Vackra höstlöv!

Embla och jag var ute ett tag efter dagis och gick runt i det härliga höstvädret och plockade fina höstlöv. De tog vi sedan in och lade i en glasskål. Brorsan tyckte att det var väldigt intressant... Lite mysig känsla får man av att ha de färgglada löven inne.





"Jag älskar mitt skräp"

Idag när jag kom till dagis för att hämta Embla, så höll hon på att samla ihop en hög med löv och barr. När hon såg mig löft hon upp allt och började gå runt med det. När jag sedan sa att hon fick ta och lägga ner det igen så sa hon: "Jag älskar mitt skräp"
Härliga Peter (Observera att jag har äntligen fattat hur man länkar vidare, som till andras bloggar...) brukar säga till mig att jag är explosiv när jag uttrycker känslor och jag tror nog att det har smittat av sig på min dotter...

10 845

10 845. Det är så många tecken som min rapport har kommit upp i nu. Och jag börjar känna mig ganska så klar. Vi skulle komma upp i ungefär 11 000 tecken. Så jag tror nog att jag känner mig nöjd. Lite till har jag kvar att fixa och fila. Men inte något mer att skriva.

Däremot börjar jag känna mig jäkligt trött nu. Många, många dåliga nätter och stressiga dagar börjar sätta sina spår nu. Och det blir extra jobbigt när gubben är bortflugen till Tyskland och jag får ta hand om Embla och allt här hemma själv. Jag tror jag ska ta och gå och vila någon timme innan lunch. Sedan blir det lite småfixning på rapporten, lite städ, plock och diskning här hemma innan jag hämtar hem Embla.

Men allra först ska jag ta en timmes pömspaus. Jag tror nog att Brorsan kommer göra mig sällskap, för han ser minst lika trött ut som jag.

Hörs sen!

Miss you like crazy!

Dagens rock- The Clash



Onsdag och plugg

Nu sitter jag ochväntar på att mitt tevatten ska bli klart. Till frukost blir det citronte och rostade mackor. Sen ska jag fortsätta med min minirapport. Men det är inte så mycket kvar nu. Idag måste jag bli klar. Så jag kan ägna hela fredagen till genusuppgiften. Så skönt att äntligen få sitta hemma och bara få skriva på en uppsats eller rapport. Det tycker jag om!

Efter dagis idag ska Embla och jag ut och plocka lite fina höstlöv, som vi sedan ska lägga i en glasskål. Lite färgglatt och fint. Mysigt att få in en liten bit höst.

Nej, nu är det frukost som gäller. Sen minirapport.

Sköna onsdag!

Dagens rock- Ozzy


Inget plugg ikväll

Nej, ikväll ska jag helt enkelt bara slappa. Se lite på Idol och Andra avenyn, samtidigt som jag ska sitta och småprata lite med gubben över Skype. Inget plugg över huvudtaget.

Redovisningen idag gick ganska bra. Vi genomförde den och i och med det så blev vi ju godkända. Yes!

Imorn blir det skrivande av minirapport hela dagen. Skönt att få sitta hemma och skriva en hel dag, utan några seminarier eller föreläsningar att passa.

Du är finast!

Redo!

Nu känner jag mig faktiskt ganska redo för redovisningen idag. Så det kommer nog gå ganska bra. Nu ska jag ta och plocka lite småfint här hemma innan jag skuttar in i duschen och käkar lite lunch.

Fina Linda (en mamma som är i samma arbetslag som mig) frågade om hon skulle hämta upp mig med bilen, för vi åker ändå samma väg. Jag blev så glad för det underlättar verkligen för mig. Tack Linda! Då behöver jag inte åka iväg en timme innan vi börjar. Så då hinner jag plocka undan lite här hemma så det inte ser helt för jäkligt ut.

Nej nu gäller det att komma igång med att plocka undan.

Nyp!

Välkommen sköna höstdag!

Nar jag gick till daigs med Embla för ett litet tag sen så fick jag en liten chock när jag kom ut. Snacka om att hösten har kommit på allvar nu. Kallt och härligt var det. Men jag var verkligen inte beredd. Jag får stanna till inne i stan och köpa en bra mössa och några fingervantat till Embla idag. För det behöver hon. Trodde ju aldrig det skulle bli kallt såhär fort. Sen var det till att ta fram höstjackan till mig också när jag kom hem.

Nu sitter jag här och har precis ätit klart min frukost. Te och rostade mackor blev det. Gott och värmande. Nu ska jag fixa klart presentationen som ska redovisas klockan tolv idag. Håll tummarna för att det går bra för mig! Jag brukar alltid bli så jäkla sjukt nervös när jag ska redovisa något. Men det går nog bra. Hoppas jag.

Katterna är föresten galna idag. Det är så jag nästan blir tokig... De ska hela tiden hoppa upp framför datorn och kliva och greja på tangentbordet... Irriterande!

Fästing i rumpan!

Ja, det var ju inte direkt jag som hade det. Det var stackars Brorsan och det måste ha varit Kurre som kastade den på honom eftersom Brorsan är innekatt och Kurre springer ute massor. Så för att jäklas med Brorsan valde Kurre att kasta en fästing på honom. Och den rackarn satt fast precis vid bajshålet på Brorsan. Så det var bara för mig att ta pinsetten och börja trixa i rumpan på honom. En stor fästingjäkel var det också. Kan inte alls ha varit trevligt att ha ett sånt stort blodsugande monster i rumpan. Stackars Brorsan!

Vi kommer rocka imorn!

Imorse blev det en lite småstressig morgon eftersom jag skulle iväg och träffa arbetslaget klockan nio och jag lämnar Embla på dagis halv nio. Det tar en timme att komma till ILU med all byte av bussar. Så ni kan ju räkna ut hur det gick. Och till på köpet ville Embla inte alls bli lämnad idag. Eller, till en början gick det jätte bra. Jag satte på henne galonisarna, men sen kom en kille och ville inte alls bli lämnad. Han grät och sa till sin pappa: "Jag ville inte vara här". Då började så klart också Embla gråta och äga samma sak till mig. För när en av ungarna är ledsna så smittar det ju av sig på de andra. Till slut kom jag iallafall iväg.

Väl framme så satt vi i några timmar och fixade med power point på våran redovisning som ska hållas imorn. Och vi kommer rocka! Shit vad bäst vi kommer vara. Måste intala mig det iallafall. Jag har varit skit nervös inför den och kommer väl säkert vara det imorn också. Men the lady har sagt att vi blir godkända bara vi är där. Så vi kan göra hur dåligt ifrån oss som hellst. Och det känns ju tryggt.

Nu måste jag skriva ihop vad jag ska säga på redovisningen. Sen ska Embla hämtas. Pju! Mycket att göra, så jag får ta och komma igång nu.

Nyp!

You rock my world baby!

Härlig höstdag!

Efter att Jennie och Sara åkt hem till sig, så gick Embla och jag ut på en liten utflykt. Jäklar vad härligt det var att komma ut i det härliga vädret. Äntligen lite kyla, blåst och höst!





Gräsänka

Nu har jag varit gräsänka sedan i fredags eftersom gubben är i Tyskland igen. Han kommer hem på fredag. Jag har haft en hektisk helg med besök av härliga systrarna, som åkte hem för någon timme sedan. Embla och jag ska strax ut på lite utflykt i Hågadalen.

Jag återkommer i kväll med mer detaljerad beskrivning av helgen...

Nyp!

Saknar dig gubben min!

"Jag vill ha större tuttar"

Idag när vi satt i bilen på väg mot att storhandla så sa Embla något väldigt kul till mig:

"Pappa har små tuttar. Jag har små tuttar. Du har stora tuttar. Jag vill ha större tuttar."

Lilla gumman, tänk att tuttfixeringen börjar så tidigt.

Dags att gå upp?

