Hallå Sverige

Efter ett par regniga dagar så var det bättre väder igår och idag är det till och med sol och nästan varmt. Härligt!

Dagen igår spenderades på Köln Zoo. Något som hela familjen gillade. Till och med lillskiten tyckte att det var spännande. Emblas favorit var nog den gigantiska och roliga lekparken inne på zoot. Men av djuren så var det nog sälarna och de mysandes orangutangerna.

Att ha en liten lillskit i bärsele(vilket är mycket bättre när man turistar runt än att ha henne i vagn. Hon får se så mycket mer så) är en otrolig tysk-magnet! Tyskarna fullkomligt lyser upp, kuttrar, klappar och pratar med henne. Jag kan säga att jag fått användning av de få tyska fraser jag kan. Till och med Embla kan säga "Danke" nu. Duktig hon är. De är så pratglada och härliga, tyskarna!

Nu tar Embla ett morgondopp i badkaret medan Freja sover sin morgon-nap. Gubben och jag ska strax plocka ihop oss. När vi alla är klara så ska vi bege oss till Jülich stadspark för en dag ute med bus och mys.

i eftermiddag och kväll ska gubben jobba. det som är lite dumt är att vi bara har en nycket till lägenheten där vi bor. Och man behöver den för att låsa upp porten där nere, för att kunna åka hissen och för att komma in i själva lägenheten. Så om inte jag vill springa ner klockan halv ett i natt för att släppa in gubben, så måste han ta med sig nyckeln. Vilket betyder att vi blir inlåsta i lägenheten från halv fyra. Men det gör nog inte så mycket. Får busa av Embla ordentligt innan vi stegrar hem.

Nej, nu måste vi komma igång. Förresten, det är ganska så underbart att bo vägg i vägg med ett bageri! =) Färskt bröd till frukost känns som en bit av paradiset...

Nyp!

Kommentarer
Postat av: Anneli

Låter som att ni trivs bra därborta i Tyskland!! Skönt att de är prat glada iaf! Ni kanske får ordna en extra nyckel!

kram

2010-05-09 @ 18:18:15
URL: http://annelifra.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0