Åh fytte helvete

Så jobbigt och mycket att göra som jag haft den senaste veckan, har jag inte haft på länge. Bokanalysen tog helt musten ur mig och det var nog bland det jobbigaste jag har skrivit! Men nu är den avklarad och inlämnad och en ny delkurs är påbörjad. Det är full rulle hela tiden! Jag känner att det är lite magkatarr som spökar. Kan det bero på de stressiga veckorna och lite annat kanske? Det känns inte som att jag har funkat på länge, men nu hoppas jag att jag går mot bättre tider. Jag måste ju ta det lugnt med stressen för att den lill* i magen ska må bra. Men jag måste erkänna att jag oroar mig lite för missfall, eftersom jag varit med om det förut. Nej, tänk positivt nu Sandra!

Bokanalys

Nu sitter jag i skolan en söndag, för jag MÅSTE bli klar med den här jäkla bokanalysen. Jag skulle mycket hellre ha varit hemma hos mina älsklingar, men det här måste göras för imorn ska den lämnas in. Nu har jag iallafall kommit in i den, så det går ganska lätt att skriva och jag har mycket att skriva om. Jag hopps bara att jag kommer upp i minst fem sidor på analysen.

Nej, nu måste jag fortsätta!

Nyp på er!

Earth hour

Nu tycker jag att ni om knappt en timme ska mysa ner er i soffan och släcka alla lampor och tända massa levande ljus. Det ska vi göra!

Back on track

Nu sitter jag i skolan med bokanalysen och jag har faktiskt kommit en bit. Inte en lång bit, men fortfarande en bit. Nu håller jag på och analyserar språket och stilen i boken, något som jag tycker är väldigt intressant! Och jag hittar flera intressanta saker! Jag har kommit upp i ungefär en sida, vilket betyder att jag har minst fyra sidor kvar. Ush, nu kändes det plötsligt inte lika bra... Fyra sidor! Fast jag har ju ganska mycket intressant att skriva om, så det ska gå bra!

Gubben har varit snäll och gjort massa tuggisar åt mig, eftersom mitt illamående är monsterhemskt! Så jag behöver ät lite men jäkligt ofta. Han var snäll och gjorde iordning massor för mig att äta medan jag sitter i skolan. Underbara gubben min!

Nu: Back to the analys

Det goda kommer med det onda

Även om det är helt UNDERBART att äntligen vara gravid så är det ett helvete att ha ett sånt illamående. Det är liksom inte bara morgonillamående som det är talan om här, utan en hemsk illamående som kommer och går hela dagen. Fy! Ska det vara så? För så här hemsk illamående var det aldrig med Embla. Om jag ska pinas med en sån här illamående så kan det ju inte bli något missfall. För jag ska väl inte genomlida den här hemska känslan i onödan? Nej så jäkliga tror jag nog inte att gudarna är!

Nu ska jag sjunka ner i soffan och beklaga mig lite för katten. För han verkar tycka synd om mig. Han har varit så hemskt kelig mot mig den senaste tiden. Jätte mysigt!

Och föresten har jag gått och blivit tjock också. Redan! Konstigt! Men men, det kanske är så med andra barnet.

Adjöss på er! Nu har jag fått klaga av mig lite... Skönt!

Förresten Peter...

Vi har börjat använda ljuset nu! Problemet är att man ska få tid till att tända den. Men igår invigdes den!

Dagens rock- Sonata Arctica


Dejt med läkaren

Nu är min dejt med läkaren avklarad. Pju! Efter massa kläm på min hals från olika vinklar och efter att ha fått en pinne nerkörd i halsen, är jag nu hemma. Han trodde att det nog bara var någon virus och då kunde man inte göra någonting mer än att vänta. Men för säkerhetsskull tog de tester i min hals för att se så det inte var några streptokocker. Han ska ringa mig måndag eller tisdag ifall det var streptokocker så jag får medicin mot det. Så vi får se vad det är.

Nu står en nudelsoppa på tining i micron och jag ska sätta mg ned och käka den samtidigt som jag skriver på min analys. Den går som sagt lite trögt...


26 mars

Nu sitter jag vid datorn och försöker komma igång med skrivandet av min bokanalys. Men som alltid så är just detta med att komma igång som brukar vara svårast. Jag har bara i princip skrivit inledningen med syfte och frågeställning. Jag har inte börjat med själva analysdelen än, som föresten ska vara fem till sex sidor. Ush, det låter mycket!

Igår var det föresten en underbart mysig kväll. Jag och gubben firade vår tredje bröllopsdag först med lite bus på Nickis (så Embla fick lite kul också) och sen blev det käk på en greksik restaurang. Jätte mysigt var det och Embla verkade tycka att det var jätte spännande med riktig restaurang. Maten var god och Embla åt ganska mycket. Hon fick sin mat först, men sen när våra tallrikar kom in så ville hon äta våran mat istället. Så hon fick smaka lite av mig. Jätte gtt var det! Sen var det dax för den efterlängtade glassen, som Embla tjatade efter. En mysig kväll med jätte god mat och en underbar Embla och en fantastisk gubbe. Embla charmade såklart servitören och var väldigt pratglad så fort han kom till vårat bord. (det kommer lite bilder senare idag)

Nu ska jag snart bege mig till läkaren för kontroll av min knäpa hals, som inte blivit bra och normal sen halsflussen i julas. Så vi får se vad det är med min stackars hals!