Nej, inte direkt men jag har bara så jäkla svårt att sova. Efter att ha legat och vänt och vridit på mig i en halvtimme bestämde jag mig för att gå upp ett tag. Det är så jäkla omysigt när man inte kan sova. Ush! Nu har jag tänkt vara en duktig Sandra och skriva lite på inledningen till minirapporten. Lite konstigt att göröa det nu kanske. Men jag fick en jäkla inspiration när jag satte mig vid datorn. Det är kanske så man ska göra... Gå upp på natten/tidiga morgonen för att plugga? Kanske går det som bäst då? Tveksamt.

Hoppas ni sover bra där ute...

Nyp!

Nu är jag vass

Jag sitter kvar på Engelska parken och pluggar. Nu har jag kommit in i ett flow och jag känner mig riktigt vass. Det var nog koppen kaffe som gav mig inspirationen tillbaka. Nu känns det som att jag trots allt kommer få ihop en rapport. Jag har kommit upp i 3000 tecken med blankslag och vi ska komma upp i 11000. Så jag har kommit en liten bit. Yes! Däremot så kommer jag inte kunna plugga något imorn eftersom dagiset är stängt och gubben åker till Tyskland. Men jag har ju kvällarna också.

Nu ska jag fortsätta med skrivandet och försöka få ihop 5000 tecken innan jag beger mig hemmåt vid fem. Håll tummarna för mig!

Engelskaparken

Nu är jag på plats på gamla härliga Engelskaparken och ska plugga häcken av mig. Ska sitta med minirapporten hela dagen. Det känns så mysigt och hemtrevligt att sitta här och plugga. Jag trvis verkligen här! Helt annorlunda mot ILU, som jag inte alls gillar. Och där finns det ju knappt några platser till att sitta och plugga på. Dåligt!

Jag känner fortfarande panik inför minirapporten, men paniken börjar lägga sig lite nu. Inte lika illa längre. Men det här har på allvar varit den jobbigaste tiden för mig på LÄNGE!

Nej nu ska jag ta tag i plugget och så blir det lunch för mig snart.

Lite aktivitet i sängen

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen. Jag behöver tänka på något annat än den där förbannade minirapporten. Och så känner jag mig verkligen helt slut! Så gubben och jag ska ägna oss åt lite aktivitet i sängen.. Och då menar jag inte sex! Nej för tusan, här pratar jag om kroppsmassage och ompyssling! Här är en stackars gravid kvinna som behöver få pysslas om lite!

Hur fan hitta statistik?

Jag sitter här framför datorn och svär och känner mig jäkligt frustrerad och sur. I våran minirapport måste vi ha med statistik. Och jag har letat i evigheter på både skolverket och SCB men hittar inte någon slags statistik över barnens lek. Hur tusan ska jag hitta det? Är det någon som har ett förslag? Då blir jag överlycklig!

Done!

Nu är jag hemma igen efter min lilla fältstudie och efter att ha hämtat Embla från dagis. Själva fältstudien gick bra och fröknarna var så snälla och trevliga. Jätte gulligt av dem att låta mig sitta på deras gård och titta på ungarna när de lekte! Däremot så har jag verkligen stora svårigheter med frågeställningarna och syftet efter trippen till dagiset. Jag tycker att det är lättare att göra på det sättet som jag vill än det förslaget som tanten kom med. Sen är jag mer intresserad av det jag tänkte från början också. Men enligt henne var det för brett. Så jag får precisera mig mer helt enkelt, men hoppas på att jag kan få fram det jag vill. Pju! Det blev iallafall en JÄKLA MASSA anteckningar från fältstudien, så jag lär ju inte ha problem att få ihop något hoppas jag. Däremot är det betydligt svårare att få med statistisken som måste vara med och som inte ska vara någon statistik som vi själva har fått fram.

Nej, nu ska jag gå och bygga lite lego med min tös och tänka på annat än minirapporten. Får ta tag i det riktigt ordentligt imorn.


Snart fältstudie

Nu ska jag klämma i mig lite gröt, sen fixa iordning mig och hemmet. Och sen bär det av till ett dagis för att göra min fältstudie. Lite skrämmande men kul!

Frustrerad och sur

Jag känner mig lite frustrerad och sur över min minirapport. Jag har varit tvungen att formulera om syfte och frågeställning flera gånger och det är så jäkla svårt. Tanten tycker att jag har för vida frågeställningar hela tiden och det är så frustrerande att göra om det. Men nu till slut har jag nog fått fram något bra. Hoppas bara att dagiset som jag tänkt gå till har utelek idag nu på eftermiddagen, annars är det kört. Får jag fixa ihop något annat som fältstudie.

Nu ska jag sitta och fixa lite inför fältstudien och även börja lite smått på själva minirapporten.

Dagens nakna...

Dagens nakna sanning är att jag har pluggat en jäkla massa idag! Duktig jag känner mig. Först började jag morgonen med en liten sovmorgon, för jag var vaken ett par timmar inatt. Men sedan kom jag igång ordentligt, med propeller i arslet. Först till ILU där jag hittade massa böcker inför rapportskrivandet. Sedan vidare till gubbens skola där jag satt och pluggade och läste igenom all litteratur jag funnit. Fick massa gjort.

Efter all skola, jobb och dagis så har vi haft en mysig eftermiddag hemma. Det är sånna eftermiddagar man mår bra av och kan ladda lite istället för att totaldäcka, som jag annars nästan brukar göra.

Äntligen är hösten här! Idag har det varit en sån där härlig och mysig höstkänsla med grått väder. Jag älskar hösten!

Imorn ska jag sätta mig på ett dagis och stirra lite på när ungarna leker. Jag ska nämligen utföra lite fältstudier till minirapporten. Spännande men läskigt!

Nu är det däremot lite idol. Heja Nils!!

Pömsa!

Nu är det dax för lilla mig att pömsa. Är riktigt jäkla skit trött och helt slut. Den senaste halvtimmen har jag irrat runt på försäkringskassans hemsida. Och den är bra jäkla krånglig!

God natt!

Törnrosa, Belle och kung

Nu håller vi på och leker lite här hemma. Embla är Törnrosa, jag ör Belle och gubben får vara kung. Mycket spännande måste jag säga. Det är inte ofta jag får chans att vara prinsessa för en stund. Nu är jag en mycket fin prinsessa. Men Törnrosa är lite finare. Hon har riktig prinsessklänning, det har inte jag. Och både jag och Törnrosa lever oss in i leken. Det går inte att kalla varandra för mamma och Embla. Då bryter vi mot lekens regler. Kungen är däremot inte lika duktig på att hålla sig till leken. Han har inte samma inlevelse.



Här fick Embla bestämma hur vi skulle posera...

Visst är Törnrosa och Belle fina!?!

Sitter med arslet fast i massa plugg

Shit vad mtcket jag har att göra den här veckan och nästa. Och det känns riktigt jäkla stressigt och jobbigt med tanke på att gubben ska iväg på fredag och kan inte ta hand om Embla om det skulle behövas. Även om det känns riktigt jäkla jobbigt just nu så kommer det nog lösa sig. Det hoppas jag på!

När Embla gått och lagt sig senare, ska jag kolla igenom böckerna som jag hittade idag och även skriva och skicka in en redogörelse för min minirapport. Imorn blir det full koncentration på minirapporten.

Minirapportens syfte ska vara att undersöka hur barn på förskolans utegård leker och om det finns skillnader i genus och ålder. Intressant ska det bli.


Redo för seminarium

Efter att ha slängt i mig massa gröt, beställt en skit perfekt bok inför min minirapport, duschat, spacklat mig, klätt på mig och bajsat, så är jag nu redo för dagens seminarium. Kurre står vid dörren och jamar som en tok och vill komma ut. Så jag ska strax bege mig till bussen.

Föresten, jag upptäckte nyss en alldeles fantastisk sak. Jag skrev för ett tag sen om att jag fick veta att jag ska betala förseningsavgift till uppsalauniversitets bibliotek. Jag loggade in med lånekortet idag och märkte att de hade tagit bort min skuld. Hur snällt är inte det? Så nu ska jag åka och fria till den snälla bibliotekarien på ILUs bibliotek!

