Denna feta röv bör aktas!

Ja, jag måste ha en jäkligt stor rumpa! Ingen nyhet tänker nog flera av er och jag också. Men den verkar ha vuxit flera decimeter i diameter sedan sista ingreppet med tanke på hur många gånger gubben lyckas antingen med att gå in i den, mosa den när han lägger sig bakom mig, gunga in i min rumpa med en kasse eller andra saker. Och jag skriker lika högt varje gång: "Fan älskling, tänk lite på min rumpa!" Jag ska nog sätta en stor fet skylt på baken där det ska stå: "Denna feta, ömma röv bör aktas, annars får man en förbannad hormonkossa efter sig"

Mini-essä i matematik

Idag har jag skrivit ut min hemtenta i matematik som jag ska vara klar med till den fjärde augusti. Det var femton frågor med väldigt varierande innehåll. De flesta av frågorna är bra och väldigt "mattiga" frågor. Men den sista frågan är knäpp men kul:

Skriv en mini-essä under rubriken "Mitt favorittal."


Vad tusan ska jag välja för tal och vad fan ska jag skriva om? Min första tanke var att jag skulle välja talet 6. Snuskhummer som jag är... Men när jag allvarligt funderade över uppgiften så kom jag fram till att skriva om talet pi. Det blir nog mycket spännande!

Ny tatuering!

Just nu är jag så jäkla sugen på en ny tatuering! Jag har bestämt mig för att tatuera in Emblas namn i runor på min vänstra underarm. Många som känner mig förstår nog varför jag väljer att skriva det i just runor... Jag är otroligt intresserad av vikingar, fornnordisk religion och allt som har med det att göra. Jag ser mig själv som en liten viking och hedning! Så att tattuera in Emblas namn i runor kan inte bli mer perfekt! Det blir nog att jag tatuerar mig till jul, eftersom jag vill klämma ut ungen först. Och då blir det nog att namnet på den lillskiten också kommer på print på min arm. Men vad det blir för namn återstår att se...


Tillbaka igen!

Nu ni alla härliga är jag tillbaka igen efter en resa till Borlänge. Där var det begravning och träff med många sköna människor och jäkligt heta dagar. Det har varit fina dagar och Embla ville inte åka hem, hon ville stanna kvar.

Vi hade planerat att åka hem på söndagen, men på söndagmorgon var jag tvungen att åka till akuten i Falun med min återuppkomna cysta i bak. Den hade vuxit massor så det kändes som om jag hade tre skinkor och den gjorde så ont att jag bara grät. Väl på akuten så fick jag tid väldigt fort. De fattade nog att jag hade riktigt ont och behövde få hjälp snabbt. Jag måste erkänna att läkaren och hjälpen på Falun-akut var mycket bättre än akuten i Uppsala. Han såg till att bedöva mig ordentligt så själva ingreppet inte kändes. Han skar även bort själva cystan och inte bara tömde den som de gjorde i Uppsala. Så kvar mellan skinkorna är en en gånger enochenhalv centimeters hål, som ska få läka inifrån så de sydde mig inte. De petade in ett drän och satte gasbinda över, som jag ska byta då och då. Nu gör det ganska ont så jag har väldigt svårt att sitta, gå och ligga. Men det blir bättre för varje dag. Jag hade tänkt plugga massa matte här hemma idag, men eftersom jag nästan inte kan sitta och bara ligga på sidan, så har jag inte fått mycket gjort alls. Och så har jag varit så jäkla trött eftersom jag inte kunnat sova på tre nätter för rumpan gjort så skitont. Men, det blir nog bättre snart får jag hoppas! De sa att cystan kan komma tillbaka några gånger innnan de kan operera mig(som jag får vänta med tills jag fött barnet). Så det känns jäkligt jobbigt just nu när jag tänker på vad jag har att vänta de närmaste månaderna. Det här är nog bland det värsta jag har varit med om! Jag vill kunna få njuta av graviditeten och inte lida av en jävla rumpa!

Nu ska jag försöka städa lite här hemma så gott det går och sedan fixa käk till Embla och gubben kommer hem. De är verkligen min lycka i livet! Gubben min är ett sånt bra stöd nu när min rumpa jäklas med mig. Han ställer upp på mig och hjälper mig med det jag har svårt att göra. Och förutom det så har han ju en gravid hormonkossa att stå ut med. Det kan inte vara lätt för honom nu heller....

Ush, nu blev det en massa klag. Men jag är inne i en liten svacka nu, så jag behöver få klaga av mig lite för att orka.

Torsdagkväll

Den här kvällen har tillbringats med att packa inför resan till Borlänge imorn där vi ska på begravning på lördag. Vi hade tänkt åka tidigt imorn, så fort vi vaknat, så vi slipper den värsta värmen. Sen tänkte vi stanna på Mac Donalds och käka frukost. Busigt va?

Idag har jag haft en heldag på stan. Först blev det lunch med läckra Peter, Jocke och en kompis till dem. Mycket mycket gott och mycket mycket trevligt!  Härliga människor! Sedan handlade jag skjorta till gubben, sandaler till mig och andra kläder till mig. Fy tusan vad varmt det är att springa runt på stan! Man blir kokad och grillad på samma gång!

