...

Ibland kan livet vara jäkligt jobbigt. Men har man inga dalar så känner man inte av topparna...

Just nu funderar jag mycket över nutiden och framtiden. Vad har framtiden att erbjuda? Jag har insett att jag absolut vill ha fler barn. Jag älskar när det är lite småkaos runt mig. När jag på kvällen undrar vad jag egentligen har hunnit göra under dagen. När jag på eftermiddagen är själv med båda ungarna och det är full fart och jag hinner inte bajsa eller få någon minut för mig själv. Då njuter jag ändå.
Jag undrar var vi kommer hamna någonstans och hur det blir med tillfällig flytt till Tyskland. Att flytta dit känns lite skrämmande men samtidigt jäkligt spännande och kul. Men jag undrar samtidigt hur det kommer gå för ungarna att komma dit till ett främmande ställe, med ett främmande språk. Jag vet samtidigt att de säkert kommer lära sig språket snabbare än vad jag kommer och att det säkert kommer gå jätte bra. Men tankarna flyger runt ändå... Men det är ju ändå fyra-fem år dit...

Men jag undrar hur det ska gå på måndag och tisdag. Då är jag gräsänka för gubben ska till Tyskland. Då blir jag själv med ungarna en och en halv natt. Det blir nog verkligen ett litet kaos. För kvällarna brukar vara det jobbigaste om dagarna. Sena eftermiddagar och kvällar är tiden då Freja är lite klurig och det är också tiden som allt ska fixas. Mat ska göras, det ska diskas, borsta tänderna på Embla, natta Embla, ta hand om Freja... Men det ommer nog funka. Tiden kommer nog iallafall gå rysligt fort!

För tillfället ligger Freja och sover i våran säng. Så jag ska passa på och duscha av mig lite och plocka här hemma. Idag ska jag banne mig komma ut på en längre promenad. Det blev inte så igår pågrund av allt snökaos.

"Hello baby!"

Embla suger åt sig ord som en svamp och hon älskar att höra engelska ord. En av favoritfilmerna här hemma är Katten Gustav-filmen och den har hon sett MASSA gånger. Och oftast vill hon se den odubbade versionen.
Nyss när vi satt och käkade lite mellanmål sa Embla: "Min kropp förstår engelska så jag kan lyssna på engelska" Sen sa hon: "Hello baby" och "Bye baby"

Min fina unge! Hon är utan tvekan en språkbegåvning. Innan hon fyller fyra kommer hon tala engelska flytande. Innan hon fyller fem kommer hon tala ytterligare tyska och franska flytande. Och innan hon fyller tio kommer hon tala all världens språk helt utan pronlem!

Hur kan dagarna bara försvinna?

Jäklar så fort dagarna går, och det känns som om man inte hinner göra ett skit. Att vara ensam hemma med båda ungarna är ibland lite lätt kaos, men alltid kul. Även om man är helt slut och inte hinner bajsa. Karusellen går med andra ord jäkligt fort, men jag älskar åkturen!

Igår lyckades jag iallfall färga håret. Helt själv! För första gången någonsin. Och ja, det blev nog faktiskt till och med lyckat. Det kunde inte bli sämre än det var innan.

Nu sover lillskiten i sin vagga och jag har klämt i mig morgonkaffet tillsammans med några mackor. Nu är jag nästan redo för dagen. Ska bara gå och bajsa och ta en snabbdusch. Tänkte hinna med en långpromenad innan Embla ska hämtas från dagis.

Och imorn har jag planerat att baka ett gäng bullar. Får se hur det går. Men det går nog bra. Freja sover ofta ganska bra mitt på dagen.

Shit vad mina flickor växer!
Freja är nu nio veckor och hon utvecklas och växer enormt! Hon kan nu ha stl. 62 i kläder. Igår såg vi henne gripa tag en av sina mjukisskallror för första gången och föra den till munnen. Så duktig! Och hon log stort när hon lyckades. Efter det gjorde hon samma sak flera gånger och log lika mycket varje gång. Hon pratar för fullt och ler massor. Man blir helt varm i hjärtat!
Embla växer också otroligt mycket och utvecklas i blixtrande fart! Nu går det att prata med henne ordentligt och diskutera med henne. Och hon berättar massor om vad som hänt på dagis. Hon har också börjat få låtsaskompisar. Vilket är jätte kul! Och hon är så snäll mot lillasyster. Men hon tycker att det är lite tråkigt när man inte har tid att leka med henne. Och så ska jag säga att nu börjar det funka riktigt bra med att bajsa på pottan(hon har ju alltid haft lite problem med bajsningen och bara velat bajsa blöjan).