När jag kommer hem blir det tillbaka till datorn och skrivandet av analysen. Det känns lite motigt med den just nu faktiskt. Men det blir nog bättre när jag väl kommit igång med den.

Nej, nu ska jag gå och kissa och borsta tänderna innan jag drar mig iväg.

Knäppt!

Nu är det strålande vår-solsken igen. Skit skumt! Det är nog bäst att jag beger mig till dagis nu, innan snöstormen kommer tillbaka igen.

Saknar min lilla älsklingtös!

Dagens rock- Negative

Den här gruppen är riktigt bra. Finsk rock är jäkligt bra rock! Låten ger mig rysningar som skulle kunna mätas på richterskalan och det är nästan så mina äggstockar fladdrar till. Lyssna och njut!

Oj jäklar!

Jag skrev nyss att det var så härligt vårigt ute. Men nu när jag tittade ut genom fönstret så är det ju nästan snöstorm.  Shit vad fort det ändrades! Nu slocknade min vårfeeling på bara en sekund. Jäklar också!

Godag alla härliga!

Nu sitter jag här vid datorn och känner mig jäkligt lycklig och tillfreds med livet, trots en jäkla illamående som kommer och går... Jag känner mig så enormt taggad inför bokanalys-uppgiften som ska göras till måndag, för boken är så sjukt bra och jag har fått tag på så mycket bra sekundärlitteratur. Däremot undrar jag lite hur det ska gå att få ihop en bra analys till måndag. Det känns lite ont om tid till det. Men det ska väl funka!

Har ni sett hur solen lyser ute? Visst får man lite vårfeelings. Härligt! Jag längtar så inibomben till all snö har smält. Den får gärna försvinna nu på engång!

Nu ska jag försöka få i mig lite i magen samtidigt som jag ska läsa boken igen, för att hitta de viktiga grejerna och för att komma på ett par frågeställningar. Imorn blir det gallring av sekundärlitteratur och samtidigt ihopsamling av fakta. Sen måste jag ju hinna börja skriva lite imorn också!

Föresten, Embla har blivit bjuden på sitt första kalas hos en kompis från dagis, Viktor, som fyller 3 år. Jätte kul! Hans mamma och jag brukar ha lite kul åt de två, för de är så söta ihop. Och tydligen brukar han prata jätte mycket om Embla hemma och han tjatar jämt om att han vill att Embla ska komma hem till honom. Igår när jag hämtade Embla från dagis och stod vi dörren för att gå hem, så kom Viktor fram till henne och gav henne en puss på munnen. Så gulligt! Det ska börjas i tid!

Nej, nu måste jag läsa lite igen.


Morgonillamående och morgonpruttar i ansiktet

Idag vaknade jag av en jäkla morgonillamående och en Embla som ligger och pruttar mig i ansiktet. Vilken härlig kombination... NOT! Nu har iallafall det värsta illamåendet lagt sig och jag är fit for fight för en dag i skolan...

Söndagsångest

Jaha, då var det söndag igen och helgen är över. En hel vecka med massor med plugg väntar mig. Om jag känner mig taggad? Inte alls just nu, men det kanske kommer. Jag har mycket som ska göras. Ush och fy!

Helgen har varit härlig med bus, godsaker, mys, vårkänslor och massa andra sköna ting. Det är sådanna helger som gör att man kan ladda batterierna ordentligt så man orkar med jobbiga och fulla veckor. Men det är också härliga helger som får en att känna extra stor söndagsångest.

Jag gör en liten "att-göra-lista" för att strukturera upp allt:
# prata med BVC
# ringa tele2
# läsa bok till onsdag
# läsa boken (minst 2 ggr) som jag ska analysera
# skriva analysen
# nästa veckas texter
# Läsa det som ska läsas till nästa måndag

Lite saker att göra med andra ord...

Men mitt i alltihopa så blir det några ljusa stunder och roligheter som sker:
# Fira våran treåriga bröllopsdags på onsdag med lite käk på restaurang och annat mys
# Härliga svärmor kommer på besök på fredag

Nu ska här läggas in lite bilder på datorn.

Hoppas ni alla har haft en bra och härlig helg! 

Vårfeeling!

Solen skiner och det är varmt ute. Härligt med vår! Jag fick lite vårkänslor och rensade på balkongen och gjorde det tjusigt. Så nu kan man sitta där ute och dricka lite kaffe. Mysigt! Det enda som saknas är lite blommor, sen är balkongen perfekt!

Fredagsmys

Nu har vi haft lite fredagsmys med chips och "så ska det låta". Jätte mysigt att sitta i soffan hela familjen och bara få äta gott och ha det härligt. Nu har det lite kvälls-skutt i soffan som gäller för Embla, innan hon skuttar ner i sängen för att sova. Hon  ser helt galen ut när hon skuttar fram och tillbaka i soffan. Min lilla tokunge! Världens sötaste tokunge!

När Embla har gått för att pömsa, så blir det ytterligare mys i soffan med gubben min. Jag ska ge honom några ordentliga kramar, för det är han värd!

Nu: Dags för att borsta tänderna på  Embla
sen: Slänga Embla i sängen!

"Det luktar löst bajs"

Embla ropade på mig nyss och sa att hon hade bajsat. När jag sedan lyfte upp henne på skötbordet för att byta blöja, så sa Embla:
"Det luktar bajs. Det luktar löst bajs".