God morgon med Billy Elliot

Det blev inte så mycket av filmen Billy Elliot igår. Vi var alltför trötta här hemma. Istället har jag tillbringat hela morgonen med att titta på filmen. Inte alls dålig var den, även om jag själv inte hade kommit på tanken att se den. Filmen var till och med rysligt bra! Fasst det kanske beror på mina gravidhormoner, för jag grät en hel del under filmens gång. Men jag tycker att den är värd att ses!

Klockan ett börjar dagens seminarium där vi ska diskutera den ovannämnda filmen. Intressant kommer det bli!
Men it sucks att ILU ligger så jäkla långt ifrån mig. Eftersom jag inte riktigt kan cykla så måste jag ta bussen. Men då måste jag åka en timme innan vi börjar. OCh då blir det knivigt med lunch. Bajs!

Innan jag börjar idag ska jag söka upp lite böcker på nätet, som jag sen ska gå och leta efter på bibblan efter seminariet. Det är böcker till en minirapport som ska skrivas. Jag ska idag skicka in en uppställning på hur min minirapport ska se ut. Och jag som inte har hittat några böcker än... Men det blir nog bra!

Nu först ska jag gå och duscha av mig lite. Hoppas ni får en bra dag!

Nyp!

Söndag = söndagsångest

Idag är det söndag och den vanliga känslan av söndagsångest dyker upp. Jag vill inte gå på seminarium imorn. Jag vill fortsätta vara hemma med mina kärlekar. Jag tror nog söndagsångesten dyker upp lite extra den här gången för att jag vet att mästa helg är gubben inte hemma. Han åker till Tyskland igen på fredag och stannar där en vecka. Alltid lika tråkigt.

Vad har vi gjort idag då?
Jo, imorse gav vi oss ut i Nåstenskogen och vandrade lite och hittade ganska så pyttelite med svamp. Men mysigt var det! Sedan for vi hem ioch körde en utrensning med grejer och leksaker. Vi har fixat massor i källaren så vi fortsatte idag med att rensa ut massa bebiskläder och så sorterade vi lite bland Emblas leksaker. Nu  har vi stoppat ner massa i källaren igen. Pju!

Sen så var jag en duktig husmor och hade köttgryta på långkok. Den blev mycket god! Till det blev det broccoli och egengjord potatismos och lite gott rödvin(alkoholfritt).

Nu ska vi fixa det sista i Emblas rum innan det är dax för henne att gå och pömsa. Jag kan lova att under dagen medans vi har fixat, så har det sett ut som om fjorton flodhästar har haft sexparty, för det var katastrofalt stökigt! Men nu börjar det fixa sig!

Ikväll ska gubben och jag mysa framför film. Vi ska se Billy Elliot, för den är ämnet på morgondagens seminarium. Jag hade personligen valt en annan film att krypa ner och mysa framför, men den här är säkert bra den med.

Idag går vi in i graviditetsvecka 31. Stormen närmar sig... Det börjar kännas i hela kroppen att det inte är så fasligt långt kvar nu. Vad vi längtar! Men så mycket som ska fixas. Lillskiten i magen är fortfarande lika jäkla vild och får till en del sparkar som verkligen gör ont. Jag har sovit dåligt på nätterna ett bra tag nu, men nu börjar jag till och med sova ännu sämre för att jag måste gå upp och kissa fyra fem gånger varje natt. Och det är ju som sagt en jäkla procedur att ta sig ur sängen varje gång. I helgen har vi sorterat och tvåttat alla bebiskläderna efter Embla och det väckte många minnen och känslor. Mysogt var det att titta och minnas. Embla tyckte att det var jätte kul och kika på sina bebiskläder!

Nej nu ska vi fixa lite inför kvällen.

Nyp!

Jag älskar!

Jag älskar min lilla familj, som snart blir lite större. Gubben är fantastisk på alla sätt och finns där för mig, trots mina humörsvängningar. Han älskar mig för den jag är. Och då kan jag tillägga att han har hört mig prutta, svära, rapa och han har sett mig bajsa, kissa, gråta, skratta hysteriskt och han har sett hela mig (inklusive mina håriga skinkor och mina tår). Det finns ingen annan människa som jag kan vara mig själv till hundra procent med. Jag älskar min man, mer och mer för varje år som går. Jag kommer aldrig kunna ledssna på honom eller sluta attraheras av honom.

Sen har vi ju Embla. Hon är verkligen ljuset i mitt liv. Livet som mamma är helt otroligt underbart och går så jäkla fort! Tänk att man kan älska en liten varelse så obeskrivligt mycket. Hon kan få mig och skratta, även när jag känner mig nere. Hon kan göra så att en klump bildas både i halsen och i hjärtat av kärlek. Jag ser fram emot att se henne växa och utvecklas. Men ibland (ganska ofta) vill jag bara stanna tiden och njuta av min lilla tös innan hon blir tonåring. Tiden med henne som bebis gick så rysligt fort och lika så tiden ända upp till nu. Hon är min lilla flicka och jag kommer alltid finnas där för henne och stötta henne, vilka val hon än gör i livet.

Och snart har vi ju en till i familjen. I början av graviditeten undrade jag ofta hur det ens är möjligt att älska en till liten krabat lika mycket som jag älskar Embla. Hur tusan kan det vara möjligt? Men jag har nu förstått att hjärtat har plats för oändligt mycket kärlek. Så det blir inga problem att älska nästa barn lika mycket.

Jag har haft en enorm tur och funnit mina stora kärlekar i livet. Vissa får vänta länge innan det sker, men jag behövde bara vänta tills jag blev nitton år innan jag träffade min underbart fina gubbe. Sedan behövde jag bara vänta två år till innan jag fick världens underbara tös och sedan ytterligare bara tre år.

Jag har haft en jäkla tur helt enkelt och är tacksam för varje ögonblick med mina stora kärlekar!

Jag bjuder på en morgonbild på mig...



Så jäkla läcker jag är! Eller inte...

Mys- och fixdag

Idag är det lördag och den började med en mysig frukost vid halv tio. Shit, vad jag älskar lördagar! Därefter åkte vi som vanligt till loppisen på Vaksala torg. Herregud vad varmt det var och så mycket folk! Man fick verkligen trängas. Och att sicksacka mellan alla människor, där många liksom vi har barnvagn, är jäkligt irriterande och jobbigt. Vi gjorde iallafall ett litet kap. Vi köpte ett par fina gummistövla till Embla för bara en tia. Superbra!

Nu är vi hemma och ska precis käka lite lunch. Sedan dyker gubben ner i källarn och drar fram bebiskläderna efter Embla. De ligger verkligen längst in, så han lär vara där nere ett tag. Då ska Embla och jag passa på och baka lite och fixa här uppe. Sedan tar vi nog kanske en promenad och köper lite lördagsgodis.

Hoppas ni alla har en bra lördag!

Nyp!

Dagens rock- Nightwish

Jag hade aldrig hört den här låten när Calles syster Cindi för ett par veckor sedan lät mig lyssna på den. Hon förklarade att det var hennes favoritlåt av Nightwish. När jag lyssnade på den fick jag rysningar ända från tårna upp till huvudet. Jäklar vad bra! Jag har i flera år tyckt om Nightwish och  lyssnat på dem. Men aldrig hade jag hört den här låten.

God jäkla morgon!

Jag vet inte om jag vill kalla den här mogonen för god. Ont i huvudet har jag pluss illamående. Illamåendet är nog järntabletternas fel. Har börjat med ett par nya, som skulle vara bättre för magen. Ett par brustabletter. Men jag blir illamående av de här också. Skit också! Men jag måste äta dem så lillskiten mår bra. Och så är jag bajstrött efter att inte kunnat sova inatt. Jag var vaken i ett par timmar inatt och kunde inte somna för att jag var kissnödig hela tiden och så blev jag megasugen på kladdkaka, som jag gick upp och käkade. Pju... Jag är SÅ TAGGAD, jag lovar...

Jag ska försöka smälla i mig lite frukost och sen gå och vila lite. Sen blir det plugg.

Dålig humor

Nu ska Sandra med sin dåliga humor gå och sova. God natt på er!

Stackars Lennart!


