Dagens rock- Iron Maiden

Det här är enligt mig, den bästa låten som Iron Maiden har gjort. Den är sjukt bra!!

Melodifestivalen

Ikväll är Sarah Dawn Finer helt klart bäst! De andra är bara muslortar i jämförelse. Låten var ju magisk och till på köpet så var uppträdandet skit bra och klänningen otroligt vacker! Och damen kan ju sjunga!

Heja Sarah!!!

Fredagskvällen

Kvällen igår var helt underbart kul! Att käka gott och få tillbringa tiden med fina vänner är ju alltid kul. Det blev rysligt mycket skratt och lika mycket tok. Och jag spelade flera omgångar flipper mot Jocke (och ett par gånger även Josef, men han gav upp) och jag vann flera gånger! Jag rockar fett på flipper! Jag tog bussen hem vid tolv, och det kändes alldeles lagom. Och trots att det kanske blev lite för mycket av det goda, så har jag mått väldigt bra idag. Dock så hade jag svårt att sova inatt, men jag får ju skylla mig själv...

Tack härliga vänner för en sjukt kul kväll! Ni är riktigt, galet fina och härliga!



Hoppas det är okej att jag lägger ut bilder på er! (Lite sent påtänkt kanske...)

Dagens rock- Joan Jett

Joan Jett var en av mina absolut första favoriter med sin låt "I love rock´n roll". Jag kommer ihåg att jag verkligen älskade den låten och försökte få tag på hennes skiva, men det var skit svårt! Pappa gav sig ut på jakt och fick till slut tag på den åt mig. Tack Pappa!!! Det är den dyraste skivan i min samling och en av mina favoriter!

Välkommen fredag!

Visst är det härligt med fredagar? Bara tanken på att man har en hel helg framför sig gör att man kan andas lite lugnare och slappna av lite lättare.

Idag har vi seminarium mellan 14 och 16. Innan dess ska våran härliga lilla grupp ha en liten lunchdejt.

Ikväll är det dejt på V-dala med fina vännerna. Ska bli jätte kul att få träffa alla igen och prata lite strunt och äta lite gott.

Nej, nu ska jag ta och fixa mig iordning och sen bege mig in mot stan för att fixa lite böcker inför nästa veckas seminarier. Ush, det är så mycket bokjagande hela tiden...

I´ll be back!

Tittut!


Min underbara tös är en busig liten rackare. Världens sötaste lilla skitunge!

Promenad i Hågadalen

Jag har precis kommit hem efter en härlig promenad i Hågadalen. Detta naturställe är som ett litet miniparadis i den annars rätt gråa Eriksberg. Naturen är vacker och man får nästan en känsla av att vara ute på landet, även fast det är nästan mitt i Uppsala. Underbart!




Kurre låg och slöade i soffan när jag kom hem.

Dagens rock- Epica


Godmorgon alla sköna!

Här sitter jag och kvittrar som en glad fågel och känner mig jätte pigg och taggad för en ny dag. Embla är på dagis och jag ska strax ta och äta lite frukost med mitt morgonkaffe och sen blir det läsning av "Döden i Venedig". Härliga dag!

Hoppas ni känner er lika glada som mig idag. Ha en bra dag!

Nyp på er!

Dagens rock

Hammerfalls nya låt gillar jag verkligen.

25 februari

Idag har det varit en dag i skolan. Den började med att härliga gruppen träffades vid nio för att ha en liten frukost-dejt och samtidigt prata lite strunt och lite Strindberg, inför seminariet som började tio. Därefter var det ett härligt seminarie-pass med favorit Per. Underbart att ha honom igen!

Sen var det bok-jakt. Vi skulle hitta en bok, som tydligen var slut på alla bibliotek och alla affärer. Men sen fick vi veta att det fanns några exemplar kvar på akademibokhandeln. Vi var flera som skyndade oss ner på stan. Jakten började. Som tur var så fick jag tag på boken, tack vare Peters spion. Men det är nog några stackare som sitter hemma utan boken. Texten som ska läsas är "Döden i Venedig".

Efter denna bok-jakt så blev det en välförtjänt lunch, asgod thaimat med härliga människor!

På eftermiddagen har vi storhandlat mat, så nu har vi fullt med mat här hemma igen. Skönt!

Ikväll blir det nog tidig pöms, för här är både jag och gubben jätte trötta.


Jag håller med!

Det var en anonym rackare som påpekade att jag var röriga damen idag och jag håller fullständigt med! Jag har känt mig fullständigt spruttig, virrig, rörig och konstig hela dagen. För jag blir riktigt knasig av att veta att jag måste vila för att bli frisk, men samtidigt så får jag spasmer av att bara vara hemma.

Så, nu vet ni det!

Nu ska vi äta SEMLA. Jag älskar fettisdagen! Tänk att få äta semla lagligt!

Promenad

Snart blir det en liten uppfriskande promenad i vinterkylan. Behöver få komma ut och röra lite på mig. Det blir nog en tripp förbi affären för lite köp av semlor, som vi kan käka ikväll.

Men först nu ska jag diska lite.