Föresten, min knöl ömmar fortfarande och har inte blivit bättre. Jävla skit! På måndag ringer jag kirurgen så de får tömma den igen. Jobbigt!

Nej nu ska jag gå och raka mina ben så jag känner mig lite tjusig.

Nyp på er och hoppas ni får en bra helg! Jag är tillbaka på bloggen på söndag eller måndag.

Härliga, mysiga morgon!

Vi satt ute på balkongen idag och käkade våran frukost. Så jätte mysigt i det härliga sommarvädret och bland våra nyinköpta och fina balkongblommor. Gott morgonkaffe i sköna skuggan på balkongen. Kan det bli bättre? Jag kan föresten äntligen dricka kaffe igen. Ett tag under början av graviditeten, ända fram till gravidvecka 13 eller 14, kunde jag inte dricka kaffe. Jag blev bara så jäkla illamående. Och det var ganska jobbgt, för det luktar ju så jäkla gott när folk omkring mig drack kaffe. Kaffe är ju så gott på morgonen och så himla gott till fika på dagen... Och nu kan jag äntligen dricka kaffe igen. Det är ju underbart!

Nu ska jag snart duscha och fixa ordning mig innan jag åker in till stan för lite fixning av grejer och en lunchdejt med läckra Peter.

Nyp!

Dagens rock- Iron Maiden


Knölen tillbaka

Jävla skit! Nu verkar det som att min knöl mellan skinkorna börjar komma tillbaka. Jag har blivit lite svullen igen och det känns lite när jag halvligger. Jag vill verkligen inte ha tillbaka den! För det var riktigt hemskt när de skar i mig och tömde den jäkeln! Jag har haft på någon inflammations-salva och hoppas på att svullnaden ska lägga sig. Håll tummarna för mig är ni snälla! Om det inte blir bättre så ringer jag kirurgen på måndag så vi får fixa någon tid där de kan göra sin grej på mig. Ush, något som jag verkligen inte vill.

Semesterplaner

Gubben och jag har suttit orecis och planerat lite inför semestern. Vi har bestämt att göra en liten tripp till Tomteland, Leksands sommarland och Orsa Björnpark med camping i tält två nätter. Vi ser verkligen fram emot det och Embla kommer nog tycka att det är underbart kul! Jag längtar verkligen till trippen! Nu får vi hoppas bara på att det blir fint väder. Vi köpte precis ett fyrmanna tält som egentligen skulle kosta 1000 kr men som det var rea på och vi fick det för 490 kr. Snacka om kap! Så det ska vi använda på våran tripp. Embla tycker att det verkar spännande att sova i tält, så det kommer nog gå bra!

Matematik

Nu sitter jag på balkongen och pluggar matte. Nu för tillfället är det diofantiska ekvationer och Euklides algoritm som gäller. Jätte kul! Och varmt och härligt är det också. Gubben sitter vid datorn(som jag för tillfället ockuperar) och programmerar och grejar med sina fysikgrejer. Vi är så sociala mot varandra just nu... NOT! Men de viktiga grejerna måste ju göras! Nu ska jag tillbaka till balkongen och fortsätta min dejt med Euklides.

Härliga sommar

Shit, vad härligt och varmt det är ute. Sommaren har äntligen kommit på riktigt! Och snart har vi semsester också, nästa vecka börjar den. Ljuvligt!!! Sen har vi semester i fyra veckor. Det ska bli så jäkla underbart! Första semestern som vi någonsin har haft tillsammans. Annars har gubben eller jag jobbat under sommaren. Här kommer en väldigt sommrig låt som verkligen beskriver hur ja känner mig just nu!

Fotboll- U21-EM

Just nu sitter gubben och jag bänkade framför teven och tittar på fotboll. Det är Sverige mot Serbien. Shit vad spännande och bra det är! Vilken action alltså! Nerverna är på topp. Sverige leder med 3-1. HEJA SVERIGE! Fast jag börjar bli lite trött i ögonen och vill egentligen gå och sova. Men det är så jäkla spännande!

Dagens rock- Guns n roses

Här kommer en jäkligt bra låt av mina stora favoriter!



Har jag en för hårig rumpa?