Min tokiga unge!


Dagens rock- Korn

Den här låten är så jäkla bra!! Och sen kommer den från en rysligt bra vampyrfilm, Queen of the damned. Jag älskar både filmen och musiken i fillmen.

Gravid

Nu tänkte jag berätta för er alla härliga, att jag är gravid. Jag testade positivt igår, efter att mensen varit försenad i en vecka. Vi blev överlyckliga jag och Calle!! Jag blev så lycklig och chockad så jag grät i en kvart. Löjligt? Nej, verkligen inte. Så här är det: Gubben och jag har försökt bli på smällen i över ett och ett halvt år och vi hade nästan gett upp hoppet nu. Jag har flera gånger tänkt ringa kvinnokliniken för att se om det var något som var fel, men jag har hela tiden skjutit upp det för jag vågade inte få reda på om det verkligen var fel eller inte. Jag har mått dåligt ganska länge över att vi aldrig blev gravida. Jag ville enda från när Embla var ganska liten, få barn ganska tätt. Och vi trodde nu att det var helt kört. Därför blev jag så himla överlycklig igår.
Självklart finns det ju en risk för missfall, de första tolv veckorna är ju ganska kritiska. Så hellt säker kan man ju inte vara nu. Men nu vet vi ju iallafall att jag kan bli på smällen.
Så om allting går som det ska så blir det tillökning i slutet av november. Håll tummarna för oss!

Så kompis: Det var om det här jag var kryptisk om i gårdagens inlägg...

Nyp i rumpan på er alla och särskilt kompis, som äntligen är i Sverige igen!

Pannkisar

Embla sken upp när hon fick veta att vi ska käka pannkakor till middag idag. Till det blir det sylt och grädde. MUMS!

Rastlös

Jag sitter här hemma och känner mig rastlös och kan inte koncentrera mig på läsningen. Visserligen har jag läst klart "Makten och härligheten" som ska läsas till imorn, men jag  tänkte fortsätta läsa i boken som jag ska skriva analys på. Den boken är riktigt bra, men däremot kan jag bara inte koncentrera mig på läsningen. Tankarna snurrar runt lite i huvudet på mig...

Nej, men nu MÅSTE jag läsa lite innan jag går för att hämta Embla. Jag saknar min fina lilla tös!


Dagens låt- Ville Valo


Äntligen!

Jag är så lycklig!

Dagens rock- Nirvana

Den här låten är underbart bra! Och så får jag lite flaschback från ibörjan när jag och gubben var tillsammans. Vi brukade ligga bredvid varandra och lyssna på den. Låten är så lugn och bra! Och Nirvana är ju sjukt bra!

Embla sagt...

Jag fnissar ofta över något som Embla säger. Ibland kommer hon med komentarer som gör mig chockad. Det var en sak som hon sa nyss som fick mig att fnissa lite...

"Mamma titta, jag hoppar hare. Jag hoppar högt upp i taket" Detta var något som min tös sa nyss när hon hade sitt kvällsskutt i soffan... Min lilla rackarunge!

Dagens låt

Det här är en av de absolut vackraste låtar som gjorts. Texten är så enormt vacker! Thåströms röst ger mig rysningar!

"Ingenting"

Imorse när jag stod i badrummet för att göra mig iordning med smink och linser så satt Embla i hallen och grejade med något. Det var ovanligt tyst och jag började ana ugglor i mossen, för när hon är tysst så har hon något jäkligt på gång. Så jag frågade henne: "Embla vad gör du?" Hon svarade mig väldigt snabbt: "Ingenting". Jag tyckte att det lät väldigt skyldigt så jag frågade henne igen, och hon svarade mig samma sak. Till slut tittade jag ut i hallen och då hade hon fått tag på en toalettrulle och från den hade hon rullat ut ALLT papper. Det var en stor pappershög i hallen och Embla satt i mitten och såg lite skyldig ut... Min busunge!

Kärlek!

Gubben min, du är det bästa som finns! Jag sitter och tittar på dig nu när du tittat på något som tydligen är ganska kul på tv, för du fnissar lite ibland.

Tänk vad kärleken kan göra egentligen! Så länge jag kan minnas (innan jag träffade Calle såklart) så har alltid min drömkille varit en tuff hårdrockare med slitna jeans, många tatueringar, långt hår och någon piercing. Det är även sånna killar som får mig att vända mig om på stan. Men så träffade jag min gubbe: en inte fullt så tuff kille (i jämförelse med den tuffa hårdrockaren så skulle man kunna säga att Calle till och med är lite mesig), mjuk och snäll, inte så himla långt hår, inga tatueringar eller piercingar, lyssnar inte på hårdrock (Istället gillar han reagge) men har ibland slitna jeans. Han är alltså nästan helt tvärtemot hårdrockskillen som jag så länge drömde om. Och tänk, jag föll som en fura för min älskade gubbe. Ingen annan har någonsin fått mig att känna som han gör. Ingen annan har någonsin fått mig att känna mig så trygg och vacker. Jag har aldrig älskat någon så mycket som jag älskar honom. Så tänk vad kärlek kan göra!



Vilken trollerikvinna jag är!

