att köpa. Det känns så bra att gå runt med gubben på IKEA och hålla hans hand och prata om vad vi skulle vilja ha hemma hos oss. Tycker om att planera framtiden tillsammans. Fast när det gäller "pynt och tjafs" så är han inte lika ivrig som jag på att planera och fantisera. Däremot är han mer ivrig och planera när det gäller de större sakerna på IKEA.
Förutom grejerna till Embla så köpte vi även matta, vägghyllor och fin rund lampa. Allt detta till vårat sovrum. Så nu ska här fixas. Vi käkade också på IKEA och jäklarns vad mycket jag åt. Får nog verkligen skylla på att jag är gravid.
Vi var även till Bauhaus för att leta efter hönsnät. Jävla hönsnät!!! Det tog en hel evighet innan vi väl hittade dom. Jävla skitnät!
Snart är det middag här i vårat hem. Det blir specialmat till Embla(köttbullar och pasta) för vi ska käka en stark thaigryta med cocosmjölk, röd curry, räkor, paprika och sockerärtor. Lite för stark för Embla. Den är så jäkla stark att det verkligen brinner ur munnen på mig när jag äter. HOT!

Dagens rock- Queen

En av de absolut bästa låtarna som gjorts!

Mulen dag

Nu när jag tittar ut genom fönstret så får jag rysningar i hela kroppen. Himlen är grå och det ser lite svalt ut. Äntligen kanske hösten kommer snart! För jag har verkligen ledssnat på sommaren och värmen nu. Ge mig höst för fan!

Calle är och lämnar Embla på dagis just nu. Han kommer nog tillbaka snart. Vilken härlig morgon det har varit! Embla vaknade vid kvart över sju och kom in och mös i våran säng ett tag. Hon och jag låg och småbusade och småmös medan gubben bara fortsatte sitt sovande(som vanligt). Vi gick upp alla tre, efter mycket dragande i gubben, vid kvart i åtta och då var det dags för grötfrukost. Hela morgonen flöt på i en härligt lugn fart och Embla var så duktig! Hon börjar bli så stor min dotter. Tänk att hon om mindre än en vecka fyller tre år! Det känns nästan overkligt att hon blivit så gammal! Min underbara fina lilla skitunge.

Nu ska jag snart dricka mitt morgonkaffe och äta någon mockaruta till. Ja, ja, inte särskilt nyttig men det SKITER jag i!

Idag har gubben och jag planerat att åka och fixa det sista på Emblas paket. Så de blir tripp till Biltema och IKEA. Sen kanske vi inhandlar lite till på IKEA. Jag har även tänkt hinna med att plugga matte idag.

Här kommer lite bilder från våran morgon:


Embla sitter och väntar på morgongröten...


Dax för min stora flicka att gå till dagis.


Åh, vad jag älskar denna skitunge!

Boktips- Det tredje tecknet av Yrsa Sigurdardottir

Nu har jag precis läst ut en rysligt bra bok som jag fick låna av gubbens syster Cecilia. Mycket bra var den och innehåller mycket av det som jag tycker är spännande: Lite runor, häxor, Island, mystik och mer därtill. Skit bra! Här kommer en liten resumé(som står på bokens baksida) om vad boken handlar om:

En ung tysk student hittas mördad och torterad på universitetet i Reykjavik. Polisen som undersöker fallet upptäcker att offret experimenterat med tunga droger och tror att gärningsmannen finns bland de lokala knarkhandlarna. Men så enkelt löses inte gåtan. Thóra Gudmundsdóttir, en kvinnlig isländsk advokat, åtar sig fallet och inser snabbt att det finns förgreningar långt bakåt i tiden samt utanför öns gränser. Och till och med den nordvästra delen av Island, där häxbålen en gång brann. Thóra får inblick i en värld hon inte trodde existerade.


Emblas och min dag i bilder

Embla och jag var ju som sagt inne i stan igår och hade kul och sen var vi till stranden. Här kommer dagen i bilder...

Embla och jag käkar på kinarestaurang.







Calle kom och gjorde oss sällskap.


Dagens rock- The Killers

Den här låten får mig jäkligt glad!

Klar!

Nu har jag städat hör hemma så det ser någorlunda beboligt ut. Skönt att få undan det värsta stöket! Imorn kommer jag kunna plugga matte, nu när det inte ser helt förskräckligt ut. Fast å andra sidan har ju inte gubben eller tösen kommit hem än och då blir det väl lika stökigt igen...

