Spårlöst försvunnen?

Ni kanske trodde att jag försvunnit från bloggen för alltid ett tag, men inte då! Nu är jag tillbaks igen. Det har varit en lite jobbig och sorglig tid, men nu är jag här igen.

Idag har vi haft en jäkligt härlig sommardag som började med en ljuvlig frukost ute på balkongen och som sedan fortsatte med en varm och svettig loppis på Vaksala torg och sedan vidare med lunch och gott till 4H-gården i Gränby (hos alla djuren). Mycket kul och sommrig dag!

Imorn har jag tänkt lägga in lite roliga och fina bilder från sommarfesten på dagis, som var i tisdags.

Nu ska jag och gubben koppla av i soffan framför någon film, får se vad det blir för någon...

Just ja, i går hade vi våran opponering. Den gick väldigt bra, trots att jag inte kunnat förbereda mig inför den något (pga det sorgliga som inträffat). Jag vet att jag iallafall är godkänd på uppsatsen. HÄRLIGT! NU är litteraturvetenskapen avklarad. Skönt som fan! Fast också lite tråkigt, måste jag erkänna. Jag har skrivit en hel lista på intressanta böcker som jag ska läsa i sommar, däribland Dorian Grey av Oscar Wilde.




Jäkligt klar med uppsatsen!

Fy tusan vad skönt det känns! Tolv och en halv sida blev inledning+analys+avslutning. Jag känner mig riktigt nöjd faktiskt! Dagen igår med Sara och Johan var mycket bra och givande! Nu har jag skrivit ut uppsatsen och ska snart skicka iväg den till de som ska ha den (tanten och gruppen).

Idag är det sommarfest på dagis. Det ska bli så kul! Embla och de andra ungarna ska sjunga för föräldrarna och sedan blir det fika med jordgubbstårta. Så mumsigt och mysigt. Jag vet några av sångerna som de ska sjunga, för Embla har gått runt och övat här hemma. Bland annat ska de sjunga "Mamma Mia. He go ge. Mamma." (Mamma Mia av ABBA), Varmkorv Boogie och Idas sommarvisa. Jag kommer vara som en stolt höna med kameran i högsta hugg. Min lilla skitunge har blivit så stor. Jag är så jäkla stolt!

Nej, nu ska jag skutta in i duschen och göra mig lite vacker. Måste ju raka bort vinterpälsen på benen om jag ska våga bära klänning idag. Annars kommer jag skrämma slag på alla jag möter, för at inte tala om alla ungar på dagis. Djungeldjuret Sandra!

Nyp!

"Lite väl lång penis"

Nu har vi haft en otroligt givande uppsatsdejt där vi läst varandras uppsatser och kommenterat dem. Mycket givande! Jag har varit lite snurrig och knasig idag... Och skrivit mycket skumt... När jag skulle skriva i saras uppsats och kommentera så skulle jag skriva "lite väl lång parantes" men råkade istället skriva "lite väl lång penis" Snurriga jag! Vi fick skrattattacker så vi nästan dog.

God morgon folket!

Det är sol och sommar ute!!!!!!!!!!!!
Idag fick det bli gula leggings, kort jeanskjol och en gul t-tröja med vita djungeldjur på för Embla. Så söt hon blev och det tyckte hon också. Eller snarare så här sa hon: "Jag är snygg"

Nu ska jag strax skutta in i duschen och vakna lite på allvar. Sen blir det iväg till skolan för lite uppsatsdejt med Johan och Sara. Synd att Peter inte kunde komma! Det blir verkligen behövligt att träffa dem. Jag satt igår kväll och fixade på uppsatsen och jag känner mig ändå ganska nöjd.

Nej, nu skutt in i duschen!

Tack syster!!

Virrig som jag är så var jag BOMBSÄKER på att det var morsdag idag. Riktigt jäkla säker var jag. Hade så dåligt samvete, för jag hade planerat att skicka blommor till min mor, men haft så mycket att tänka på med uppsats, så jag glömde bort det. Och så talade min kära syster om för mig via bloggen att det är morsdag nästa helg. Och det stämmer ju! Virriga jag! Då hinner jag ju skicka blommor till mor min!

Dagens rock- The Cranberries

Underbar grupp med en underbar kvinna! Vilken röst denna lady har, så jäkla bra hon sjunger! Deras mest kända låt är ju Zombie, som säkert de flesta har hört. Mycket bra låt!


Söndag och brödbak

Nu är det söndag, vilket betyder brödbak här hemma. Jag har ju fått lite bakfnatt och kommit på att det är mycket bättre att baka bröd än att köpa det i affären, så här köps det inget bröd för tillfället. Det är ju så mycket godare med egetbakatbröd och så vet man ju vad som finns i det. Jag har även tänkt mig att baka en mazarinkaka med hallonglasyr. Sist jag gjorde den tyckte vi alla här hemma att den var gudomlig. Så god och så enkel! Kan verkligen tipsa om den!

