Idiot!

Sjujäklar vad bra Noll disciplin med låten Idiot var i kvällens Melodifestival. Helt klart den bästa låten. Och så gick de inte vidare. Jäkla skit!!!

Jag har världsrekord!

2997 kronor. Så mycket storhandlade vi för idag. Och då hade vi nästan 400 kronor i rabatt. Så när vi kom hem så fick vi verkligen proppa in allt i både kyl och frys. Nu är det så fullt som det bara går!! Och jag måste ta mig tusan ha världsrekordet i att proppa frysar fulla. För jag är tusan bäst på det! Jag kan uträtta under med våran lus till frys! Det ni.

Gubben kommer hem idag!

Mysig fredag morgon! Embla och jag har haft en riktigt mysig frukost i vardagsrummet framför bolibompa. Det behöver man få ha ibland! Och idag kommer gubben hem. Han kommer tidigt, runt klockan elvaEn helt jäkla skön fredag med andra ord. Jag har klarat dagarna utan gubben riktigt bra. Det mesta har funkat, även om man är helt slut på kvällen. Freja hade lite ont i magen och var orolig igår kväll. Men efter att hon fick megabajsa så blev hon lugn och bra igen och kunde sova gott inatt(men med ett antal nappinstoppningar). Hon somnade kvart i tio och sov till sex, då det var dax för morgonamningen. Klart godkänt!

Nej nu ska jag ta och morgonfixa och sen ta en välbehövlig och uppiggande dusch. Hoppas ni alla får en sjujäkla bra fredag.

Barnvagnsmaffian

Är lite slut i kroppen efter morgonens promenad med en del av barnvagnsmaffian. Vi nyutpluppande morsor från dagis tog en ganska rejäl promenad efter lämnandet av ungar imorse. Och nu ska jag strax ge mig ut på en promenad innan Embla ska hämtas. Så härligt att komma ut och röra på sig. Sen har jag ju ett antal gravidkilon som mer än gärna får försvinna... Jag måste ju säga att det är svårt att vara sociala när man promenerar med sina vagnar. Vi var tre stycken som vandrade och var nästan tvugna att gå på led, för det var så trångt att gå.

Tiden utan gubben går jäkligt fort. Full rulle här hemma. Särskilt när Embla kommit hem från dagis. När det bara är jag och Freja hemma, får jag lite tid till att andas iallafall...

Nu: PROMENAD!




Lonely

Gubben åkte tidigt imorse till Tyskland. Så det är bara vi girls här hemma. Mysigt men lite ensamt. Fast han kommer ju hem gansa snart. På fredag.

Embla är på dagis och jag och Freja ska strax ut på en promenad i det härliga vädret, innan Embla hämtas hem. Jag och Freja har bara varit hemma idag och myst och busat. Hon är så otroligt pigg och busig om dagarna. Och så hon snackar!! Det är en tjej med mundiaré kan jag lova!

Jag har gått och blivit hall-dammsugnings-beroende. Det kommer in så jäkla massa grus och skit där så jag drar några tag med dammsugaren, varje dag. Eftersom man går igenom hallen för att komma till alla rum i lägenheten, så kommer allt skit även dit... Problems!

Det känns inte som om jag har så himla mycket intressant att skriva om nu när jag är mammaledig. Jag skulle ju kunna delge er hur många bajs- och kissblöjor jag byter om dagarna. Men det är ju inte så himla upphetsande...

Nej, nu ligger en sovandes Freja i vagndelen och väntar på att få komma ut på en promenad.

Mors

Jag har märkt att det går ett par dagar mellan uppdateringarna. Men tiden går så enormt jäkla fort just nu...

Helgen har varit spännande! I söndags hjälpte vi systeryster att flytta sitt pack till Södertälje. En mycket intressant upplevelse med tanke på den jäkla snömängden. Vi gick upp sju på morgonen och kom tillbaka kvart i ett på natten. Men hon kommer få det så mysigt där borta! Och ungarna mina var otroligt duktiga, trots att de blev övertrötta och Embla tyckte det var lite jobbigt. Underbara mina kids!