Nu är det lite lunchdax för mig. Har satt mig med en skål med jordgubb/vaniljyoughurt och müsli och en päronfestis till. Shit vad jag har blivit beroende av päronsaker! Jag har ett så enormt sug efter päroncider så jag ska köpa sån idag(alkoholfritt såklart!).

Städning pågår!

Fy tusan det går ju inte att plugga medan lägenheten ser ut som ett knark-kvarter. Så det blir storröjning här innan jag kan sätta mig med matten. Så nu ska här städas samtidigt som jag lyssnar på Bandit Rock (världens bästa radiokanal!).

Vaken...

Nu har jag sovit lite i typ två timmar. Somnade efter att gubben och tösen gick till dagis. Det var välbehövda två timmars sömn kan jag säga. Men jag tror nästan att jag behöver pömsa lite till under dagen. Nu ska jag klämma i mig lite försenad morgonkaffe och några mackor så är jag fit for fight sen. Sen blir det lite städning och matteplugg.

Bara jag som är vaken nu?

Jag har varit vaken sen klockan fem och har knappt sovit något i natt, bara legat och vänt och vridit på mig. Och nu var det jäkla svårt att sova för lillskiten i magen är supervild! Så jag sitter här istället och skriver lite samtidigt som jag dricker päronfestis och äter bullar och mockarutor. Jag undrar hur det kommer gå när lillskiten kommer ut. För om den är så här vild och galen redan i magen, hur kommer den då vara när den kommer ut? Herregud, vi kommer nog inte få en sovande stund.

Jag får nog ta och sova lite under dagen. Jag ska bara vara hemma och plugga matte idag. Herrn har äntligen lagt ut anteckningar och den sista hemtentan. Så nu har jag något att göra igen.

Nu ska jag ta och läsa en skit bra bok och fortsätta mumsa på mina godsaker.

Underbara dag!

Embla och jag har haft en otroligt bra dag! Först några timmar på stan med lite shopping och käk på kina restaurang. Vi hittade lite stuff som vi köpte. Sedan blev det bad, som verkligen var behövligt för fy fan vad varmt det var. Embla tyckte att våran dag tillsammans var jätte kul och vill inte gå till dagis imorn. Hon vill vara hemma med mig... Min underbara flicka, hon betyder så enormt mycket för mig.

Lite bilder från våran dag kommer imorn, nu är jag så jäkla slut och trött!

Mot stan!

Idag har Embla och jag en heldag för oss själva. Och det är något som både hon och jag tycker ska bli jätte kul! Inte för att vi vill bli av med min gubbe, men det kan vara kul att ibland bara få vara vi två. Lika som hon och gubben behöver få vara bara dom två ibland. Embla är iallafall exhalterad över dagen. Vi har först tänkt ta oss in till stan där vi ska shoppa lite grejer och käka lunch. Embla fick välja var vi skulle äta och då var det ingen Mac Donalds kan jag säga. Nej hon svarade: "Där vi åt med mormor, moster Jennie och moster Sara. Då förstod jag! Senast vi åt på kinarestaurang så var det ju med dom! Så då frågade jag om det var kinarestaurang hon ville till. "Ja, Kina-restangen" Så det blir det.
Efter stan tar vi bussen till Lyssnaängsbadet och plaskar lite. Hoppas bara vädret är fint då och gärna lite sol. Sen vid femtiden kommer gubben också dit och då blir det korvgrillning.

Det blir en härlig dag! Hoppas ni också får en bra dag.

Nu ska jag duscha av mig en snabbis och klä på mig. Sen ska Embla få på sig lite kläder också. Och så måste vi ju packa ihop grejerna vi ska ha med oss.

Nyp på er!

Dagens middag

Jäkligt god gryta gjorde jag i dag. Den tyckte vi alla tre om. I den var det kycklingfilé-bitar, små hela lökar, grädde, rödvin, timjan, buljong, katrinplommon och valnötter. Till det blev det kokt potatis och en god sallad med vindruvor i. Mycket delikat!!!


Heldag med loppis

Idag var vi till Fyrispark och sålde på bakluckeloppisen. OCh  det gick JÄKLIGT bra! Vi fick mycket sålt och så gjorde vi riktiga kap! När man göra jäkligt bra kap på en loppis så får man en obeskrivligt lycklig känsla i kroppen!