För ett tag sen var jag till akuten med en cysta mellan mina skinkor som de fick tömma. Äckligt, obehagligt och jäkligt ont gjorde det! Jag fick veta att jag har ett hårstrå/hårsäck som växer innåt. Låter äckligt tycker jag. Med ett drän mellan mina skinkor blev det sedan bättre. För ett par veckor sedan fick jag komma på återbesök till kirurgen, där de skulle kika på min rumpa och bestämma hur vi ska göra med en operation. Jag fick då veta att operationen får vänta till efter jag fött barn eftersom jag då får sövas ner och att det kommer ta mellan fyra till sex veckor innan allt läker. Det kommer vara ett öppet sår som de inte syr ihop. Äckligt! Om däremot en cysta kommer tillbaka så får jag ringa dem så skär de upp och tömmer den igen. Megaäckligt! Jag hoppas verkilgen inte det kommer tillbaka för det var det vidrigaste jag varit med om. Läkaren sa också att en operation inte kan garantera att en cysta inte kommer tillbaka. Jäkligt jobbigt tycker jag.
Jag fick veta att det jag kan göra är att raka mig på stället där jag har problemet eftersom det är hårets fel att det blir så. Det är ju snarare min gubbe som får göra det för jag är ju inte vig nog att se mellan mina egna skinkor var jag ska raka.
Nu till min fråga: Har jag en så jäkla hårig rumpa? Pinsamt! Sköterskan som erbjöd sig att raka mig på återbesöket så att även lite fjun ställer till med problem för mig. Jag kanske ska ta och börja vaxa min rumpa... Nåja, bort med allt hår. Jag tycker bara synd om min gubbe som ska raka mig därbak om jag är så jäkla hårig. Vilken skitgöra...


Godmorgon på er!

Idag är det sommar och solsken igen. Shit vad härligt! Embla är på dagis och gubben är snart i skolan. Själv ska jag vara hemma ett tag och fixa lite. Sen ska jag möta upp systrarna på stan.
Nu ska jag ta och klämma i mig lite frukost. Kaffe och rostade mackor får det bli idag. Och så måste jag börja vara lite duktigare med järntabletterna nu. Skärpning Sandra! Jag börjar känna mig sådär förfärligt trött igen och har ont i huvudet allt oftare. Mitt järnvärde är ju som sagt jäkligt dåligt. Och på den senaste tiden har jag varit skit slarvig med järntabletterna. Men nu ska jag skärpa mig på riktigt!

Glass i solen

Att äta en god glass i solen är väl bland det mest somriga man kan göra, eller hur? Jag hämtade Embla lite tidigare från dagis idag och så gick vi och köpte oss en varsin god glass. Hennes favorit just nu är jordgubbsstrut. Själv åt jag en daimstrut, så gott! Vi satte oss i gräset vid en liten lekpark och klämde i oss våra glassar. Så somrigt skönt och härligt! Det blev även lite bus i lekparken.





God sommarlunch

Jag har precis ätit en god sommarlunch, gjord av moi, på den härligt soliga balkongen. Det var en sallad bestående av salladsblad, körsbärstomater, gurka, spetspaprika, purjolök, avokado, riven ost och kalkonskivor. Ovanpå det hällde jag lite citronolivolja, salt och citronpeppar. SKITGOTT blev det verkligen och det tyckte min kisse också.






En perfekt sommarlunch i den härliga värmen!

Lite sommar-rock!


Matteplugg

Nu är det dax för matteplugg i solen! Ska bara slänga på mig bikinin först och sedan packa med mig vattnet, böckerna och frukten ut. Sedan är jag redo för sol och matte. Kanske lite mer redo för solen än för matten...

Vardag igen!

Nu är jag tillbaka efter en behövlig minisemester i Bornan. Midsommar var regnig som vanligt, men på kvällen blev det bättre väder. Vi lyckades sammanlagt fånga tolv fiskar och Embla ville bestämma vad de skulle heta. Shit vad barnslig jag är! JAg blir lika jäkla glad och till mig varje gång jag drar upp en fisk. Även om det bara är en liten rackare.
Det blev även utflykt till Älmsta där vi käkade goda glassar samtidigt som vi tittade på när båtarna skulle åka genom broöppningen. Embla tyckte att det var jätte spännande! Vi har grillat en del och haft det jätte mysigt. Det har varit jätte härliga och avkopplande dagar! Jag tänker lägga upp lite bilder senare, ikväll.

Något som däremot inte är lika mysigt är att Embla har dragit med sig en liten förkylning från dagis. Förra veckan var det många barn på dagis som snorade och hostade, och Embla började också göra det i slutet av veckan och har gjort det även i Bornan. Hon har däremot blivit lite bättre nu. Sen var det ju gubbens tur att bli lite förkyld, men han har klarat sig ganska bra och inte drabbats så hårt. Och sen var det slutligen min tur som drabbades igår. Och jag ska ju så klart alltid drabbas värst! Så igår kände jag mig väldigt febrig och hängig och det har hållit i sig till idag, men blivit lite bättre. Såå jag bestämde mig för att vara hemma från plugget och vila upp mig lite och plugga här istället. Det är så typiskt att jag ska bli förkyld lagom till det sköna sommarvädret kommer...

Nu ska jag ta och käka lite rostade mackor och dricka en stor kopp med te. Sen går jag nog ut och lägger mig på gräsmattan med matteböckerna.

Nyp på er och hoppas att ni också haft en skön och avkopplande helg!

Glad midsommar!

Jag vill önska er alla en glad midsommar. Nu har lägenheten städats, det mesta är packat, mina spiror är rakade, Embla är på väg hem från dagis, laxen är i ugnen, potatisen på spisen och vi är snart redo att åka till Bornan. Midsommar ser ut att bli regnig, men det gör inte så mycket. Vi ska ha mysigt ändå!

Nyp på er!