Nu ska gubben och tösen ut. De skulle fixa en hemlighet åt mig(eftersom det är morsdag). MEn Embla kan aldrig hålla en hemlighet, så hon har redan skvallrat för mig vad de ska ut och göra. De ska ut och plocka en stor bukett med blommor. Så söta de är!

Nej nu måste jag gå och ta hand om disken medan degen står och jäser.

Nyp!

Trögt nu på slutet

Ja fy tusan, nu går det trögt! Jag sitter i skolan och håller på att fixa och pula på det sista när det gäller blockcitat och annat fix. Men det är det här sista som är tråkigast! Ingen fart i skrivningen längre utan bara massa läsande och fixande! Hinner nog inte klart idag med allt, så jag får fortsätta på måndag, om jag inte är så duktig att jag sitter på kvällarna i helgen. men det tror jag nog inte.

Det har varit en intressant samling studenter här i skolan idag, som pluggat till sina tentor och annat. Ett tag satt jag omringad av ett gäng "backslickers" (som oftast brukar sitta och plugga juridik). Läskiga människor! Det har även varit en kvinna som kom dragandes på en systemetkasse och gick upp en trappa. Då antar jag att hon behöver hälla i sig en hel del för att orka fortsätta med sitt plugg.

Jag kan erkänna att medan jag har suttit i skolan, så har jag proppat i mig en hel del. jag är ju för tusan hungrig hela tiden. Jag tänkte avslöja vad det är jag har stoppat i mig under skrivandet idag: en flaska vatten, en liten flaska cola (har blivit så grymt sugen på cola den sista tiden), en matlåda bestående av grillad lax, potatis, vitvinssås och MASSA broccoli, ett stort äpple, skorpor och chips. Och jag är hungrig igen!

Nej, nu ska jag äta lite fler skorpor och fortsätta med skrivandet.


Att vara gift/tillsammans med en fysiker...

Är det någon som någongång har undrat hur det är att vara gift eller tillsammans med en fysiker? Det kan jag svara på. Även om det oftast är jäkligt underbart så kan det ibland vara ganska irriterande och frustrerande. Här kommer en lista på vad man kan få vara med om:

#Ofta när man försöker prata med honom/henne så får man inget svar (går och tänker för mycket och lägger inte märke till omgivningen)

#Om man ställer en enkel fråga som vad ska vi äta idag? Så tar det timmar innan man får ett svar. För då ska alla möjliga variabler och grejer prövas innan man kan ge ett svar.

#Han/hon glömmer bort tiden när det gäller att komma hem efter jobbet. Och nej, det är inte för att man stannat kvar och pratat med kompisarna eller någon pudding. Nej det är för att man är så inne i sitt programerande och fysikande så man glömmer bort tiden

#Ska man försöka förklara för andra vad din partner håller på med så går det inte att säga att han/hon håller på med exempelvis mesonfysik. Stackarna ser ju ut som om man skämtar. Enklast är det att bara säga fysik.

#Man kan ibland höra lite fnissande eller i värsta fall svärande när han/hon sitter framför datorn. Men då är det inte åt något dataspel eller något klipp på youtube. Nej, det är något konstigt fysikproblem eller programmeringsgrej.

Någon som känner igen sig och är i samma situation och kan lägga till fler punkter på listan? Peter?

God natt på er och nyp på er alla!

Dagens rock- Joan Jett

Jag älskar denna donna och hon är ju så snygg! Hennes musik har följt med mig ända sedan jag för första gången hörde I love rock and roll. Den här låten är så bra och texten är underbart skit bra! Den innehåller intressant diskussion om genus. Mycket bra! Lyssna på musiken och texten!

Shit!

Jag är mitt inne i uppsats-skrivandet och har verkligen kommit i gasen. Skriver så det ryker om tangenterna. Jag har nu skrivit nio sidor och börjar bli lite orolig för att det kommer bli lite för långt. Har ju inte ens skrivit inledningen eller avslutningen än. Bara analysen är än så länge på nio sidor. Och vi ska skriva tio till tolv sidor. Jag har en del kvar att skriva om. hur ska det här sluta? Ja, jag behöver ju inte direkt oroa mig för att jag kommer få ihop för lite...

Om en halvtimme ungefär kommer gubben och tösen hit till skolan för att fika lite med mig. Sen cyklar vi hemmåt och jag lägger uppsatsen på hyllar för idag. Ikväll hade vi tänkt grilla lite lax och käka gott, men nu ser det ju nästan mulet ut. Tråkigt! Hoppas det inte bli regn!

Saker du (inte trodde att du) kommer att vara med om som förälder...