Jag blir så lycklig...

Jag blir så lycklig när det första jag möts av när jag kommer till dagis, är Embla som springer mot mig och ger mig en stor stor kram och säger att hon älskar mig. Det värmer i hjärtat!

Denna dag...

Idag blev det en för jäkla tidig start! Stegrade upp klockan sju och fick upp gubben och tösen. Sedan fixade jag iordning mig och vi fick i oss lite frukost. Lite stressigt var det, för klockan åtta började jag och gubben var så snäll och skjussade iväg mig. Vilket var jätte gulligt, för annars hade jag varit tvungen att åka hemifrån klockan sju för att hinna. Embla följde med i bilen, så gubben kunde lämna henne på dagis efter att jag var placerad på skolan. Jag kom precis i tid till seminariet, som var lite sådär intressant men kändes samtidigt lite onödig. Efter seminariet sprang jag ner till bibblan för att fixa och koppiera en av grejerna som ska läsas till imorn, Yvonne Hirdmans Genussystemet. Det gick skit att koppiera för det var andra koppieringskort där än i Engelskaparken och jag hade tillräckligt med kontanter. Så jag får försöka hinna läsa Hirdmans text imorn innan seminariet.
Klockan tjugo i elva kom gubben och hämtade upp mig med bilen och vi åkte mot Flogsta vårdcentral för att träffa barnmorskan för lite besök.

Barnmorskebesöket gick ganska bra. Lillskiten i magen växer så det knakar och har inte fixerat sig än. Mitt blodtryck var jätte bra. Jag berättade för henne att jag har problem med onda sammandragningar när jag rör mig, anstränger mig och blir stressad. Det tyckte hon inte lät så bra. Så hon bokade tid åt mig med någon special läkare som skulle kolla upp det med. Vi pratade om att jag skulle kunna få sjukpenning nu sista tiden. Men det får vi se hur det blir med det när jag har träffat läkaren. Hon sa iallafall åt mig att inte anstränga mig så mycket och inte stressa med plugget. Så jag ska göra som hon sa. Försöka iallafall.

Nu är jag hemma och har käkat lunch och ska strax sätta igång med plugget och läsningen inför morgondagens seminarium. Jag ska läsa En klass för sig av Fanny Ambjörnsson. En mycket intressant bok om genus, klass och sexualitet bland gymnasietjejer! Sen blir det lite dammsugning innan jag hämtar Embla från dagis. Saknar min tös nu!

Nyp!

Pommes frittes-sug!

Jag måste erkänna att suget efter kladdkaka försvann. Jag fick i mig en pytteliten bit men insåg ganska fort att det inte var så upphetsande som jag trodde. Nu är jag istället så extremt jäkla sugen på pommes frittes. Tur att vi hade det i frysen! Så nu står det inne i ugnen. Shit vad gott det ska bli.

Ja, suget kommer och går och går inte att genskjuta. Jag är inte helt jäkla konstig, jag är bara lite gravid.

Kladdkaka!

Jag fick lite fnatt nu på eftermiddagen/kvällen och blev så extremt sugen på kladdkaka. Så då blev det till att ställa sig oc baka. Embla blev glad och hjälpte mer än gärna till. Om jag känner mig själv rätt (och även gubben) så går nog nästan hela kladdkakan åt ikväll. MUMS.


Embla tycker att det bästa med att baka är att man får provsmaka smeten.

Ont i huvudet av all jäkla statistik

Nu har jag läst en jäkla massa om boende, närmiljö, trygghet och ekonomiska och materiella resurser. Till viss del är det intressant. Men texterna är fullproppade med statistik och det blir lite jobbigt i längden att läsa. Särskilt när vi har som uppgift att skriva referat av texterna. Jobbigt värre! Nu är jag iallafall klar men har fått huvudvärk på grund av den där jäkla statistiken!

Nu ska jag ta och städa undan lite här hemma och sen ta en snabbdusch innan jag hämtar Embla från dagis.

Mitt i veckan

Dålig sömn i natt igen sätter sina spår. Jag tror jag ska ta och vila lite och sen blir det plugg för hela slanten.
Igår hade jag mensliknande känningar som kom och gick några gånger, sen avtog dom. Förvärkar kanske?

Jag känner mig så jäkla läcker idag: Ett hår som inte tvättats på fem dagar, brillor och en jäkligt stor, grå tröja och till det ett par urtvättade trosor. Feeling hot... Kanske ska lägga upp en dagens outfit som alla modebloggare... Hmmm... Jag tror jag avstår.

Jag ska gå och vila mig någon timme nu. Det verkar som att Brorsan vill göra mig sällskap. Söta kisse!

För fet för ett fuck!

Nu har jag verkligen börjat blivit för fet för ett fuck. När till och med gubben har börjat kommentera att magen är ivägen i vissa lägen då är den stor! Jag känner mig verkligen som en otymplig val när det gäller det mesta och särskilt aktiviteterna i sängen. Det mesta stånkande och stönande som kommer från mig i den regionen är när jag ska testa på så svåra akrobatiska övningar som att vända på mig eller sätta mig upp. Nu finns det inte många ställningar kvar som passar en Sandra på megatjocken!

Förkylning, morgonte och plugg

Här sitter jag, fortfarande snuvig, fortfarande hostig. Fortfarande förkyld. Att det aldrig går över! Och så sover jag fortfarande taskigt om nätterna. Så jag känner mig lagom pigg och utvilad... NOT! Nu strax blir det morgonte istället för morgonkaffe. Det blir plugg hemma idag. Orkar inte åka till plugget och gå på workshop och seminarium. Får ta igen det obligatoriska seminariet senare.

Och idag MÅSTE jag börja fixa mammaledigheten. Har inte gjort det tidigare eftersom jag inte kunnat beestämma mig för när jag ska ta den. Men nu har jag bestämt mig för första november (BF 28 november). Då får jag lite tid till att boa in mig och ta hand om Embla och mysa lite extra med henne innan det dyker upp en till i vårat liv. Jag får se hur det går med plugget innan dess. Orkar jag inte så gör jag inte det, men jag ska inte ge upp helt nu innan utpluppningen. Men jag ska heller inte ta i så jag spricker och stressa ihjäl mig, med tanke på min foglossning och jobbiga sammandragningar.

Föresten, såg ni på Svenska Hollywood-fruar igår? Herregud säger jag bara! Vilka enormt pinsamma kvinnor. Särskilt hon där Anna Anka, som ser sig själv som kändis. "Om ens man vill att man suger av honom varje morgon, så får man ställa upp" Shit, man har väl en egen vilja. Hennes liv verkade på något sätt ganska tragiskt. Visst var de rika och hade det bra ekonomiskt. Men det är ju inte det viktigaste. Att hon själv inte kan välja vad hon vill göra utan hela tiden måste ge upp sig själv för att tjäna sin man, kändes lite pinsamt.

Nej, nu måste jag ta och fixa mitt morgonte.

Nyp på er!

Sötkissarna!



Idag var det första gången som de sov nära varandra. Kurre börjar acceptera Brorsan mer och mer nu. Jätte bra! Mina söta små kissar.

Jäkligt onödigt!

Idag när jag kom till dagis fick jag veta att det är ett gäng som har varit där och förstört. En glasruta i hallen till Emblas avdelning hade blivit krossat, så det låg glassplitter i hela hallen. Även dörrarna till båda leksaksförrådena ute hade brytits upp och var trasiga. Alla barnen hade hjälpts åt att ta in leksaker och cyklar till lekhallen så de kunde låsa in dem där. Det är så sjukt jäkla onödigt det som händer här omkring i Uppsala just nu! Vi fick även veta av dagisfröknarna att tretton glasrutor hade krossats på Hågadalsskolan. Så jäkla onödigt och rent ut sagt puckat att göra sådana saker!

Svampjakt!