Städfnatt

Nu springer jag här hemma och har lite städfnatt. Vi ska iväg till Bornan ikväll och fira midsommar där och då vill jag att det ska vara städat och fint här innan vi åker. För just nu är det stökigt och dammigt som fan! Så nu lyssnar jag på musik på nästan högsta volym och fnattar runt med dammtrasan. Fint ska det för tusan bli. Ush, det är så mycket som ska hinnas med. Städa hemma, raka benen (herregud jag kan ju inte ha pälsiga ben om jag ska kunna ha klänning på mig!), packa alla väskor, fixa middag innan vi åker och handla påvägen till Bornan. Och ensam är jag här för att fixa ihop allt. Pju!

Jag är megasugen på spagetti med salt, svartpeppar och rivenost på. SÅÅÅÅÅ SUGEN! Så det får det bli till lunch idag. Mums! Nej nu blev jag ju skit hungrig så det får bli en lunchpaus typ nu!

Lillskiten i magen


Gårdagen med äventyr

Det blev visst lite dålig uppdatering på bloggen igår. Hade fullt upp hela dagen!

Vi var ju som sagt på ultraljud. Så jäkla underbar känsla att äntligen få se lillskiten i magen och att få veta att det verkligen finns något där innanför fettet. Allt var bra med bebisen. Vi konstaterade att det var en livlig bebis som bor där inne. Den sprattlade runt hela tiden och sen vilade den lite samtidigt som den sög på tummen. Däremot blev BF framflyttad från den 20 november till den 28 november. Så det kanske blir ett december-barn... Något som kanske var lite mindre bra var att moderkakan ligger långt ner. Tanten sa att i de allra flesta fall åker den upp längre in i graviditeten. Men om den inte gör det så kan man inte föda på vanlig väg utan måste göra kejsarsnitt istället. Så vi får komma tillbaka på ett till ultraljud när jag är i vecka 32. Hoppas den lilla kakan har flyttat sig upp då, för jag vill ju få pressa ut ungen själv!

Efter att vi hämtat Embla från dagis igår så bar det av för att handla bebisbok, som Embla själv fick välja. Det blev lite andra vändor också där vi köpte Hello Kitty-simpuffar och Hello Kitty-simring till Embla. Vid halv sju åkte vi och käkade på Amazing thai. Skitgod buffé. Alla tre åt så mycket att vi var helt proppmätta sen. Embla åt verkligen jätte mycket! Min lilla skitunge! Älskar henne!



Det var en dag full med mys och ävenyr. Underbar dag helt enkelt!


Svårt val...

Ska jag ta och fortsätta läsa en spännande och bra bok som ligger och väntar på vardagsrumsbordet eller ska jag vara en duktig student och plugga lite matte? Hmmm... Svårt val!


Måste tänka....






Jag väljer nog boken!

Dagens rock- Letters by Cleo

Den här låten är ju så jäkla bra och filmen är ju en av de bästa. Och Heath Ledger är ju jäkligt snygg i filmen!

Ultraljud imorn

Nu börjar jag känna mig jäkligt pirrig inför ultraljudet imorn. Då får vi ju veta vad som verkligen finns i magen. Kanske en liten hårig alien eller kanske två bebisar. Eller om utpluppningen beräknas tidigare än vad vi tror. Så spännande! Vi ska göra morgondagen till en liten specialdag för Embla också. Hon ska få välja första året-bok till bebisen och hjälpa till och sätta in ultraljudsbilden, sen på kvällen ska vi åka och käka på thai-restaurang. Mysdag, jag längtar! Så imorgon klockan nio, då blir det "på spaning i tjockismagen".

Pistagebulle och kaffe!

Nu har jag precis kommit hem från plugget. Innan jag ska göra något annat ska jag trycka i mig massa pistagebullar och lite kaffe. Är så jäkla fikasugen!! Det var föresten en mycket bra mattedag idag. Mycket grejer som jag kände igen och saker som jag tycker är roliga och intressanta!

Nej nu måste jag gå och fixa kaffe.

Induktionsbevis

Nu har jag suttit på kvällem, sen Embla somnade, och pysslat med uppgifter om talteori och induktionsbevis. Det är få ämnen som kan få mig att känns sådan glädje och helt plötsligt sådan jäkla ilska. Jag blir så arg och irriterad när det blir något pyttelitet fel som gör att hela uträkningen pajar. Men sen blir jag så jäkla glad när en lång och jobbig uträkning till slut blir rätt! Men jag måste erkänna att talteori inte tillhör mina favoriter inom matematiken... Nu ska jag ta och plugga lite modulus innan jag går till sängs.

Det blev visst en hel del mattesnack nu... Men det känns så kul att vara tillbaka i mattetankarna igen. Har saknat det! Det är så kul att få sitta och pyssla med matematiska uppgifter! Jag är verkligen en salig blandning av språkvetare, litteraturvetare och naturvetare. En liten påse gott och blandat alltså!

Nyp på er, nu ska fru Gullström sätta sig bredvid sin man och plugga lite mer matematik!

Jag avskyr den här låten, men...