Embla är ng den enda som verkligen uppskattar mina trollkonster. Jag hade en lerklump i ena handen och sen stände jag båda händerna och rörde dem lite filurigt samtidigt som jag sa de magiska orden. Under tiden flyttade jag över klumpen till den andra handen. Embla kunde inte fatta hur den hade hamnat där. Det var nog bland  det festligaste som hon varit med om. Hon var tvungen att berätta det festliga för pappa och sa flera gånger: "Mamma kan trolla pappa". Shit vad jag kan! Jag blir lite imponerad själv faktiskt!

Dagens rock- Apocalyptica


Jag är så lycklig!

Som jag berättat tidigare (säkert till mångas förtret) så har ju Embla haft lite problem med bajset. Men hon har blivit mycket bättre med det. Hon har sen hon började på dagis för ett och ett halvt år sedan, aldrig bajsat på dagis.Men idag gjorde hon det!! Detta gladde och chockade dagisfröknarna nästan lika mycket som mig. Tänk att man kan bli så glad för en egentligen skitsak... Haha! Skit-sak! Bajs-humor!


Vågar jag hoppas?

Vågar jag hoppas på att det ska vara något den här gången. Det känns som om varje gång jag tror att det kanske kan vara, så blir jag så  enormt besviken och nedstämd när det jämt visar sig att jag hade fel. Så  den här gången vågar jag nästan inte hoppas...

Läsdag

Idag är det tisdag och med det menas läsdag. Till imorn ska boken "Stormen och vreden" läsas och nu har jag bara 150 sidor kvar. Större delen av dagen kommer alltså tillbringas i soffan med en bok i handen.

Men först ska alla kläder efter tvättningen igår vikas ihop.

Nyp på er!

Dagens rock- The White Stripes

Den här låten gör de jäkligt bra! Det är till och med så att jag får rysningar ända ner till knäna.

here I am

Nu blir det lite te och choklad innan Embla hämtas från dagis.

det har varit en ganska så givande dag i skolan, där vi gick igenom bland annat dikter av Karin Boye, Harry Martinsson och Pär Lagerkvist. Intressant!

Något som däremot har varit lite mindre trevligt är att jag har värsta kråkrösten. Min hals är ju som sagt inte så bra, men nu har rösten till och med börjat försvinna. Får se om den är helt borta imorn...

Boken som ska läsas till onsdag är Faulkners "stormen och vreden". En mycket speciell bok måste jag säga. Extremt komplicerad är den också. Fytte helvete. Jag har kommit  till sida 80 och har nästan 200 sidor kvar. Upphetsande! NOT!

Nu är tevattnet klart.

Bye bye!


Söndag!

Söndag igen! Lite söndagsångest har jag när jag tänker på att en hel vecka med plugg och läsning väntar mig från och med imorn. Det som är så härligt med helger. Synd att de går så fort bara!

Igår fyllde jag som sagt år, 24 år för att vara exakt. Eller som flera markerade, nästan halvvägs till 50. Dagen firades med en tripp till Täby med bus på Pirat Nickis och käk på asiatisk restaurang. Underbart härlig dag. Och jag vaknade på morgonen på bästa möjliga sätt: Embla och Calle sjöng och höll en bricka med kaffe, smörgåsar, kakor och tårta. MUMS! Så det blev tårtfrukost i sängen, jätte mysigt!

Idag har det varit en såndär duktig göra-dag. Jag har hunnit plantera om MASSA blommor, handlat, skura golvet i köket och tvättat alla skåpluckor i köket pluss gjort fint i köket. Känner mig stolt. Förutom det så har vi hunnit haft det mysigt också med bland annat söndagspicnic på golvet i Emblas rum (Lite bilder kommer senare).

Snart blir det dax att laga käk. Men först ska jag dammsuga bort allt jord på vardagsrumsgolvet.

Ciao!

Dagens rock- Clawfinger


Hårorgasm

Idag fick jag bland annat en "hårbotten-masserare" av min gubbe i paket. Det är banne mig det skönaste jag någonsin varit med om! Man får rysningar ända ner till hårsäckarna på tårna. Snacka om hårorgasm! Så skönt.

Kung Henry

Han är banne mig den coolaste i hela Uppsala och hans texter är så jäkla bra. När jag var på Poetryslam förut var han den som var överlägset bäst.

God natt

Nu ska jag ta min stackars hals och bege mig mot sängen för att sova. Är så sablans trött efter jobbiga nätter och sjuk hals. Imorn blir det en spännande dag. Får se vad gubben har hittat på.

God natt!

Me like!!



Visst är väl Jack Black jäkligt härlig!?!

Dagens rock- Dropkick Murphys

Den här gruppen är så jäkla bra och låten är sjukt bra och texten är underbar!

"Mamma är stolt"

Som jag skrivit förut, så blir man som mamma glad över småsaker och "skitsaker". Exempelvis så blir jag jätte glad och stolt varje gång Embla är duktig och kissar pottan, vilket blir ofta nu för tiden för det är hon duktig på. Och jag brukar inte hålla inne på min gladhet och stolthet utan jag brukar krama om henne och vara jätte glad och säga att jag är stolt. Kalla mig jöjlig om ni vill! Jag är nog väldigt explosiv som Peter brukar säga... Idag när jag var med Embla inne på toaletten och hon hade kissat pottan så utbrast hon (innan jag själv hann säga det): "Mamma är stolt". Min söta lilla skituge!

Nu blir det badet för gubben och tösen medan jag tar hand om middagens disk.

