Hello baby!

Här hemma är det full fart mest hela tiden. Som vanligt med andra ord! Jag vill bara nämna att helgen var en av de bästa på länge. Vi hade härliga Evelina här med sina lika fina ungar. Embla njöt av att ha sina sysslingar här. Det var mycket bus kan jag lova! Vi bor ju lite trångt, så att ha fyra ungar här hemma är ett litet smått kaos. Men ett underbart kaos. Jag tycker om när det är fart runt omkring! Det blev rysligt tomt när de åkte hem igen!

Igår var det lekdejt med dagismorsorna och alla deras ungar i lekparken. Kul och trevligt till en början. Men sen tog allt bus på dagis och i lekparken ut sin rätt. De blev trötta och griniga. Inte helt underbart. Så det bar ett gäng skitungar vi fick ta hem.

Idag har jag tänkt fixa och greja hela dagen och börja planera inför packningen. Vi åker nämligen till Tyskland på onsdag. Nervöst men jäkligt kul och spännande! Vi blir borta i två veckor. Även om gubben kommer jobba lite så blir det även semester. Och jag såg igår att det är hockey-vm i Tyskland när vi är där. Och att de även ska spela i Köln, där vi kommer hålla till. Så det lär vara späckat med folk. Spännande!

Imorn är det ju sista april. Förra året flydde vi fältet men i år blir vi kvar i Uppsala. Det blir kanske en liten tripp in till stan, men framför allt ska vi på tivoli vid Gränby. Det ser Embla fram emot.

Vi har som sagt mycket som händer just nu och det är bara så kul! Snart är det sommar. Fy tusan vad jag längtar!

Ett eget släkte...

Det finns verkligen vissa pensionärer som tillhör ett eget släkte. Särskilt här i Eriksberg...

Ibland när man går och handlar på vårat lilla Hemköp, speciellt på förmiddagarna så får man trängas med alla Eriksbergs pensionärer. De kommer med sina rullatorer och ockuperar alla gångar, precis som jag med min barnvagn. Det blir alltså förstoppning när vi möts. I vårat Hemköp finns det två kassor. De här pensionärerna har en speciell taktik att om bara den ena kassan är öppen(vilket den ofta är) så går de istället och ställer sig vid den obemannade kassan och väntar där. Mycket underligt! De kanske tycker att kön är för lång...

Idag när jag var med ungarna och handlade på ovannämnda affär, så stötte jag på några speciella damer. Den första såg jag när vi precis hade kommit till det lilla torget. Det var en äldre kvinna som kom och gick med sin enorma handväska. Stackars kvinna! Den var så stor och uppenbarligen tung, för hon hade problem att gå och bära den. Hon gick fram till en liten soptunna på kanten av torget och börjar där ta ut innehållet, vilket bestod av ett flertal hopknytna kassar. Hon prejar ner allihopa i soptunnan, som tillslut är så full att locket inte går igen...

De andra speciella damerna mötte jag inne på Hemköp, när jag står i kassan för att betala. Embla brukar gå före mig i kassan för att sen klättra upp på den lilla utskjutande delen vid kanten. Där brukar hon börja plocka i grejerna i kassar. Och hon är så duktig som hjälper mig! Hon gjorde detta även idag. Då såg jag plötsligt hur två äldre kvinnor, väldigt spacklade går fram och håller henne på ryggen och ojar sig flera gånger. Sen går de en bit bort och står och tisslar och tasslar, med hopsnipna munnar och blänger på mig. "har hon ingen koll på sin lilla flicka?" "Ojojoj.." Hör jag dem muttra och titta på mig. Jag kunde inte rå för det, utan jag började fnissa och gick fram till Embla och sa åt henne att hon var jätte duktig. Herregud, klart jag har koll på min unge! Jag vet ju vad hon kan och vad honm inte kan. Och det där har hon gjort så många gånger så jag är ju absolut inte orolig för att hon ska ramla ner...

Så, nu har jag fått skriva av mig lite...

ödsligt!

Det har varit ödsligt här på min läckra blogg ett tag, men nu har jag dragit upp arslet ur hålet och kommit igång igen. Det är liksom full fart här hemma kan man säga, så jag hinner knappt andas ibland.

Det känns som om det har hänt mycket för mig den senaste tiden, men när jag tänker tillbaka för att försöa samla ihop allt så kan jag inte komma på vad jag gjort... Minnesförlust eller helt enkelt bara en typisk tvåbarns morsa??

Båda mina ungar växer så det knakar. Freja har redan hunnit bli fem månader. Hon sover fortfarande oförskämt bra om nätterna. Hon kan nu vända på sig helt och hållet och nästan sitta helt själv. Hon är en väldig glad och pratig skit som sällan skriker eller är sur. Hon har börjat med smakportioner och ÄLSKAR gröt och fruktpuré. De olika matpuréerna hon hittills testat är smask det också tycker hon. Förutom majs och potatis. Där knep hon ihop och skrek.
Embla, min stora älskling har blivit så enormt stor. Jag förvånas varje dag. Hon pratar, diskuterar, busar, skrattar, skämtar, luras... Helt enkelt underbar! Jag är så otroligt lyckligt lottad!

När det gäller gubben och hans Tysklandsresor så har det blivit lite för mycket sånt den sista tiden. Men jag tycker nästan att det är tur att den där vulkanen på Island fick utbrott. För annars skulle han ha åkt till Tyskland idag igen. Däremot hoppas jag att det ska gå och flyga om två veckor. För då ska hela våran lilla familj ta en tripp till Tyskland för semester och jobb(för gubben).

Här hemma är det massa fix och vårstädning av balkongen som står på schemat. Mycket att fixa! Men kul. Nu ska jag sätta igång.

Nyp på er!

RSS 2.0