Gubben sitter vid vårat bord. Jäklar var soligt och varmt det var!


Min lilla tös sitter i bakluckan och tuggar på en bulle. En fikapaus var man tvungen att ta för att orka med hela dagen.


Den här hittade vi på loppisen till Embla. Hon älskar prinsessor. Den här var helt oanvänd och kostade bara 40 kronor. OCh det kan jag lova är billigt för såna är ganska dyra. Embla blev jätte glad över den!


Vi hittade även en ståbräda till barnvagnen som Embla kan stå på när bebisen har kommit. Hon älskade sin ståbräda och vill börja använda den på engång. Vi köpte den för bara 100 kronor och vanligtvis kostar en sån ca 500 kronor. Och den var till och med rejälare och verkade stadigare och bättre än de vi tittat på. Mycket bra kap tycker vi!


Och så hittade vi en sköt väska. 40 kronor fick vi ge för den och DET var jäkligt billigt!! Den är lite skitig men det går ju lätt bort!

Vi gjorde alltså massa jäkligt bra kap. Och alla dessa var grejer som vi planerat att köpa. Och det känns ju så obeskrivligt bra att ha hittat dom så billigt och att allt var så fint!

Dagens låt- Cliff Richard

Den här låten älskade jag när jag var yngre och kunde lyssna på den om och om igen. Och ni måste erkänna, visst rockar den!?! Riktigt bra är den!

Heldag på stranden

Idag har vi haft en härlig dag! Dagen började med en mysig frukost vid nio. Sedan fixade jag ihop en pastasallad med gott i medan CAlle plockade lite. Sedan packade vi ihop alla badkläderna och åkte iväg med bilen. Först blev det en runda på loppisen på Vaksala torg. Där hittade vi lite stuff. Kap! Sedan bar det iväg mot stranden i Fjällnora, där vi har varit hela dagen. Vi kom hem för mindre än en timme sen. Så härligt väder det har varit idag. Vi har badat massor och haft det jätte underbart skönt! Embla har längtat efter att få vara en hel dag på stranden så det här var paradiset för henne. Sen så är ju Fjällnora ett skitbra bad! Jag kan ju säga att vi inte tog oss till nakenbadarna utan vi höll oss till de påklädda badarna. Men det var väldigt fullt på stranden vid två tiden måste jag säga, sedan mattades det av lite.

Nu är vi hemma och gubben och tösen är nere i källaren och skrapar ihop det sista som vi ska sälja på loppis imorn. Och jag är kvar här uppe och ska fixa en liten festmåltid med räkor, kräftor och annat mums. Det blir en lite sen middag. Men det är mysigt. En bra avslutning på en fantastisk lördag!

Lite bilder från sovrummet

Här kommer lite bilder från vårat sovrum...


Nya sängkläder som vi köpt. Jag är ju lite förtjust i döskallar.


En stor drömfångare som hänger ovanför våran säng


Bebisvaggan. Har kanske tänkt måla om den i en annan färg. Vi får se...


Bebisvaggan

Dagens middag

Nu jäklar brinner det i munnen på mig! Jag har druckit en liter vatten och sprutar fortfarande eld som en drake. Idag lagade jag lite thaimat hemma. Det blev en räkgryta med cocosmjölk, röd curry, paprika och sockerärtor i. Till det åt vi ris. Mycket gott men mycket starkt!!! Embla fick lite specialmat, för det där var på tok för starkt för henne. Hon fick köttbullar och ris. Och det åt hon glatt. Köttbullar går ju alltid hem hos henne...

Att frissa sina intima delar när man har stor bebismage...

Idag kan jag säga att jag var jäkligt gymnastisk i duschen. Jag kom på att jag behövde få bort varulvspälsen frå benen. Och så kom jag på att det var jätte länge sen som jag frissade mina intima delar. Man vill ju rensa ogräset där ibland så man känner sig lite tjusig och läcker(trots raggarsträngen på magen...) Men hur jag än flög runt i duschen och försökte mig på de konstigaste akrobatiska övningarna så var det totalt omöjligt för mig att frissa min mus. Magjäkeln var ju ivägen HELA tiden! Och inte går den att dra in heller! Så jag fick helt enkelt be min gubbe om hjälp. Han såg en aning förvånad ut. Och jag kan ju säga att när det gäller den saken så önskar jag att han inte var en fysiker utan istället en välbetald kändisfrisör. MEn han hjälpte mig iallafall och duktig var han. Vad han får stå ut med gubben min!