Just ja! jag måste ju komma ihåg att söka sommarkurser ikväll. Viktigt viktigt!

Imorn fyller jag år och Gubben har planerat något, som jag inte får veta vad det är. Jag blir så barnsligt jäkla nyfiken!!!

Nej nu är det disken som väntar på mig...

Nyp i brallan!

Dagens rock

http://www.youtube.com/v/ZRbv4O65vBo&hl=sv&fs=1

on my way

Nu ska jag snart ta mig till bibblan inne i stan för att läsa lite Lagerkvist, "Bödeln" och "Barabbas". Det blir spännande läsning, för han är bra! Idag är gubben hemma med tösen, för hon var väldigt hostig inatt. Hon får vara hemma och vila upp sig lite. Nu springer hon runt med nappflaskan i munnen och dricker lite saft, samtidigt som hon ibland stannar till vid teven för att titta om det är något spännande på barnkanalen. Min lilla goa unge!

Halsen har fortfarande inte blivit bättre, och jag som vill träna snart. Har inte kunnat göra det sen i julas. Jobbigt! Jag vill så gärna gå på yoga med Peter snart och så är jag sugen på att börja springa.

Nej, nu är det bussen mot bibblan som gäller.


Dagens rock- Judas Priest


"weak as I am"

Yes, jag känner mig lite weak för tillfället. Efter en natt där jag och Embla var vakna i cirka fyra timmar, en jäkla hals som  aldrig blir bra, ett intressant men jobbigt seminarium (pga av trötthet) och jagande efter böcker med härliga Sara, så känner jag mig nu helt jäkla slut. Men det har ändå varit en kul dag med god lunch med Sara, Peter och Martin och en urgod lassagne. Och så känns det så jäkla bra att Sara och jag har hittat ALLA böcker nu!

Jusst ja: Jag klarade tentan i 1800-tals litteratur. Fick G+. Jag känner mig så lättad och glad.

När jag kom hem från stan idag efter den intensiva bokjakten så hade jag ett litet paket som väntade på mig innanför dörren. Det var lite choklad från Calles härliga mormor och morfar, eftersom jag fyller år på lördag. Tack!!

Nu blir det strax lite käk.

oh yes

Nu har vi kommit hem från våran lunchdejt. Det blev lite mer än en dejt, det blev lite shopping också. Vi var förbi Bauhause och köpte blommor och sedan åkte vi till Pc-city och köpte en bärbardator (något som vi länge tänkt att vi behöver). DDet blev alltså endel handlande. Och jag kan säga att man märker var gubbens och mina intressen ligger i. På engång när vi kom hem så började gubben fixa på datorn och jag började fixa upp blommorna. Så nu är det fint i fönstrena och vi har en ny fin dator hemma.

Nu ska jag ta och läsa Eliot igen och sedan är det dax att hämta hem Embla.

Lunchdejt

Nu ska jag ta och duscha lite. Har läst klart "The waste land" av Eliot, men får nog läsa den igen för den var krånglig men bra. Efter att jag har gjort mig vacker ska jag och gubben iväg på en liten lunchdejt. Vi ska käka lite italienskt. MUMS! Vi får ta och åka lite försiktigt för det är ju för fan snöstorm ute!

Nej nu ska jag gå och göra mig vacker: duscha av mig, borsta tänderna, topsa öronen, spackla mig lite, kamma manen och sen är jag klar för lite dejt.

Nyp på er!

Dagens rock 2

Jag var bara tvungen att lägga in den här låten också!

Dagens rock- Lillasyster

Den här låten är riktigt jäkla skitbra och texten är underbar!

10 mars

Embla är på dagis och jag har hunnit läst klart det sista i Virginia Woolfs "Mot fyren". Den var väldigt speciell med väldigt bra. Den var verkligen intressant! Nu är det mitt vanliga morgonkaffe som väntar och sen blir det T S Eliots "The waste land". Den ska också bli spännande att läsa!

Fy, nu snöar det massor ute! Och jag som vill ha vår nu. Ush!

Nu kaffe och sen dejt med Eliot.

Stackars lilla mig

Min hals har inte varit sig lik sen jag fick halsfluss i julas. Sedan dess har den känts lite konstig och irriterad. Nu på sista tiden har den börjat känts lite svullen och göra lite ont ibland och den känns verkligen irriterad. Jag är så orolig för att få halsfluss igen och så tänkte jag att det var dax att kolla den lite, så jag ringde till vårdcentralen här i Eriksberg idag. Den 26 mars fick jag tid. Kunde de inte ge mig tid lite tidigare eller??? Herregud, det är ju över två veckor dit! Om halsen blir värre ringer jag till dem och söger att jag MÅSTE komma tidigare!

Dagens rock- Korn


God morgon

Nu är det mitt vanliga morgonkaffe som väntar och sen blir det "Mot fyren" av Virginia Woolf. Hon har växt för mig måste jag erkänna, det ska bli spännande att läsa boken! Jag har till och med valt en bok av henne att skriva bokanalys på, i slutet av kursen. Boken jag har valt heter "Orlando" och verkar mycket spännande och jag tror att det kan finnas mycket i den att analysera.
I eftermiddag ska jag iväg till bibblan och fixa text av T S Eliot. Det blir mycket litteratur idag med andra ord... Som vanligt alltså. Men det tycker jag mycket om!

