Nu rasslar det till i äggstockarna!

Guns n´Roses har så länge jag kan minnas varit mina favoriter. Osh speciellt Slash. Han är ju för jäkla hot! Och sen spelar han ju som en gud. Han vet vad han gör med fingrarna... Gubben behöver inte vara sotis. Nej inte alls...

Ny vecka

Nu är det måndag och ny vecka igen. Och här hemma har vi en prickig Embla och en skitbusig Freja, som föresten har fått lite nya mat och sovtider nu i och med sommartid. Omställning. Hon har börjat med smakportioner och det går jäkligt bra! Hon är störtförtjust i både gröt och morotspurén som hon hittills har hunnit testa. Jag tror att tuttmaten kommer bli utkonkurerat. Mina tuttar är fortfarande toppfavoriten, men det kommer nog snart ändras. Än så längre rockar mina tuttar fett!

Strax ska jag och lillskiten ut på en promenad medan gubben stannar inne med Embla, som ligger och tittar på barnkanalen. Det får man göra hela dagarna när man är sjuk!

Nu hör jag hur min lillskit skriker: " Mammmmmmaaaaaaa!! Jag vill ut på promenaaaaaaad. Sluta att hänga vid datoooooorn. Jäkla skitmammaaaaa jag vill ut NUUUUUUU!"

Så jag måste dra!

Dagens rock- flogging molly

Mycket bra låt och jag älskar texten! =)

Ny mobil på g!

Jag ska få en ny mobil i mina ägor. Det behövs kan jag säga, för min nuvarande är lite slutkörd nu. Denna skönhet ska få komma i mina händer:

Bilbane-race!

Nu ska vi snart ha bilbane-race här hemma. Det blir tävling med hemliga priser(som jag fixat) till både ettan, tvåan och trean. Embla är riktigt taggad!

Dagens rock- Dropkick Murphy's

Jag vet inte om jag har lagt upp den här som dagens rock förut, men den är värd att nämnas igen. Sjukt bra låt som man kan svänga sina lurviga till.

Fredag!!

Nu är fredagen äntligen här! Idag har vi tänkt ha en mysdag med film, gos och påskpynt. Jag kan ju säga att både Brorsan och Kurre är helt galna i fjädrarna. Vi ska ut lite senare och plocka lite påskris och Embla ska få ett gäng i sitt rum också. Kan ni gissa vilken färg det är på hennes fjädrar och kycklingar?? Hon fick välja och då blev det ju så klart rosa och lila.

Embla hade en jobbig natt med feber och massor och prickar som dök upp. Men nu på morgonen är febern borta och hon verkar till och med pigg. Det ända är att hon är prickig. Skönt att hon börjar bli pigg igen. Hon har hostat fasligt mycket de senaste dagarna, men det har också blivit bättre idag. Så skönt!

Just ja. Gubben och jag hade våran bröllopsdag igår. Även om det inte blev någon tid på tuman hand och en Embla som var lite hängig, prickig och hostig så hade vi det ändå bra. Vi får ta igen en dejt senare.

Nu ska jag ta och vika undan lite tvätt medan Embla sitter klistrad framför Byggare Bob.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Nyp på er!

Vattkoppor

Nu har även min storskit fått vattkoppor. Efter att alla hennes kompisar, en efter en blev smittade så förstod vi att även Embla snart skulle bli prickig. Och det upptäckte vi ikväll.

Jag kallade henne för "min lilla prickigkorv" och hon svarade då: "Jag är ingen korv. Jag kan inte rulla. Bara i backar. Men inte här" Hon är fantastisk min storskit!

Får se om "pricksjukan " kommer till min lillskit och hur sjuk hon blir av det. Läste att symtomen blir mildrare ju yngre ungarna är. Så vi får se...

Och gubben och jag som har vår bröllopsdag imorn. Vi får se nu hur det blir med den och vad vi hittar på. Något speciellt blir det nog iallafall.


Kissa i förtioåtta minuter!

Jag har gått och blivit beroende av vatten. Jag dricker enorma mängder vatten varje dag. Vilket resulterar i att jag springer på toaletten jäkligt många gånger. Och finns det något tråkigare tidsfördriv än att gå på toaletten? Jag gissar på att jag kissar ungefär sexton gånger om dagen. (Ja, jag dricker MASSA vatten) Och varje kissbesök tar ungefär tre minuter inklusive tiden för att tvätta händerna och kasta ett getöga på mitt fina face. Tre gånger sexton blir förtioåtta. Jag lägger alltså ner förtioåtta minuter om dagen på att gå och kissa!!! Roligare saker att göra i förtioåtta minuter finns ju!

Så, nu har hjärnans matematikceller fått anstränga sig idag också!

"I like to move it, move it"

Den här är Emblas favorit just nu och som hon går runt och sjunger lite nu och då:

Packning

Nu håller jag på och packar för fullt medan gubben och stortösen är iväg och hjälper faster Cissi att flytta. Imorn far tjejerna i familjen till min systeryster i Södertälje medan gubben åker till Tyskland igen. Han stannar där till tisdag. Ska bli så kul att komma till syster och det tycker Embla med. Hon längtar massor. Tråkigt däremot att gubben ska åka iväg igen. Det har blivit en jäkla massa resor till Tyskland för honom den här månaden. Ganska jobbigt tycker jag.

Det blir en spännande tågresa imorn! Jag ska ta en vagn, två ungar, packning själv på upptåget och pendeln. Men det får funka bra! Annars tar jag och anlitar första bästa snygga muskelberg till att hjälpa mig med väskor och ungar. Inget muskelberg kan väl motstå en kvinna i nöd??

