Nyårslöften?

Är det egentligen någon idé att ha nyårslöfte? Jag har varje år haft samma löfte och varje gång har jag brytit dessa. Nämligen att sluta äta godis. Det här året ska jag inte ha samma nyårslöfte. Jag ville inte längre gå emot min natur... Däremot har jag ett annat nyårslöfte:


Ta bättre tillvara på tiden med de jag tycker om och bryr mig om.

Detta är ett mycket viktigare och bättre nyårslöfte än mitt tidigare.

Hur ska nya året firas hos oss då? Jo, inte så himla mycket. Vi ska käka god mat, mysa med annat gott, ha det bra tillsammans och sedan gå och lägga oss innan tolvslaget. Något annat har vi inte lust till, som nyblivna tvåbarnsföräldrar.

Hoppas ni alla får en bra dag/kväll/natt och att ni firar in det nya året på det sätt ni vill. Antingen med massa människor eller hemma och mysa med de närmaste. Oavsett vilket så hoppas jag att ni får det bra.


Mina fina tomteflickor!


Dagens fräckis...

Jag kan ju börja med att säga att vi fick hem dasstidningen idag. Vilken höjdpunkt. Både jag och gubben blir genast bajsnödiga och vill låsa in oss på toa, så fort tidningen dimper ner.

I dasstidningen hittade jag denna, som jag tycker är jätte kul:

En döv kommer in på apoteket för att köpa kondomer och prövar med tecken att förklara sitt ärende för apotekaren. Apotekaren fattar ingenting. Till sist slänger mannen fram sin lem och lägger den på disken tillsammans med en 50-lapp. Apotekaren tittar sig försiktigt omkring och drar då fram sin lem på disken och tar 50-lappen och lägger den i fickan. Den döve blir högröd i ansiktet och gestikulerar våldsamt åt apotekaren som lugnt säger:
- Om du inte tål att öflora ska du heller inte slå vad!

Rekordnatt!

Inatt var det verkligen rekord! Freja somnade 22.45 och vaknade för lite käk 05.45 (somnade sen om och vaknade vid nio). Vilket jäkla rekord!!! Mycket skönt tyckte mamman och pappan. Embla märkte däremot inte av rekordet.

Idag har vi hunnit med lek ute i snön på förmiddagen. Kallt som tusan ute! Och så har vi nyligen ätit lunch allihopa. Nu sitter Embla och kikar på film, gubben lägger i en maskin med tvätt, Freja ligger och sprattlar med benen och flaxar med armarna på lekmattan och jag ska snart ta och dammsuga lägenheten. Lugn och mysig dag oss familjen Gullström i Eriksberg.




Sega!

Nu är vi alla sega efter en dag ute i snön. Mycket bus i backar har det blivit. Jätte kul! När vi far ner i backarna brukar vi alltid ropa: "Se upp i backen, tusen hål i nacken" Men idag kom Embla och jag på något nytt vi kunde ropa: "se upp i backen, bajs i nacken" Jätte kul tyckte vi. Inte lika kul tycker nog resten av omgivningen.

Sjusovaren Freja är nog inte riktigt lika slut som resten av familjen. Hon har sovit största delen av dagen. Hon börjar vakna till lite nu och vara sådär kvällsomöjlig som hon brukar. Inte så fasligt omöjlig, men inte lika lugn som hon brukar. Hon har ungefär tre/fyra vakenperioder sammanlagt om dagarna då hon är vaken ungefär en timme i sträck. Och då är hon pigg och söt! Kikar runt, busar med Embla, ler, snackar... Lilla söta Freja!

Nu ska jag ta och umgås med familjen.

Nyp!

Härliga vinterdag!

Nu snart ska Embla, jag och Freja ut och busa i snön medan gubben sitter vid datorn och jobbar lite. Embla och jag tar en tur till en pulkabacke medan Freja får sova i vagnen. Busa rumporna av oss ska vi göra! Därefter blir det lunch och sen far hela familjen iväg med bilen till Hammarskog och åker lite i den backen och tar en fika på isen. En mysig dag ute står på schemat med andra ord!