Igår var vi ute flera timmar i Fiby skog och jagade svamp och hade det mysigt. Några svampar lyckades vi fånga. Vi gick väldigt mycket och Embla var så duktig som orkade gå hela vägen.Och jag måste erkänna att jag var också jäkligt duktig som promenerade hela vägen. För det är fan inte lätt med min stora mage och foglossning. Det var riktigt mysigt att gå omkring i skogen. Åtta grodor såg vi! Det ni. När vi gav upp svampjakten så tog vi oss in i Fiby urskor, ett naturreservat, och promenerade lite. otroligt fin skog!


Embla med musen och svampkorgen i högsta hugg. Redo för lite svampjakt i skogen!












Fånga svamparna!

NU ska vi snart ge oss ut i någon av alla Uppsalas skogar och plocka lite svamp. Får se om vi lyckas fånga någon av de rackarns svamparna. Annars är det mysigt att bara komma ut i skogen och knapra på sin matsäck. Mysigt ska det bli.

Jag älskar Mehmed i Idol

Han var ju så jäkla sjukt cool. Heja honom säger jag bara!

Vad finns det som väntar på mig i framtiden?

PÅ senaste tiden har jag funderat endel över framtiden. Vad kommer att hända och hur kommer det gå med min utbildning och gubbens doktorerande? Snart har vi en till busunge här hemma.
Något jag tänker mycket på är: var kommer vi bo i framtiden? Jag vet ju att det antagligen blir så att vi flyttar utomlands för ett par år, eftersom gubben bör göra sin post doc utomlands när hans doktorandstid är avklarad. Och antaglien är det Tyskland vi hamnar i för ett par år. Hur kommer det bli? Hur går det då för mig och mitt jobb? Att flytta utomlands för ett tag innebär ju att jag kommer längre ifrån underbara människor som jag lärt känna och som jag tycker så mycket om.

Ni ser, det är många frågor som snurrar runt i mitt huvud. Men vad som än händer så har ju jag och gubben varandra och våran underbara familj. Allt kommer nog lösa sig till det bästa för oss till slut. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera över hur det kommer gå med allting.


Raggarballe med svängdörr

Japp, här hemma blir det korv med bröd till käk. Embla fick välja och korv är ju en av hennes favoriter.

Jag är tokkär i fredagar!

Idag är det fredag och bara tanken på att det är fredag gör mig lycklig!

Idag var jag tvungen att fara till plugget på engång efter att jag lämnat Embla på dagis. Där blev det ett riktigt bra seminarium. Intressanta diskussioner! Därefter blev det hem till läckraste Sara, som hjälpte mig så snällt med att färga mitt hår. Och bra blev det. Tack läckraste Sara!!!
Nu är jag nästan precis hemkommen och ska plocka undan här hemma innan jag struttar iväg för att hämta Embla från dagis. I kväll ska hon och jag ha lite fredagsmys. Hon fick välja vad vi skulle käka till middag och då blev det korv med bröd. Senare blir det chips och film. Mysigt avslut på dagis-och skolveckan.

Sent ikväll kommer gubben min hem igen!!! Shit så jag längtar. Det pirrar i magen på mig och jag känner mig sådär mysigt nykär. Härligt! Det blir till att piffa till mig och göra mig lite extra läcker.

Nej, nu måste jag gå och plocka ihop så det ser vettigt ut här hemma och sen blir det till att trampa mot dagis. Längtar efter min lilla tös!

Underbara fredag!

Snorig och snörvlar som en dunderförkyld elefant

Här sitter jag och pratar med gubben via Skype. Jag håller mikrofonen ganska nära munnen så han utan problem ska höra vad jag säger. Jag har upptäckt att jag är inne i en förkyld period. Så jag sitter och låter och snörvlar som en dunderförkyld elefant. Sen kommer jag på: just ja! Stackars gubben! Hur mysigt kan det vara att få höra snörvel i örat en gång var tredje minut. Mysigt... NOT! Konstigt att han fortfarande tycker om mig.

Allt känns skit just nu

Just nu känns allt bara bajs. Livet är bra jäkligt ibland. Jag känner mig så deppig, utmattad, stressad och ensam och vet varken ut eller in. Varför kan inte livet alltid vara enkelt? Jag har sån ångest för hur jag ska göra med vissa saker, så jag orkar inte tänka längre...

Imorn ska allt mitt hår fixas!

Japp, imorn är det hela kroppens hår-dag. Fina Sara ska färga mitt förskräckliga skatbo rödare. Sen på kvällen, när Embla gått och lagt mig ska jag frissa mina ben och intima delar. Kanske rumphåret också? För sent imornkväll kommer gubben min hem. Då vill jag känna mig lite extra tjusig om benen. Och mitt hår på huvudet behöver sig ju verkligen en omgång. Det var ett tag sen. Så imorn blir det hårets-dag. Yeh baby, jag ska bli tjusig!

Undra om jag ska fixa bort min växande raggarsträng också... Det är nog på tiden!

Megadöd!

Nu är jag totalt megadöd! Det har varit en ganska jobbigdag.
Tidigt imorse åkte Jennie hem till sin stad Gävle. Det var kul och avkopplande att ha syster här och Embla tyckte det var så kul!
På förmiddagen satt jag hemma och pluggade och läste inför seminariet imorn. Inte lite att läsa kan jag säga! Och så ska vi skriva referat på texten också. På eftermiddagen blev det att fara mot ILU för lite handledning. Sen åkte jag hem med bussen och hämtade Embla på vägen.

Jag vet inte hur länge till jag kommer orka plugga. Det är liksom jäkligt jobbigt att stressa med allt plugg och ta sig till alla ställena. Sen är det ju sjukt långt till ILU och Fyrishov från mig. Det är så jäkla mycket som ska göras hela tiden och jag känner mig helt slut och öm. Nej, jag får nog helt enkelt ta mammaledigheten snart så jag får vila upp mig lite innan lillskiten kommer. Man får ju ta sin mammaledighet två månader innan beräknade förlossningen. Så då passar det bra att ta den från och med första oktober, då första delkursen har slutat. För sedan kommer en delkurs med massa obligatoriska föreläsningar och praktik. DET blir nog för mycket för mig. Så jag ska bita ihop lite till och börja kontakta försäkringskassan på allvar nu. Nu när jag tror jag vet hur jag ska göra. Klurigt det där!

Till imorn ska jag iallafall fixa klart inför seminariet. Det får jag ta och göra ikväll.

Ikväll blir det fiskgratäng och ris samt lite grönsaker hos Embla och mig. Fiskgratängen står just nu och gottar sig i ugnen.

Dejt inne i stan

Nu är jag färdigspacklad och påklädd och ska bege mig mot stan för att möta upp syster Jennie för en dejt. Trevligt, trevligt!

Jag fastnade ett tag på toan när jag satt och läste Dasstidningen. Shit, vad kul den är! Min humor!

God morgon alla sköna!

Ytterligare en vardag har kommit. Idag har jag tänkt att jag ska hinna med lite plugg nu på morgonen innan det bär av mot stan för att möta söta syster Jennie. Ska bli så kul att få umgås med henne. Hon har krävt att jag ska laga någon god lunch åt henne. Så vi får se vad det blir.

Men först ska jag som sagt plugga lite och sedan plocka undan lite här hemma. För det ser nästan förjäkligt ut.

Magknip och pruttar

Nu ligger jag i soffan och kikar på Idol samtidigt som jag har magkip och ligger och pruttar i kör med de som sjunger på tv. Jäklar, varför ska magknipen komma och gå som den gör?
Nej, jag får helt enkelt dricka lite päronsoda så blir det säkert bättre. Päronsoda är bra mot allt!

Grabbarna katt

Nu, efter lite mer än en vecka, så har grabbarna katt äntligen börjat umgås med varandra. Brorsan har varit efter Kurre som en svans och jamar varje gång Kurre går ut. Men Kurre har mest bara varit irriterad och fräst åt honom. Men nu äntligen har Kurre börjat accepterat Brorsan. Idag lekte de till och med med varandra. Det såg ganska kul ut när Brorsan rusade i en jäkla fart och stora feta Kurre kom efter i en inte lika stor hastighet. Men söta var de!