Jag älskar mina flickor så enormt och det är så underbart att se hur de utvecklas mer och mer för varje dag. Gubben och jag har haft tur som fått så fina flickor!

Nej, nu måste jag gå och bajsa.

Jag och mammorna

Idag var det föräldraträff på BVC. Mycket trevligt! Ett härligt gäng morsor som samlades. Vi var åtta mammor, varav tre av oss har barn sen innan. Och alla tre barnen är i samma ålder. Mycket kul! Vi kommer absolut träffas fler gånger för fika och promenader. En av mammorna har en son som är född 28 november, bara en vecka efter Freja alltså. Och hon bor i princip granne med oss. Kul! Att man aldrig har lagt märke till det! Henne ska jag dra med på promenader kan jag lova! Mycket kul var det iallafall på träffen. Över förväntan.

Något som inte var lika kul var att jag skulle gå och handla korv med bröd idag. Jag hade lovat Embla att hon skulle få det till lunch. Vi var jäkligt hungriga och svängde in på Hemköp på hemvägen från föräldraträffen. När jag kom till kassan gick det inte att betala. Jäkligt konstigt tyckte jag. Och med tanke på att det är 25 idag. Då vet ju alla att pengar rullar in på kontot. Men nej. Inte för mig. Inte idag. Det visade sig senare att mina pengar kommer imorn. Jäkla skit anus! Så det blev ingen korv för mig och Embla till lunch. Vi blev båda ledssna och gick och sa "dumma" på hemvägen... Men väl hemma var vi glada ändå. Det fick bli skinksås och spagetti till lunch. Jäkligt gott! Så vi surar inte längre. Men jag tycker nog att försäkringskassan är bajsiga!

Och så får ju gubben tårta på jobbet idag. Hur fuskigt är inte det egentligen???
Till min gubbe: DIN FRU VILL OCKSÅ HA TÅRTA! JAG HAR EN TÅRT-TARM SOM BEHÖVER NÄRING!

Mina fina fisar!





Fredag

Idag är det en sån dag då Embla inte går på dagis. Så då får jag vara hemma själv med båda ungarna. Funkar bra!

Idag tog vi en sväng in till stan för att gå på bibblan (busa i deras lekhörna) och käka på MAX. Jag kan ju börja med at säga att Freja sov bra en liten stund, men vaknade när vi precis kommit till bibblan. Hon var glad och pigg hela tiden och tyckte det var mycket spännande. Men precis när vi skulle ta på overallen och alla andra utekläder så började hon skrika. Hon fattade nog inte riktigt att det ska vara tyst på bibliotek...

Här hemma har vi precis gjort maränger. Jag älskar att baka och ata fikabröd och gottis. Men jag har märkt att när jag har käkat något med bakpulver i så får Freja skitont i magen. Så då blir det inget mer bakpulver. Vilket betyder inget mer fika (nästan). För det mesta är det ju för tusan bakpulver i. Jag kan ta att jag inte får äta rå lök. Jag kan ta att inte få äta vitlök(även om det svider). Men att inte få äta nästan något fika. DET kan jag inte gå med på. Men för Freja gör jag det ändå. Vad gör man inte för sina barn?


Du underbara morgonkaffe!

Här sitter jag nu med mitt morgonkaffe i handen. Storskiten och gubben är ivägskickade till dagis och jobb. Och lillskiten ligger i våran säng och sover. Och här råder det total lugn och ro! Inte ofta det händer! Så skönt att få koppla av helt med sitt morgonkaffe. En bra start på morgonen ger en bra dag.

Är det bara jag, eller finns det fler, som får magen igångsatt av kaffe? Varje morgon när jag druckit kaffe måste jag gå och bajsa. Mycket bra bajsa-medel! Tyvärr är det ju inte direkt något som man vill hälla i sina ungar när de är hårda i magen och behöver bajsa. Men det skulle funka utmärkt för dem också kan jag lova. Mera kaffe åt folket så skulle det inte finnas så mycket förstoppningar och sånna skitsaker!

Nej, nu måste jag gå på toa!

Sjukt seg dag!

Ush, idag har det verkligen varit segt! Har varit ite jobbigt småkrasslig med ont i huvudet och ont i magen. Så jag har vilat och panikstädat omvart annat (upptäckte att det var väldigt dammigt och fick lite städpanik). nu känner jag mig bättre. Ungarna har varit snälla och goa hela dagen. Nu är Freja vaken och är sådär mysigt pratig. Sötnos!! Det brukar bli natter för henne vid tio tiden. Om hon inte har ont i magen, som igårkväll. Då somnade hon inte förrens vid tolv. Stackarn. Det gör ont i mammahjärtat när ens lillskit har ont.