Freja sov bra inatt. Två stycken femtimmars perioder med amning emellan. Det tycker vi om! På dagarna har vi däremot haft lite problem med att få henne att sova. Tills vi kom på att hon somnar så fort vi sätter på henne overallen för att gå ut med henne. Då kom vi på att hon kan ju sova i den inne också. Och hon blir inte för varm i den heller. Skit smart! Lurar ungen! Så när hon ska sova inne, lägger vi ner henne i overallen och sen i vaggan och så sover hon där. Smidigt! Men vi försöker vara ute så mycket som möjligt och promenera och leka. Skönt för hela familjen.

Nu ska jag slänga fram tuttarna till en hungrig Freja innan hon hamnar i vagnen. Sen bär det av med stjärtlappar, pulka, vagn och ungar till backen.

Hoppas ni alla får en skithärlig dag!

Nyp i rumpan!

Söndag och matkrig

Det har varit en mysig dag med en tur till Sunnerstabacken. Den yngsta tösen Gullström sov hela tiden vi var där. Men vi andra hann med flera turer i backarna och även en varsin varmkorv. Vilket vinterparadis det är där! Jäkligt kul hade vi.

Här har julen varit härlig och riktigt enormt mysig. Känns så enormt bra att fira julen med en till dam i familjen. Även om hon inte var så delaktig. Jag kan utlova bilder senare ikväll eller imorn.

Idag var vi riktigt olydiga föräldrar... Jag vet inte vem det var som startade det, men inte var det Embla iallafall. Helt plötsligt hade den fina middagen bestående av spagetti och falukorv, förvandlats till ett stormigt matkrig. Sen upptäckte vi också att spagettin fastnade fint på väggen. Så vi pyntade väggen lite... Kul var det! Sen fick jag och pappan städa undan allt. Vi är allt bra olydiga och barnsliga. Men jag måste ju säga att matkrig är väldigt avslappnande och får bort alla agretioner man har inom sig.

Frejas favoritlåt!

Om Freja hade fått välja favoritlåt hade det varit den här:


God jul från mig till er!

Imorn är det ju julafton (tror inte det är någon som har missat det...) Och idag har vi verkligen haft fullt upp hela dagen. Storhandling av julmat och julgodis, köp av ny kupévärmare, lunch på Ikea, köp av julgran, pynt av julgran, fixat julskinka, fixat Jansons frestelse... Fullt upp verkligen. Mysigt har det varit. Nu är familjen Gullström i Eriksberg redo för julen. Embla har längtat länge!

Så med dessa bilder önskar jag och min familj er alla sköna, en riktigt härlig jul!!!







"Annars går inte jag på ditt kalas"

Embla och gubben gjorde köttbullssmeten idag. Och Embla älskar verkligen att hjälpa till. Ho fick hjälpa till med att hälla i salt. Men hon ville hälla i mer salt än vad som skulle vara i. När Calle sa åt henne att "nu räcker det" så blev hon lite arg och sa: "Annars går inte jag på ditt kalas pappa". Gullunge! Oj vad gubben och jag började skratta och Embla också när hon såg oss skratta.

Dan före dan före dopparedan

Nu börjar julen närma sig på riktigt! Härligt! Här har vi förberett på många sätt: pluttat apelsiner, bakat pepparkakor, gjort pepparkakshus, bakat julgodis... Så mysigt! Idag ska vi göra massa köttbullar och sen bara mysa.








Just nu spelar gubben och Embla tevespel medan Freja ligger på golvet och spanar.




...

Jag orkar inte försöka längre, när inte den andra partern verkar intresserad eller anstränga sig själv. Efter så många försök börjar jag ge upp och jag börjar strunta i hur det blir. Det har varit ett hål i mitt hjärta, men som nu har fyllts med kärlek från annat håll. Det är inte längre en förlust för mig, utan en förlust för den andra. Så ledssen och besviken jag har kännt mig. Men inte nu längre. Jag har andra. Från och med nu tänker jag inte försöka längre. Det är ingen idé.

Ensam

Nu är jag alldeles ensam inne. Gubben, Embla och Freja är ute. Och jag ska dammsuga och tvätta golvet pluss fixa det sista på gubbens julklappar.

Sjuktbra jullåt!!