För några dagar sedan ramlade Vi föräldrar (en tidning för föräldrar alltså) ner i brevinkastat hemma i vår lägenhet. Förutom en massa information om olika barnprodukter och artiklar om hur man lättast kan få sina barn att sova i egen säng, så fanns det en otroligt intressant sida: "50 saker du (inte trodde att du) kommer att vara med om som förälder. Mycke spännande och kul att läsa. Några av dessa 50 saker var ganska tråkiga och självklara som nummer 35. Skada foten när du trampar på en vass leksak. Men däremot så hittade jag några roliga saker som stämmer precis på mig. Här kommer de:

2. Medvetet köra på och försöka förstöra något med barnvagnen (som en dåligt placerad hylla i affären)
6. Tänka onda tankar om en barnlös person som är trött för att den "sov lite dåligt inatt"
10. Få kommentarer om dina bröst om du är mamma
24. Bli avbruten när du har sex - just när det närmade sig
39. Inse att du kan alla namnen på alla Bollibompaprogramledare


uppsats-sprutt

Nu på förmiddagen har jag varit inne i en riktig uppsats-sprutt. Det har gått av bara farten och nu är jag inne i intressanta diskussioner om kön och genus. Mycket spännande! Enligt min planering ska jag skriva tre sidor idag, så det kommer jag hålla. Det här går bra det!

Nej, nu ska jag fortsätta!

Kul!

Jag sitter och tjuter av skratt till den här videon just nu (Hormonerna som spökar kanske...) Jag älskar filmen!


Tack fina gubben min!

Han ville vara snäll mot sin gravida fru (eller slippa allt tjat och gnäll...) och ska köpa en Hawaii pizza åt mig på vägen hem efter att han lämnat blod. Vilken man jag har! Just nu har jag en sån där konstig dag. Jag försöker skriva på uppsatsen samtidigt som jag badar i hormoner. Jar skrattar, svär och gråter om vartannat. Katten tittar på mig som om jag är den konstigaste människan i världen. Men kattjäkel, jag är bara lite gravid! Hormonkärring, hormornkärring, hormonkärring...

Nej, nu MÅSTE jag sätte mig med uppsatsen igen. Det känns inte så upphetsande!




Dags för uppsats igen...

Nu har jag kommit igång igen. Eller nu och nu, jag har suttit och skrivit i ungefär en timme. Idag har jag börjat med att skriva in allt på datorn och lägga upp uppsatsen så som den ska se ut. I själva analysen har jag kommit en sida, så det går sakta men säkert frammåt. Men jag tror absolut att jag kommer hålla dagens planering. Det är så bra att det är mulet och tråkigt väder ute när man ska sitta och skriva uppsats. Då blir man ju liksom inte så sugen på att vara ute och ha det skönt. Mycket bra!

Vet ni vad jag är jäkligt sugen på just nu? Hawaii-pizza. Slurk! sjukt sugen är jag!

Oj, nu damp min uppsats från en gammal kurs ner i postinkastet. Ni vet den som jag väntat så länge på och som alla andra har fått... Äntligen! Bättre sent än aldrig. G+ fick jag på den! Yes!

Embla säger något tokigt!!

Alldeles nyss sa Embla det här åt mig...

"Jag tycker inte om dig, jag tycker om fula mammor"

Hon är allt bra knäpp ibland, gosungen min!

Dagens rock- Metallica

Den här låten är ju så bra!

Klar

Nu är jag föresten klar med dagens planering. Känns så skönt! Då hinner jag ju till och med duscha, diska och städa undan lite innan jag hämtar Embla från dagis. Bra!!

Förvirrade jag!

Vill ni veta hur förvirrad jag egentligen är?
Igår kväll när Embla skulle gå och lägga sig satte jag på henne nattklänningen, borstade tänderna på henne, lade mig i hennes säng och läste saga. Sen var det dags för henne att somna. Allt gick jätte bra och hon somnade snabbt som vanligt (efter lite sjungande och nynnande, som jag hörde i hallen några minuter efter att jag stängt hennes dörr). Gubben och jag gick och lade oss ett par timmar efter henne och somnade med en lugn känsla i kroppen  och allt var bra...

Vid ett-tiden inatt vaknade vi av att vi hörde att Embla grät och ropade på mig och sa att det var jätte blött i sängen. Jag rusade då in till hennes rum och tände hennes sänglampa. Och precis då kom jag på vad jag hade glömt att göra kvällen innan... Jag hade glömt att ta av hennes HelloKitty-trosor och sätta på henne blöja istället.

Snacka om förvirrad mamma! Stackarn hon grät och hela sängen var blöt. Oj, vad jag tyckte synd om henne min fina underbara flicka! Efter att gubben och jag fixat undan allt det blöta och lagt ner henne i den nu torra sängen, så somnade hon snabbt om igen. Men inte jag... Jag låg och tänkte "Sånna förvirrade kärringar som jag borde inte få bli mamma" medan jag svor många gånger på mig själv...