Nu ska jag fortsätta med packandet och kika till min otroligt pigga, busiga och gurglande bebis.

Nyp!!

Dagens rock- Breed 77

Tack systeryster för tipset!!! De här är juy för jäkla bra och låten och sjukt bra!

För sån är jag!

För någon dag sedan träffades vi, några mammor från dagis som är mammalediga, efter lämingen av ungarna. Vi gick hem till den ena och hade en lång och trevlig fika/lunch innan det var dags att hämta ungarna igen. Våra bebisar var såklart med och många av samtalsämnenea gällde ju dom och våra andra vildingar. Mycket trevligt var det verkligen med underbart god fika. Men jag måste säga att även om de andra mammorna är enormt snällaoch trevliga så kan jag känna mig lite udda jämfört med dom. Jag är ju lite yngre än vad de är, och så är jag ju just den jag är...

Vi pratade lite om prenumerationer och vilka tidningar vi prenumererar på. De båda andra mammorna prenumererade på liknande tidningar: "Sköna hem", "Lant och liv"(eller vad den nu heter) och så någon tidning om trädgårdar och blommor. När de sedan frågade om jag prenumerar på någon tidning så svarade jag att jag bara prenumererar på en och det är "Dasstidningen". De såg ut som levande frågetecken och hade aldrig hört talas om den. När jag sedan förklarade att det var en tidning med massa fräckisar, roliga historier och roliga bilder, så såg de lite generade ut. Jag är nog ingen riktigt kvinna...

Som en orgasm för själen!

Efter att ha lämnat Embla på dagis, tog Freja och jag en liten extratur med vagnen. Vi gick ner i Hågadalen för att få njuta av solen. Och det var verkligen en orgasm för själen! Så pigg man känner sig. Och så härligt det är ute! Välkommen vår!

Freja sov bra inatt. Mellan halv tio och kvart i sju. Sen fick hon komma över till mig och mysa lite innan det var dax att gå upp. Härligt! Jag tror man blir lite bortskämd av att ha en bebis som sover bra om nätterna...

Nu ska jag ta och börja fixa och plocka lite sen blir det dusch.

Idag kommer gubben hem. Han är saknad. Speciellt av sin fru. Men det känns trist att han ska åka snart igen, och då stanna borta länge...

Välkommen nya vecka!

Idag är det början på en ny vecka och denna vecka börjar med att gubben har åkt till Tyskland igen. Där stannar han till onsdag. Så vi girls är hemma själva. Ganska mysigt men samtidigt sjukt jobbigt att ta hand om allt själv.

Helgen har varit otroligt härlig men som vanligt har den gått alldeles för fort. Lördagen tillbringades i Sunnerstabacken där vi åkte rumporna av oss. Kul!! På kvällen var det Melodifestivalen med faster Cissi på besök. Kul när hon är här. Men inte lika kul med tanke på vilka som gick vidare! Mina favoriter tävlade mot varandra och ingen av dem gick vidare. Skitgrej!

Söndagen var en museumdag. Vi tog en tripp till två muséer. Evolutionsmuséet och Upplandsmuséet. Jätte kul! Tänkte lägga upp några bilder senare ikväll.

Idag har vi haft det myssigt. En tur ut i det härliga vädret och lek i snöhögar. Jag var sugen på att själv dyka ner i en snöhög och var på väg att göra det. Ända tills jag hörde "ritch" och mina termobyxor gick sönder i rumpan. Så smidig och tjock är jag! Men jag får skylla på att de faktiskt är rätt så gammla. Verkligen dax att pensionera dem! Så jag fick snällt stå och titta på när Embla lekte. Men jag njöt av solen!

Vet ni vad vi ska passa på att göra när gubben är borta?? Käka falukorv och pasta!!!!!!!!!!!!!!! För det gillas inte av maken.

Dagens lärdom

Dagens lärdom: Lek inte flygplan med en bebis som ätit den senaste halvtimmen. Lillskiten gjorde en kastspya som hamnade i mitt ansikte och i håret. Not så mysigt!

Not so pigg mama!

Pju vilken dag!
Embla och jag skulle ha haft en mysig halv dag inne i stan igår. Men den slutade med att Embla spydde och blev hängig så vi åkte hem. Hon spydde inget mer igår men var däremot hängig och åt nästan ingenting. Så självklart stannade hon hemma från dagis idag för att piggna till lite. Men idag har hon mått bättre, vilket är jätte skönt. För det är hemskt när ens ungar är sjuka! Men det har varit en sån där jobbig sjukdag. Bäst att vara hemma för att vila upp sig lite och se om hon får i sig någon mat (hon har haf lite svårt att äta) men hon har däremot varit allt för pigg för att bara vila och ta det lugnt. Till slut har hon gått mig på nerverna och nu märker jag att hon är så pigg att hon kan ta sig till dagis imorn. Problemet är att jag bestämt redan att hon ska få vara hemma imorn också. Och en treåring som inte fått busa ordentligt på två dagar är inte att leka med. Imorn lär hon ju vara frisk igen, med tanke på hur hon mått idag. Och jag är jäkligt slut efter denna dag, undrar då hur slut jag lär vara imorn. Jagi får helt enkelt ta en tur ut imorn och rasta henne...

Förbannad!

Freja fick smaka/snutta på lite päron. När hon sen inte fick snutta mer blev hon FÖRBANNAD och har surat nästan hela kvällen. Kan hon kanske ha ärvt mitt temperament??


RSS 2.0