Freddie Mercury



Freddie Mercury är den största sångaren som någonsin levat och Queens "We will rock you" var den första låten som jag verkligen älskade. Det är något magiskt med Queens låtar och jag får rysningar ända ner till tårna.

Strindberg

Nu på förmiddagen har det blivit lite Strindberg-läsning, "Spöksonaten". Den var, liksom "Ett drömspel", jäkligt skum men ändå lite bra.

Och jag känner mig fortfarande krasslig i halsen och förkyld. Fytte helvete! Jag vill bli frisk snart! Resten av dagen har jag tänkt vila mig och inte göra något ansträngande, som städningen igår. Fy, jag var helt slut efter riden i lägenheten. Men nu är det tjusigt här iallafall.


Lite hypokondrisk

Fy fan för förkylningar och annat skit. Jag har en sabla förkylning nu som jag bara vill bli av med. Och ska jag erkänna en sak, som jag egentligen skäms över...? Jag hade ju halsfluss i julas i två veckor. Och varje gång efter det som jag börjar känna mig lite förkyld och krasslig i halsen så är jag skit rädd att jag ska drabbas av halsfluss igen. För det var nog den ärsta sjukan jag haft! Så just nu nr min hals börjar bli värre och jag känner mig sjuk och stackars så går jag runt och oroar nerverna av mig och tror att jag ska få halsfluss. Jag går och tittar mig i spegeln om mina halsmandlar är svullna och fulla med vita prickar. Hur löjlig är inte jag? Så enormt hypokondrisk! Min gubbe ledssnar nog på mitt tjat om halsfluss här hemma. Jag är lite röd på halsmandlarna, men det är nog ganska normalt när man är förkyld. Nej, ush! Nu känenr jag mig riktigt löjlig!

Nu ska jag och min slemmiga hals gå och lägga sig.

Nyp på er och hoppas ni slipper undan alla halsflussar och andra jäkla förkylningar!

Dagens rock!


Helt slut!

Nu sitter jag här och känner mig absolut helt slut efter en städnings-ride i lägenheten. Det känns så skönt att det är någorlunda rent nu. Det finns iallafall inga monster-dammråttor som börjat leta sig ut på golvet för matjakt... Nu ska jag ta en välförtjänt dusch och vila lite innan jag trippar till dagis för att hämta Embla. Och så måste jag hälla i mig lite te för min stackars hals.

Städning på gång

Idag har jag läst Strindbergs "Ett drömspel", som är en av de två som ska läsas till onsdag. Den var något bland det skummaste jag har läst, men samtidigt var den ändå ganska bra. Temat i dramat är att livet är en dröm. Skumt ellerhur? Men halvbra var den.

Jag känner mig fortfarande ganska krasslig, speciellt i halsen. Och jag borde väl egentligen ta det ganska lugnt, men när jag går hemma så ser jag hur skitigt det är och då kan jag ju inte vila, utan drabbas av lite städmani. Så trots min jäkla förkylning håller jag på med städning. Men det blir lite pauser så jag inte kör slut på mig alldeles. Snart blir det nog en te-paus också.

Bajs i blöjan

Tänk att man kan bli så lycklig över så lite som bajs i blöjan. Men jag är så himla glad över att Embla börjar komma igång med bajset igen. Hon har haft en ganska lång period då hon väntat med att bajsa in i det längsta, vilket har resulterat i ont i magen och sömnlösa nätter. Men nu börjar hon äntligen komma igång med bajset och jag blir så glad! Och hon verkar må bättre. Så från att ha bajsat ungefär var fjärde dag, så blir det nu varje till varannan dag. Är inte det en bra förändring nu så säg? Men det kommer fortfarande inget bajs på dagis och det har det aldrig gjort säger de. Det är alltså bara hemma som hon bajsar och bara när hon är själv, instängd i sitt rum, under ett bord eller i en koja. Och tacka tusan för det! För vem vill bajsa offentligt? Ja, inte jag iallafall!

Nu blev det mycket skitsnack igen...

Nu får det räcka!

Visst det är vackert med snö särskilt när det ligger stora högar ute och hela marken är vit. Och roligt är det med snö också, särskilt att åka pulka i backarna med Embla. Men nu är det inte så härligt med snö längre, jag har börjat ledssna. Och med snön och kylan kommer ju också förkylningar. Fy fan! Nu vill jag ha vår! Jag vill ha härlig, grön, varm och blommig vår! Snälla tomten, kan jag få det? För jag lovar att jag har varit en snäll flicka...


Konstnärer och förkylning




Nu sitter mina älsklingar och målar. Båda målar bockarna Bruse och trollet. Mina underbara troll!

Ush, jag har gått och blivit jätte förkyld. Hostar hela nätterna och näsan rinner som en fors. Jag känner mig väldigt krasslig. Det var bra att jag blev sjuk nu och inte mitt i tentaplugget.

Nu ska jag gå och vila mig en timme innan det blir söndagsfika på Emblas rum.


Yes, han kan sin grej

Jäklar vad bra det här är. Jag får rysningar varje gång jag lyssnar på det här!

Min lilla skitunge!!



Embla och jag har spelat ballongspelet. Hon vann! Den lilla jäkeln. Och det var utan fusk. Underbara tös!