Imorn ska jag försöka ta mig iväg på dejt. Hoppas jag bara mår bra. Men iväg vill jag för det ska bli kul. Men för mig blir det bara en snabbisdejt, för jag måste hämta stortjejen på dagis vid två.

Nej, nu lite kvällsfika innan pömsdax.

Nyp!

Bara rumpor!




De här två sidorna i boken beskriver min rumpa på exakten:



Embla och jag läste boken flera gånger, när vi satt på bibblan inne i stan. Och vi skrattade lika högt varje gång! Mycket kul bok! Min nya favorit.

Det funkar ju bra!

Att vara ensam hemma med båda ungarnafunkar ju faktiskt jätte bra! Även om det ibland blir väldigt fullt upp och jag inte får tid till att ensam få bajsa på toaletten när jag vill. Men det är kul att vara hemma med mina änglar. Just nu sover Freja och Embla busar fint på sitt rum. Jag har tänt lite mysiga ljus runt om i lägenheten och snart blir det fika.

Oj, nu vaknade visst Freja!

"Se upp i backen, bajs i nacken"

Nu ska Embla och jag ut och åka pulka i backen utanför. Det är ett gäng dagisbarn där ute nu. Se upp ungar för här kommer vi! Freja får inte vara med om det roliga, för hon har redan somnat i overallen, innan vi ens har hunnit utanför dörren. Tokunge!

Embla tycker att jag är vacker idag, för jag har rosa kläder på mig. Man måste ju glädja henne någon gång. För hon tycker att jag jämt har svarta kläder på mig. Så idag har jag klätt mig för henne! Vad gör man inte för sina barn? Sen så är det ju ingen som ska se mig idag...

Nej, nu väntar pulkabacken på oss. The queens of the pulkabacke!

Morning!

Nu är Embla på dagis och en gosig bebis ligger och sover i våran säng. Själv ska jag strax klämma i mig lite frukost och morgonkaffet. Idag är jag och Freja själva hemma till klockan två, då det är dax att hämta Embla på dagis. Kommer kännas lite tomt innan dess men samtidigt skönt att bara ha en unge att se till.

Föresten. Jag har blivit lite smått beroende av facebook.


Back to the vardag!

Nu är julen slut totalt och vardagen börjar igen. Det blir en lite annorlunda vardag nu när jag är mammaledig och Embla bara får gå 15 timmar i veckan på dagis. Det blir dagis för henne tisdagar till torsdagar mellan klockan nio och två. Så idag är jag själv hemma med ungarna. Spännande! Vara själv hemma med en bebis och en Embla som ibland är ett trotsigt monster(men hon är ändå min älskling). Vi får se vad vi hittar på. För det är ju djävulskt kallt ute. Så det blir nog innebus hela dagen.

Nu ska jag passa på att bajsa och duscha innan gubben försvinner till jobbet. För så mycket ensamtid till bajsning lär det inte bli när jag är själv hemma med ungarna...


Jag gav upp!

Jag tänkte vägra Facebook ända tills jag dog, men gav upp. Frestelsen var för stor... Så nu hittar ni mig där också!

Hästpojken - en stor favorit just nu!

Den här låten ger mig rysningar och får mig nästan att börja gråta!!! Så jäkla bra låt! Den väcker så mycket känslor. Lyssna och njut!

Ensam idag

Idag har jag varit ensam med båda ungarna för gubben har jobbat. Jag har fasat lite över just när gubben skulle börja jobba igen och jag får börja vara ensam med båda. Men det gick ju riktigt bra! Freja var lika snäll och söt som vanligt och sov bra och var pigg och busig när hon var vaken. Och Embla och jag har lekt och busat och pysslat. Mycket bra dag har det varit! Och nu är gubben hemma igen och sitter just nu i Emblas rum och umgås med ungarna medan jag ska börja med käket.

Men jag måste erkänna att jag fasar verkligen för när gubben ska till Tyskland i början av februari. Det är bara en natt han är borta, en mjukstart inför då han åker bort i slutet av mars och är borta flera dagar. Men just det där att vara hemma själv med ungarna över natten och flera dagar grämer mig lite. Fast det kommer säkert gå alldeles utmärkt. Eller så får Freja bakslag och sover dåligt just då. Man vet aldrig. Men det ska nog gå bra.