Gubben och jag är så bäst ihop!

Nu har vi fixat för fullt nästan hela dagen och vi är så jäkla bra! Det börjar äntligen bli riktigt bra i sovrummet. Nu är det bara IKEA-köp som väntar med ny matta och en fin golvlampa. Och såklart bebisprylar(men det kommer senare). Han är riktigt duktig gubben min! Hans projekt med att få in en lagerhylla i vår stora garderob(som jag skrev om tidigare) gick ju riktigt bra och det blev till och med skit jäkla bra! Han är bra mallig nu...

Gubben fixar

Nu håller gubben på och fixar och grejar. Han har tänkt få in en lagerhylla i stora garderoben i vårat sovrum. Och jag undrar verkligen hur det ska gå till! Nu håller han iallafall på och skruvar och fixar. "Om det inte funkar så tar jag sågen" hör jag honom säga. Det är ju så jag blir orolig. Herregud, hur ska det sluta? Det känns säkrast för mig att hålla mig undan så han får greja bäst han vill. När han är klar kan jag fixa tjusigt i sovrummet. Men nu tänker jag inte sätta in en fot där. Jaja, hoppas det blir bra!

Dagens (viking)rock- Hel


Äntligen är det fredag!

Det har hittills varit en seg dag. Jag var helt jätte slut och trött imorse och tog en liten sovmorgon till halvtio och gubben fick iväg Embla till dagis.

Idag blir det inget matteplugg, för herrn har inte lagt upp några anteckningar på nätet och inte svarat på mitt viktiga mejl. Så jag har ingen matte att plugga. Det känns lite oroväckande att han inte svarat på mejlet än. Jag vet inte vad det är för matte jag ska plugga på och jag vet inte om hemtentan har kommit ut än. Jäkla bajs!!!

Istället för matten ska vi ha en fixardag här hemma. Så mycket som behöver göras!! Vi håller på och fixar om i vårat sovrum, för vi har ställt in vaggan där nu. Ska knäppa kort på den sen så ni får se hur fin den är. Så det är mycket i sovrummet som ska fixas. Sen måste här dammsugas! Och så ska vi samla ihop allt och fixa med det som vi ska sälja på bakluckeloppis på söndag. Det är alltså full fart här hemma nu.

Nu hör jag att gubben har börjat igen i sovrummet. Så det är bäst att jag går och hjälper honom. Det kommer bli bra därinne sen när vi är klara. Men först ska vi inhandla lite saker från IKEA innan vi är helt klara.

Nu: Fixa och lyssna på Hel på högsta volym.

Bullar blev till mockarutor

Jag avslöjade tidigare idag att jag var så sugen på att baka bullar. Men det sketade sig. Vi hade inte så mycket mjöl kvar hemma så det fick bli ett gäng mockarutor istället. Men det är ju jäkligt gott det också!



Dagens middag

Hemma hos familjen Gullström blev det idag lite grekiskt. Vi käkade moussaka med en god sallad till. Och att göra moussaka är ingen lek kan jag lova! Jäklar vad jag har grejat i köket! Och varm som tusan blev jag också. Men riktigt jäkla skit gott var det. Embla tyckte däremot att det såg lite skumt ut med aubergin, men hon fick i sig allt till slut och tyckte det var gott.




God sallad med nektariner i.


Embla var hungrig!

Bullbak hos familjen Gullström

Jag har fått ett rejält sug efter att baka ett gäng med bullar. För vad är väl godare än nybakade bullar och ett glas kall mjölk till. Och om Embla får en nybakad kanelbulle när hon kommer hem från dagis så blir jag nog poppis hos henne. Jag måste nämligen få lite annat att göra efter en jäkla mattedag. Jag är lite irreterad och sur på herrn som har kursen...

Nu är det bullbak som gäller. Bildbevis på mina skapelser kommer senare så jag får skryta lite med förhoppningvis fina bullar.

Nyp på er så länge!

Paus från pluggandet

Nu jäklar har jag suttit och skrivit och pluggat så jag fått kramp i handen. Just nu är jag inne på kombinatorik inom matematiken. Och det är ganska så intressant. Jag har pluggat det förut, men det var ju ett tag sen. Jag kommer ihåg endel men det är också ganska mycket som är bra att repetera.