Brorsan sitter på en stol under bordet och leker kurragömma. Kurre försöker lista ut hur han ska få tag på Brorsan

Brorsan smyger bakom Kurre.

De är så söta våra kissar!

Toppenkväll!

Både Idol och Andra avenyn börjar ikväll. Snacka om att jag ska sitta bänkad!

Det går hett till i sängen!

Nu ni har det gått hett till i sängen hos paret Gullström. Men hur går det till när gubben är borta? undrar kanske ni. Jag kan avslöja att jag har vilda rivmärken på ryggen och är alldeles ruffsig i håret. Varför?

Jo, jag har en vild kattunge här hemma som har busat lite mot min rygg. Aj satan så ont det gör!

Jag saknar min darling sjukt mycket nu...

För vem ska nu gå och köpa alla onyttigheter till mig som jag själv inte orkar göra? Det är äkta kärlek det!

zombie, snor och motor i halsen

Idag är det en trött och förkyld Sandra som sitter framför datorn. Snoret rinner ibland och det känns som om jag har en motor i halsen. Och på detta är jag ganska så rejält slut och trött. Jag sover som vanligt dåligt om nätterna, särskilt nu när gubben är borta. Så istället för att gå på föreläsningar idag så stannar jag hemma och vilar upp mig lite(sover lite extra) och pluggar. Behöver en slödag känner jag. Och föreläsningsanteckningarna läggs ändå upp på nätet, sa jag missar inget. Jag ska läsa och förbereda mig inför fredagens seminarium tänkte jag. Men det blir senare. Första ska jag kläma i mig lite gröt och några mackor innan jag går och pömsar ett slag.

Sen blir det nog lite slömiddag idag. Embla och jag åker in till stan en snabbis efter dagis, tänkte jag, och äter på MAX. Slött? Oh yes, men jag har inte påstått att jag är hurtig och igång idag heller...

Jag lider av en extrem trötthet just nu...

Just nu sitter jag framför datorn och nästan lider av en extrem trötthet. Men vad gör man inte när man får prata med sin älskade gubbe? Vi säger inte så mycket till varandra, men det känns så underbart mysigt och fantastiskt att känna sig så nära till honom fast han är så långt borta. Jag et att jag borde gått och lagt mig för länge sen, men det går bara inte. Jag vet att jag verkligen borde gå och lägga mig nu, men jag kan inte slita mig härifrån. Jag vill bara sitta kvar hos min gubbe LITE till... Är jag lite löjlig kanske? Nej, för fan! Jag är helt enkelt bara jäkligt kär och saknar my man!

Puss på dig älsklingsgubben!

Ny kattmatsburk utan kattmat

Idag när jag skulle öppna en ny kattmatsburk till Kurre för att lägga lite på hans tallrik, så blev jag chockad. Jag kunde knappt tro mina ögon. Istället för ICAs kyckling och kalkon, bitar i gelé, som skulle finnas däri så fanns det BARA gelé. Hur tänker de då??
Jag tänkte knäppa kort och visa er, men klantiga jag har lyckats tappa bort kameran. Men den kan inte ha kommit långt, för jag har bara varit i vardagsrummet. Och så jäkla stort är det inte här inne.

Men jäkligt skumt var det med kattmaten!

Nu är damerna Gullström hemma

Nu har Embla och jag precis kommit hem från dagis. Det blev en tur förbi macken, där vi hämtade ut ett paket. Bärsjal till bebisen.
Nu sitter Embla och tittar lite på barnkanalen och jag ska strax gå och fixa käk. Idag är det köttbullar som står på menyn. En av Emblas favoriter.

Shit, jag är helt slut! Det tar verkligen på krafterna att vara megagravid och samtidigt plugga och ta sig iväg till massa ställen. Och samtidigt ta hand om Embla när man kommer hem. Särskilt nu när gubben är borta. Och särskilt med mina jäkla helvetiska foglossningar och sammandragningar.

Fy vad jag klagade nu då! Men det får man väl göra...

Nej, nu ska jag gå och fixa käk. Vi är hungriga här hemma.

Föresten, jag måste säga att Skype är en av världens bästa uppfinningar! Helt jäkla otroligt bra! Med den kan jag ju prata med gubben nu när han är borta. Och vi kan prata hur länge som hellst utan att det kostar något. Wunderbar!! Embla tycker att det känns lite knasigt men kul att prata med honom via datorn och att man kan se honom på skärmen. Det är ju knasigt tycker hon eftersom han samtidigt är i Tyskland. Knäppt!

Nej, mat var det!

Jäkla blogg

Det är lite surt att bloggen krånglar. Irriterande!

Tack!

Tack all ni härliga människor som finns! Ni är några stycken som förgyller mitt liv och som får mig lycklig. Tack!

Ny vecka

Dags för en ny vecka full med föreläsningar, handledning och seminarium. Spännande och kul men också lite jobbigt. Svårt att koncentrera sig på plugget nu när förlossningen börjar närma sig och graviditeten är full med krämpor. Bryr mig mer om familjen och bebisen än om pluggandet. Men samtidigt så är det skit kul att äntligen vara inne på lärarprogrammet och på riktigt på väg mot att bli lärare.

Imorse vakande jag av att härliga Brorsan puffade på mig i ansiktet och var kelsjuk. Underbart vaknande! Efter att ha legat i sängen och myst ett tag, gick vi sedan in till Embla för att väcka henne. Hon fick samma vaknande avhonom som jag fått. Hon blev jätte glad. En underbart mysigt morgon var det! Allting gick bra och inget stressande eller bråkande. Härligt!

Ush, jag börjar känna av en förkylning igen. Och jag har märkt att Embla blivit lite småhostig på morgonen. Aldrig får man vara helt frisk så här i skolstarten, då förkylningar hela tiden avlöser varandra. Men hellre en förkylning än svininfluensan.

Nu ska jag skutta in i duschen för att göra mig vacker. Sedan ska jag slänga i mig en tidig lunch innan jag sticker iväg på föreläsning. Avskyr att ha föreläsning klockan tolv. Det är ju förtusan lunchtid då! Och så ska vi vara ända borta i den försfräckliga D-hallen på Fyrishov. Då måste jag åka elva för att hinna dit till tolv, eftersom jag måste byta bussar. Och jag kan inte stressa runt för då får jag jäkligt jobbiga sammandragningar.

Nej, nu måste jag komma igång lite!

En vecka med Brorsan

Efter en vecka med lilla Brorsan känner jag att jag börjat lära känna honom. Jag börjar veta vad det är för en slags kisse som är vår nya familjemedlem.
  • Han är riktigt kelig!
  • Han älskar att ligga och sova vid mitt ansikte om nätterna. När jag vänder på mig i sängen, så följer han efter.
  • Han är inte förtjust i kattmat, vill mycket hellre äta vanlig mat.
  • Han är jätte gosig med Embla.
  • Han är en jäkel på att fånga insekter.
  • Han kuttrar för att komunisera med oss.
  • Han tycker om att bita i sladdar.
  • Han tycker om att jäklas med Kurre.
  • Han verkar tycka om Kurre, för så fort Kurre går ut så står Brorsan och jamar efter honom.
  • Han är en riktig bajsmaskin. Han bajsar jätte mycket!
  • Han blir rädd för högljudda pruttar
  • Han tycker om att bitas och naffsas när han busar

Jag föll på engång för den här underbara kissen och är fortfarande lika kär!


Förvärkar eller bara jäkligt dålig i magen?

Jag har läst att man kan börja känna förvärkar redan nu. Och jag känner mig lite konstig i magen nu måste jag erkänna. Men är det förvärkar eller är jag bara jäkligt dålig i magen och behöver bajsa? Det kan man ju undra. För en konstig känsla är det...

Emblas och min dag i bilder









Helt jäkla slutkörd!

Jag kan lova att det tar på krafterna att vara hemma ensam med en vild Embla och samtidigt vara väldigt gravid. Visst är det mysigt, men samtidigt jäkligt jobbigt. Pju, jag är helt slut och ändå har vi inte gjort något särskilt. Trött, sammandragninar och foglossning sätter sina spår. Stackars Embla som inte har en särskilt rolig mamma just nu.