Här kommer lite bilder från våran fina dag:






"Trasigt Embla"

Embla är jätte duktig! Hon har lärt sig massa bokstäver. Bland annat kan hon mamma bokstaven(M), Embla bokstaven(E), Pappa bokstaven(P), Freja bokstaven(F), kattbokstaven(K). När jag idag frågade henne vad "L" är för bokstav så svaradet hon. "Ett trasigt Embla" Sötunge!

Pannkakstårta

Idag lyxade vi till det till middag. Det blev pannkakstårta. Det gillade vi hela familjen. Ja, förutom Freja då som såg ganska så skeptisk ut...







Helt underbar!

Han svänger det om! Vilken kille och jäklar vad han kan dansa! Helt underbar kille!

It´s shitcold!

JA, det är verkligen skitkallt ute! Idag blir vi inne hela dagen och myser. Ville inte riskera att frysa fast ute.

Igår hade jag en jäkligt seg dag. Dels håller jag på och kurerar mig mot min onda rumpa med hjälp av massa antibiotika. Sen så var jag konstigt svullen i ena ögat och kände mig frusen hela dagen. Inte kul alls. Jag som ville ut och busa med resten av familjen. Men skönt att mysa ner sig under täcket. Idag är ögat iallafall bättre. Fortfarande lite svullet och jag känner mig fortfarande lite krasslig. Men bättre än igår.

Föresten hade Freja en helveteskväll/tidig natt igår. Efter halv åtta sov hon nästan ingenting. Hon var först jätte pigg och busig och det var jätte mysigt. Men närmare halv elva började hon gallskrika och var helt otröstlig. Hon spände magen och hela kroppen och verkade ha jätte ont. Det var jobbigt i mammahjärtat kan jag lova! Förutom att hon hade ont i magen så var hon ju tokövertrött också. Klockan halv ett fick hon till en megabajs och massa högljudda pruttar. Efter det gick det att somna för natten. Jag funderade över vad det var jag hade ätit under dagen och vad som kunde vara boven. Men vet inte alls vad det kan vara. JAg fasar lite över att det kanske är antibiotikan som är boven. För läkaren sa att bebisen kunde bli lös i magen av den. MEn det är väl inte samma sak som ont i magen? Jag hoppas verkligen inte att det är den som ställde till allt! För jag ska ju knapra tabletterna i sju dagar till. MEn om det är de som ställer till allt så slutar jag med dem på sturt. Då får de hellre skära i mig. Jag vill inte att min Freja ska ha så där ont igen.

Resten av natten sov Freja iallafall bra och vaknade en gång för käk. Nu sover hon som en stock i våran säng. Hennes mitt på dagen-pöms. Den brukar oftast vara ute i vagnen medan vi busar och promenerar. Men idag var det ju som sagt jävulskt kallt!

Ikväll har vi tänkt festa till det lite och göra pannkakstårta till käk. Det ser Embla fram emot. Hon vill ha en rosa pannkakstårta. Vi får se hur det blir med det...


Min stackars rumpa!

Dagen har varit bra här.

Var ju som sagt iväg och träffade farbror doktor. Han förklarade för mig att hårsystanet som jag har mellan skinkorna kommer dyka upp fler gånger och att de har med hormoner att göra. Det förklarar ju varför det dök upp när jag var gravid och varför det kommit nu(jag är tydligen en hormonbomb nu med). Jag undrade om det inte går att få bort hårsäcken som är boven. Han sa då att det krävs en radikal operation (det lät läskigt) och att det är bara om man har jäkligt tur som man får bort den. Farbror doktorn berömde mig för att jag kom dit så fort, innan cystan vuxit sig enorm (som de hunnit gjort de andra två gångerna). Nu var cystanet inte mogen. Så han tyckte att jag skulle testa med en rejäl antibiotikakur för att se om den försvinner. Så nu får vi se! Jag är iallafall jäkligt lycklig över att slippa kniven mellan skinkorna. Men inte lika nöjd med priset på hela kalaset. 500 spän för besök hos läkaren och antibiotika. Inte att leka med!


Konstig natt

Freja somnade för kvällen klockan elva igår kväll. Sen sov hon och sov och sov inatt. Klockan sju vaknade jag av att mina tuttar spändes och värktes som tusan. De var verkligen proppfulla till bristningsgränsen... Kvart i åtta vaknade Frejisen och ville ha käk. DÅ var hon hungrig kan jag säga. Men herregud! Nästan nio timmar sov hon! Utan något nattkäk. Hur är det möjligt? Undrar om det är så bra för henne att sova så länge utan käk. Blir lite orolig... Alltid ska man oroa sig för något. Och nu när man får sova om nätterna. Så enorm skillnad mot Embla som vaknade ungefär varje timme för att ammas när hon var bebis.