Jag tror jag ska ta en liten uppfriskande dusch innan jag fortsätter med mera kombinatorik. Gubben ligger och vilar i soffan och är inte mycket till sällskap.

Föresten: Nightwish är jäkligt bra musik att plugga till!

Dagens rock- Nightwish


Älskade morgonkaffe

Nu är det dax för mitt älskade morgonkaffe med några goda mackor. Sedan blir det matteplugg. Jag har skickat ett mejl till herrn som har kursen, ett ganska viktigt mejl. Men jag har inte fått något svar. Jäkla bajs!

Mätt och belåten

Nu har vi precis käkat klart. God middag blev det idag! Jag gjorde en laxpytt som bestod av lax, färskpotatis, rödlök, zucchini och färsk grön sparris. Mycket smaskigt kan jag lova! Till det blev det en kall sås med smak av citron och dill. Nästan så jag skulle knäppt kort på hela alltet för det var riktigt smaskigt och tjusigt! Så stolt jag känner mig.

Nu håller Embla på och bajsar. Hon hann knappt äta något innan hon var tvungen att springa iväg. Så nu står hennes mat kvar på bordet och väntar på att Embla ska bli färdigbajsad.

Jag vill ha höst!

Jag är väl den enda i hela vårat land som har ledssnat på värmen, solen och att svettas som en gris och som vill ha höst nu. Hösten är min favoritårstid. Den är så vacker med sina färger och allt det härliga!. Särskilt nu när jag är gravid och svettas lite extra, vill jag att sommaren ska försvinna. Helst nu på engång! Vad tycker ni? Sommar eller höst?

Ge mig höst nu!

Bananerna gav mig en rak höger!

Vi kom ganska nyss hem efter att ha varit och storhandlat. Och jag har precis stoppat in det sista i kylen. När jag öppnade kylskåpsdörren för att lägga in det sista så fick jag en rak höger av bananerna. Vi har det ganska fullt på grönsaks och frukthyllorna så bananerna ramlade ner på mig och gav mig en stor smäll som nästan gjorde att jag fick en blåtira. Jäkla bananer!

Segt!

Gubben ligger i soffan och är slö och fortfarandelite sjuk. Jag sitter och försöker plugga matte samtidigt som ja känner mig jäkligt slö. Och lilskiten i magen har party. Jäklar vilken vilding! Svårt att koncentrera sig när det bökas så i magen. Jag ska strax hoppa in i duschen och göra mig lite mänsklig. Sen måste jag ju ta mig ut i solen någon gång idag för det är ju så härligt och sommrigt ute! Just nu känner jag mig bara så väldigt seg och det är ju så svårt att komma igång när gubben ligger utslagen i soffan. Ingen som ger mig en spark i min håriga rumpa. Jag sov riktigt dåligt inatt. Drömde massa mardrömmar hela tiden. Konstig, för jag brukar aldrig drömma mardrömmar. Det är nog gravidandet som spökar...

In i duschen med dig nu!

Godmorgon fina onsdag!

God morgon på er! Nu är Embla lämnad på dagis och jag ska ta och käka lite frukost och sedan blir det matteplugg hemma. Har börjat drabbas av något som jag tror är foglossning, så det blir plugg hemma istället för föreläsning. Jag får så jäkla ont vid sidan av magen/höften när jag går, cyklar och anstränger mig. Så jag går verkligen som en nerskiten, havande anka. Ska prata med min barnmorska om det finns något man kan göra för att det inte ska göra så jäkla ont.

Man märker att det fortfarande är lite semestertider. På dagis var det bara två barn när Embla och jag kom imorse och åt minstone lika många lärare. Så brukar det inte vara när alla barnen är tillbaka.  Så det är inte så många av Emblas kompisar som kommit tillbaka än. Jag tror hon saknar sin bästa kompis, Len, ganska mycket.

Föresten, gubben är fortfarande lite sjuk. Men han har blivit bättre, bara lite slö. Så jag struntar nog i att ringa till akuten.. =)

Svininfluensan?