Denna helg

Denna helg har varit härlig och kommer fortsätta att vara det. Igår blev det storshopping av julblommor (hyacinter, julgrupp...). Sen blev det en tur till Fulleröhandeln och där är det lika mysigt och fint som vanligt. Väl hemma gjorde vi pepparkaks hus och pluttade såna där luktgrejer i apelsiner. Vi passade även på att pynta med det sista julpyntet (granen stylar vi dagen innan julafton). Nu har vi det julfint och mysigt här hemma.

Freja var en söt och glad skit hela dagen och sover bra om nätterna. Pju! Embla däremot är lite sjuk nu. Igår var hon megahostig och snorig och hade lite ont i ena örat ("ånej, inte öroninflammation" var det första jag tänkte) Men idag mår hon bättre och örat är bra. Nåt konstigt skit var det.

Idag ska vi baka lite julgodis och bara mysa hela dagen.

Nu leker Embla, pappan och Freja med lego. Eller Frejisen tittar på medan de andra två leker. Och jag har sprungit runt och plockat och grejat.

Föresten, idag är Frejisen exakt en månad. Shit, vad fort tiden går! Helt otroligt.

Nej, nu ska jag också ta och leka lite med mina älsklingar.

Jag saknar mina vänner! Hoppas ni har det bra. Puss till er!

Jullov

Denna fredag är verkligen härlig! Idag är det Emblas sista dag på dagis inför julen. Så mysigt! Snart är det verkligen jul och vi har massa kul kvar att göra inför den. Pynt och pyssel och fix. Och så är det ju fortfarande vitt ute. Jäkligt underbart!

Efter en jobbig dag igår (med en Freja med gasig mage och en övertrött Freja) så har vi haft en bra natt och nu är hon glad och utvilad. Den vanliga Frejisen är tillbaka. Hon är fyra veckor idag. Jäklar vad tiden går fort!! Hon har börjat varit vaken mer om dagarna och så har hon börjat le och följer efter med ögonen mer. Jätte kul! Hon är lite busig vår Freja kan jag lova! Nu sitter hon i pappans knä och de busar lite.

Idag är det lite städ hemma och storhandlig som står på schemat. Sen blir det käk på IKEA ikväll och sen fredagsmys. IKEA är ju jäkligt bra för småbarnsfamiljer. Perfekt att käka där. Billigt, bra för ungarna, ungarna får glass efter maten, ungarna kan springa runt på ett annat sätt... Kan ju inte bli bättre.

Nu ska jag gå och duscha och fräsha till mig lite. Och så måste jag byta tutt-kuddarna (ilägg för läckande tuttar).

Dagens låt

En av de absolut bästa jullåtarna!

Onsdag

Godmorgon folket!

Efter att ha vilat och tagit det lugnt igår, så kändes min hals nästan helt bra igår kväll. Inget ont. Skönt. Däremot så har jag varit torr i halsen, lite hostig och lite ont inatt. Men det har gått över nu när jag vaknat ordentligt. Så idag blir det en promenad mot stan för att inhandla sista julklapparna. En fin vinterpromenad.

Embla är dragen till dagis(i pulka av gubben), gubben på väg hem igen från dagis och Frejisen ligger och pömsar i sin vagga. Själv ska jag strax duscha av mig lite och sen blir det väckning av Freja, amning och frukost innan vi ger oss iväg mot stan. Undrar hur många gånger jag kommer vurpa idag. För igår var det djävulskt halt ute. För mig blev det fem nästan-vurpor och en hel vurpa. Får se hur det går idag. Jag är så glad att jag inte är höggravid nu. För då hade jag varit livrädd att gå ut på de här hala vägarna. Då hade jag nog hållt mig inne tills ungen kläcktes.

Nej, nu måste jag komma igång.

Nyp!

Tack Freja

Lilla Frejisen är så underbar. Till skillnad från Embla (som vaknade varje timme på nätterna för att ha käk) så sover Freja i perioder på tre timmar om nätterna. Men i natt sov hon från kvart i tio till halv tre (då hon ville byta blöja och ha käk) och sen sov hon till klockan sex (käk och byta blöja igen. pluss en liten vakperiod). Sen somnade hon själv i sin vagga, snuttandes på nappen. det kunde Embla heller aldrig göra. Jag var tvungen att amma henne till sömns jämt. Så tack Freja för en ganska pigg mamma! Sån skillnad på barn!

