Flyr fältet

Idag är det Valborg och eftersom vi bor i härliga studentstaden Uppsala så innebär det en massa sutdenter och firande överallt. Vi vill hellre ha det lite mysigt och inte så mycket action, så vi flyr fältet till mysiga Bornan, stugan vid Väddö. Där stannar vi till lördag. Det väntas fint väder, grillning och mycket mys. Härligt ska det bli med lite minisemester. Embla är helt till sig och ville åka på engång när hon vaknat. Nu ska vi bara plocka ihop det sista, sen blir det en liten dusch för mig, därefter bär det av mot IKEA för lite lunch och sen mathandling, innan vi drar iväg mot stugan. Härligt!

Vi hörs igen på lördag!

Nyp på er och hoppas ni får en härlig Valborg!

Dagens rock- Dream Theater

Jäkligt underbart bra låt!! Lyssna och njut!

Dejt

Idag har jag varit inne i stan och dejtat några underbara vänner. Det blev italienskt käk. Jag åt någon pasta med kyckling, vitlök och persilja. Gott, men jag skulle ha valt deras lassagne för det är bland det godaste jag någnsin ätit. Mycket prat och skratt blev det. Sedan sprang Sara och jag runt lite på stan och jag hittade ett par ursnygga skor! Me like!

Väl hemma har jag hunnit både börja med och göra klart min extrauppgift i litt.vetenskap. Duktiga jag!! Inte så jobbig var den. Och nu ska jag snart trampa iväg mot dagis för att hämta hem en lite tös. På vägen hem har jag tänkt att vi ska stanna i skogen och plocka hem lite vitsippor och sätta i en vas på köksbordet. Äntligen vår!

En fin och mysig dag har det varit!

Utflykt till Gamla Uppsala

Igår eftermiddag/kväll var vi på en utflykt till Gamla Uppsala. Med oss hade vi en kycklingsallad som vi gjort och sedan käkade där borta. Det var underbart mysigt och gott. Det är så vackert där! Här kommer lite bilder från gårdagskvällen:




God morgon folket!

Här sitter jag i soffan med datorn och slappar lite. Ska få i mig lite frukost snart, för nu banne mig börjar jag bli hungrig. Jag är jäkligt sugen på mackor med onsalakorv på. Skitgott!

Efter frukosten eller kanske till och med under frukosten så sätter jag igång med en uppgift jag ska göra, för att jag missade ett seminarium på förra delkursen (var lite sjuk). Jäkligt jobbigt att behöva göra en extrauppgift för det.

Igår fick jag och Sara en guidad tur på Carolina rediviva av Peter. Jäklar vad stort det var där!! Och massa böcker, överallt. Jag har aldrig vågat gå in där förut, för när man kommer in ska man lämna ifrån sig alla väskor och jackor och sen gå igenom en pipmaskin. Ush, det känns lite läskigt nästan som om man ska bli kroppsvisiterad. Men det var inte så farligt. Jag hittade massa böcker som jag behöver till min uppsatsskrivning som jag ska påbörja. Det är en B-uppsats i litteraturvetenskap. Jag har valt att jämföra Flauberts Mme Bovary med Benedictssons Fru Marianne. Det ska bli jätte spännande och riktigt kul att skriva uppsats under en månad!

Idag ska jag som sagt göra min extrauppgift och vd lunch blir det en tripp ner till stan för dejt med kompisar.

Men nu, FRUKOST!!

Dagens rock- Kings of Leon

Det här är en nyfunnen grupp som har blivit lite favoriter hos mig. Underbar musik!

Äntligen klar!

Nu är jag äntligen klar med min hemtenta, att jämföra fyra textpar. Det blev på pricken exakt sju sidor och det fick bli mellan fem till sju sidor. Så det var exakt! Jag känner mig så stolt! Nu ska den bara mailas iväg och sedan skrivas ut och lämnas i skolan och allt detta måste ske innan 15.00. Så jag har gott om tid på mig. Härligt! Då hinner jag ju äta lunch i lugn och ro och fixa böcker till uppsatsen som ska börja skrivas snart. Mycket att göra!