Gubben har plötsligt blivit lite febrig och sjuk. Och nojjig som jag är tror jag ju på engång att det är svininfluensan han har drabbats av. Nu ligger han i soffan och knaprar på ingefära och dricker vatten samtidigt som han stönar och stånkar lite. Jag frågar honom var tredje minut hur han mår och sitter och kikar upp information om svininfluensan på nätet. Lite nojjig är jag allt! Men han säger varje gång jag frågar, att SÅ dåligt mår han inte. Men jag är ju såklart orolig. Kalla mig skit töntig om ni vill... Om han inte mår lite bättre imorn ringer jag banne mig akuten och säger att jag har en man som är dödssjuk i svininfluensan hemma.

Utebus

Embla och jag har varit ute ett tag efter dagis och busat. Eller det var väl mest Embla som busade i lekparken medan jag satt på en filt och slöade. Kurre katten ville också vara med och se vad som hände...


Lite frukt i magen efter dagis innan man ska busa runt i lekparken.


Min fina tös är redo för lekparksbus!


Mot lekparken!


Kurre ville leka kurragömma med mig. Men han var ju inte så svår att hitta...


Embla sparkar folboll

En mysig tur hade vi ute och är nu inne. Embla tittar på lite bolibompa medan jag ska ta och fixa lite käk. Gubben är iväg och ska hämta hem den efterlängtade bebisvaggan.

Yes, äntligen!!

Nu har vi hittat en underbart fin bebisvagga på blocket! Vit är den och jätte fin. Och bara för 150 kronor. Och då ingår det madrass, täcke, nya och fina sängkläder. Vilket jäkla kap! Jag var inställd på att den inte skulle finnas kvar när jag ringde, så jag blev så chockad när hon sa att den fanns kvar. Gubben ska åka iväg om ungefär en timme och hämta hem den. Äntligen! Och vi som har letat så länge och trodde att det var kört.

Tankar från hjärtat

Det finns några människor som betyder mycket för mig. Ett värmande ord från dem får mig att le och bli varm i hjärtat. Det får mig att bli lite lyckligare. Tänk att det finns så fina och härliga människor.
Sedan finns det andra människor som bara säger saker som trycker ner mig och sårar mig. Jag ser mig som en väldigt stark människa. Jag har varit med om mycket i mitt liv och dessa saker har gjort mig till en stark kvinna med mycket självförtroende. Men trots det så kan jag ändå bli sårad och känna mig liten.

Jag är glad för att jag har människor runt omkring mig som bryr sig om mig och som får mig att må bra.

Dagens rock- Xandria

Jag är ju lite svag för vampyrer...

I´m a hormonkossa, oh yes

Nu nör jag tittar tillbaka på mina två senaste inlägg i bloggen så ser jag att jag verkligen svängde i humöret mellan dessa två. Snacka om fullproppad med konstiga hormoner. Nu när jag har sovit lite så känner jag mig lite piggare och alls inte lika gnällig.

Jag är klar med hemtentan som ska lämnas in idag. Föreläsningen börjar tio, men jag ska göra en fuling och inte gå på den. Det här är saker jag gjort förut (även om det är länge sen) så jag har kunskapen någonstans långt inne i huvudet. Sedan lägger mister ut alla anteckningar på nätet. Och för mig lär jag mig lättare om jag sitter själv och kollar på anteckningarna, skriver av dom och tänker. Går jag på föreläsningarna så hinner jag ju inte tänka medan jag skriver ner allt. Och sen blir det inte mycket tid kvar innan jag ska hämta  Embla, och då hinner jag ju inte kolla igenom dom en gång till. Så jag ska iväg till skolan vid elva och lägga hemtentan i hans fack, sen ska jag sitta hos gubben och plugga matte själv.

Nu måste jag få i mig lite frukost. Gubben har fått iväg Embla till dagis. Idag vaknade hon vid sju och han var så snäll och gick upp med henne så jag fick sova lite extra, till åtta. DET behövdes kan jag säga. Men jag känner mig fortfarande helt jäkla slut och trött. Det tar på krafterna att bygga bebis. Hela graviditeten känns på något sätt jobbigare den här gången än det gjorde med Embla. Jag har fått problem med ryggen och sammandragningar som jag inte hade med henne. Men, men... Nu är det ju faktiskt inte så himla långt kvar.

Nej, frukost var det. Mitt morgonkaffe, risgrynsgröt och ett par mackor med leverpastej och gurka. Sen får jag ju inte glömma mina äckliga järntabletter.

God jäkla natt!