Paus från pennan

Eftersom jag just nu sitter och fixar ihop allt för hand (det är enklast så tycker jag), så får man efter flera timmars skrivande lite kramp och det går inte att hålla pennan längre. Därför har jag tagit en liten paus framför datorn med ett mumsigt päron. Det går framåt för mig och jag kommer verkligen hålla dagens planering. Jag har inte alls mycket kvar att skriva. Det känns så skönt! Englit min planering ska jag från och med imorn och till fredag bara sitta och skriva in allt på datorn. Och eftersom jag redan kommer vara klar med det jobbigaste och det som tar längs tid, nämligen ihopsamlandet av alla jäkla citat från alla tio böcker och en bra uppstrukturering, så kommer nog inskrivandet på datorn gå ganska fort. Så att ägna fyra dagar till det känns som att jag inte kommer behöva stressa. Nästa måndag kommer jag bara ägna till att finjustera det sista, sen på tisdag ska den in. Pju!

Till Jennie!

Här Jennie kommer den! Jag kommer ihåg att du lyssnade mycket på All Saints när vi var yngre och den här låten tyckte jag också mycket om!

Måndag = Uppsats

Nu har jag vaknat efter en välbehövlig sovmorgon. Hade huvudvärk under natten och tidigt imorse och så sover jag så dåligt om nätterna eftersom jag måste kissa hela tiden. Men nu är jag vaken och pigg. Jag ska strax käka lite frukost och börja med uppsatsen. Jag känner mig riktigt taggad! Jag har en planering där jag bestämt vad jag ska göra varje dag. Och håller jag den så borde allt gå bra! Och jag har nog inga problem att hålla den, så det här går nog fint!

Nej, nu måste jag gå och käka och skriva. Börjar bli lite hungrig.

Föresten! Jag måste komma ihåg att fixa csn grejs idag. Viktigt!!!


Söndag med bak och utflykt

Idag har jag hunnit med massor. Jag har bakat bröd, städat lite, varit på utflykt till Hågadalen och gjort en köttfärspaj(som jäklades lite med mig). Bröden blev till slut riktigt bra och goda, men jag var lite skeptisk ett tag måste jag erkänna.

Utflykten till Hågadalen och Kung Björns hög var otroligt mysig. Det var varmt och solen sken. Och så är det ju så underbart vackert där! Det var så fint att promenera dit och tillbaka, och en välbehövd fika emellan och lite bus. Men sen när jag kom hem kände jag för första gången av den jäkla foglossningen. Nu på eftermiddagen och kvällen har jag från och till haft skit ont vid ljumsken/höften.

Fy, nu är jag så rysligt trött! Men innan jag går och pömsar kommer det en bild på mina fina russinlimpor som jag gjorde idag.


Och så kommer här en fin bild på mina underbara älsklingar...



Hoppas ni alla har haft en fin helg. Imorn är det måndag igen, och dags att t a tag i allt viktigt som exempelvis B-uppsatser....

Godnatt på er alla sköna bönor!

Utflykt till Hågadalen









Dagens musik- Cat Stevens

Det här är en grabb som jag lyssnade en del på när jag var yngre. Jag hörde en låt av honom idag på radion och fick lite minnen från när jag var yngre och lyssnade på honom. Här kommer en mycket bra låt!

Bak-söndag

Nu är det andra söndagen i rad som jag ska baka. Jag börjar ju bli en riktig bak-mamma, vad kul det känns! Idag är det russinlimpor som står på tur. MUMS! Det är så mycket godare, billigare och roligare att baka bröd än att köpa. Bilder kommer senare på dessa förhoppningsvis goda limpor. Jag har även ikväll tänkt göra köttfärspaj. Ska bli spännande och gott!

Idag är det ju ett sånt där härligt väder, så vi har tänkt ge oss iväg på en liten cykelutflykt efter lunch. Vi tar med oss lite te, saft, bullar och kakor och cyklar till något mysigt ställe.

Nu är Embla och Calle ute i tvättstugan och tvättar. Japp, hemma hos oss är det gubben som sköter tvätten och inte kvinnan. Bort från de bestämda kvinnorollerna! Jag är dock den som får stå för allt som händer i köket och även oftast den som tar tag i städning.
Jag älskar att laga mat och pyssla i köket. Min dröm är att någon gång skaffa ett stort, rymligt och lite "bonnigt" kök.

Nej, nu ska här bakas.

Nyp på er alla!


Yes!!

Bilen gick igenom besiktningen! Det känns så bra.

God natt från herr och fru Gullström på Blodstenen.

Dagens musik- Faun

Det här är för mig en nyupptäckt grupp, som har jäkligt fin och bra musik!