Nej, nu ska jag skriva ut och få iväg allt.

Nyp!

Låt tillägnad min syster Jennie...

Syster, kommer du ihåg när vi brukade "uppträda" med den här låten?? Vi stoppade in stora kuddar som tuttar, dansade och sjöng. Kul var det, ellerhur? Och duktiga! Idol nästa!


Klar för idag!

Nu är jag äntligen klar för idag och ska strax börja ta mig hemmåt. Har skrivit på tok för mycket med tanke på att jag har lite mindre än hälften av böckerna kvar att skriva om. Jag har kommit upp i fem sidor och vi ska skriva mellan fem och sju sidor. Min matematiska hjärna säger mig då att jag kommer komma upp i nästan tio sidor när jag är klar. Shit! Jag får nog ta och skära ner lite när jag är klar. Eller, skära ner väldigt mycket!

Ush, jag känner mig verkligen helt slut och trött nu både i kroppen och hjärnan. Och så saknar jag mina underbara älsklingar hemma. Men snart är jag home!

Nu ska jag bara plocka ihop. Jag har haft en väldigt produktiv dag idag. Stolt över mig själv!

Nyp!

Tentaskrivande

Just nu sitter jag i skolan och håller på med en hemtenta. Uppgiften är att jämföra fyra av de sex textpar som vi har läst under kursens gång, och skriva fem till sex sidor. Det går lite frammåt för mig. Ganska lätt uppgift, eftersom jag har bra anteckningar från seminarierna, så det är bara att sammanfatta dem. Jag har bunkrat upp med godis, dricka, te och kaka. så nu är jag taggad och redo inför allt skrivande.

dagens musik- die toten hosen


Övergav sina barn på restaurang i Italien...

Detta är något som ni kan läsa om på expressens hemsida: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1544260/tyskt-par-aterfunnet-overgav-barn-pa-restaurang

Hur tusan kan man som förälder överge sina barn på en restaurang, med avsikt att inte komma tillbaka. Det är något som jag verkligen inte kan förstå. Det är hemskt att man över huvudtaget kan komma på att göra en sådan sak. Vissa borde inte få skaffa barn!

Kompisdejt och teater

Nu har jag precis kommit hem efter en härligt kul eftermiddag och kväll. Var in till stan där jag först hade en trevlig dejt med Magnus och Peter. Vi käkade MASSA kinamat, där jag och Peter blandannat introducerade Magnus i sushi-världens härliga sfär. Han verkade inte helt avsky sushin så det var ju bra! Sedan efter att vi mätta och belåtna (nästan alldeles för mätta, iallafall Peter...) var klara så begav vi oss till Kalmars nation där det var teater och vår kära vän Anders skulle vara en av aktörerna. Det var en mycket rolig och spännande teater som handlade om hur livet i en studentkorridor kunde vara. Mycket intressant och lärorikt för mig som aldrig har hunnit bo i någon studentkorridor. Anders spelade en mycket speciell dansk. Kul!

Det var allt som allt en mycket trevlig dejt med en kul teater, som fick avrunda kvällen.

På vägen hem stannade jag på macken där jag klev av bussen i Eriksberg och köpte mig lite päron-LOKA  och en minipåse dillchips. Det sitter jag nu och avnjuter.

Kram på er!

22 april

Idag har jag haft en väldigt duktig dag som började i skolan klockan nio med ett basgruppsmöte där vi förberedde oss inför dagens seminarium med boken "Timmarna" som huvudämne. Det blev intressanta diskussioner, både på mötet och under seminariet. Det kan kanske bero på att det var en rysligt intressant och bra bok...