Jag har fått tid hos en läkare idag vid halv två. Han ska kika på min rumpa och säkert skära i mig. Ush och fy! Jag fasar för den dejten!

Nu ska vi ta och morgonfixa oss lite, innan vi beger oss ut på en liten promenad med bus.

Håll tummarna för mig att läkarbesöket inte blir så smärtfritt. Eller, håll istället tummarna för att jag överlever det.

Nyp!

Jävla rumpa!

Ni som känner mig och som har följt mig på bloggen kommer kanske ihåg att jag tidigt i sommras fick problem med en stor böld som dök upp mellan mina skinkor. Att det var en hårsäck som växer inåt. Det gjorde för jävligt ont och ännu ondare när de skulle tömma bölden och skära bort den. Det har nu kommit tillbaka. Fan också! Bölden är inte så stor ännu, men den växer mer och mer hela tiden. Så imorn ska jag ringa till läkaren. Ush, jag har fasat för att det ska svullna upp igen. Och nu har det gjort det. Jag har ont i magen för jag vet hur otroligt jäkla ont det kommer att göra när de ska spruta mig mellan skinkorna och skära i mig. Imorn ska jag ringa för trots att det kommer göra så ont, så vill jag få det gjort så fort som möjligt för det göra ondare och ondare ju mer bölden växer.

Mysiga söndag

Idag har vi haft det härligt. Sovmorgon till halv tio. Så jäkla skönt. Efter den sena frukosten och morgonfix tog vi oss iväg till slottsbacken för att åka lite pulka. Lika kul som vanligt. Och så blev det mackor och varmchoklad, sittandes på sittunderlägg i snön. Så mysigt! Väl hemma blev det fika i vardagsrummet. Mysigt och varmt att komma hem. Vi njuter verkligen av snön ute och försöker ta till vara på tiden med den. Man är ju inte direkt bortskämd av mycket snö.

Nu sitter Freja i babysitterna och busar lite med Embla. Hon börjar däremot låta lite gnällig och småtrött. Så det blir nog vaggan snart. Sen ikväll ska ungarna badas. Embla tycker att de är jätte kul med barnsällskap i badet.

Vi hörs, ska lägga Freja nu...

Nyp!

2 januari 2010

Mysdag idag. Det kan inte bli annat än det när hela familjen är hemma och mår bra! På förmiddagen tog vi en tur till Ica maxi och storhandlade. Jag tycker lika mycket om det varje gång. Så härligt att fylla på det halvtomma kylskåpet. Efter lunch blev det en tur ute i snön med MASSA bus. Calle den jäkeln snömurrade mig. Det fick mig att tänka på en jäkligt rolig scen i Dumb and dumber:



Nu har vi fikat lite och strax ska vi pyssla och måla. Lillskiten sover som vanligt och missar allt det roliga. Men vi har börjat märka de senaste dagarna att hon är vaken mer och mer och skrattar och försöker prata med oss. Jätte kul!


Ont i tutten

Freja bara sover och bryr sig inte om att hennes mamma har en tutte som håller på och explodera. Inatt sov hon mellan kvart i tio och två och sen mellan kvart över två till kvart i nio. Jätte bra med sömn! Men inte lika bra för mina mjölkfyllda tuttar. När hon sen käkade morgonmålet så hann hon bara med en tutte innan hon blev proppmätt. Jag försökte muta henne, tvinga henne, lura henne. Allt för att hon skulle käka av den andra också. Men helt omöjligt! Så nu går jag här med en tutte som gör ont.

Summa: 5 "tuttar" i inlägget

Mina älskade!

Mitt hjärta är fullt av obeskrivlig kärlek till dessa. De är mitt allt och utan dem är jag tom.











stjärtlapp, en lus mellan skinkorna!

Idag var vi ute i backen igen för att åka lite pulka och stjärtlapp. Sabla kul! Men jag har verkligen en fundering... Finns det stjärtlappar för bredarslade kossor som mig? För den där lilla saken funkar ju inte! Det är nästan så den fastnar mellan skinkorna. Och ni kan ju tänka er att det inte är mycket att åka på då! Nej, tackar vet jag den gamla hederliga pulkan. Mer min grej!

RSS 2.0