Vi ska strax ut på en promenad med Brorsan. Vi var ut innan lunch Embla och jag. Och det var skönt att få sitta lite medan hon busade runt i lekparken.

Nu tror jag nog att Brorsan behöver motioneras lite.

Vi hörs sen! Nyp

"Jag ska plugga matte när jag blir stor"

Embla kom till mig nyss när jag stod och diskade i köket. Hon tittade upp på mig och sa: "Jag ska plugga matte när jag blir stor." Hon är målmedveten min dotter...

Emblapruttar i ansiktet

Inatt fick Embla sova inne hos mig och Brorsan efter att ha sovit lite dåligt inatt. Vi käkade pastasås till middag igår med bacon och grädde i och jag antar att det inte var så bra för någon av våra magar... Det var nog därför hon sov lite dåligt.
Det var iallafall jätte mysigt att få dela sängen med Brorsan och Embla och att få vakna med dem. Eller, ja det var ju inte så himla mysigt att få vakna av Emblapruttar i ansiktet... Men det var mysigt att gosa tillsammans och se hur söta Brorsan och hon är med varandra. Snacka om att lilla kissen är söt mot henne och hon mot honom. En underbar syn!
Nu ska vi strax ha lite myssöndag med god frukost(lite sen frukost) och sitta i soffan och mysa ett tag.
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Det blir nog massa bus hemma och även bus ute. Bara det inte börjar regna.

Men nu först: Myssöndag

Nyp på er!

Brorsan och Pärlan

Nu har Brorsan och Pärlan fått hälsa på varandra. Mycket intressant tyckte båda.




Tjejig dag!

Idag har Embla och jag verkligen haft en tjejig och mysig dag. Vi var inne i stan, där vi började med att kika på loppisen på Vaksalatorg. Där gjorde vi ett kap, köpte ett bebisgym för bara 20 kronor. Fin var den! Sedan gick vi upp i Musikens hus och kikade på utsikten. Embla älskar att åka rulltrappa och det finns det ju gott om där inne. Därefter drog vi oss mot gågatan och dess affärer. Snacka om storshopping. Men i princip inget till mig. Embla behövde lite nya kläder eftersom hon växer som en tok. Så det blev massa sånt till henne. Sedan köpte vi lite nagellack. Embla ville ha ett nagellack med rosa glitter, så det fick hon. Tjusigt! Det blev korv till lunch och sedan lite fika.
Väl hemma var både Embla och jag helt slut. Stan suger musten ur en. Och jäklar vad jag kände av foglossningen! Inte mysigt alls kan jag lova.
Hemma har vi hunnit busa lite, pratat med gubben på Skype och käkat god middag och fruktbricka. Ikväll blir det mys framför teven (fotboll) och lördagsgodis och chips.

Här kommer lite bilder från våran dag:

Embla betraktar utsikten från Musikens hus.



Embla tyckte att det kändes häftigt att vara så högt upp.


Loppisen på Vaksala torg. Det var mycket folk idag!


Korv på stan.


Loppiskapet, bebisgymmet. Mycket rolig tyckte Embla!

Sex, mens och bajs

Se, nu lyckades jag få in tre av tabuorden i samma rubrik.
Jag har märkt att så fort jag får in ordet sex i rubriken så ökar antalet läsare på min blogg med några stycken. Intressant! Det är nog som man säger: Sex säljer!
Så fort jag skriver något om bajs och mens så får jag kommentarer. Några som reagerar positivt men också, konstigt nog tycker jag, några som reagerar negativt. Konstigt, eftersom både mens och bajs tillhör något av det mest naturliga som finns. Alla bajsar ju utan några undantag. Så varför måste man sopa det under mattan och låtsas som att det inte finns. samma sak med mens. Herregud, en gång i månaden så får unga kvinnor/kvinnor en liten, somliga får en större, blödning. Det kallas för mens. Och det är något som alla kvinnor någon gång drabbas av. Så varför sopa det under mattan?

Så mera bajs och mens tycker jag!

Jag svävar på rosa moln

Jag har precis pratat med gubben via Skype i över en timme. Och han får mig så lycklig! Helt underbart att kunna prata med varandra så länge utan att det kostar något.

Jag älskar dig verkligen gubben min! Du är mitt allt.

Nu ska en megatrött Sandra gå och pömsa.

God natt

Länge leve Skype

Tekniken som haver folket kär
Se till mig som ensam är
Vart jag än i världen vänder
Står min lycka i Skypes händer
Lyckan kommer lyckan går
Den som är teknisk
Lyckan får

Hela arslet fullt!

Idag har det varit en dag med massor att göra.
Imorse åkte min älskade gubbe iväg till Tyskland för att jobba. Kommer hem igen nästa fredag. Jag längtar redan! Det var endel fixande på morgonen/förmiddagen. Vid tolv kom Cissi hit, för hon skulle vara barnvakt åt Embla medan jag träffade mitt arbetslag vid ett och sedan hade föreläsning från tre till fem.
Det blev endel jobb i Ekonomikum och sedan kom föreläsningen som var riktigt intressant och samtidigt lite skrämmande. Barn och ungdomar förr och nu hette den. Mycket spännande!
När allt var klart kom Cissi och Embla och hämtade mig med bilen. Fy, vad det spöregnade!! Sedan åkte vi in till stan för att käka lite. Mycket mysigt och trevligt! Efter en stunds raggarrunda inne i stan hittade vi till slut parkeringsplats. Pju! Och Cissi var riktigt duktig på att fickparkera!
På vägen hem var det en kille som stannade oss, mitt inne i stan. Han och en kompis till honom behövde hjälp av oss att starta bilen med startkablar. Det gick till slut riktigt bra och de kom iväg.
Nu är Embla och jag hemma och Cissi har åkt hem till sig och sin häst. Embla och jag ska snart lägga oss i gubbens och min säng för att titta lite på film och käka popcorn. Mysigt! Hon ska bara bajsa klart först.

Det är mysigt att vara hemma själv med Embla, men jag saknar gubben en hel del! Han är min klippa och mitt hjärta.


Morgonkaffe, telefonköer och sexuella aktiviteter

Nu har jag suttit i telefonkö i en jäkla halvtimme och till slut kom jag fram. Tack vare att puckona på lärarprogrammet helt plötsligt hade bytt grupp på mig vilket innebar att jag började med ny delkurs och fick ett helt nytt schema så har jag nu varit tvungen att boka om flera tider hos min barnmorska. Och det var inte det lättaste. För det finns tydligen väldigt många gravida i mitt område just nu. Det har jag ju föresten till och med märkt. Det kryllar ju av gravida och stora magar nere på stan. Babyboom! Nu är iallafall ombokningarna klara och det blev väl okej till slut. Får träffa en annan barnmorska än den jag har. Men det gör nog inte så mycket.

Nu ska jag ta och dricka mitt morgonkaffe. Till det blir det lite vaniljfil med müssli och ett par mackor. Ush idag har jag mycket att göra. Och så åker ju gubben. Han ska gå härifrån vid elva. Så jag har lite tid med honom innan dess.
Då hinner vi ju till och med att busa runt lite i sänghalmen innan han ska fara. För sen dröjer det ju en vecka! Men först måste jag ha mitt morgonkaffe. Så vi får se om det hinner bli någon sexuell aktivitet hos gubben och gumman på Blodstensvägen efter det.

Nyp på er!

Föresten, det regnar djävulskt mycket just nu! Härligt.... NOT!

Kommer sakna dig gubben min!

Imorn åker min fina gubbe iväg till Tyskland för att jobba lite. Han stannar där till nästa fredag. Och det känns som om han kommer vara borta i en evighet! Jäklar vad jag kommer sakna honom. Det här är en av de gångerna som jag verkligen inser att jag inte vill leva utan honom.

Jag älskar dig gubben min. Jag är din gumma. You rock my world, baby! Kommer sakna dig mega massor!

På promenad med brorsan

Jag och Brorsan har precis varit ute på en liten promenad. Det var en alldeles lagom liten och lugn promenad för en kattunge och en gravid.