Uppvaktning

Tänk om gubben min hade uppvaktat mig så här innan vi blev tillsammans. Jag hade fallit pladask på sekunden för honom!

Wayne´s World

Det blev Wayne´s World istället. Jag har sett den några gånger och den är ju wunderbar!


Jäkligt mysig fredagkväll

Vi har precis haft vårat fredagsmys med Embla och nu ligger hon i sängen och pömsar. Det blev popcorn och festis till Embla och te till oss, samtidigt som vi tittade på "Bosse bogserbåt". Eller, Embla tittade och Calle och jag läste lite kramades lite. På våra fredagsmys brukar Calle och jag sitta i soffan medan Embla sitter på sin älskade puff (som hon fått av faster Cecilia). Jag kan säga att det syns att puffen är väl använd, för den börjar bli lite missfärgad... Får försöka tvätta den, men jag tror nog inte att det riktigt går.

Embla var så busig och söt nu på kvällen, mitt lilla tok. Jag tänkte bjuda på lite tok-bilder...


Embla på spurt och med Teletubbiesen i högsta hugg!



Fytte helvete vad underbart mysigt och skönt med en helg tillsammans med familjen. Jag ska verkligen ta och ladda batterierna efter en jäkligt intensiv kurs och massiv tentaplugg.

Nu ska gubben och jag ta och sjunka ner i soffan och titta på lite film. Jag är sugen att se på en riktigt läskig skräckfilm. Men vi får se vad det blir...

Nyp i baken på er alla härliga människor!

Dagens låt - lite nostalgikänsla


Tentan avklarad

Nu har jag kommit hem och tentan är avklarad. Riktigt stor och dum var den med väääldigt stora frågor för den lilla tiden. Men godkänt borde jag ha skrapat ihop till iallafall.

Efter tentan tog jag mig ner på stan för att skaffa böckerna som ska läsas till onsdag, "ett drömspel" och "spöksonaten" av Strindberg. Men resten av dagen och helgen ska ägnas åt allt annat än läsning kan jag lova. Städning nu först efter en vila med kaffe och sen ska jag gå och hämta Embla lite tidigare än vi brukar. Det känns lite jobbigt att jag inte hunnit ägna så mycket tid åt henne under tentaplugget. Hon verkar ha saknat mig och mitt bus och jag har lika mycket saknat henne. Men det får vi ta igen nu!

Sen ska vi också iväg och storhandla mat för vi behöver fylla på förråden lite...

Men allra första ska jag rusa till toaletten för jag är jätte kissnödig!

Nyp!

Tenta imorn

Imorn är det tenta i 1800-tals litteratur och jag är riktigt jäkla nervös nu! Imorn klockan nio gäller det. Kommer nog inte riktigt kunna sova ordentligt i natt. Nu ska jag tänka på annat ett tag och se på "Sveriges värsta bilförare".


God morgon!

Här sitter jag framför datorn med lite fil-frukost och ska strax dra mig till skolan. Ska träffa Peter och Sara där vid tio, men jag tänkte ta mig dit lite tidigare så jag kanske hinner paxa ett av de bra borden. För ska man få dem så gäller det att man är där i tid...

Ytterligare en pluggdag idag, den sista inför den riktigt skrämmande tentan imorn. Den känns riktigt läskig, särskilt nu när vi fått veta hur jäkla stor den kommer bli och att vi bara har tre timmar på oss. Skrämmande!

Igår blev det en låååång plugg-dag, men mycket skratt och bus också! Härliga vi! men duktiga var vi allihopa!

Nu ska jag packa mig iväg.

Nyp!

Dagens rock!!

Till den här låten kan jag verkligen svänga mina lurviga och yla falskt. Den är så jäkla bra!


Underbart vacker låt!

Här kommer en låt som ger mig lite rysningar och tårar i ögonen. Den är otroligt vacker! Lyssna och njut!


Pluggdag igen

Idag är det skolan som gäller igen, med massa plugg. Ush, jag känner mig riktigt orolig inför tentan. Man brukar ju veta lite hur tentorna ska vara upplagda och vad det kommer för slags frågor. Men den här gången vet vi ingenting och då är det svårt att veta hur man ska plugga. Vi vet inte om det kommer stora uppsatsfrågor, mindre uppsatsfrågor eller små frågor. Så nu är det verkligen jätte svårt att veta hur man ska plugga. Peter och jag försöker trycka in allt och gå igenom böckerna flera gånger och placera in dem i de olika epokerna (romantik, realism och naturalism). Det är som sagt (fast jag kanske inte har sagt det i tidigare inlägg?) 1800-tals litteratur som vi ska ha tenta på. Det innebär Strindberg, Dostojevskij, Gogol, Lagerlöf, Flaubert och många fler. Många bra böcker har vi läst!

Det är lång pluggdag som gäller idag. Vi tänkte sitta till klockan sex, duktiga vi! Så nu gäller det att vi packar väskorna fulla med mat, kaffe, mackor och frukt. Och idag får vi också sällskap av härliga Sara, som ska vara med och plugga. Sen kommer underbara Josef (som svikit oss för Göteborg) och gör oss sällskap med lunch. Det blir en bra dag trots allt plugg.