Kramp i fingrarna

Idag har jag hunnit skriva så mycket på min uppsats att jag fått kramp i fingrarna. Shit vad jag var inne i ett flow! Just nu håller jag på och samlar ihop alla citat och fakta till mina tre frågeställningar och bok för bok, och jag kan lova att det tar tid och att det är mycket att skriva. Men det går bra. Sen när allt det är färdigt så ska jag pussla ihop allt och skriva in i datorn. Ja, för just nu skriver jag för hand, det blir enklast så. Kanske därför jag får kramp i fingrarna av att skriva så mycket??

Snart ska jag gå och skriva lite till, innan jag skuttar in i duschen och gör mig lite mänsklig. Sen ska jag nämligen iväg till Anders där det bjuds på tårta (eftersom han är klar med sin c-uppsats), och jag tackar ju inte nej till tårta kan jag ju säga... MUMS! Och kul att få träffa allt roligt folk!

Just precis nu är gubben iväg med bilen på besiktning. Så vi får hålla alla våra tummar på att det går bra!

Nu: Mera skriva!

Uppsatsdag!

Idag träffade jag Peter, Sara och Johan i skolan och vi var ett flitigt gäng. Det blev mycket prat och skratt men vi var även jäkligt seriösa. Jag kom in i ett riktigt flox och fick massor gjort! Duktiga jag! Nu känner jag verkligen att det är kul att skriva uppsats. Men det hinner nog vända fler än en gång innan uppsatsen är klar.

Nu ska jag ta och fixa lite käk till min härliga familj. Pasta och köttfärssås står det på menyn idag och till det blir det rivna morötter.

Föresten: Idag var det första dagen som Embla hade trosor på sig hela dagen på dagis. Och inte en enda gång kissade hon på sig. Visserligen har hon haft trosor på sig hemma länge nu, men idag började vi med det på dagis också. Det funkade ju utmärkt! Hon börjar bli stor flicka nu, satungen min!

Var är den?

Är den borttappad? Är den bortsprungen? Är den nerspolad i någon toalett? Jag bara undrar, var är min uppsats om Virginia Woolfs Orlando? Alla andra har fått sina hemskickade med betyget ditskrivet. Men inte jag. Jag börjar bli lite fnattig och orolig... Jag har oroat mig för den uppsatsen länge, och nu ska jag till på köpet behöva vänta längre än alla andra på den.

Jag söker efter min uppsats. Är det någon som vet var den är?

Dagens rock- MeatLoaf

Den här låten är en riktig klassiker och jäkligt bra. Jag har älskat den från första gången jag hörde den, och det var länge sen. MeatLoaf var en av mina favoriter när jag var yngre. Rysligt bra är han, även om herr köttfärslimpa kanske inte är den sexigaste i världen. Men han sjunger som en gud!

onsdag idag och uppsats-skrivande

Idag är det onsdag och inte många måstegöraviktigasaker-dagar kvar. Jag känner mig lite slut nu faktiskt och börjar känna lite ångest inför uppsatsen. Det är ju mycket som ska göras och inte så många dagar att göra det på. Jag ska till skolan idag och träffa uppsats-tanten och få lite handledning. Jag vet inte om jag har så mycket frågor direkt, men jag får väl ta och visa henne att jag har kommit lite frammåt. Idag har jag planerat att börja med själva analysen. Pju, får se hur det går...

Bästa eurovision-låten någonsin!

Jag och gubben min har en favorit bland alla eurovisionlåtar som vi någonsin hört. Den är så jäkla bra och vi älskar den! Det var Frankrikes bidrag 2007... Lyssna, njut och sväng på era lurviga!

Killar är farliga!

Idag var jag förbi favoritlekparken med Embla, innan vi gick och handlade. Det var tre stycken tjejer där i typ tio års-åldern. Plötsligt sa en av tjejerna en mycket intressant sak:
"Men hörrni, det är ju bara massa killar där, dit kan vi inte gå. Fattar ni inte att de kan göra vad som helst? De kan ju ta något av oss!"
Det var något för alla oss tjejer att tänka på! Killar är farliga!

Jäkla bajs också!

När jag väl var på affären och skulle handla, så glömde jag bort att köpa päronsaft. Skit också! Hur ska jag nu klara mig?? Det är så typiskt mig att glömma saker! Minne som en guldfisk.

Måste ha!

Åh, jag är så jäkla sugen på pärondricka eller päronsaft. Måste köpa det idag!!

Dagens rock- Ville Valo


Godmorgon!

Godmorgon alla härliga! Idag är det så där härligt skönt ute med sol och inte så mycket blåst. Skönt! Till lunch idag ska min lilla tös få grilla korv på dagis. Fuskigt tycker jag!

Nu ska jag strax ta och klä på mig och packa alla grejer, och sen bär det av mot skolan där vi ska ha lite uppsats-dejt. Ska bli skönt att få bolla lite idéer och tips. Sen så måste jag ju fixa lite mer böcker också...

Nyp!

Bildbevis på helgens bak






balkongen, here I come!