Men först: Morgonkaffe

Dagen i bilder

Idag har det varit en otroligt mysig dag med söndagsfika vid Ekoln och sen en god middag, som hela familjen hjälpte till att göra. Embla är en riktigt gosig och underbar tös, men man märker ibland att hon är inne i trotsåldern... Vilket humör säger jag bara! Det har hon nog ärvt av mig, det erkänner jag...

Nu kommer det lite bilder från våran dag:









Hoppas att ni alla har haft en härlig och uppvilande helg. Min helg har iallafall varit fin. Det har jag verkligen behövt!

Nyp på er!!

Förresten: Det blir tjejvättern för mig i år igen. Jag är taggad!

Lortgris- Nej tiger

Vi har precis käkat klart och det blev bland annat kycklingklubbor. Och Embla älskar kycklingklubbor! När hon var klar skulle jag torka av henne. Så skitig hon var!
"Vilken lortgris du är" Utbrast jag medan jag torkade av henne.
"Nej, jag är en tiger" svarade Embla då...


Dagens rock- Guns n roses

Jag älskar Guns n roses! De har länge varit mina stora idoler och kommer nog alltid vara det, även när jag blir gammal och skrynklig. Den här låten var den första jag hörde av dem och den är så jäkla bra!

Söndagsmys

Söndagen har börjat bra med sovmorgon till nio och en god frukost med familjen. Mysigt att bara få vara med varandra och ha tid till att äta frukost länge. Härligt!

Nu håller gubben och tösen på att bygga bilbanan som gubben fick av mig i julklapp. De tycker att det är jättekul. Det är svårt att se vem som egentligen tycker att det är roligast...

Idag har vi bara tänkt ta det lugnt, med en liten miniutflykt någonstans på eftermiddagen för att fika lite. Det blir så mycket godare när man fikar ute någonstans. Vi tar nog med oss lite varm choklad, bullar och festis och åker och sätter oss vid Lyssnaängsbadet. Mysigt.

Nu tävlar Calles och Emblas bilar på banan. Jag tror nog att Calle leder lite... Och Kurre verkar väldigt nyfiken.

Dagens rock- Skunk Anansie

Vilken powerkvinna säger jag bara! Jag hade svårt att bara välja en låt, så det fick bli två. Skit bra låtar båda två och hon är ju bara så cool!


Fredagen i bilder

Inte mycket som behövs sägas egentligen, bilderna säger allt. Men jag kan säga iallafall att det var en underbart rolig dag som kom igång rejält med dejten med mina systrar och fortsatte på eftermiddagen med massa bus med Embla.


Systrarna Wängelin ska fika, och då går det åt mycket. Gott som tusan var det, men jag måste erkänna att vi inte orkade med allt och att vi fick nog ont i magen allihopa ett tag efteråt...


Underbara MiniSyster med sin vassa tunga och vassa kommentarer (dels på min blogg), det gillar jag! Älskar dig Mini!

Fina, sköna Systeryster med sina snälla och ompysslande ord och alltid ett leende på läpparna. Älskar dig Systeryster!

Smink-lady.


Hon är min underbart vackra lilla primadonna! Ursöt!

Minisyster, Systeryster och min lilla primadonna är töserna som betyder mest i mitt liv. De är oerhört viktiga för mig. Sen jag flyttat hemifrån har jag förstått hur mycket jag älskar mina systrar.

I love you!

God natt alla härliga!

Nu har jag och gubben precis tittat på Underworld Rise of Lycans. Riktigt bra var den, precis som de tidigare Underworld.

Det har varit en jätte kul och härlig dag. Lite mer beskrivning och bilder kommer imorn, för nu är jag så himla trött. Men innan jag slutar för ikväll kan jag säga några ord som sammanfattar den här dagen: Systrarna Wängelin - Massa Fika - Skratt - Sminkning - Bus

Kul dag, allt som allt. Mer kommer imorn. Nyp på er!

Dagens rock- Shakespears Sisters

En skiva med Shakespears Sisters var en av mina allra första skivor, som jag fick av pappa. Jag brukade lyssna på låten "Stay" om och om igen utan att tycka att den blev tråkig. Jag får ståfräs på armarna när jag lyssnar på den. Rysligt bra är den!

Morgonkaffe

Nu blir det lite morgonkaffe för mig med lite mackor och yougurt med lite skivade kiwibitar i. Därefter bär det av till skolan för lite bok-snack.

Vid tolv blir det sisters-dejt. Det ser jag fram emot! Ska bli jätte kul att träffa mina systrar igen. Och jag hoppas verkligen att Mini kan komma!

Nyp på er!

Bilbrand i min hood

Igårkväll vid kvart över tio hördes en jätte stor smäll. Jag trodde först att det var någon av grannarna som typ hade tappat en soffa, jäklar vad det lät. Calle gick och tittade ut genom vårat sovrumsfönster och utbrast: "Det är en bil som brinner" Och det gjorde det verkligen, inte alls långt ifrån oss på andra sidan gatan. Den första smällen följdes av tre till fyra smällar till och det brann för fullt. Det tog ett tag innan brandbilen kom, men när den väl kom så gick det ganska fort innan de hade släkt branden. Paparazzi-nörd som jag är, jag som älskar att knäppa kort och vill knäppa kort på allt, sprang och hämtade kameran och knäppte kort på bilbranden. Men det blev inte så bra kort eftersom det var mörkt ute och kameran funkar inte så bra i mörker. Men här kommer bildbevis..