Jag avskyr verkligen den här låten, men min kära rackarunge tycks verkligen gilla den. Hon börjar vicka på hela sin kropp och sjunga när den kommer på radion... Lilla skitunge så underbar hon är! Så den här låten är till henne.

Boktips- Labyrinten av Kate Mosse

Jag måste bara tipsa om en SKIT BRA bok som jag läste nu i helgen när jag låg i sängen och var sjuk och stackars. Det är en bok som är omöjlig att lägga ifrån sig och som bara är så jäkla bra och spännande! Labyrinten av Kate Mosse.

Här kommer en kort resumé av boken som står på dess baksida:

800 år skiljer dem åt. En magisk hemlighet förenar dem.
I juli 1209 får en sjuttonårig flicka en underlig bok i gåva av sin far. Han hävdar att boken rymmer den heliga Graalens tvåtusenåriga hemlighet. Fastän Alaïs inte lyckas tyda de främmande orden och tecknen på boksidorna, förstår hon att hennes livsuppgift blir att bevara labyrintens hemlighet och finna ett säkert gömställe för boken.
I juli 2005 hittar Alice Tanner två skelett i en bortglömd grotta i franska Pyrenéerna. Hon förundrades över den labyrint som huggits in i grottväggen och inser samtidigt att hon stört friden på en helig plats. En plats som enbart borde finnas i det fördolda. På något vis har Alice blottlagt en fruktansvärd händelse i det förflutna, som samtidigt visar sig vara nyckeln till hennes egen historia.




"Det är ju bara matematik"

Först vill jag bara säga att gubben min har godkänt att jag lägger ut det här inlägget på min blogg...

Följande diskussion ägde rum idag hemma hos familjen Gullström i Eriksberg:

Jag: Det var ett litet tag sen vi hade sex.
Han: Ja, tre dagar.
Jag: Jaha du, så du brukar hålla räkningen.
Han: Äh, det är ju bara matematik.


Tråkig helg

Ja fy, vilken tråkig helg det har varit. Förutom att vädret bara har varit piss, med spöregn från fredag eftermiddag till söndagkväll så har jag även tillbringat hela lördagen i sängen med min kompis spy-hinken. Måste ha käkat något dåligt i fradags. Ush vad jag inte har mått bra i helgen! Igår spydde jag iallafall inget, men jag låg mest bara i sängen, förutom en snabb tripp till loppis där vi gjorde kap! En bilbarnstol till bebisen i mage för bara 50 spän och fyra mörkgröna, genomskinliga, superfina kaffekoppar med tillhörande fat för bara trettio spän. I love! Idag känner jag mig fortfarande inte helt hundra bra, så jag sitter hemma och pluggar idag istället, orkar inte ta mig iväg till plugget med min konstiga mage. Men det har iallafall slutat regna nu. Äntligen! Hoppas bara att solen och värmen kommer snart också så man får bada och sola lite!

Nu ska jag dricka te (Cecilia citron, underbart gott!), äta någon macka och några nektariner. Sen sätter jag mig vid internet och går igenom föreläsningsanteckningar och försöker lösa lite uppgifter.

Föresten: Min gubbe borde verkligen tycka om mig massor som står ut med mitt "må illa - klag", att gå och tömma spy hinken varje timme och att passa upp på mig med avslagen cola, vatten och blåbärssoppa. Tack gubben, du är underbar! Jag älskar dig!

Ändrade planer

Det blir nog ingen grillning under paraplyer. Vi fegade ur. Det blir att vi samlas hos Anders istället och ser hur vi gör sen. Ska alldeles strax pysa iväg. Har fixat värsta goda grillmaten, så jag hoppas på lite grillning.

Nyp på er!

Dagens rock- The White Stripes


Grillning idag

Idag är vi ett gäng som tänkt fixa ihop en grillning med härligt folk, god mat och gott dricka. Tyvärr är vädret inte riktigt på vår sida. Det är regnigt. Hoppas det blir bättre till kvällen, annars får vi sitter under en skog av paraplyn. För ge oss utan en kamp mot regnet, det tycker jag inte att vi ska göra. Sedan kan det ju bli mysigt också att sitta och prata, ha kul och mysigt under paraplyskogen. Gubben och tösen ska också få följa med.

Jag var inne i stan idag och fixade en hel del. Bland annat var jag in på systemet för att köpa lite vin till grillningen ikväll. Alkoholfritt, eftersom jag är gravid. Det dumma var att när jag stod i kassan och skulle betala mina två flaskor vin, så tyckte kassörskan att jag skulle visa leg. Jag tänkte inte på det när jag stod i kassan utan slängde upp mitt leg. Men när jag kom ut från systemet en stund senare så tänkte jag:  "Behöver jag visa leg fast jag har köpt alkoholfritt vin?" Knäppt! Trodde hon att jag skulle dricka massa alkohol-vin? Såg hon inte min enorma bebismage? Knäppt!

Nej, nu måste jag gå och fixa grill-spetten.

Adjöss!