Nej, nu måste jag skutta in i duschen och göra mig ren och vacker.

Nyp på er i alla era rumpor!

"Sandras ben är buskiga korvar"

Idag har det varit en lång och duktig plugg-dag med Peter i skolan. Vi har fått mycket gjort och det har även blivit mycket skratt.

 Vi satt med våra underbara lappar och förhörde varandra när jag kom till ordet "metafor", som Peter skulle förklara. Han svarade då med exemplet: "Sandras ben är buskiga korvar". Oj vad jag tjöt av skratt!

Ett annat härligt citat från härliga Peter kom härom dagen när han kom till skolan i ett par nya jeans. Efter att ha slängt av sig jackan och grejerna så utbrister han plötsligt: "Man får väldigt mycket snopp i de här byxorna". Det är bara Peter som skulle kunna säga något sånt. Och det var tusan bland det roligaste jag har hört!

Som sagt, dagen har varit full med massa kul och massa plugg.

Imorse sa jag åt min gubbe att han absolut inte fick komma till min skola och äta lunch, för det var så mycket plugg att göra. Men tror ni han lyssnade? Istället kom han dit och överraskade mig med en röd ros. Älsklingen min! Inte lyssnade han på vad jag sa, men det gör inget. Snacka om att jag blev överraskad! Han är underbar min man, till och med när han inte lyssnar på vad jag säger...

Nyp på er och hoppas att ni har haft en bra dag!

Lite bilder från helgen









Alla hjärtans dag

Hoppas att ni alla har haft en bra Alla hjärtans dag. Själv tycker jag egentligen att det är lite löjligt med en speciell dag då man ska visa varandra kärlek och gärna köpa ett gäng blommor och choklad till den som man är betuttad i. Det borde man väl kunna göra vanliga dagar också? Det ska väl inte behövas speciella dagar för sånt? Men ändå måste jag erkänna att det är lite charmigt med en sån dag ändå. Vi skippade dock blommorna och chokladen och gjorde en extra god middag och bara hade kul hela dagen, hela familjen. Perfekt! (Det kommer lite bilder imorn...) Nu är jag skit trött och ska gå och lägga mig. Det blir nog en extra kram och puss på gubben också innan jag somnar. Och inte ska han få den där extra kramen och pussen för att det är Alla hjärtans dag, nej det ska han få för att jag är mitt inne i lingonveckan och inte kan göra så mycket mer än det... Där blev det väl lite mer än vad ni ville veta...

God natt!



Lasse Lindh

Ush, jag har bestämt mig för att inte titta på fortsättningen av Melodifestivalen idag. Det är jäkligt att Lasse Lindh inte gick vidare. Han var ju absolut bäst! Låten var riktigt bra och den bästa av alla som varit med hittills i år. Nu är jag lite smått upprörd och tänker bojkotta Melodifestivalen för ikväll, kanske till och med för resten av året... Får se om jag kan hålla det.

Nej, nu ska jag och gubben kika på film istället.

Fytte helvete.

Guldkompassen

Nu har jag och gubben precis tittat på filmen Guldkompassen. Shit vad bra den var! Och det borde ju finnas eller åtminstone komma fortsättning på den. Oj, så bra den var!



Nu ska vi gå och pömsa.

God natt på er!

Grattis systeryster!

Grattis min underbara systeryster på födelsedagen. Hoppas du gillade min fina sång i morse!


Skolan snart

Snart ska jag åka iväg till skolan för en ytterligare givande pluggdag med Peter. Vi var duktiga igår! Jag känner mig lite degig idag, men det ska nog gå bra ändå.

Nyp
.

Duktig plugg-dag

Idag har jag haft en duktig plugg-dag i skolan med Peter och Sara. Härligt kul har vi haft med många skratt och tokigheter, men förutom det så har vi även varit riktigt duktiga. Nästa fredag har vi tenta i 1800-tals litteratur, så dagarna fram till dess kommer tillbringas i skolan med MASSA plugg. Vi fann ett dagens ord, som vi lärde oss och som vi alla svor över, för det är jäkligt svårt att säga för man blandar ihop alla vokaler. Detta ord är "Metonymi", vilket betyder ett ord som får ersätta något annat exempelvis "Hitler invarderade Polen" istället för "Tysklands armé invarderade Polen". Så, nu har ni lärt er det!

Nu har jag och gubben lite mys i soffan samtidigt som vi ser på "Sveriges värsta bilförare".

Nyp på er!

Söt-Embla

"Jag älskar dig mamma redan" Sa Embla till mig nyss. Gullunge!

Årets andra semla

Idag hade gruppen dejt på morgonen vid nio. Och då passade några av oss på att äta semla. Det var nog den godaste frukosten jag har ätit på länge! Det var en mycket trevlig gruppdejt.

Vi hade sista seminariet för delkurs ett idag. Känns ganska skönt, men nu är det en tenta som väntar istället, nästa fredag. Imorn börjar Peter och jag bajta-plugga inför den. Vi har gjort en riktigt bra planering, som vi har stor chans att hålla. Så pluggandet borde gå bra.