Ush vad jag inte tycker om häxan som vi har nu som lärare. Hon är otrevlig, ingen gillar henne, hon ställer onödiga och dumma frågor på seminarierna. Idag stod vi hela klassen och flitigt väntade utanför salen där vi skulle vara. Det var en annan sal än  den vi annars brukar vara i. Hon kom sent och såg allmänt förvirrad ut och utbrister ganska surt till oss: "Varför står ni här och ser förvirrade ut" Vi svarade då helt förvånade att vi väntade på henne. Hon hade ingen koll på att vi skulle vara där och så har hon mage att skälla ut oss. Konstig dam!

Jag har också hunnit läsa ut nästan hela "Kallocain" av Karin Boye, har bara tjugo sidor kvar. Den är riktigt bra! Imorn ska jag hinna läsa "1984". Det borde jag hinna med.

Tack Gubben för att du står ut med en hormonkossa som mig!


Nu är det snart dax för mig att gå och pömsa. Är skit trött!

Föresten, här kommer dagens konstigaste särskrivning (ett ord som förresten inte är helt rätt...): Ständsys-temet
Ush, det ger mig rysningar i mina språk-knölar

Sova! God natt!

Dagens rock- Foo Fighters


Susan Boyle

Jag älskar denna kvinna! Hon är med i Britains got talent 2009 och blir hånad av både juryn och publiken. De himlar med ögonen och skrattar åt henne. Men sen när hon börjar sjunga så blir alla chockade!! Juryns miner och tappade hakor är underbara att se! Publiken och även några i juryn säller sig upp och jublar och klappar händerna åt henne. Vilken kvinna! Jag älskar klippet och sitter och storgråter här framför datorn.

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Stressigt

Nu är jag inne i en jäkla jobbig stress-period. Så otroligt mycket som ska göras, böcker som ska läsas, uppsatser som ska skrivas... Får inte tid till att tänka på något annat och glömmer lätt bort andra saker när jag blir så stressad. Den här veckan är väldigt jobbig, längtar så tills den är avklarad! Men då har man ju annat att göra... Plugg och uppsatser hela tiden så man håller på och stupa i det!

Just nu håller jag på och läser Timmarna av Michael Cunningham. Detta är en bok som bygger på Virginia Woolfs bok Mrs Dalloway. Timmarna är en jäkligt bra bok som har slukat mig nästan helt. Otroligt bra är den!

Dagens rock- Children of Bodom


Hemska dag!

Idag har jag haft ett jäkla illamående som vägrat ge med sig. Till på köpet har jag haft en tjat gubbe som tyckt att jag ska gå ut i fina vädret, för då blir jag piggare. Skitgubbe! Fattar han inte att jag inte orkar gå ut? Jag har ju nästan bara orkat ligga i sängen. Och så har jag haft jäkla spänningar i magen, fy vad det växer och knakar i mig. Och så har jag inte kunnat äta nästan någonting idag heller. När jag stod och fixade lunch till mina älsklingar, så fick jag kväljningar och kunde efter det inte få i mig någonting. Skitdag!

Så, nu har jag fått klaga av mig lite... Hoppas det är bättre imorn, för då ska jag till skolan och då måste jag vara pigg för att orka med allt.


Embla funderar och vill vara med i diskussion...

Imorse när vi satt vid frukosten och diskuterade bebisen i magen och hur det kommer bli med två barn och allt sånt så ville Embla också hänga med lite i diskussionen, så hon frågade mig lite allvarligt: "Mamma, varför du ätit upp min bebis då?"

Dagens rock- Guns n roses

Som många av er kanske redan vet, så är Guns n Roses mina absoluta favoriter och har varit det länge. Den här låten, November rain, är så otroligt jäkla bra och är en av deras bästa låter och en av tidernas bästa låtar i alla kategorier (enligt mig iallafall). I den här videon tar de hjälp av Elton John... Lyssna och njut!

Kakbak

Igår var Embla och jag väldigt husliga när vi kom hem efter dagis. Jag fick en sprutt och kom på att vi skulle baka lite kakor. Så syltkakor fick det bli. Embla fick hjälpa mig med att plutta sylt, men det roligaste och bästa tyckte hon var att provsmaka sylten... Det blev iallafall till slut väldigt goda kakor, men jag är nog ingen duktig kakbakare, för de bara faller sönder när man ska äta dem... Men det viktigaste är väl ändå att de är goda?