Solen skiner ute och det är så härligt! Jag ska ta ett stopp i läsandet av sekundärlitteraturen och sätta mig på balkongen med Mme Bovary istället. Med mig ska jag ha te och ett par kanelbullar (bakade av mig). MUMS!!!

Shit!

Det är så jäkla mycket samlande av litteratur nu! Eftersom tanten gav mig lite bra idéer inför uppsatsen, på uppsatsmötet i frdags, så har jag ytterligare böcker som jag ska få tag på. Oj, oj, oj! Jag letar och letar och hamstrar på mig. Sen ska jag ju för fan läsa igenom allt också. Pju! Mycket arbete som väntar. Men kul ska det bli!

Imorn ska jag ha en uppsatsdejt med härliga Peter, Sara och Johan. Jag tycker om dom! Det blir säkert mycket annat snack förutom uppsatsen, men det är ju bara behövligt!

Nej, nu ska jag fortsätta med att kolla igenom sek.litteraturen.

Dagens rock- Backyard Babies

De är ju för jäkla bra! Och den här låten älskar jag!

Jobbiga måndag!

Visst är det jäkligt härligt med helger? Och visst är det lika förskräckligt med måndagar, då man måste komma igång med allt man ska göra igen? Ush, jag känner mig inte alls särskilt taggad just nu!

Idag ska jag börja på allvar med uppsatsen. Jag ska kika igenom sekundärlitteraturen och strukturera upp uppsatsen. Sedan måste jag läsa ut Mme Bovary också. Jag har kommit på att jag måste lägga upp någon planering på vad det är jag ska hinna göra varje dag.

Nu ska jag klämma i mig lite mackor och te medan jag fixar med sekundärlitteraturen.


Bullbak

Idag har det skett! Jag ar bakat kanelbullar för första gången i mitt liv. Kul var det och goda blev de! Så stolt jag känner mig. Men nu kan jag säga att hela frysen ar full med bullar och bröd. Det känns så mysigt!
Jag känner mig så lycklig just nu! Calle och jag fixar här hemma medan Embla busar runt och leker för sig själv. Allting känns så bra! Och så har jag ju lilla knasen i magen. Livet känns så perfekt just nu! Visst kan man ju hela tiden längta efter något mer, men då blir man ju aldrig nöjd. Fan vad lycklig jag är!

Föresten, jag har redan börjat känna små rörelser från knasen i magen. Jag har läst att det är ganska ovanligt, men det kan ske hos omföderskor. Det känns som en fisk som sprattlar. Kul känsla!

Vi ska ganska snart ta oss iväg en sväng på lite picnic och äta de nybakade bullarna och dricka lite festis och te. Hoppas bara att ösregnet inte kommer tillbaka(det megaregnade för ett litet tag sen, men nu är det fint och solsken).

Nyp på er alla!

Det doftar ljuvligt...

Det doftar nu ljuvligt hemma hos familjen Gullström på Blodstensvägen! Alla tekakor är klara och inte en enda brände jag! Känner mig så stolt. Ikväll blir det till att provsmaka med lite ost på och te till. MUMS!

Mer 4 non blondes

Jag har nästan blivit alldeles kär i tjejen! Denna gudinna kan verkligen sjunga och sen är hon ju cool och snygg som fan!! Mycket bra musik!

Dagens rock- 4 non blondes

Den här låten är så sjukt jäkla bra!!

Duktiga jag!

Nu känner jag mig som en duktig mamma och fru, för jag har en deg på jäsning. Jag ska baka bröd själv för första gången i mitt liv (eftersom jag har hört att scones inte räknas som bröd). Det ska bli tekakor. Hoppas de smakar mums. Och imorn har jag tänkt baka lite kanelbullar, som jag heller aldrig har bakat själv. Shit vilken bakmamma jag har blivit helt plötsligt!

Våran mysiga eftermiddag i bilder...

Det blev grillning, jordgubbar och mys på eftermiddagen...


Dejt med minisyster

Idag var jag in till stan, efter mötet om uppsatsPM (som föresten gick väldigt bra med mycket bra respons och bra ideer från tanten). Väl därinne träffade jag min fina minisyster Sara. Det blev god mat och lite springandes i affärer. Alltid lika kul att träffa henne! På vägen mot bussen stannade jag och köpte med mig jordgubbar, som vi ska käka efter middagen. Det blir nog väldigt uppskattat hos Embla, för hon älskar jordgubbar.

Vi har tänkt grilla lite idag, om vädret tillåter. På menyn står grillad fisk med foliepaket, som innehåller potatis och lite goda grönsaker, som får ligga på elden och till det blir det en sallad. MUMS!

Nu ska jag förkoka potatisen lite och under tiden leta upp lite böcker på nätet inför uppsatsen.

Nyp!

Min underbara rackarunge!




Hon är allt bra söt, min lilla busunge!

Dagens låt- Anouk

Den här låten är så enormt vacker och ger mig lite gåshud och tårar i ögonen.