Fy vad trött jag har varit hela dagen. Jag har gått runt och sett ut som ett halvsovande lik hela dagen och känt mig lite groggy. Embla och jag var vaken ett par timmar i natt för hon kunde inte sova. Hon hade lite ont i magen. Hon verkar inte vela bajsa, utan går och samlar på sig några dagar. Till slut får hon ont i magen istället innan det kommer ut. Stackarn! Hon har inte bajsat i dag heller, men hoppas hon kan sova i natt. Hon verkar bättre i magen idag, så hon kanske har bajsat på dagis.
(Här blev det visst en massa skitsnack...)


Pömsdax!

Nu är det dags för gubben och mig att gå och pömsa. Vi är båda jätte trötta. Imorn blir det ganska tidigt till skolan igen för att träffa gruppen och ha trevligt med bajsprat och bokprat.

Föresten: Embla har en ganska pytteliten leksaks hund. Jag frågade henne idag vad den heter och hon svarar: "Den heter grönsak" Och efter det skrattade hon och sa "Neeeej" Hon har humor våran lilla tös!!

Snark på er!

Gustav Fröding

Nu har jag suttit och läst massa dikter av bland annat Fröding. Och det var flera som var till och med riktigt bra, bland annar den här dikter:

"Vallarelåt"- Gustav Fröding

Hör du ej bjällrorna, hör du, hur sången
vallar och går och går vilse i vall?
Korna de råma och påskynda gången,
följa i lunk efter jäntans trall.

Hör, hur det ljuder kring myr och mo:
Lilja - mi lilja - mi lilja - mi ko!
Eko vaknar i bergigt bo,
svarar ur hällarne
långt norr i fjällarne:
lilja - mi lilja - mi ko!

Bjällklangen dallrar och faller och stiger,
suset är stilla och vilar i ro,
skogen är kvälltung och sömnig och tiger.
Endast den vallande
låten går kallande
fram genom nejden kring myr och mo.

Natten är nära och solskenet rymmer,
ser du på tjärnet, hur töcknet står!
Skuggan förlänges, förtätas och skymmer,
snart över skogarne mörkret rår.

Mörk sover taller, mörk sover granen,
dovare sorlar en bergbäcks fall.
Fjärmare klingar den höga sopranen,
vallar och går och går vilse i vall.

Visst är den väl lite svängig? Jag tycker att den är ganska förtrollande på något sätt!

Nu är jag klar!

Nu har jag precis läst klart "Gösta Berlings saga". Det tog bara fem och en halv timme. Duktigt Sandra! Nu hinner jag läsa dikterna av Fröding tills imorn också. Boken var föresten väldigt bra. Lite underlig, men ändå väldigt bra!

Nu lite te och dejt med Fröding innan jag hämtar hem Embla.

Good morning sunshine!

Jaha, här sitter jag nu på morgonkvisten. Ska strax skutta in i duschen för att vakna till lite. Sen blir det frukost samtidigt som jag börjar läsa "Gösta Berlings saga". Jag har räknat ut att jag har exakt 337 sidor kvar att läsa och att det kommer ta ungefär sju timmar. Det ni, här var det den matematiska delen av min hjärna som fick arbeta lite. Så jag har en hel del läsning att se fram emot idag. Alltså gäller det att jag börjar läsa senast klockan nio om jag ska hinna bli klar innan Embla ska hämtas från dagis.

Då gäller det väl att jag skuttar in i duschen nu, så jag håller min planering.

Nyp.

9 februari

Hur har eran dag varit? Själv började min dag med en bra natt med en Embla som sov hela natten fram till halv åtta och jag kunde också sova hela natten. Jag har haft lite svårt att sova flera nätter, men nu fick jag ta igen det. Skönt! Men jag behöver nog ta igen sömnen lite till.

Vid nio träffades härliga basgruppen för skratt och diskussion av böckerna som vi läst tills idag. Det är en kul liten grupp vi har. Det blev som sagt mycket skratt, lite nyttigt prat och sen fick vi höra Johan läsa lite norska. Dagens seminarium blev intressant som vanligt, men han drog över tiden som vanligt. Den här gången med tio minuter, SNARK!

Sen blev det lunch med härliga kompisarna. Prat och skratt över lite mat och kaffe. Alltid lika trevligt!

På eftermiddagen harjag börjat läsa "Gösta Berlings saga". Väldigt speciell bok, men den verkar väldigt spännande!

Embla har varit lite kinkig och mammig nu på eftermiddagen. Det resulterade i att hon var väldigt kramig och jag fick inte göra någonting utan henne i famnen. Lite gosigt, men lite jobbigt. Hon var nog kanske litehungrig för efter middagen blev det bättre och hon blev glad och busig. Fortfarande ganska kramig på mig, men glad. Min underbara flicka!

Ibland är det jäkligt jobbigt att hinna med kursen som jag läser nu, för det känns nästan som att den inte är gjord för dem som har barn. Man måste lägga ner så extremt mycket tid till läsning, och inte bara på vardagarna utan också på helgerna. Det gör att jag känner mig lite lätt stressad hela tiden, när jag också vill få tid åt Embla. Hon är ändå många gånger viktigare är plugget! Men på något sätt funkar allt hittills. Och trots allt stress och all läsning så är jag så otroligt lycklig! Jag läser ju en så riktigt kul och lärorik kurs och hemma har jag världens underbaraste familj. Hur bra är inte det?