Igår sov vi till nio/halv tio. Vilket behövdes efter den vilda söndagen. Sen var vi på tre månaders kontroll av Freja. Hon var jätte pratig och charmade sockorna av BVC-tanten. När det sedan var dax för sprutan så vart hon inte lika glad... Trots sprutan och varningarna om att det var vanligt attde små får ont i benen ooch feber, så sov hon ändå bra inatt. Mellan tio och klockan sju. Bara ett par instoppningar av nappen.

Imorn far gubben till Tyskland(igen) och stannar till fredag. Så jag och ungarna blir ensamma hemma. MEn det kommer gå bra. Även om det alltid känns jäkligt tråkigt när han åker, så blir det ändå mysigt.

Nu ska jag börja fixa och greja här hemma. Lite senare blir det en promenad ute i den jäkliga snön.

Spännande!

Nu tänkte jag ge mig ut på en liten promenad med lillskiten. Och det kan ju inte bli annat än spännande i det här jäkliga vädret. Får se om vi kommer tillbaka över huvudtaget... Freja ligger ju tryggt nerbäddad i sin vagn, men jag däremot får ju kämpa.

Idag har jag varit produktiv! Har bröddeg på långjäsning och gjort kringlor(som blev lite småmisslyckade...). Gått med nybakat.

Efter promenaden blir det stormys! Då har vi tänkt brassa igång en film (någon disney) och käka lördagsgodis. Myspys på hög nivå!

Adjö så länge!

Tre månader!

Idag är Freja tre månader. Jisses så fort tiden går! Och hon utvecklas så enormt. Hon skrattar massor. Första skrattet var det Embla som fick när hon gjorde något tokigt med sin fot. Efter det har Freja skrattat mer och mer. För ett par dagar sedan rullade hon över från rygg till mage. OCh nu kan hon göra det med en jäkla fart. Men att rulla från mage till rygg funkar inte riktigt än. Freja sover fortfarande bra. Cirka nio timmar i sträck om nätterna. Inget att klaga på! Jag går och väntar på att det ska vända, men njuter så länge det varar.

Mina underbara tjejer är det bästa jag har!



I´m back!

Jag har varit lite frånvarande från bloggen ett tag. Men det har varit fullt upp för mig med förkylningar, storstäd, fix av en jäklig dator(som gubben stod för) och massa annat. Dagarna rullar verkligen undan.

Idag är jag hemma med ungarna medan gubben jobbar. Och dagen har flytit på bra! Vi fick en skön natt till att börja med. Freja sov nio timmar i sträck och Embla tog en sovmorgon till halv nio. Jäkligt skönt måste sägas! Sen har Freja sovit bra på dan så jag har huunnit göra tråkgrejer och busat med Embla.

Gubben ringde mig på sin lunch idag och sa:
Sorry babe, men jag måste åka till Tyskland tre gånger i mars.

Okej, det var väl inte riktigt så han sa. Även om det hade låtit mycket coolare. Han sa bara att han hade fått veta idag att han måste åka till TYskland tre gånger i mars. TRE GÅNGER!!! Då kan jag ju säga att sista gången av dessa tre, ska han vara borta i minst fyra nätter. Det blir alltså gubbfritt hos tjejerna Knas på Blodstensvägen. Då blir det både bus och kaos kan jag lova!

IDag ska jag tillaga en hel lax till middag. Och då menar jag verkligen en hel lax. Med både vingar, rumpa och fjäll kvar. Som tur är, är både huvudet och äcklet i magen borta. Men det kommer nog bli väldigt smarrigt!

NU ska jag gå och leka mamma pappa barn med Embla. Jag får alltid rollen som pappa och hon får rollen som mamma. Lite orättvist tycker jag!

Tisdag

Nu ska jag och Frejisen strax ut på en promenad innan vi hämtar Embla från dagis. Så skönt att få promenera lite och umgås med sig själv och en sovande Freja. Härligt väder är det ute också. Sen när Embla är hämtad från dagis får det ta och bli lite vanlijbullar med mjölk till. Alltid jäkligt gott!

Jag hade ett telefonsamtal idag som gjorde mig lite varmare i hjärtat och som fick mig att tänka massor på det som har varit och framtiden. Jag vill ha fler såna med den personen
!

Nej, promenad nu kanske. Freja ligger redan sovande och väntar på mig.


Dagens rock



Inte alls kul!

Nej, det är verkligen inte alls kul att vara snorig och förkyld. Jag går och slemmar i massor och måste snyta mig hela tiden. Men snoret tycks aldrig ta slut. Hur är det möjligt?