Kurre fräste lite och ville tala om att han är kungen på gatan. Brorsan erkände sig besegrad.


Ute och spatserar


Brorsan ligger och spanar på en fluga och tänker gå till atack...


Tada! Han lyckades fånga flugan. Här ligger han och smaskar på sitt byte. En riktigt duktig flugjagare!


Seg och helt jäkla slut

Den sista tiden har varit ganska jobbig för mig. Inte mycket sovande om nätterna, tidiga jäkliga mornar, fullt upp med föreläsningar, stress med kurslitteratur och lite annat. Pluss att jag är gravid! En ganska så jobbig tid. Jag ska försöka stanna upp och bara andas. Men det är inte så lätt. Och imorn åker gubben till Tyskland och ska stanna där till nästa fredag. Jag förstår inte hur jag kommer klara det. Jag vågar inte ens tänka på det. Som sagt, jag är inne i en lite jobbig tid just nu. Men det blir förhoppningsvis bättre.

Skoldag avklarad

Idag har det varit en riktig skoldag på ILU. Vi hade arbetslagsindelning och jag hamnade i en härlig grupp. Vi fick i uppdrag att göra ett arbete och presentation om tema förskola/skola där vi ska komma på en röd tråd som vi senare ska göra individuella arbeten i. Det ar lite klurigt men vi ska dejtas innan föreläsningen på fredag.
Efter denna lektion/handledning så trampade jag och några andra iväg för att bli fotade. Inte det enklaste att hitta på ILU kan jag tala om för er. Men till slut hittade vi fram och blev fotade. Jag var någorlunda svettig efter allt springande i trappor och mina gravidhormoner. Så jag ser ut som en röd, svettig, tjock gris på kortet.
Efter detta blev det lunch på stan med alltid lika härliga Peter, som efter idag vet hur hemskt det är att ha föreläsning i D-salen på Fyrishov. Alltid lika kul att dejtas med honom!

Nu håller jag på och fixar lite käk. Emblas favorit: Kycklingklubbor. Till det blir det ris, sås och wookade grönsaker(färsk broccoli, morötter, purjolök och paprika)

Föresten, gubben och jag gjorde ett rejält kap idag. Jag återkommer med mer om det senare och bild på fyndet.

Någon som vill hjälpa mig?

Jag efterlyser här någon som vill hjälpa mig att färja mitt hår. Jag har fått en sjujäkla utväxt och ser ut som en färgad skunk i skallen. Inte alls särskilt tjusigt! Och jag är usel på att färga själv. Vågar inte ens prova själv. Så är det någon vänlig själ som vill hjälpa mig? Som tack för det så kan jag bjuda personen i fråga på lite plopp och te...

Bebismagen i vecka 28

Nu har lillskiten legat i magen och växt i hela 28 veckor och jag blir bara rundare och rundare. "Stor och rund som en fotboll" säger Embla. Nu är det ungefär tre månader kvar till utpluppandet och jag längtar tills det är dax, även om det oftast är jäkligt mysigt att vara gravid. Vi har hunnit fixa ihop en hel del bebisgrejer och så hade vi ju en de sen Embla. Vi har haft en sån jäkla tur den här gången att få tag på de grejerna vi behövde, jäkligt billigt och dessutom bra kvalitet.

Lillskiten är fortfarande otroligt livlig och kommer säkert titta ut tidigare än planerat. Det partas i magen stora delar av dagen.

Jag fick höra av en grabb som jag pluggar med att jag är en väldigt vacker gravid. Då blev jag minsann lite lagom generad.

Jag har däremot kvar mina foglossningar och sammandragningar, men det är något som jag får stå ut med.

Här kommer ett par bilder på min tjockismage:



God morgon alla härliga!

Nu är det morgon och dags för mitt morgonkaffe. Sen ska jag piffa till mig lite innan jag åker iväg till dagens viktiga. Vi ska ha handledning idag och bli indelade i arbetslag. Sedan blir det fotografering. Delkursen som jag läser nu är jätte kul och spännande. Barn och ungdomar i samhället. Mycket intressant och jag längtar tills den kommer igång på riktigt.

Men nu först blir det kaffe och några rostade mackor. Gott. Jag får nog lite sällskap av både Kurre och Brorsan när jag ska käka. De är så söta!

Lilla Brorsan

Här kommer några bilder på våran Brorsan...









Emblas första besök hos tandläkaren

Imorse klockan nio tog gubben Embla till tandläkaren på hennes första besök. Allt gick jätte bra och hon hade varit jätte duktig. Och tandläkaren tyckte att hennes tänder var jätte fina. Pju! Jag var allt lite orolig där... För att hon var så duktig så fick hon klistermärken och en tandborste. Hon var så stolt över sina saker när jag hämtade henne från dagis och hon berättade glatt vad tandläkaren hade gjort. Min stora duktiga tjej!

Rumpan är försvunnen!

Efter nästan fyra timmars föreläsning på obehagliga klaffstolar så kändes det som att min rumpa var helt försvunnen, förutom att jag hade så jävulskt ont i svanskotan. Det var ganska intressanta föreläsningar idag. Men D-salen i Fyrishov är inte att föredra när man ska ha fyra timmars föreläsning. Dålig luft och jäkligt obehagliga stolar och dessutom inget att skriva mot. Imorn är det iallafall bättre då vi ska hålla till på ILU. Äntligen nåågon vettig plats! Imorn ska jag även försöka få tag på lite kurslitteratur och jag tänkte också jaga runt på nätet efter det ikväll.

Nu ska jag strax trampa iväg till dagis och hämta hem min älsklings Embla. Saknar min lilla tös. Hon var inte alls förtjust i att jag var tvungen att åka hemifrån så tidigt imorse. Hon hann ju knappt vakna innan jag var tvungen att åka. Jobbigt!

Nu har Brorsan busfnatt här hemma.

Just ja! Jag ska ju lägga in lite härliga bilder. Massa bilder på Brorsan utlovas. Men det får bli ikväll. För nu ska jag iväg till dagis.

En ny dag på plugget

Jaha, då har en ny dag med föreläsningar börjat. Igår var det en jäkligt seg dag måste jag säga! Vi hade föreläsningar mellan tolv och fem(men fick sluta lite tidigare). Och det är ju världens dummaste tid att ha föreläsningar på. Klockan tolv ÄR det ju lunch! Vi fick en halvtimmes rast vid två. Men den var ju helt omöjlig att använda till att fixa lunch och att köpa den! För femhundra studenter strömmade ner mot cafét. Så det blev skitlånga köer och det mesta tog slut.
Och inte var vöreläsningarna intressanta heller. Kändes som att de hade jag lika gärna kunnat missa. Idag däremot blir det spännande, då börjar den första delkursen. Från åtta til tolv går jag. Och ända bort till Fyrishov ska jag. Så jag måste ta mig härifrån vid sju. Fy, vad tidigt!
Jag är föresten lite småsur på lärarprogrammet just nu. Jag har varit ute i god tid med att fixa böcker till den delkurs jag ska läsa. Allt var fixat och klart och jag kände mig taggad. Men igår när jag loggade in på mina sidor på lärarprogrammet så ser jag att de har bytt grupp på mig och att jag ska börja med en annan delkurs. Jävla skit! Och jag som hade fixat böckerna! Det som iallafall känns bra är att jag får gå med Sara och det är ju jätte kul! Men det innebär ju också att jag måste fixa nya böcker. Och de ska tydligen vara slut. Bajskorv!

Jaja, nu är det en ny dag och all panik och frustration som jag kände igår är som bortblåst. Nästan iallafall. Men shit vad slut jag var igår kväll! Och värre lär det bli ikväll när jag var tvungen att gå upp så tidigt. Men spännande ska det bli idag iallafall.

Nu har jag en gosig kisseunge här. Brorsan är ju så härlig!

Nej, nu måste jag slänga mig i duschen och fixa iordning mig. Sen blir det bussen mot stan och där byter jag till bussen mot Fyrishov.

Adjöss på er!

RSS 2.0