Igår

Igår var det en riktigt kul dag! Gubbens syster Cecilia tog studenten från Strömsholm. Mycket folk och trångt var det när de skulle springa ut. Varmt som tusan men kul! Kent var duktig och fixade ett underbart gott och fint buffébord. Och så blev det en smaskig tårta till efterrätt. Embla tyckte att hela dagen var jätte kul och ville inte åka hem sen. Men hem kom vi tillslut. Vi var hemma igen kvart över sju och jisses vad trött jag var!

Uppvaktad

Idag råkade jag ut för en konstig sak...
Jag skulle åka bussen in till stan med Embla sittandes i vagnen. Efter att jag klivit på bussen och spänt fasst vagnen går jag fram till chaffisen, som var mellan 25 och 30 år, för att betala resan med mobilen(sms). Chaffisen tittade intensivt på mig och utbrast: "Vad vacker du är" Jag fattade inte riktigt att han sa det först. Var ju absolut inte beredd på det. Sen blev jag så chockad och generad och visade upp min mobil för att han skulle se på den att jag hade betalat. Han fortsatte bara titta på mig och nickade. Han kikade inte ens på min mobil. När bussen sen kom in till stan och det var dax att gå av, så väntade jag med vagnen till alla andra hade gått av, det är lite klurigt att trängas med allt folk när man ska av. När jag sedan kunde gå av hände nästa sak som chockade mig. Helt plötsligt började det tuta vid dörren där jag skulle gå av och ut ur kanten vid dörren kommer en ramp som gör det lättare för mig att okmma av bussen. Jag har ALDRIG varit med om det och jag har åkt buss med barnvagn MÅNGA gånger och fått ur vagnen utan problem alla gånger. När jag var ute ur bussen åkte rampen in igen, utan som hellst hänsyn till att det var två barnvagnar som skulle på. Lite chockad blev jag av den här bussresan. Inte ofta en främling säger sådär till mig och uppvaktar mig på ett sådant sätt. Knasigt!

Dagens rock- The Distillers

Skit bra musik!!!

Gårdagen

Igår var en kul dag! Efter plugget mötte jag upp systerJennie nere på stan och vi käkade god lunch, kinabuffé, och sedan sprang vi runt i affärer. Jag hittade två klänningar som vara på rea. Ett riktigt kap gjorde jag! Sedan drog vi hem till Eriksberg och hämtade Embla från dagis. Därefter gick vi och handlade lite korv, jordgubbar, dricka och glass. Väl hemma så blev det MASSA bus och Embla var så glad över att få busa med moster. Nu var det verkligen inte mamma som gällde! Sedan när det var dax för käk, så slog Jennie och jag våra kloka huvuden ihop och gav oss på grillning. Ingen av oss hade grillat själva innan (det är gubben som sköter det här...) så vi var skapligt oroliga för hur det skulle gå. Efter många envisa och tappra försök fick vi äntligen en eld och glöd som höll länge och var bra! Så stolta vi var!! Så det blev grillad korv. MUMS! Till efterrätt käkade vi jordgubbar. Alltid lika gott! Och Jennie då, det var hennes första jordgubbar för i år! Det var en rolig dag med mycket prat och bus!

Dagens rock- The Sounds


En ny morgon

Embla är på dagis och jag ska strax ta min morgondusch. Därefter ska jag iväg till plugget för ännu en dag med talteori. Inte det mest upphetsande men de andra sakerna på kursen kommer bli roligare. Idag blir det en kkortdag för mig. Egentligen ska vi sluta två, men jag ska sticka iväg redan vid lunch klockan tolv, för då ska jag ner på stan och möta upp systerJennie. Embla saknar sina mostrar och blir så glad när de vill komma hem och leka. Tråkigt att systerSara inte kunde komma också, det hade ju varit perfekt! Men det blir superkul att systerJennie kommer! Vi går och hämtar Embla tidigare från dagis.

Nu måste jag ju in i duschen så jag kommer iväg snart! Matematiken väntar!

Dagens låt- The ting tings

Jag kan inte låta bli att gilla den här låten!

Saknad

Nu har tösabiten somnat och jag sitter här alldeles själv. De är nu jag saknar gubben som mest. Har ingen att prata med och ingen att kramas med. Så jag sitter och bloggar lite. Tänkte passa på och vara lite duktig nu och läsa igenom anteckningarna från föreläsningen/lektionen idag. Vill känna mig som en duktig student även om jag inte är lika duktig på matematik och lika fräsch i skallen när det gäller ämnet som några andra av de jag går med...

Första sommarkurs-dagen avklarad!

Mina mattekunskaper är som sagt inte färska. Så jag var ganska skraj inför den här kursen. När jag väl kom dit imorse upptäckte jag att det var många som var jätte duktiga och som pluggat massa matte nyligen. Jag kände mig lite dålig. Men sen var det vi ett gäng, som inte pluggat matte på ett tag och som vi alla ska bli lärare. Vi klumpade ihop oss och då känns allt då mycket bättre. När man vet att det är fler än bara jag som känner på precis samma sätt! Så nu blir den här kursen kul! Om än lite kämpig, för det var lite klurigt. Jag mindes endel saker som togs upp, men jag måste verkligen nöta in det lite. Idag var det mängder och talteori som togs upp. Ganska spännande, men kanske inte den delen av matten som får mig upphetsad...