Möte om uppsatsPM idag

... och jag har lite ångest igen. Fick läsa de andras uppsatsPM och då kände jag på engång hur dåligt mitt var och hur duktiga de andras är. Läskigt möte det blir idag!

Tack Sara!

Du är en jäkla fin ängel som vill ta dig an mitt skatbo till hår och färga det. Du är så snäll och det kommer bli så fint! Därför kommer här en låt till dig... Visst är det väl den som du pratade om idag?

Pustar ut lite

Nu har jag varit till Carolina och hämtat böckerna som jag beställt. Sen blev det en fika-dejt med Peter och Sara nere på stan. Det kändes skönt att få prata lite uppsats och annat skit. Så nu känner jag mig lite bättre inför mitt PM och diskussionen om den som ska vara imorn. Det ska bli så skönt och kul att få komma igång med uppsatsen på riktigt! Jag har fått tag på så mycket sekundärlitteratur och böckerna som jag ska skriva om är så bra och jag har valt intressanta frågeställningar. Få se bara vad tanten säger imorn på diskussionen och att hon inte sågar mitt totalt.

Ångest

Nu har jag en så jäkla ångest över mitt uppsats PM. Det känns som att den är svårare att göra än själva uppsatsen. Det svåraste är att komma på de där jäkla frågeställningarna. Jag vet på ett ungefär vad det är jag vill skriva om och analysera, men att formulera det i frågeställningar är fasen inte lätt. Så nu har jag alltså en jäkla ångest!

Ska ta och hoppa in i duschen nu och sedan bär det av mot Carolina för att möta upp Peter och hämta och fixa massa böcker.

7 maj -09

Idag har jag en del plugg som ska göras. Ska fixa klart mitt uppsats PM, sen ska jag läsa böcker och så ska jag till Carolina för att hämta två böcker som jag lånat inför min uppsats. Mycket att göra idag, men det ska funka! Och imorn ska vi träffas i gruppen för att diskutera våra PM och gå igenom dem och få lite respons. Det blir spännande!

Det är så härligt väder ute, soligt och fint!

Shit vad jag är sugen på kaffe! Det är så jäkligt, för jag kan inte dricka kaffe längre. Då blir jag bara jäkligt illamående. Så jag får helt enkelt stå ut med att inte dricka något kaffe under tiden som jag är gravid. Jobbigt, för det är ju så jäkla gott! Särskilt på morgonen.

Nej nu ska jag sätta igång med plugget.

Nyp!

Dagens rock- Guns n roses

Mina absoluta favoriter!

Jäkla skit!

Nu har gubben hjälpt mig med att ta av det stora plåstret och tagit ur dränet. Han har även tvättat såret och runt omkring. Jag blir lite orolig när både han och jag känner att det är lite svullnad kvar. Jäkla skit, tänk om det är mera äckel kvar där. Då kanske de måste skära i mig igen. Ush, det är jag så orolig för. Men sen kanske det är så att det egentligen bara är en svullnad som går över av sig själv. Det kanske tar ett litet tag innan det läker sig ordentligt och fixar sig. Vi får se om det blir värre eller bättre. Men orolig är jag! Löjligt kanske...

Nu ska jag gå och sova. Är så trött!

Nyp på er och god natt!

Dagens låt- Michael Jackson

Den här mannen har gjort mycket bra musik och jag tycker att den här låten är en av de bästa som han har gjort. Han är verkligen kungen av pop. Det är en väldigt stark låt!

"Förgrömade Embla"

Hon säger så roliga saker min tös. Idag när vi käkade middag så råkade hon spilla lite köttfärssås på låret. Då sa hon till mig: "Jag vill inte ha den där" och sen sa hon lite surt "Förgrömade Embla". Hon är så underbart söt min unge!

Tung i hjärtat

Ibland när man ser en person som man tycker riktigt mycket om, så kan man bli alldeles tung i hjärtat av kärlek...
Idag när jag var till dagis för att lämna Embla, så lämnade jag henne i hallen, där alla ungar samlades för att det var dax för utflykt. Hon hade med sig sin rosa prinsessryggsäck med sin favoritnalle i, för han sklle ju såklart också få följa med på utflykt. Jag gav henne en hejdå-kram och gick sedan mot dörren. Hon kommer då springandes fram till mig, klumpigt i sina regnakläder och stora ryggsäck och trängandes med alla barn. Och så slänger hon sig fram mot mig och ger mig en stor puss på munnen. Jag blev så glad!! När jag sedan gick därifrån och hade kommit in i skogen så var det dax för ungarna att gå ut, så alla kom utspringandes. Även min lilla underbara tös, med sin klumpiga ryggsäck. Då kände jag mig tung i hjärtat av kärlek och jag fick en klump i halsen.