Idag ska jag mest vara inne och ta det lugnt. Så lugnt det nu går med två ungar hemma. Det kanske blir en tripp ut i solskenet.

Nej, nu ska jag gå och snyta mig...

Håller tummarna för dig systeryster!

Soliga morgon!

Här är det lugnt. Freja sitter i babysittern och leker med babygymmet. Gubben och Embla är iväg och tvättar bilen. Och jag ska snart slänga ihop en Budapestrulle(Jäkligt mums!). Mycket härligt väder ute idag, så det blir nog lite bus i snön.

Igår var vi iväg till Sunnerstabackarna och åkte massa pulka och grillade korv. Så jäkla mysigt! Och man känner sig helt slut men härlig i kroppen när man kommer hem.

After eight kladdkakan är nu uppäten...


Jävla ubuntu!!

Försöker lägga in bilder och greja men skitubuntu bara jäklas med mig. Jävla bajshög!

Smått beroende!!

Sen Freja föddes och jag märkte att hon får jätte ont i magen när jag käkat saker med bakpulver i, så har jag bakat ett stort antal kladdkakor. Jag är ju jäkligt fika-tokig och det mesta gottis är det ju bakpulver i. Men inte kladdkaka. Däremot så har jag börjat ledssna lite smått på vanlig kladdkaka. Men i förrgår kom jag på den jäkligt smarta tanken att baka en kladdkaka med after eight på. Och det måste nog vara den smartaste tanken som dykt upp i mitt huvud! För sjujäkla vad gott det är. Och jag erkänner. Jag har blivit besatt av den goda kakan som just nu bor i vårat kylskåp. Den ropar på mig och lockar på mig. Och jag kan inte motstå. Jag kommer, jag kommer läckra sak!

Ibland...

Ibland har man så mycket att göra att man inte hinner andas.

"Vet du mamma"

Embla har börjat använda frasen "Vet du mamma." i många av de saker hon säger till mig. Hon låter så lillgammal. Exempelvis: "Det här är en tågbana och på den åker mina tåg, vet du mamma" eller "Min docka är trött och behöver sova, vet du mamma". Jag vet inte, det kanske är så att hon tycker att jag är väldigt trög på att förstå eller så är det bara något hon har fått för sig att säga. Det låter väldigt gulligt iallafall!

Så tacksam!

Jag är så enormt tacksam för det jag har och sörjer inte längre för det jag inte har. Jag har så fina människor runt omkring mig och i mitt liv. Och saker och ting som jag tidigare bekymmrat mig över känns inte längre lika viktiga.
Tack alla härliga för att ni finns
!

Nu ska jag ge mig ut på en timmes promenad innan Embla ska hämtas från dagis. Sen tänkte jag att hon och jag ska ha lite mysfika i hennes mysiga Pippitält som står på hennes rum med madrass, många mysiga kuddar och filt i. Hon kan ibland vara ett trotsigt monster men hon är alltid min älskling, som jag älskar så mycket. Hon har blivit så stor tösen min. Tänk vad tiden går fort.

Och Freja ligger i mjukliften och sover. Hon hinner alltid somna innan vi kommer ut på promenad. Hon är så underbar hon också. Och växer gör hon. Vilken tur jag haft som fått de mest perfekta flickorna i världen!

Inatt kommer älsklingen hem. Skönt ska det bli för honom har jag saknat. Men tiden utan honom har gått rysligt fort och jag har verkligen haft fullt upp. Han är bra jäkla underbar min fina Carl-Oscar!

Gräsänka igen...

Ja, då var man gräsänka igen. Gubben åkte till Tyskland tidigt imorse och kommer hem imorn natt. Inte så länge men jag är ändå själv med ungarna i en och en halv natt pluss två dagar. Hittills har det gått väldigt bra. Vi har mest haft det mysigt och varit på Distingsmarknaden på Vaksalatorg. Nu är vi hemma igen och ska snart plocka fram lite bullar, saft och te. Vi har det helt enkelt mysigt och bra för tillfället. Däremot så känner jag mig inte så pigg. Har känt en förkylning som kommer smygandes och nu känner jag mig febrig och hängig. Inte alls kul. Men jag har klämt i mig den sista alvedonen vi hade hemma, så jag blir förhoppningsvis piggare...


RSS 2.0