Bajskoja

Här är en bild på Emblas bajskoja. Hon brukar nämligen behöva vaara själv för att kunna bajsa, och då allra helst gömd någonstans. Hon och jag kom på idén att bygga en bajskoja igår när hon behövde bajsa, och ja... det hjälpte.

Saknad

Shit vad jag saknar min lilla gullunge nu! Jag har läst det mesta som ska läsas tills imorn och ska skutta iväg till dagis nu för att hämta Embla lite tidigare idag. Jag vill kramas och leka lite med henne. Hon är det finaste om finns! Det var väl inte så dåligt gjort av gubben och mig att producera en sån liten och underbar skitunge? Bra jobbat gubben min! Jag känner mig lite stolt ibland och jäkligt mallig över att ha tillverkat henne.


James Joyce

Nu har jag läst de kapitel i "Odysseus" av James Joyce, som skulle läsas till imorn. Jag måste erkänna att detta var nog bland det jobbigaste jag har läst!  Den inre monologen i sista kapitlet var 50 sidor lång och jag tror inte jag fann en enda punkt!!! Jag kan säga att det var 50 sidor för mycket att läsa! Nu är jag helt slut efter den här läsningen. Boken är inget jag tipsar om att läsa. Undvik den!

Mirrors

Igår kväll tittade gubben och jag på skräckfilm, något som jag har längtat efter. Jag älskar ju skräckfilmer!! Vi såg på Mirrors och jag kan verkligen rekomendera den. I storyn var den lite lik "House on the haunted hills": Ett hus där det spökar och som förut varit ett sjukhus... Men jag säger att den bara var lite lik. Bra som tusan var den och riktigt läskig var den också! Jag höll på att skita på mig ett X antal gånger och blev så dundrans rädd ett litet tag efteråt att jag inte kunde titta i speglar eller andra reflekterande ytor resten av kvällen. Men sånt älskar jag! Jag älskar att käna hjärtat dunka i halsgropen och magen som snurrar runt!

Se filmen, den var sjukt bra!


Jäkla böcker!

Att jaga böcker är inte kul alls. Särskilt när de är svåra att hitta och inte finns där de ska finnas. Då blir jag lite arg och frustrerad.

Till morgondagens seminarium ska vi ha bestämt vilken bok vil vill göra en analys på, som tentauppgift. OCh den boken jag vill arbeta med, verkar det vara fler som vill använda. Jäkla bajs! Men det borde nog gå, det är ju inte så att vi tänker fuska och sen har man ju säkert olika frågeställningar som man riktar in sig på. Men jag har iallafall hittat en reservbok, som nästan till och med verkar bättre än mitt första val. Så vi får se vilken jag väljer imorn. Båda böckerna verkar ju skit bra (och ena vet jag är bra eftersom jag läst den förut).

Skönt att Embla kan gå på dagis igen! Hon har nog saknat det. Hon är underbar min lilla skitunge!

Dagens rock- Marilyn Manson

Marilyn Manson är riktigt jäkla bra. Låtarna är skit bra och hans röst är enormt bra. BRA musik helt enkelt! Han är en av mina favoriter.

God morgon!

Nu har Embla kommit iväg till dagis, får se hur det går för henne där eftersom det är första dagen efter hennes sjuka. Men det borde nog gå bra. Det är mycket jag ska hinna med idag. Jag ska på bokjakt och sen har jag MYCKET att läsa, så jag känner mig något stressad. Får se hur allt går.

Nu först blir det den uppiggande morgonduschen och sedan lite frukost.


4 mars

Det känns skönt att Embla har blivit piggare, men hon är fortfarande täppt i näsan och förkyld. Det är full fart på henne här hemma. Imorn blir det dagis för henne. Jag ska försöka ta mig in till stan på bokjakt idag, om Embla är tillräckigt pigg för det. Det känns lite stressande att jag inte hunnit fått tag på boken som ska läsas till fredag, och till på köpet verkar det vara en sån där jobbig bok. Det är James Joyce "Odysseus" som ska läsas.

Nu ska jag ta en snabb dusch och sen får vi se om det blir stan eller inte...

Nyp.

God natt

Nu är det dax för makarna Gullström att gå och sova. Jag är skit trött efter en jobbig natt och dag med en febrig och sjuk Embla. Det bra är att nu på kvällen har hon verkat mycket bättre och till och med orkat busa runt som tusan. Så om vi har tur piggnar hon till och blir frisk ganska ordentligt imorn och kan gå på dagis på torsdag igen.

Det blir inget seminarium för mig som sagt imorn, men på fredag ska jag iallafall dit. Måste försöka hinna ut på en bokjakt också. Får se hur det går med sjuka Embla hemma...

Jag älskar dig min gubbe. Jag älskar hur du bryr dig om mig och hur du visar att jag är din värld. Tack för chokladen!

Good night!

Te och Anton Berg

Idag när gubben kom hem från jobbet hade han med sig "glassmackor" och prinsesstidning till Embla och en av mina stora favorit-chokladaskar, Anton Berg Plommon i Madeira (tror jag fått smaken från min kära far). Så nu, innan vi går och pömsar för kvällen, blir det lite te och Anton Berg. Shit vad gott!