Efter plugget blev det en snabb tripp på stan. Där hittade jag en drömklänning!! Jag blev kär vid första ögonkastet. Underbar! Och så hittade jag lite annat tjafs också.

Nu ska jag städa ihop lite här hemma innan jag struttat iväg för att hämta Embla. Jag saknar min lilla skitunge!

God morgon

Idag ville Embla inte iväg till dagis. Hon ville stanna hemma med mig hela dagen och mysa och busa. Men det går ju inte. Hon kom iallafall iväg till slut men ville inte sluta krama mig på dagis...

Nu ska jag strax hoppa in i duschen innan jag far till plugget. Idag börjar jag ju sommarkursen, strövtåg i matematikens värld. Ska bli kul och spännande men också lite nervöst. Jag har ju som sagt inte använt min matematiska hjärna på tre år, så jag har ju en del som jag måste fräscha upp. Men det borde gå bra.

Efter plugget ska jag ner till stan och fixa en klänning, örhängen, bok och hamsterhjul. Lite att göra idag alltså!

Nyp på er!

Ensamt

Nu på kvällen är det väldigt ensamt här utan min gubbe. Nu saknar jag honom verkligen. Det finns ingen här att krama på och ingen här att berätta om allt kul jag kommer på och allt tokigt som Embla gör. Ingen att dela allt med. Jag skulle verkligen inte kunna leva utan min underbara man!

Nu ska jag gå och sova, är verkligen skit trött. Jag känner mig lite nervös inför morgondagens kursstart. Ska läsa sommarkurser och imorn börjar en mattekurs. Det var ju tre år sedan jag läste matte sist, så jag har nog glömt bort det mesta. Scary! Men jag hoppas att den här kursen ska fräscha upp mina mattekunskaper och minnen.

Nu: SOVA!!

God natt mina underbara läsare!

Du rockar min värld gubben!

Embla och jag fiskar






Embla tyckte att det var jätte kul att fiska. Och många fångade vi på våra krokar, endel riktigt stora fula fiskar.

Gräsänka

Nu är gubben i Tyskland igen och jag har gått och blivit gräsänka. Lite skönt men jag saknar min gubbe! Embla och jag har det mysigt här hemma och busar för fullt. Nu har vi precis käkat. Kyckling med färskpotatis, sås och sallad blev det. Embla tyckte som vanligt att det var mums. När jag har diskat blir det ett dopp i det blå. I badbaljan för Embla alltså... Och när hon badar ska vi fiska. Vi köpte leksaksmetspön och plastfiskar på en bakluckeloppis som vi var på idag. Mycket poppis hos Embla! Så vi ska fiska sen. Får se om jag lyckas få någon napp...

Nej, nu måste jag sätta fart med disken. Den ropar på mig...

Magen växer...

Jag är nu i vecka sjutton och min badboll till mage växer så det knakar och känns. Det är många som har kommenterat min stora mage och som undrat om det verkligen bara r en där inne. Och det undrar jag också. Eller kanske en elefant... Jag börjar iallafall känna mig väldigt supergravid med ett svängande humör. Men det är så underbart. Och jag har i några veckor nu kännt av några sprattel i magen, som inte kan ha varit mina gaser, utan det var utan tvekan bebissprattel. Den 17 juni ska vi på ultraljud och det ska bli så jäkla spännande. Då kommer allting kännas så mycket mer verkligt! Och då får vi ju också veta hur många det är som egentligen bor där inne...

Här kommer en bild också på min bula taget i torsdags (vecka sexton):

Sveriges nationaldag

Jag är en stolt svensk som älskar mitt land! Men det gick ju riktigt bajsigt på fotbollen ikväll. Ett litet tillfälle då man inte känner sig lika stolt... Jag satt som bänkad i soffan för att kika på fotbollen, och jag som egentligen inte ens gillar fotboll.

"Heja gula gubbarna"

Vi sitter här hemma och kollar på fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark. Jag har lärt Embla vilka hon ska heja på, så hon sitter framför teven och skriker: "Heja gula gubbarna". Hon blir nog en liten fotbollstjej tror jag...

"Mamma, var inte flamsig"

En gång idag när Embla och jag busade med varandra (jag kittlade hennemoch hon skrattade och tjöt och skratt) så stannade hon till och sa lite allvarlig: "Mamma, var inte flamsig" Jag blev så chockad att jag nästan föll omkull. Min lilla tokfia! Jag undrar ibland (eller egentligen väldigt ofta) var hon får allt ifrån. Sedan fortsatte vi att busa och hon ville att jag skulle kittla henne mer.

Strömavbrott och plättar

Nu på eftermiddagen har vi haft strömavbrott i tre kvart. Embla kunde inte riktigt fatta vad det var som hände. Hon ville att fixargubben skulle komma hem till oss och laga lamporna. Som tur var kom elen tillbaka vid kvart över fem, så då kunde jag göra de efterlängtade plättarna till käk. Innan plättarna käkade vi sparrissoppa. skitgott! Men Embla tyckte ändå att plättarna med hallonsylt och grädde var godast. Oj, så hon njöt!