Förresten, har ni upptäckt att det är massa snö utanför fönstret? Så här hemma har det varit en glad Embla, en glad mamma och en glad pappa. För vi har längtat efter snön. Äntligen är den här. Så Embla fick åka pulka till dagis idag.

Ush, jag har verkligen någon konstig jäkla förkylning. Jag har varit krasslig i över en vecka och halsen är fortfarande jäklig och jag känner mig inte riktigt kry. Näsan däremot är frisk oh inget snor som rinner. Konstig förkylning.

Nu ska det bli lite morgonkaffe här och några mackor. Kanske en hembakad pepparkaka till. Sen bär det av till BVC för vägning och mätning utav lilla tösen här. Och jag kan med säkerhet säga att hon gått upp bra i vikt. MEd tanke på den dubbelhaka som hon fått och påskinderna.

Nyp på er!

Luciafirande på dagis

Imorse steg hela familjen Gullström i Eriksberg upp tidigt som satan. För på morgonen nalkades det luciafirande på dagis. Alla skulle komma upp, få i sig frukost, klä på sig och sedan komma iväg till dagis till kvart i åtta. Det gick! Och vad får i gång julkänslan som lite luciafirande på daigs? Inget! Det var verkligen skit mysigt och underbart. Stolta föräldrar trängdes för att leka paparazzi och få smådåliga bilder på sina sjungande barn. Och längst fram i skaran av föräldrar hade jag trängt mig. För jag skulle få massa kort på min lilla tös! Och jag känner mig stolt som en tupp. Min tös var så söt och duktig! Här kommer lite bilder...









Helgen i bilder



Så underbara mina töser är!




Köttbullsfix!




Pepparkaksbak.

Denna lördag

Denna lördag har varit härlig. Jag kände att jag och Embla behövde lite tid tillsammans. Det har ju blivit mycket mindre av den varan sen Freja kom till jorden. Det är nog varje nybliven tvåbarnsmammas stora problem. Att känna att man inte ägnar tillräckligt mycket tid till det äldre barnet. Jätte jobbigt! Så jag har bestämt att verkligen ägna ensamtid ihop med henne. Idag bestämde jag mig för att ta med henne in till stan för en tripp på bibblan och käk på Max. Det tyckte hon var jätte kul! Och jag med. Jag ammar Freja var tredje timme ungefär om dagen, så det går ju att planera in lite ensam tid med Embla.

Till middag idag gjorde gubben, jag och Embla egengjorda köttbullar. Jäkligt vackra och goda blev de. Jätte kul var det att sitta och rulla tillsammans.

Nu ligger Freja i soffan och sover och snuttar på napp och Embla ligger i sin säng och sover. På teven är det Robinson och jag känner mig fortfarande sjuk i halsen. Jäklar att det aldrig går över. Inte alls kul att vara sjuk. Ska nog göra iordning lite te.

Imorn blir det pepparkaksbak och så ska jag också knåda ihop dumlekakor. Embla har längtat länge efter att få baka pepparkakor. Så en mysig söndag/lucia väntas här hemma...


...

Jag känner mig ledssen
Jag känner mig sårad
Jag känner mig besviken

Dagens rock- Led Zeppelin


Frejas kompisar

Igår kväll låg Freja i soffan och snackade med sina nya kompisar. Och så log hon också!! Men det lyckades jag inte få med på kameran. Däremot lyckades jag få med henne när hon hade sina djupa samtal med polarna...




Enorma tuttar!

Det är väl inget nytt att tuttarna växer när man ammar. Och ibland växer de och blir enorma på bara några få sekunder. Jag har aldrig haft en hylla som killar har kunnat spana in. Men nu jäklar! Vilka läckra tuttar jag har! Så här sexig har jag nog sällan kännt mig. Tyvärr så sprutar de mjölk bara någon tänker tanken på att närma sig dem. Så det är strängt förbjudet för gubben att peta på dem, om han inte vill bli helt nersprutad!

Efter några dagar med pappsen här hemma så är Freja och jag själva idag. Mysigt! Men inte så sällskapligt, för hon ligger bara och sover nu och jag sitter vid datorn. Vi är inte så sociala mot varandra. Jag ska passa på och duscha snart innan hon vaknar och sen ska jag ta och plocka lite.