Fytte helvete

Ush, fy tusan! Jag har en nedrans huvudvärk, som sitter både i huvudet och i ögonen. Jobbigt! Samtidigt försöker jag så gott jag kan ta hand om en sjuk Embla, som inte har blivit så mycket bättre. Det känns ganska bajsigt just nu.

Det blir inget seminarium för mig imorn, eftersom jag måste vara hemma och ta hand om sjuka tösen. Men jag har ändå läst allt som ska läsas tills imorn. Det känns lite skit att missa ett seminarium men Embla är ju tusen gånger viktigare för mig än plugget!

Nu ska jag gå och gräva och leta för att se om vi har någon alvedon kvar, men jag tror tyvärr inte det. Jag tror nog att det enda som liknar det är Emblas rump-alvedoner och hennes flytande, och det ska till jäkla mycket av dem för att det ska hjälpa mig...


Glasspinnar och prinsesstidning

Nu ligger min lilla gosunge och sover och det behöver hon verkligen. Hon är helt slut och fortfarande ganska febrig. Stackarn! Jag hoppas hon blir bättre snart. Själv ska jag ta och diska och plocka undan lite.

Gubben, om du läser det här så: Snälla, kom hem med glasspinnar och en prinsesstidning när du är klar i skolan! Puss.

Dagens rock- The Clash

Den här låten är ju riktigt jäkla bra! Här gubben min, kommer något som även du gillar!

Soffmys


Embla och jag har lite mys i soffan samtidigt som vi tittar på Bolibompa. Min lilla sjukling. Trots att det är riktigt tråkigt att hon är sjuk och stackars så är det ändå mysigt att få vara hemma och gosa med henne.

Lilla sjukling

Idag är jag hemma och tar hand om min sjuka lilla tös.
Igår när jag kom och hämtade henne från dagis berättade de att hon nästan inte hade ätit någonting under hela dagen och att hon hade verkat trött och hängig. Jag märkte det när jag lyfte upp henne och kinderna var knallröda och hon var jätte varm. Hon kramade mig hårt och sa att hon hade längtat efter mig och att det skulle bli skönt att komma hem. Min lilla tös! Sen när vi väl var hemma så var hon helt slut. Hon låg i soffan hela kvällen och halvsov medan hon tittade på Bolibompa. Lite köttbullar och spagetti fick vi i henne iallafall.
Inatt har hon varit febrig och hon fick lite alvedon innan hon somnade igår. Hon kom in till våran säng vid fyra och sov resten av natten hos oss. Hon låg och rullade massor, klagade lite och yrade lite. Min stackars lilla sjukling!
Nu verkar hon lite piggare och inte lika febrig, men hon verkar fortfarande väldigt sjuk och krasslig. Hon har hittills fått lite jos och lite saft. Det är ju bra att dricka mycket när man är sjuk och febrig.
Nu ropar Embla på mig och jag ska kila in till henne. Hon sitter på sitt rum och pysslar lite bland leksakerna. Ush, det skär lite i hjärtat när hon är sjuk!

Dagens musik- Bell book and candle och Meredith Brooks

De här låtarna gick heta i mitt tonårsrum och jag kunde lyssna på dem om och om igen. Jag kunde texterna utantill och ylade som en galen varg. Och jag tycker fortfarande att låtarna är rysligt jäkla bra! Jag får lite nostalgikänslor när jag lyssnar på låtarna.


2 mars

Idag har jag suttit hemma och läst "Körsbärsträdgården" av Tjechov och jag måste erkänna att den absolut inte tillhör mina favoriter... Nu är den färdigläst och jag har också hunnit med att hänga och vika undan det mesta av tvätten från igår. Så nu känner jag mig lite duktig. Snart ska jag ta och fortsätta med att vika undan resten av tvätten och sedan städa undan lite innan jag går och hämtar Embla på dagis.

Ush, det har hittills varit en ganska händelselös och tråkig dag... Men det måste även finnas såna dagar för att man lättare ska uppfatta och uppskatta de roliga och fina dagarna.

Nyp på er!

Death race

Vi har precis sett på filmen Death race. Shit vad spännande och bra den var! Fart och action. Rysligt spännande.


Nu ska vi sova. God natt!

Dagens rock- Nightwish

Den här låten är väl helt underbar!?

Kaffe

Jag har kommit på att jag nog nästan borde sluta dricka kaffe. Jag har börjat fått konstiga känslor i magen, och jag kan lova att det inte känns som att vara nykär. Nej, det här är ganska hemska känslor, det bubblar i magen och göra ont. Och jag tror att det absolut är kaffet som är skurken, eftersom jag ganska lätt drabbas av magkatarr och kaffet är ganska starkt. Jag kanske ska ta och tagga ner med kaffet från tre-fyra koppar till högst två om dagen... Hmmm. Not easy!


Utflyktsdag

Igår hade vi en utflyktsdag till både Hammarskog och Sunnersta backen. Jätte härligt att vara ute länge i snön och kylan och bli sådär fint rosenröd om kinderna. Med oss hade vi köttbullssmörgåsar, fika, festis och varm choklad. Underbart att äta ute i snön. Det var en fin utflyktsdag med mycket bus. Det enda negativa var att det var lite väl blåsigt och kallt ute på isen vid Hammarskog, när vi skulle käka våra köttbullssmörgåsar... Men ändå en underbar lördag!


RSS 2.0