Nu gott folk ska en hormonbomb till kossa gå och lägga sig. En Sandra på smällen med alla de hormoner och konstiga infall som det innebär i kombination med matteplugg på kvällen är ingen bra kombination. Jag blir sur, gråter, skrattar, svär, stönar... Ja allt möjligt. En guldmedalj till min gubbe, för att han står ut med mig, borde tilldelas. Och till på köpet kommer ytterligare en natt då jag vet att gubben sover som ett litet barn och har det bra, medan jag måste stapla upp min enorma hydda med massa kuddar. Och varje gång jag ska vända på mig till andra sidan måste jag stapla om de där jäkla kuddarna. Och det är besvärligt kan jag lova att vända på min stek! Jag känner mig som en jäkla strandad val i min säng kan jag lova! Och så får jag såna jäkla sendrag i vaderna någon gång om nätterna. Nej fy tusan!

Här klagar jag bara... Men jag ska bara tillägga att det ÄR underbart att vara gravid, men det är ingen jäkla dans på röda rosor. Jag står ut med alla gravidkrämpor eftersom jag vet att jag ganska snart kommer ha en lillskit i min famn. Och det finns många fina stunder med att vara gravid och jag älskar att vara gravid. Nej nu är det nogsnackat från fru kossa!

Godnatt önskar fru hormonbomb!

Shit vad bäst jag är!

Jag har precis snickrat ihop min mini-essä om "Mitt favorittal". Jag valde att skriva om talet pi. Och jag måste erkänna att jag känner mig riktigt stolt. Jag fick till en riktigt sexig inledning och en ännu läckrare avslutning! Nu är Sandra nöjd med sin hemtenta!

Dagens rock- Ultima thule

Det här är en låt som jag verkligen älskar! Den är jäkligt magisk med en spännande berättelse! Ultima thules version av låten är riktigt jäkla bra.

När pappa är borta dansar Embla och mamma på bordet...

Ja, kanske inte riktigt dansar på bordet men lite bus har vi för oss. Vi har en liten hemlighet Embla och jag. Precis när Calle gick ut och stängde dörren efter sig så sprang Embla och jag till frysen och tog fram dom här härligheterna:



Det är gott med glass tycker Embla (och jag också).

Matteplugg på gubbens kontor

Nu sitter jag här på gubbens kontor och pluggar matte. Det går väldigt bra faktiskt och jag har inte alls särskilt mycket kvar att göra. Vi hade lite besök här också av gubbens syster Cissi, som var förbi för att prata lite med studievägledare. Trevligt att ha henne här. Vi käkade lite lunch och fikade. Nu är det däremot matte som gäller för hela slanten, så jag blir klar till halv fyra. Medan jag pluggar tänkte jag sitta och snaska på chokladmuffins(egenbakade och jäkligt goda!)

Jag har mina jäkligt snygga pjucks på mig. Jäklar vad jag älskar dom! Måste knäppa kort på dom och visa er!

Det är trots allt en härlig måndag!

Trots att semestern precis är slut och trots att jag ska börja ta tag i allt det viktiga igen och börja med vardagen på allvar, så är det ändå en härlig måndag. Solen skiner och det ska faktiskt bli skönt att få komma igång lite. Även om det inte riktigt känns som att det är på riktigt än, eftersom det bara är sommarkurser för mig nu. Det känns som att det börjar på riktigt den 27 augusti.

Nu på morgonen har jag hunnit få upp, igång och iväg både gubben och tösen. Båda behövde nästan en spark i ändan för att ta sig ur sängarna. Men det gick till slut. Embla tyckte att det skulle bli kul och spännande att komma tillbaka till dagis igen efter så¨lång ledighet. Det tyckte hon inte igår, då ville hon bara vara hemma och mysa och leka med oss. Gubben däremot har varit glad i nästan en vecka över att få börja programmera igen. Men han är ju lite knäpp... (han är ju fyriker...) Och jag sitter och bloggar lite och dricker mitt morgonkaffe och äter några leverpastejmackor med gurka på. Jag har hunnit ringa ett par viktiga samtal. Duktigt va? Strax ska jag hoppa in i duschen och sedan ta mig iväg till plugget.

Hoppas ni får en bra måndag oavsett om ni jobbar, pluggar eller fortfarande har semester.

Nyp på er alla härliga!