Nu ska jag snart gå och pömsa, behöver fortfarande ta igen lite missad sömn. God natt på er!
 

August Strindberg och Ibsen

I helgen har jag tillbringat en del tid med att läsa "Fröken Julie" och "Ett dockhem" pluss en del andra texter. Alla dessa var mycket intressanta och jag kan erkänna att jag fick en ny uppfattning om Strindberg. Eller: jag hade inte så mycket uppfattning om honom innan, men nu efter att ha läst inledningen till "Fröken Julie" så fattar jag det så att han inte var så förtjust i kvinnor. I inledningen är han ganska fräck. Intressant att läsa! Jag ska läsa den igen lite nogrannare...

Nej, nu är jag skit trött och ska gå och sova! Upp ganska tidigt imorn. God natt på er!

Helgen i bilder


Förkylning på gång

Usch, det verkar som att både jag och Embla börjar känns av förkylningen som har gjort att hela hennes dagis nästan har varit utrotat. Hon börjar bli snorig och jag börjar känna av halsen igen. Jag hoppas bara att det inte blir så himla jätte hemsk förkylning så att vi blir hemma flera dagar. För det har jag inte tid med. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu. Men jag antar att det är väl då som man blir sjuk.

Caroline af Ugglas

Jag tänkte lägga ut lite bilder från våran lördag. Men kameran har råkat sprungit iväg och jag orkar inte leta nu, så bilderna får komma imorn istället.

Jag kan ju berätta lite vad vi har gjort idag. Egentligen inte så mycket. Det har blivit endel tråk-göra såsom tvättat, städat hamsterburen, städat hemma, bädda rent i sängarna och tvättat ur kattlådan. Men med Emblas hjälp så har dessa tråk-saker ändå blivit roliga. Bara att se henne hjälpa till med stor koncentration och lycka, gör att jag blir alldeles glad i hela kroppen. Hon börjar bli så stor min lilla flicka.

Förutom alla tråk-grejer så har vi även hunnit med att göra lite trolldeg och figurer av den, som vi sedan satte in i ugnen så de fick bli hårda. Imorn ska vi måla dom. Bilder kommer som sagt imorn.

Kvällen har ägnats lite smått åt melodifestivalen. Vi följde den inte slaviskt, men hade iallafall ett litet öga på den. Är den bara jag, eller kändes den där internationella juryn helt jäkla onödig? Och på vilka grunder väljer de egentligen låtarna? Jag menar, många låtar är ju på svenska. Kan de ens svenska? Det skulle ju inte jag gissa på. Får de en översatt textremsa på sin skärm eller? Ja ja, Uggle-damen var ju den som de valde. Det var ju lite bra tycker jag! För hon sjunger ju med hela kroppen inklusive öronsnibbarna och äggstockarna. Hon blir lite kul att titta på.

Nej nu ska vi käka lite chili-ostbågar. Något nytt som vi hittade på Ica väst i Flogsta. Mycket goda måste jag erkänna. Lite sting i dom.

God kväll och nyp!

Lördagsmorgon

Nu har vi precis ätit en stor och god frukost med apelsinklyftor till efterrätt. Härligt med Lördag, då man slipper stressa vid frukosten för att ta sig iväg till alla måsten.

Har ni sett så mycket snö det är utanför fönstret? Här är det iallafall hur mycket snö som hellst. Vi kanske tar oss ut på en tur i backen lite senare. Igår gjorde Embla och jag en snögubbe. Eller, det var jag som byggde och Embla stod som en boss och sa vad jag skulle göra. Hon fick iallafall sätta i moroten på snögubben. Den blev riktigt söt!





Nu ska vi snart ta och göra lite trolldeg och pyssla lite.

Nyp.

Mysfredag

Jag älskar våra mysfredagar! Helgerna är verkligen något speciellt. Man får vara med dem som man älskar och bara mysa och ha det bra! Och vad är inte bättre än att starta helgen med en mysfredag, med lätt med smaskig mat och sen massa gott framför en tecknad film med Embla och Gubben. Idag blir det varma mackor med sallad till. Mums!

Strax ska jag ivg i snöslasket för att hämta Embla på dagis. Sen åker vi iväg till affären en snabbis för att handla det som behövs inför kvällen. Hoppas ni får en härlig kväll!

Nyp.

Peter- You´re my God!

Tack, du är för bäst!

Volbeat- I love them


Jag ska göra det

Det är en sak som jag har funderat länge på att göra. Jag har planerat hur jag vill att det ska ske och det är på ett sätt som jag alltid drömt om. Det känns så rätt! Och efter att ha diskuterat lite grann med min härliga vän Peter så känns det som att snart är det dags. Och så pratade han om att han skulle kunna hjälpa till på ett hörn. Det skulle vara underbart. Nu gäller  det bara att vänta lite till och planera. Jag återkommer med det i framtiden så ni får veta vad det är för något. Men jag funderar på att första fasen ska få äga rum snart...