Jag undrar lite ibland om det verkligen är möjligt att älska ett till barn lika mycket som jag älskar Embla. Det känns så konstigt. Men det är ju klart det går! Hjärtat har så mycket kärlek att ge.

Nej nu ska jag fixa iordning mig och försöka duscha, med min inplåstrade rumpa med drän på. Det blir klurigt och kommernog ta lite längre tid än vanligt. Men det ska nog gå! sen blir det att ta bussen till skolan för lite dejt med Peter och sedan fixande på mitt uppsats-PM som jag ska lämna in innan fredag.

Tillägnad min underbara syster Sara!

Här kommer något för dig mini. Den här filmen älskade vi när vi var mindre! Underbar film!!

Jag har varit duktig!

Idag har jag faktiskt lyckats med att dammsuga, trots min omplåstrade bak och med ett drän mellan skinkorna. Duktiga jag! Men nu känner jag mig lite mör därbak!

Föresten, jäklar vad sugen jag är på dillkokt potatis!!! Det får bli det till middag idag. Pluss en kycklinggryta med lite dijonsenap och annat gott i.

Nu: Till matlagningen.

Dagens låt- R. E. M

Jag måste säga att jag inte är något fan av R. E. M. Deras musik är inte något som jag lyssnar på. Men det finns en låt som de har gjort som jag tycker är jäkligt bra och mysig. "Drive".

Jäkla rumpa!

Dränet som är inpetat mellan mina skinkor är inte speciellt behagligt. Det skaver och är jäkligt oskönt! Det onda har nästan helt försvunnit nu, men nu har jag problem och sitta och gå pågrund av det jäkla dränet. Jag ligger som en strandad säl i soffan och har problem att ta mig iväg. Kurre är ett trevligt sällskap, men inte mycket för att hjälpa mig med att hämta dricka och något att äta.

Jag ligger hemma och läser massor inför uppsatsskrivandet. Just nu har jag precis läst klart Fru Marianne av Benedictsson. Den var väldigt lång men väldigt bra. Nu ska jag ge mig på Mme Bovary av Flaubert. Jag har läst den tidigare i litt.vet kursen. Men jag måste läsa den minst en gång till nu. Det blir mycket att läsa!

Fan, vad jag är sugen på pizza nu! Det är så typiskt, nu när jag inte kan ta mig någonstans. Om det finns någon pizzagubbe därute som hör min bön: Snälla, kom med en vegetarisk pizza till fru Gullström i Eriksberg!!

Nu ska jag förtsätta läsa.

Nyp på er!!

Det blev en eftermiddag och kväll på akuten igår...

Jag har i några dagar känt av en smärta nere vid svanskotan och jag trodde att det var samma problem som jag haft förut (ramlade när jag var liten och slog i svanskotan). Men den här gången blev det bara värre och värre. Igår gjorde det så ont att jag inte kunde stå, gå, sitta, ligga eller gå på toan. Så då körde tösen och gubben mig till akuten. Där blev det en låååååång väntan för mig. Jag kom dit halv fem och fick först sitta och vänta i en timme i väntrummet, sedan fick jag ligga på en hård säng och vänta i två och en halvtimme, efter det blev jag inkörd i ett rum där jag skulle vänta på läkaren, och där låg jag i en fyrtio minuter. Det värsta var egentligen inte själva väntan, utan att jag inte hade någon att prata med. Gubben och tösen satt med mig i väntrummet, men sedan skulle de hem för att fixa mat till gumman. Att ligga själv i tre timmar och inte ha någon att prata med och bara titta upp i taket, är jäkligt psykbrytande!

Till slut fick jag iallafall träffa läkaren. Han sa att det var en väldigt infektion och svullnad jag hade vid svanskotan. Och att det inte var svanskotan som var sned, som jag tidigare haft problem med och som jag trodde var felet nu, utan att det var en hårsäck/hårstrå som växte innåt. Tydligen en väldigt vanligt problem enligt honom. Iallafall så hade det bildats en stor cysta som han var tvungen att ta bort. Och eftersom jag är gravid, ville han inte söva ner mig utan istället ge mig lokalbedövning. Själva sprutan var riktigt jäkla hemsk! Och jag kan säga att den inte hjälpte särskilt mycket, för det kändes nerkligen när han skar i mig och grejade. Fy fan!!! Men fort gick det iallafall och nu har jag ett drän mellan skinkorna som ska tömma ut det sista och ett stort vitt plåster.
Men det slutar inte här, nej för nu har läkaren skickat en remiss till kirurgen så de ska få operera bort den där hårsäcken, så att det inte händer igen. Pju!!

Jag var tvungen att fråga läkaren och jag fick en mindre rumpa nu när han hade skurit och tömt. Han skrattade bara och sa nej. Han tog nog inte min fråga på allvar...

Och jag kan säga en sak: Så många som fick stirra på min rumpa i närbild igår, har nog inte sammanlagt gjort det under hela mitt liv.

RSS 2.0