Söndag och matematik

Nu sitter jag här på en söndagkväll/sista semesterdagen och pluggar lite matte. Jag har en hemtenta som ska in på tisdag. JAg känner mig inte så särskilt stressad för jag har bara ett par uppgifter kvar pluss lite renskrivning. Det kommer nog gå galant!

Jag måste bara säga att jag längtar verkligen tills jag börjar lärarprogrammet den 27 augusti. Däremot skiter jag i nollningen. Känns inte alls som något för mig. Har ju blivit nollad förut och studerat här ett antal år. Så det där med nollning skiter jag verkligen i.
Det ska bli så kul att få börja med något som jag verkligen vill göra. Och det känns så skönt att jag äntligen vet vad jag vill göra. Det känns så bra att min väg mot att bli lärare börjar på riktigt snart! Med en liten paus för att ta hand om en bebis. Jag tycker om mitt liv just nu!

Liten uppdatering angående bajsproblemet...

Det kom bajs till slut! Det blev en hallelulja-bajs-moment!

Dagens rock- Sirenia


Loppishelg

Eftersom vi (kanske egentligen bara jag) är loppistokiga så är helgerna underbara, för då kryllar det av loppisar. Igår var vi på standard-loppisen på Vaksalatorg. Som jag berättat tidigare så letar vi efter en fin och begagnad bebisvagga. Men det är ju för fan skit svårt att hitta! Det närmaste vagga vi hittade igår var en dockvagga. Vi hittade inget på loppisen igår förutom två böcker till Embla: "Petter och hans fyra getter" och "Den fula ankungen". Båda böckerna för sammanlagt bara sju kronor. KAP!! Idag var vi på bakluckeloppis i Fyrisparken. Åh, vad jag älskar bakluckeloppisar!!! Där gjorde vi endel fynd må jag säga! Fyra stycken fina My little ponny-hästar till Embla för bara tjugo kronor sammanlagt. Hon älskar dom! Sedan hittade vi mina älsklingsskor!! JAg hade ett par skor förut med döskallar och rosor på som jag verkligen älskade. Men så kissade Kurre på dom. Den skiten! Sedan dess har jag inte hittat såna igen. Och jag har letat! Men idag hittade jag ett par i min storlek, knappt använda och som bara kostade tjugo kronor. KAP!! Sedan hittade vi en jätte fin cykel med stödhjul, som Calle lyckades smuggla till bilen utan att Embla såg. För den ska hon få när hon fyller år. Den kostade bara femtio kronor och var verkligen fin! KAP!!

Som sagt: Jag älskar loppisar. Men vi har fortfarande inte hittat någon jäkla vagga. Jag ska fortsätta hålla koll på blocket och tradera också. Och jag ska fortsätta att hänga på loppisar.

Om ni hittar en fin begagnad vagga som är till salu: Säg åt mig!!


Bajsproblem (varning för känsliga läsare...)

Nu har min lilla tös haft två veckor då hon knappt har bajsat någonting. Dels var det när vi var på tältsemester. Och det kan jag ju förstå, för vem vill bajsa då när det finns roligare saker att göra!?! Nu är vi hemma och det har gått nästan fyra dagar sedan hon bajsade sist. Hon är jäkligt pruttig kan jag säga. Och de atombomber hon släpper är inget att leka med, det kan jag lova. Tänk att en sån söt liten tös kan stinka något så förfärligt! Nu har jag däremot bestämt mig för att idag ska hon fan bajsa! Så vi häller i henne vatten (ifall det är så att hon druckit lite nu när det varit varmt) och så proppar vi henne full med russin. Så nu borde vi nog få fart på hennes mage! =)

Embla saknar...

Embla saknar sin faster Cissi. Hon fick busa massor med sin faster idag. Vi hälsade på hos Cissis nya place. Ett mycket mysigt ställe. Hoppas hon stannar kvar där! En mycket kul dag!

 

Jag har fått en ny bästakompis. Hon verkade gilla mig och var vid min sida länge. Och jag måste erkänna att jag föll för denna vackra lady. Så hennes känslor är besvarade! En underbar primadonna är hon!


Dagens (viking)rock- Hel

Jag tänkte lägga in en låt som både jag och lillskiten i magen gillar. För så fort låten kommer igång så tycks lillskiten få spasmer och far runt i magen som en studsboll. Det blir nog en liten viking/rockare/vilding/lillskit vi får!


RSS 2.0