Leilas bak

Jag brukar tycka om att titta på Leilas olika program, för jag älskar verkligen matlagningsprogram! Jag hade lite tråkigt en kväll och började tänka på vad hennes olika program hette: Leilas mat och Leilas jul är några av dem. Jag tyckte då att det skulle vara jätte kul och följa mönstret om hennes bakprogram hette Leilas bak (för er som inte förstår mitt språk: bak= rumpa/stjärt/röv/arsel). Men nej då, programgubbarna var lite tråkiga och bröt mönstret och döpte det till Leila bakar istället. Tråkigt tycker jag. Är det bara jag som har dålig humor?

"För fet för ett fuck"

Ja ni, det börjar jag bli nu! Trots att jag bara är gravid i vecka tio så har magen vuxit ordentligt. Jeansen är för trånga, inte många millimeter av mina tår syns när jag står upp och tittar ner, jag känner mig jäkligt osmidig och är enligt Embla "rund som en boll". Det är flera som har kommenterat och sagt att det nog inte bara är en unge där inne... Och ändå äter jag knappt något längre på grund utav illamåendet. Så det är alltså inte mängden mat som har gjort med stor. Hur ska det här sluta??


Påsken i bilder



"Ångest"

"Ångest" är ett av Emblas nya favoritord. Tokfia!

Dagens rock- Shakespeare´s sisters


I´m back

Hej på er! Nu är jag tillbaka efter en långoch skön påsk-ledighet i Borlänge. Vi åkte i fredags och kom hem i tisdags. Dagarna där var underbara och fulla med massa härligt folk, skratt, otroligt god mat, godis, hårfärgning och mycket mer. Embla tyckte att det var lite tråkigt att åka hem och satt och surade en ganska lång bit av resan hem. Men sen när vi väl var hemma så var hon jätte glad och tyckte att det var kul att komma hem igen.

Idag har jag suttit hela tiden och läst boken Gregorius av Bengt Ohlsson. Väldigt bra bok måste jag säga! Den ska vi ägna hela morgondagens seminarium åt. Det blir spännande att se vilka diskussioner som kommer upp.

Nu ska jag strax ta och plocka lite fint och börja med en god kycklinggryta som får stå inne i ugnen i en lergryta. MUMS! Sedan blir det iväg till dagis för att hämta hem Embla.


Dagens låt- Genitorturers med låten I touch myself

Idag blir det en cover på låten I touch myself av Divinyl. Låten spelas till någon cool video som verkar vara från någon film...

"Bajskärringar"

Embla har kommit på en nytt ord istället för påskkärringar... "Bajskärringar" Hon är påhittig min tös!

Sno inte mitt påskgodis

Idag var Embla och jag till Hemköp i våran hood för att köpte lite gott, bland annat MASSA lösviktsgodis till våra påskägg. Embla var så stolt och nyfiken på den stora godispåsen! När vi kom ut från affären stötte vi nästan genast på ett gäng påskkärringar som gav oss ett eget-ritat påskkort, sedan tindrade de lite med ögonen och log sina söta smilar och hoppades på att få lite godis. Vi hade ju köpt så himla mycket godis, så klart att de kunde få av oss. Men Embla höll inte riktigt med. Hon satt i vagnen och surade när påskkärringarna fick sitt godis. När vi sedan var på väg hem sa Embla till mig lite surt: "Dom dumma, inte ta mitt godis heller!" Gullunge! Men hon blev lite gladare sen när hon fick provsmaka en godisbit...  

Kvällsmys

Idag blir det kvällsmys för oss damer som är hemma (Embla och jag). Gubben är ju borta i Italien, och kommer inte hem förrän imorn. Så ikväll blir det lite film och popcorn. Mysigt!