Sveriges värsta bilförare

Just nu sitter gubben och jag och tittar på Sveriges värsta bilförare. Man kan ju verkligen inte förstå hur de har fått körkort. Vi sitter och skrattar som tokar. Och gubben skrattar så han blir alldeles svettig, tårögd opch anfådd.

Jag måste avslöja en sak...

Jag har kommit på världens bästa allahjärtans dag- grej till min kära gubbe. Jag får se om jag lyckas fixa den innan hjärt-dagen. Annar får han den som en överaskning efter. Oj, vad jag är bäst! Det bubblar i mig och jag vill nästan avslöja vad det är. Men det får jag ju inte!

Aja! Nej nu måste jag städa lite.


Duktig

Nu känner jag mig duktig. har läst klart "Brott och straff". Den var verkligen till och med helt bra! Men trots det gick den ändå trögt att läsa. Konstigt! Däremot har jag inte fått tag på "Kappan" som ska läsas tills imorn. Bajs!

Jag lyxade föresten till med en liten fika i skolan. För jag tyckte att jag var lite värd det efter allt mitt läsande. Och när jag till och med fick lite medhåll från Magnus så slog jag till på en tosca-mazarin. Sjukt gott! Magnus gjorde mig sällskap med en liten godbit han också.

Nu jamar katten och vill gå ut. Jag får nog ta och släppa ut honom. Han har inte varit ute på hela dagen.

Jag ska ta och städa undan lite innan jag traskar iväg till dagis för att hämta Embla.

Nyp.

Läsdag

Ganska snart ska jag åka till skolan för att sitta och läsa hela dagen. Ska läsa klart Brott och straff. Sedan ska jag ner på stan för att leta efter Gogols "Kappan". Jag tror att den kan bli klurig att hitta. I värsta fall får jag ta och vänta med att läsa den, tills inför tentan.

Det snöar ute. yea! Pulka ikväll.

Nu har Embla kommit iväg till dagis. Det blir ganska snabba mornar innan hon kommer iväg. Inte hinner man mysa massor inte. Men det får vi ta igen på helgerna.

Nu ska jag ta en liten vakna-ordentligt-dusch och sedan fixar jag iordning mackor och kaffe och tar med mig till skolan för att käka där. Så jag kommer igång med läsningen snart. För här hemma har jag lite svårt att komma igång.

En riktigt nyttig lunch har jag fixat idag också: quinoa, ruccola, avocado, tomat, äpple, paprika och till det lite keso. Det ska bli smask! Jag har försökt med att börja bli lite nyttigare. Och lite bra lyckas jag. Men när det gäller fikat så går det inte så väldigt jätte bra. Men nästan. Jag är ju lite av ett fik-monster...

Nej nu mot allt som ska göras.

Nyp.

Min fina man

Tack min underbara man för att du alltid finns där för mig. Du är mitt allt och du är helt otrolig som står ut med mig när jag känner mig stressad. Du är helt utrolig som står ut med mig när jag är grinig och sur. Utan dig är jag ingenting. Jag vet att jag inte alltid är så lätt att leva med. Att du älskar mig precis för den jag är, det är det underbaraste som finns. Tack för att du finns hos mig.

Jag älskar dig


tidig god natt

Idag ska jag gå och pömsa tidigt, eftersom det blev en jobbig natt. Jag är skit trött och fryser massor. Känner mig nästan lite sjukligt hängig, men det är nog för att jag är så trött.

Embla och jag har haft en busig eftermiddag/kväll. Vi har lekt lite kull och haft kuddkrig fast med hennes gosdjur.

Här kommer lite busbilder:




God natt på er!

Lite lagom snygg...


Ville Valo

Ville Valo

Jag har länge tyckt om Him och älskar musiken som de gör. Och sen gör det ju inte så mycket att Ville Valo är snygg som tusan! Jag som älskar hårdrock och tycker att grabbar med långt hår och hårdrockare är skit snygga, trodde alltid när jag var lite yngre att det var en sådan som jag skulle gifta mig med. Men tänk vad kärleken gör. Min kära underbara gubbe är nog så långt ifrån en hårdrockare som man kan komma. Och jag är tok-kär i honom! Fast jag kan inte låta bli att tycka att Ville Valo är en bedårande man...

Nej, nu har jag suttit och dreglat framför youtube och Ville Valo ett bra tag... Nu ska jag gå och hämta Embla på dagis och sen kommer mannen i mitt liv hem.

Vet ni föresten vad jag är extremt sugen på just nu??? Nybakat bröd med smör och ost på och till det en stor kopp te. Hmmm.... Vad ska jag göra åt det?


"När kvinnans slaveri har krossats..."

Som sagt så visste jag ju redan imorse att det skulle bli en riktigt jobbig och seg dag. Och jag hade helt rätt. Fytte helvete så trött jag har varit hela dagen. Och på seminariet höll jag på att somna på riktigt några gånger, trots att det var rysligt intressant. Seminarieledaren är en härlig herre som får mig att verkligen lyssna och tycka att allt som han säger är jätte intressant.