Inatt var det en lite hysterisk natt. Jag är ganska förkyld just nu och har haft några dagar med en djävul i halsen (trodde ett tag att halsflussen var back. Men inte. TUR!!!) Och inatt fick jag världens hostattacker. Och försöka amma och pömsa en liten Freja då var helt omöjligt. Och ju mer frustrerad och gråtig hon blev, desto mer panik fick jag. Vilket ledde till att hon också fick lite panik. Så vi var vakna i en och en halv timme och hade kaos. Jäkla hosta! Men förutom den insidenten så var det en bra natt. Hon sov i tre timmars perioder. Klart godkänt av mamman och pappan. Även om vi inte skulle bli ledssna om hon helt plötsligt fick för sig att sova fem timmar i sträck...

Nej nu ska jag väl hinna duscha innan Frejis vaknar.


Vi har blivit med tvättmaskin!

Idag var gubben och jag (och Freja) iväg och köpte oss en tvättmaskin(Tack fina svärmor!!). Det kommer bli underbart att slippa springa till tvättstugan med monsterhögar. Och det blir så skönt att slippa hänga upp monsterhögar med tvätt i hela lägenheten. Men det var verkligen ett helvete att få upp den tungviktaren till vårat place! Jäklar vad jag svor och gormade i kampen upp för trappan. Och sen när vi väl kom upp med helvetet såg det ut som om den inte skulle komma in i badrummet. JÄKLAR! Men som tur var så gick den till slut in. Med bara någon centimeter till godo...

Men nu är den där! Bilder kommer senare...

Det var party hos oss inatt

Japp, ni läser rätt. Här hade vi party inatt. Åtminstone trodde Freja det. Hon har fått fler och fler vakenperioder på dagarna. Underbart tycker vi! Men hon har också fått en vakenperiod på natten och sover i kortare perioder än förut. Inte lika roligt tycker vi. Hon har nog kommit på att det är roligare att vara vaken, nu när hon har upptäckt mer av världen. Och då vill man ju för tusan inte sova. Så inatt var hon vaken i ungefär en timme och gurglade lite och var allmänt söt. Och så sov hon i intervaller på två timmar (fortfarande mer än vad Embla gjorde när hon var bebis), hon som tidigare sovit tre till tre och en halv timme i sträck.

Oj, nu är det en liten Freja som skriker och låter riktigt förbannad. Gubben byter blöja på henne och det tycker hon inte är kul.

Mina underbara tjejer!

Tänk att mitt hjärta får plats med så mycket kärlek!







Gråa onsdag

Som ni ser utanför era fönster så är det jävligt grått ute. Inte kul. Inte kul alls. Och till på köpet har jag en jäkligt seg förkylning med halsont, hosta och lite feber. Inte kul. Inte kul alls. Trots denna fördjävliga förkylning och detta oupphetsande väder, så har gubben, jag och Freja varit ute på en entimmes snabb-promenad. Eller ja, Freja sov och vi resterande två stod för promenerandet. Mycket härligt att kunna röra på sig efter att ha varit orörlig i ett antal månader. Skönt!

Nu är det lunch som väntar och sedan lussekatt och glögg. Freja ligger fortfarande och sover. Hon gnyr till ibland. Det låter så gulligt!

Igår tog Freja och Embla ett dopp i baljorna samtidigt. Det kommer lite bilder på det senare idag. Jag kan iallafall säga att det inte var så himla poppis att bada innan käkdax. Freja var lite smått förbannad för att hon inte fick tuttkäk INNAN badet. Men hon verkade tycka att det var mysigt med bad ändå.

Nej, nu är lunchen klar och min mage kurrar.

Nyp!

Hujedamig!

Jag har gått och blivit förkyld. Något djävulskap i halsen och sen känner jag mig lite febrig. Fy fan! Inte nu...

Fem år med dig...

Idag har jag tillbringat fem år med dig, min underbara man. Så mycket vi har varit med om och så fort dessa år har gått. Jag är säker på att vi kommer tillbringa resten av våra liv ihop. För vi är perfekta för varandra. Du känner mig utan och innan och älskar mig för den jag är. Ingen annan känner mig så väl som du.