Efter dagis var jag och Embla in till stan där vi käkade lite korv och kikade runt. Det var ganska soligt ute men jäkligt kallt ändå.

Nu blir det strax lite färska goda smörgåsar och annat gott innan vi ser på film.

Jag saknar dig gubben min!

Dagens låt


Jakten på ILU

Jag och Sara gav oss iväg på jakt imorse. Vi, virriga hönsen, skulle ta oss till ILU. Från mig är det ju för tusan på andra sidan jorden. Pju vad långt. Krångligt var det, men till slut hittade vi dit. Duktiga vi! Så stolta vi var. Snacket med damen gick bra och jag ska söka till lärarprogrammet till hösten. Det blev en lite blandad frukost på Mac Donalds innan vi började leta efter lite böcker.

Nu har jag suttit hemma och läst i "Låt den rätte komma in". Mycket bra bok, men lite annorlunda än filmen. Boken är på över 400 sidor, så jag tror nog inte att jag hinner läsa allt till imorn, särskilt när jag snart ska iväg till dagis för att hämta Embla för att sedan ha fikadejt med kompisar. Trevligt!

Nu ska jag hinna läsa lite till innan jag beger mig mot dagis.

Adios!

Dagens video

Den här videon brukar spelas ofta hemma hos oss. Embla älskar den och brukar gå runt och säga "Ajsing bajsing". Jag kommer ihåg att pappa brukade spela den här ibland när jag bodde hemma, så den väcker känslor hos mig (saknaden efter tiden hemma med familjen). Saknar er!

Här kommer den! Visst är den härlig!?!

måndag 6 april

Efter en mysig och rolig helg så har måndagen kommit igen, vilket innebär dagis, läsning och seminarier.

I lördags var vi (Embla) på 3-års kalas hos en dagiskompis som heter Victor. Det blev MYCKET bus, alla ungarna blev helt slutkörda, och mycket skratt. Embla var lite blyg till en början, men sen kom hon igång ordentligt och ville inte åka hem. Det var jätte kul att se alla ungarna leka tillsammans. (Lite bilder från kalaset kommer senare). Hon somnade bra på kvällen sen, och jag också, som var minst lika slut som Embla.

Söndagen var vi hemma och mös mest. Vi var också iväg och införskaffade lite dynor till stolarna på balkongen och storhandlade lite mat.

Till idag skulla vi läsa en av mina absoluta favoritböcker, nämligen Bram Stokers "Dracula", och jag var riktigt taggad inför seminariet. Men eftersom vi har en hemsk dam som leder seminarierna så lyckades hon döda mitt enorma intresse. Jag satt mest och var arg under hela tiden. Hon ställde mest bara sånna där självklara frågor som: "Hur känner man igen Dracula ifall man skulle möta honom på stan?" Sen skulle vi komma med MASSA exempel på motsatspar från boken i säkert tjugo minuter. Oödigt! Nej, henne har jag inga starka känslor för. Det kanske är mina gravidhormoner som spökar, men jag tror nog att det finns ett par stycken som håller med mig.
Till onsdag ska vi läsa "Låt den rätte komma in". Den boken ska bli väldigt spännande att läsa. Jag har ju sett filmen, så jag vet lite grann vad den ska handla om, även om jag hört att det är stor skillnad på dem.

Imorn och till torsdag kommer jag vara en gräsänka. Gubben ska åka på möta i Italien. Jag är bara LITE avundsjuk på honom. Bara LITE... Embla och jag ska hitta på massa bus och ha det tjejmysigt. Det blir tomt utan honom och jag oroar mig lite för hur det ska gå för mig med mitt illamående och min trötthet nu när han är borta. Då har jag ju ingen som kan hjälpa mig, på kvällarna när jag är helt slut och halvdöd och Embla är pigg och vill busa med mig... Men, det ska nog gå.

Nu ska jag äta en pizza-bit innan jag städar undan lite här hemma och går och hämtar Embla. Jag är egentligen inte så sugen på något att äta, men hungrig. Konstigt!