Fy fan, det har verkligen regnat hela dagen. Inget uppehåll alls har det varit. Man blir lite less. Jag hoppas att det blir lite finare imorn då Embla och jag ska ha en tjejdag inne i stan. Lite dumt planerat kanske med tanke på att det är imorn som alla tar studenten i Uppsala, så det lät nog vara lite fullt. Men Embla och jag får nog kul ändå! Mysigt med bara oss två!

Nu ska jag ta och diska undan allt.

Nyp på er!

Dagens rock- Crucified Barbara

Jäkligt bra grupp och den här låten är såååå bra!!!

Nu är jag redo!

Nu är jag helt redo för att skicka in min restuppgift i litteraturvetenskap! Jag var sjuk och missade ett seminarie där de gick igenom Låt den rätte komma in. Min restuppgift är då att med utgångspunkt från en viss artikel skriva vad hon anser om skillnade mellan moderna och klassiska vampyrer. Ganska kul och intressant uppgift, eftersom jag älskar vampyrer! Både filmer och böcer. Men uppgiften hade varit mycket roligare om jag inte behövde utgå från artikeln och bara skriva vad jag tycker, eftersom jag inte helt höll med skrivaren i artikeln...

Idag är det ett sånt där jäkla väder igen. Regn och bara regn! Jag har ingen lust att göra någonting.

Imorn ska Embla vara ledig från dagis, och hon och jag ska ha en tjejdag inne i stan. Vi ska springa runt i affärer, käka lunch och gå till bibblan. Både hon och jag tycker att det ska bli kul! Riktigt kul ska det bli.

Nej, nu ska jag skicka in uppgiften så jag får bort den ur huvudet. Sen kan jag börja tänka på mina sommarkurser. Jag ska plugga Matlab och Strövtåg i matematikens värld. Det ska bli jätte kul att få komma tillbaka till matematiken igen. Men samtidigt jäkligt skrämmande, eftersom det var flera år sedan jag pluggade det sist och jag är rädd att jag glömt massor. Men mattekursen jag läser i sommar känns som en bra repititionskurs inför mina fortsatta studier i höst. Då hinner jag ju fräscha upp hjärnan ordentligt hoppas jag.

Nyp på er alla härliga!

Lille Eliot-Detta får mig att gråta

Detta klipp får mig att gråta varje gång jag ser det! Det är så sorgligt och vackert på samma gång. Lilla eliot berör mig verkligen!

Bajs-dag

Jag har haft en skit-huvudvärk hela dagen som vägrar försvinna, trots att jag har vilat och käkat alvedon. Och så har jag en konstig värk i högra delen av ryggen som liksom strålar ner. Nej, usch! det är bara bajsigt idag!

Äppelpaj!

Nu ska jag gå och hämta Embla från dagis, lite tidigare än vanligt. Sen ska vi gå hem och göra lite äppelpaj. MUMS!

Niferex - äckligt som tusan!

Eftersom jag är gravid, får man lätt dåligt blodvärde. Och mitt blodvärde blev dåligt väldigt fort, vilket resulterade i svimningsanfall och yrsel. Så nu har jag ett tag käkat järntabletter för att det ska bli bättre. Men mina järntabletter, niferex, är ordentligt äckliga! Smaken gör att jag får kväljningar. Och även om jag håller andan i trettio sekunder medan jag sväljer dem, så håller den vidriga smaken ändå i sig efter. Jag bara ryser när jag hör ordet "Niferex". Och till på köpet blir man jäkligt dålig i magen också! Bajset blir svart och lite mer rinnande än vanligt. Vidrigt!! Så, vad väljer man? Några jobbiga svimningar eller skit äckliga tabletter och vidrigt bajs?? Klurig fråga... Jag har inte riktigt bestämt mig än...

Jävla regn!

"Regnet det bara öser ner..." Ja fy fan!

Idag blir det en duktig-dag med storhandling, städning och vikning av tvätt. Men det känns skönt att få det gjort! Och så får man ju ingen ångest av att vara inne, för det är ju förskräckligt väder idag!

Jag är bara liiiiiite avundsjuk på härliga Peter som är i Frankrike nu. Jag skulle inte ha något emot att byta med honom!


Sköna måndag!

Det är sommar och sol ute och jag kan sitta på balkongen och fixa med mitt. Härligt! Imorn tänkte jag ta i tur med en storstädning av lägenheten, men inte idag. Idag är det ju soligt och fint och då passar det utmärkt med att sitta på balkongen och fixa och greja!

Igår var det en härlig söndag. Dagen tillbringades i Furuvik, med min underbara familj, härligt väder, söta djur, bus och mycket onyttigheter. Så skönt! Emblas favoriter bland djuren var sköldpaddorna. Hon ville gå och titta på dem flera gånger. Mina favoriter var lemurerna eller den otroligt charmiga orangutangen! Det var verkligen en otroligt underbar helg full med massa bus, mys och härligt väder!

Nej, nu ska jag sätta mig ute på balkongen igen.

Nyp på er!

RSS 2.0