Du har stått ut med mina snarkningar när jag är förkyld.
Du har stått ut med min ibland taskiga humör (efter sömnlösa nätter och hormonsvängningar)
Du har stått ut med skrik och bråk.
Du har stått ut med mycket under vår tid ihop.
Och ändå har du stannat kvar hos mig.
Du måste verkligen älska mig.
Det känns helt otroligt och underbart att ha funnit en sådan människa.

Jag minns den där kvällen som vi pratade med varandra för första gången. Jag minns att att jag försökte flörta med dig och puta med munnen i hopp om att du skulle pussa mig. Men när du inte tog intiativet kände jag mig lite frånstött. Du har förklarat i efterhand att du var lite för blyg för att våga ta intiativet...

Jag minns också den där magiska kvällen då det blev vi. Jag minns den långa väntan på att få komma i din famn. Jag minns din blick och hur du såg på mig. Jag minns pirret i magen och att jag blev helt darrig i knäna.

Nu, fem år efter denna magiska kväll, så smälter jag fortfarande av din blick. Jag har fortfarande kvar pirret i magen och darret i knäna. Kärleken till dig har vuxit sig starkare genom åren och jag älskar dig mer än någonsin. Du är mitt allt och jag vill dela resten av mitt liv med dig.

You rock my world, baby!




Dags att fira- Äntligen bajs!

Stackars lilla Freja har varit lite dålig i magen sen igår. Hon har varit gasig och försökt bajsa. Hon har tagit i av kung och fosterland utan att speciellt mycket har kommit i blöjan. Jag tror detta beror på den djävulskt goda saffranskakan jag bakade för ett par dagar sen... Men idag kom det äntligen! Hon låg i sitt bebisgym och kikade och sprattlade lite. Och helt plötsligt rök det till nere i blöjan. Två gånger till och med. Massa bajs kom det! Så nu hoppas jag att skrutt ska vara bättre i magen. Sedan dess har hon iallafall sovit bra och sett nöjd ut. Samma gamla Freja.

Sköna toner

Just nu håller jag på och fixar käk(köttbullar, potatis, brunsås och inlagd gurka) till sköna toner från Emblas rum. Hon håller på och grejar och leker samtidigt som hon övar på luciasångerna, som de ska sjunga i luciatåget på dagis för oss föräldrar. Härligare toner finns nästan inte.

Bildbomb...

Här kommer lite bilder på mina smaragder








Freja flörtar med masken...

Dejt på BVC

Halv elva hade jag och Freja-tjejen en dejt på BVC. Det var vägning och mätning som stod på tur. Vägningen var jag lite nervös över, eftersom barnmorskan hade sagt år mig att jag skulle vara noga med att amma henne minst var tredje timme. och att jag måste väcka henne var tredje timme på natten. Allt detta för att hon föddes tidigt men ändå så stor. När vi vägde henne idag visade det sig att hon kommit upp till sin födslovikt(de går alltid ner i vikt i början). Och distriktsköterskan tyckte att hon gått upp bra i ivkt och att jag inte behöver fortsätta väcka henne var tredje timme på natten för att ge käk. Utan hon kan sova till hon själv vaknar och är hungrig. Skönt för både mamma och dotter kan jag lova.

Nu är vi hemma, efter en liten extra promenad ute i den härliga kylan. Freja ligger och sover och jag ska börja plocka lite här hemma och få någonting gjort.

Vi ska trampa ivät lite tidigare till dagis idag för att hämta hem Embla. Jag saknar henne. Min fina lilla dotter! Men innan vi gör det ska här käkas lunch och fixas lite. Och gubb-skiten är i skolan och är labbhandledare. Men imorn ska han vara hemma med oss.

Jag har problem...

Känner att jag borde käka lunch, men är inte sugen på något att äta. Hur gör man då? Vilka stora problem jag har...

Saffranskaka och glögg

Efter en dag som har tillbringats med tårta, gottis, mys, bus, bajsfontäner och annat smått och gott så sitter nu gubben och jag i soffan med en varsin mugg varm glögg och en egengjord saffranskaka(som föresten smakar underbart!). Vi ska kika lite på Andra avenyn innan lamporna slocknar i vårat hus.

Hoppas ni alla haft en bra dag. Och mys ner er ordentligt i sofforna nu.

Mostrarna och Freja






RSS 2.0