Vårkänslor i hela kroppen!

Nu är det härligt ute! Fint och soligt väder, varmt och härligt. Jag har bestämt mig för att gå till dagis strax, tidigare än vad vi brukar, och hämta Embla. Sen tänkte jag ta med henne in till stan och käka lite glass samtidigt som vi tittar på ankorna. Mysigt!

Föresten: Jag har fått mitt nya bankomatkort idag. Äntligen!! Däremot så har inte mina böcker kommit än. Skit också!

Nu: Mot dagis, sen stan!

Dagens låt- The Sounds


Apocalypse now

Nu har jag precis tittat klart på filmen, som förutom "Mörkrets hjärta", ska diskuteras på morgondagens sem. Över tre timmar var den!!! Pju! Visserligen var den väldigt bra på många ställen och den var spännande. Men tre timmar är ändå för mycket. Det känns lite bajsigt, för jag har inte fått mina böcker som jag beställt (alla som ska läsas i kursen) och en av böckerna ska ju läsas till imorn. Skit också! Men jag har iallafall set filmen nu så lite förberedd kommer jag ju vara ändå.

I´m back!

Nu var det länge sen jag skrev! Jag har haft några händelserika men också extremt jobbiga dagar (pga hemsk illamående hela dagarna), men nu är jag här igen.

Jag måste avslöja en konstig sak som hände mig i förrgår när jag var in till stan för att dejta mina systrar. Jag skulle då hämta ut pengar från en av automaterna på stora torget. Jag stoppade in kortet och den kom ut efter ett litet tag. Men den åkte in snabbt igen och det blev en röd ruta där det stod att automaten var trasig. Jag blev mest chockad och utbrast lite skrattande "den tog mitt kort!" Jag gick in till banken och talade om vad som hade hänt, under tiden som mina systrar stod kvar för att kolla ifall den skulle komma ut igen. Efter ett litet tag kom de inspringande och tjöt avv skratt och visade ena halvan av mitt bank-kort. Det visade sig att automaten hade spottat ut mitt kort med en jäkla fart och på marken hade det landat ett halvt kort pluss massa småbitar. Knäppt! Det dumma är att när jag sen berättade för tanten bakom disken vad som hade hänt så verkade hon helt oberörd, som om det där händer varje dag. Supermysko!

Jag vill tacka underbara Peter och Sara som tipsade om "sea band", som skulle hjälpa mot mitt hemska illamående. Jag har de runt armarna nu och mår helt underbart! Jag har kunnat äta en hel tallrik mat pluss efterrätt till middag idag och mår nu bara lite illa. Såhär mycket har jag inte ätit på fem dagar och heller inte mått så här bra under ilka lång tid. De här banden ska få bo på mig dygnet runt nu i några veckor frammåt. Helt underbara!!!

Idag var det förälsdrafika på dagis. Jätte mysigt och få fika gott och träffa alla barn och föräldrar. Problemet var bara att jag då inte hade hunnit köpa mina sea band (gjorde det efteråt), så jag mådde ganska illa och fick inte i mig så mycket fika. men kul var det iallafall. Efteråt åkte vi förbi apoteket innan vi begav oss för att kika in nya ikea. Fint de har fått det där och stort! Mycket öppningserbjudande fanns det. Det bästa av allt är att de har en MYCKET större restaurang, som till på köpet var jätte fin och mysig, med roliga lekställen. Den gamla var ju alltid så himla full! Det enda negativa med allt var att Calle skulle gå och köpa te åt mig, men hittade inte tevatten någonstans (det kanske är han som har ögon i rumpan...). Så han tog kallt vatten och värmde i micron istället. Men helt klart bättre än gamla är nya ikea.

Nu ska jag njuta av mina seaband och närheten av gubben min samtidigt som vi ska titta på "Apocalypse now" (som ska ses till fredagens seminarium).

Ha det bra alla!

RSS 2.0