Idag var det de franska herrarna  Baudelaire, Verlaine och Rimbaud som skulle diskutteras och läsas. Mycket intressantare än vad jag först trodde att det skulle vara! Och jag fann även något som jag tyckte var jätte bra, verkligen dagens bästa! Det var en text av Rimbaud, där han bland annat skriver det här:

"När kvinnans slaveri har krossats, när hon lever för sig själv och genom sig själv, när mannen - som hittills varit avskyvärd - har givit henne fri, då kommer hon att bli diktare hon också!!
"


Fy vad jag tycker att den är bra! Heja Rimbaud säger jag bara!

Skit vad jag fryser, vi har verkligen jätte kallt inne!

Fram tills nu har jag läst Brott och straff. Nu har jag inte så himla oändligt långt kvar. Men vi ska också läsa Gogol "Kappan" till på fredag. Den ska jag ut på jakt efter, imorn.

Nu är det lite städning, bäddning och diskning som gäller innan jag går och hämtar Embla från dagis. Längtar efter min lilla skitunge!

Nyp
.

Jäkla tidiga morgon!

Fy vilken natt! Embla kunde inte sova och var vaken i tre timmar. Jag blir så irriterad på min gubbe på nättarna, för han hör aldrig när Embla ropar och klagar. Det är alltid jag som måste springa upp. Han bara ligger och sover medan jag får ta hand om en svår Embla. Det gör att jag blir helt slut!!! Så den här dagen kommer gå bajs känns det som. Jag känner mig jäkligt trött och kommer nog känna mig borta på sem idag. Jag får pumpa i mig lite kaffe helt enkelt. Nu ska jag strax åka till skolan

God natt

Nu ska en trött Sandra med ryggont gå och sova. Kvällen har tillbringats med te och lite choklad framför teven. Vi såg på "Andra avenyn". Rysligt spännande tycker jag! Att få sitta på kvällen inmyst i gubbens famn och njuta av hans närvaro och lite te, utan någon tanke på plugg eller andra måsten, är en underbar lyx. Jag är så lyckligt lottad som har min fina tös och min fina man. Även fast livet ibland kan kännas jävligt, så har jag ju dem. Och de är mitt allt!

Nu: Mot sängen!

Ush, imorn är det tidig dejt i skolan igen. Ska träffa gruppen innan seminariet och diskutera dikterna. Härliga grupp!

God natt på er!

Se upp i backen!!

Att åka pulka måste vara en av de roligaste grejer som man kan göra! Efter att vi hämtat Embla från dagis idag så stannade vi kvar ute för att åka lite pulka. Alla tre tjuter av skratt när vi far nerför backen. Till och med lilla Kurre vill vara med i backen. Dock inte med i pulkan, bara titta på. Det är jätte mysigt att åka pulka när det hunnit blivit lite mörkt ute. Lite kvällspulka. Skit mysigt! Embla och Calle är fortfarande kvar ute medan jag gick in för att fixa lite käk. Spagetti och köttfärssås står på menyn hos familjen Gullström. MUMS! Sen får jag väl öppna balkongen och ropa: "Kom in och ät" när maten är klar.

Vågar inte...

Det är en sak som jag borde ta tag i och göra. Men jag vågar inte. Jag är lite rädd för vad det ska bli för svar. Men samtidigt orkar jag inte leva i denna ständiga undran och oron för jag blir stressad av det och mår dåligt. Så jag borde väl ta tag i mig själv nu och inte skjuta upp det hela tiden. Men det är så svårt... Ush

God morgon

Härliga morgon! Eller nja... Lite trött är man och min kära gubbe är VÄLDIGT trött! Han är som en mumie, stackarn. Jag har försökt säga åt honom att han ska hälla i sig lite kaffe, men det lyssnar han inte riktigt på. Nu blir det snart mitt morgonkaffe och sen blir det läsning hela dagen. Ovanligt va? Nej.

Idag är det massa dikter av Baudelaire som gäller, däribland "Albatrossen". Sen ska jag även fortsätta läsa "Brott och straff", som är mycket bättre än vad jag kom ihåg att den var. Det är mycket läsning på mina dagar.

Kaffe nu!

Nyp.

Hala tvål

Embla har nyss badat och det blev mycket plask och bus! Jag kan ju avslöja att även fast jag satt bredvid och skulle hjälpa henne med tvättningen, så blev jag nog nästan lika blöt som damen själv... Men kul var det. Och det är ju ett käns faktum att den hala lilla jäkla tvålen alltid ska rymma. Embla och jag inrättade nästan en hel expedition för att finna den där rackaren. Och trots att hennes badbalja är väldigt liten, så tog det skit lång tid att finna den lilla tvålen. Trots våra rop, lockelseljud och mutningar med godis, så ville den ändå inte komma fram. Till slut fick vi tag på den, med hjälp av en av Emblas badankor. Det blev iallafall en spännande jakt!




Så nu är Embla nybadad och tjusig, och så har jag till och med klippt hennes ojämnt långa lugg. Ganska nöjd blev jag. Men det är tusan inte lätt att klippa en unges lugg. Men nu är det iallafall gjort!

Nyp.


RSS 2.0